Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.391
|
čitano: 14.027.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ekipa, koji bi bio neki bestbuy laptop do 400-500-600 eura? 

Samo za youtube, surfanje i netflix.

Može novi, može polovni. Bitno je da je baterija ok, da se ne grije previše i da se ne pali ventilator često :D

https://www.links.hr/hr/laptop-asus-vivobook-15-oled-m1505ya-ma242-ryzen-7-7730u-16gb-512gb-ssd-amd-radeon-graphics-156-2880x1620-oled-bez-os-crni-0101011387?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click 

?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Po nekim recenzijama mi se čini da mu je zaslon dosta "slab", tj kutevi vidljivosti 

Trenutni mi laptop ima očajan zaslon i to me tako frustrira, kada netko pred mene ne moze nista vidjeti bez teskog razlijevanja boja 

10 godina

Pozdrav svima,

u procesu smo kupnje novog laptopa. 

Potreban je supruzi prvenstveno za Outlook, Zoom i Teams sastanke. E sad kad već investiramo povremeno bih ga ja koristio za razonodu, igre tipa CoD i slično.

Možete li mi preporučiti nešto trenutno na tržištu do cca 700-800 eura, znači za navedeno i meni za povremeno nezahtjevno gejmanje.

Hvala unaprijed 

0 0 hvala 0
15 godina
Ju je je? Je ju je!
10 godina

Po Vama bestbuy?

13 godina

Evo da dodam jedno opažanje, konkretnije za model laptopa sa 7730u, taj navedeni proc i model pratim zadnjih 3 mjeseca cca, listao sam sve, gledao cijene, ponudace itd. Asus Vivobook sa ips ekranom i 16gb rama se zna naći na ekupi sa svim popustima za 420e, to bude ono vikendom bla bla, ali ovako inače ide i do 700e, što je po meni suludo, pa eto, ako netko preferira taj model, kao i ja, neka sačeka i gleda gdje će si ga piknuti. Osobno ips ekran i 7730u bi trebala biti dobitna kombinacija. Baš me zanima koji je sličan proc od intela po trenutnim specifikacijama 7730u? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 17:32 (Gamer21).
Moj PC  
1 0 hvala 1
4 godine
Pozdrav,

Trebao bi savjet oko kupovine novog laptopa do nekakvih 1000-1100 eura.

Prvenstveno mi treba za rad u AutoCAD-u, možda ponekad neku igru (strategije, rpg).

Zadnja dva su mi bila Lenovo pa bi se možda zadržao kod njih, ali ne nužno.

Veličina ekrana bi radije 15,6, ali može i veća ako je dobra ponuda.

Možda nešto tipa ovog:

https://www.bigbang.hr/racunala-i-periferija/prijenosna-racunala/laptop-lenovo-loq-15arp9-15-r7-20-512-rtx4050-w11.html

0 0 hvala 0
11 godina
4 tjedna

Pozdrav! 
koji laptop odabrati.. 90% vremena će se koristiti za gaming. 

Lenovo Legion 5 16IRX9 

Lenovo Legion PRO 5 16IRX8

Cijena ista - RAM 16gb oba, 4060 oba, ekran 2k oba dva. 

jedina je razlika u procesoru. Pro je ryzen 7745hx, a x9 i7-14650hx

Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina

Molit ću preporuku jer me kolega zamolio a nisam u toku nikako.

Dakle to je čovik 50+ godina, nikakve igrice se neće igrati, uskoro otvara firmu tako da mu treba stabilan poslovni laptop za office, surfanje, programi možda za izdavanje računa itd...

Poželjno je veći ekran dakle 17" jer ne želi nikakve dodatne monitore ni ništa, bar 16 rama, 1tb ssd, original windowsi obavezno i da ga služi sljedećih par godina.

Znam da je ponuda većih laptopa jako mala ali evo što gledati, koje marke su se pokazale ok po kvaliteti izrade, prema čemu ići....neki konkretni model bi bio super.

Budžet oko 1100 eura, +/- 200 eura neće biti ni to problem.

EDIT: Nakon kratkog surfanja nešto šta je meni izletilo je sljedeće pa molim komentar na to, ili preporuke za 100-200 eura gore dole ima li šta bolje

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunala/Laptopi-i-oprema/Laptopi/HP-ENVY-17-da0001nm%2C-B08VXEA%2C-17%2C3%22-FHD-IPS%2C-Intel-Core-Ultra-5-125H%2C-16GB-RAM%2C-1TB-PCIe-NVMe-SSD%2C-Integrated-Intel-Graphics%2C-Windows-11-Home%2C-laptop/p/EK000639386?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click#tabDetails

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:41 (Smretko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Molim vas preporuku za laptop

Trenutno gledam modele Lenovo Thinkbook G6 odnosno G7 ali vidim da ima hrpa tih modela s raznim opcijama. Gornja granica mi je 1100 EUR, kupnja isključivo u dućanu.

Trebala bi savjet koja bi bila best buy kombinacija (procesor, memorija, grafika...)

Ono što mi je bitno - WIN11 home, veličina ekrana 16'', mogućnost nadogradnje memorije, utor za sd kartice i lan, laptop će se koristiti za posao (otvaranje više tabova istovremeno, potrebno puno memorije, office, internet, lakša obrada slika).

Prihvaćam i savjete za neke druge modele u istom cjenovnom rangu sa istim karakteristikama. 

Hvala!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice