Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.282
|
čitano: 13.659.170
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
wengerko kaže...

Pozdrav svima,

Kupujem laptop do cca 400€ - 450€.

Namjena: office, mail-ovi, youtube...možda povremeno CAD

Bitno mi je da sve brzo radi, trenutno imam lenovo sa ryzen 4300u/8gb ram/512ssd i odličan je laptop za moje potrebe, sve radi brzo, ali mi je pao i razbio se ekran, pa ga ne namjeravam popravljati, nego kupiti novi.

Što mi preporučate da uzmem ?

Ova 2 su mi zapela za oko:

https://www.sancta-domenica.hr/laptop-asus-m1502ya-bq347.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.svijet-medija.hr/art/laptop-asus-vivobook-15-x1502za-bq2018-156-fhd-i5-12500h-do-45ghz-16gb-ssd512gb-noos-plavi/122606?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ako ti odgovara 14" i ne smeta šta je rabljeni (imaju garanciju) možeš kupiti puno kvalitetniji laptop za tu lovu koji je nešto lošijih performansi

Lenovo ThinkPad T14 Touch - 14" -  Intel i5-10310U - 16GB DDR4 - 512GB NVMe

HP EliteBook 840 G8 - 14" Touch -  i5-1145G7 - 16GB DDR4 - 256GB NVMe SSD

16 godina

haha umjesto novoga on mu "preporuči" rabljeni sa garancijom u snovima i sa lošijim komponentama iz trgovine za koju nikada nitko nije čuo, na kojim si ti drogama stari moj

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
13 godina
Hacker002 kaže...

haha umjesto novoga on mu "preporuči" rabljeni sa garancijom u snovima i sa lošijim komponentama iz trgovine za koju nikada nitko nije čuo, na kojim si ti drogama stari moj

Laptop nije kao računalo pa se samo gleda komponente, veliki faktor je kvaliteta izrade i materijala, tipkovnica, ekran i sl.

A gore dva spomenuta HP EliteBook i ThinkPad T14 su legende po pitanju kvalitete izrade i više nego duplo kvalitetnija i trajnija laptopa od Asusovog VivoBooka.

Primjetio sam na ovom forumu da se jako rijetko ili nikako ne preporuča rabljena tehnika, ali eto u ovom primjeru kupit ćeš rabljeni laptop koji je nešto slabiji ali puno kvalitetniji od novog i vjerovatno i trajniji.

Imaš novih laptopa sa identičnom konfiguracijom za 300€ i 1000€, pitam se gdje i na šta se tih 700€ troši..

U ovom konkretnom slučaju znam kakva je zvjer HP EliteBook i sam ga imam već dvije godine, 100 puta mi je ispao, i prolilo se nešta po njemu, i stao sam na njega i da ne nabrajam šta mu se sve desilo, laptop i dalje radi.

Baš me zanima kako bi se ponio laptop poput vivobooka.

16 godina

Bitno da imaš lijepi Elitebook koji je kvalitetno izrađen, a to što je polovan, bez garancije i sa slabim komponentama nema veze. Jer ipak će ti ispasti svaka 3 dana i jednom tjedno ćeš prosuti kolu po njemu, pa ti je važnija kvaliteta izrade od komponenti. Argumenti su ti na razini trećeg razreda osnovne škole. Čovjek treba laptop za osnovne stvari, za 500€ se može uzeti pristojno računala sa 5 godina jamstva, a ti preporučaš stara smeća u scam shopovima. Nadrealno.

wengerko Uzmi ovaj ili ovaj, nadoplati za produljenje jamstva na 5 godina i miran si.

13 godina
Hacker002 kaže...

Bitno da imaš lijepi Elitebook koji je kvalitetno izrađen, a to što je polovan, bez garancije i sa slabim komponentama nema veze. Jer ipak će ti ispasti svaka 3 dana i jednom tjedno ćeš prosuti kolu po njemu, pa ti je važnija kvaliteta izrade od komponenti. Argumenti su ti na razini trećeg razreda osnovne škole. Čovjek treba laptop za osnovne stvari, za 500€ se može uzeti pristojno računala sa 5 godina jamstva, a ti preporučaš stara smeća u scam shopovima. Nadrealno.

wengerko Uzmi ovaj ili ovaj, nadoplati za produljenje jamstva na 5 godina i miran si.

No hate ali ne razumijem zašto je po tebi tolika loša stvar uzeti rabljeni laptop koji pripada premium segmentu umjesto novog koji je budget segment?

Evo idemo napraviti usporedbu:

Vivobook vs. EliteBook

Kvaliteta izrade:  plastika - aluminij 

Baterija        42Wh  - 53Wh 

Display    250nits, 56% - 250nits, 97% of sRGB, touch

Zvučnici       max.5dB - max.12dB bang & olufsen

Touchpad        platika  - staklo

Tipkovnica:     osobna preferenca i nema backlight - backlight

I u ovom konkretnom slučaju:

Vivobook ima prednost šta je jači - single core 8% (ono šta se korisiti svakodvenvo) multi core 37% jer ima 2 fizičke jezgre više, no tu razliku češ teško primjetiti u day to day korištenju interneta i offica, tek kad bi radio nešta više cpu intensive poput obrade fotografije i videa bi mogao primjetiti tu razliku

Veči je laptop ako ti je to bitno

I nov je

Po meni je to okej kompromis, znam osobno jako puno ljudi koji bi uzeli elitebook umjesto novog vivobooka i zato sam mu preporučio

HP je puno robusniji i više trpi fizičko nasilje, da nećeš svaki dan neš po njemu proliti ili da će ti ispasti, ali shit happens a garancija ti malo znači ako fizički oštetiš uređaj, a to je dokazano najčešći uzrok kvara na laptopu, proljevanje tekučine i pad.

Drago mi je što si iznjeo svoje mišljenje i ne planiram dalje ići u raspravu, ali je krivo ljude navoditi da nešta rabljeno znači loše, treba sve opcije uzeti u obzir...

10 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav ljudi,

Zamolio me prijatelj za preporuku za laptop za njegovog školarca, standardno Office, browser, a htio bi i igrati Fortnite, Counter Strike i takve nekakve igre, ništa prezahtjevno. 

Budžet nema određen, a ja ne znam uopće što gledati, naravno što jeftinije, to bolje ali da to radi kako spada, da mu ne šteka i sl. pa vas molim za savjet 2-3 modela različitih cjenovnih rangova. Koliko uopće čega gledati, koliko RAMa, koje procesore i sl.?

Hvala puno

0 0 hvala 0
15 godina

odi na nabavu i traži laptop s Ryzen 7430u procom ili jačim - 3. znamenka nek ti bude 3, ako ideš na Razene 8x4x serije tu gledaš 4 na 3. znamenci - to je oznaka tipa integrirane grafe, koja je dovoljna za sve te igre...

16 GB RAMa i 512 GB SSD kao minimum...

i onda samo ostaje koje novce tj. koju kvalitetu želi..

Pazi se samo onih koji još uvijek imaju TN zaslone, tajk jeftino nemoj kupovati, dapače, IPS i bar 300 nita svjetline, ispod toga ne idi...

Ju je je? Je ju je!
10 godina

Hvala, ovo sam iskopao, pa ako možete baciti oko jesu li ovo OK preporuke (da si odabere ovisno o budžetu)

s integriranim GPU (škola, nezahtjevne igre):

Asus Vivobook 15 - 15.6" IPS ekran, Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB disk, integrirana grafička - 490e
https://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-vivobook-15-m1502ya-bq142w-156-fhd-ips-amd-ryzen-5-/229843/product/

Lenovo V15 G4 82YY001DSC - 15.6" IPS ekran, Ryzen 7 7730U, 16GB RAM, 512GB disk, integrirana grafička - 530e
https://www.adm.hr/lenovo-v15-g4-156-fhd-ips-ryzen-7-7730u-16gb-ddr4-512gb-nvme-noo/82912/product

Lenovo ThinkBook 16 G6 - 16" IPS ekran, Ryzen 7 7730U, 16GB RAM, 512GB disk, integrirana grafička - 650e
https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-thinkbook-16-g6-21kk003qsc-ryzen-7-7730u-16gb-512gb-ssd-amd-radeon-graphics-16-wuxga-ips-bez-os-sivi-0101011569?

s dodatnom grafičkom (ako će igrati nešto zahtjevnije):

ACER Nitro V15, 15.6" 144Hz IPS ekran, Ryzen 5 7535HS, 16GB RAM, 512GB disk, RTX2050 4GB grafička - 700e
https://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-gaming-nitro-v-15-nhqsjex00c-156-fhd-ips-144hz-am/259912/product

ACER Nitro V15, 15.6" 144Hz IPS ekran, Ryzen 5 7535HS, 16GB RAM, 512GB disk, RTX3050 4GB grafička - 800e
https://www.links.hr/hr/laptop-acer-nitro-v15-gaming-nhqshex009-ryzen-5-7535hs-16gb-512gb-ssd-nvidia-geforce-rtx-3050-156-fhd-144hz-ips-bez-os-crni-0101011414

HP Victus 15, 15.6" IPS ekran, Ryzen 5 8645HS, 16GB RAM, 512GB disk, RTX4050 6GB grafička - 960e
https://www.ekupi.hr/Ra%C4%8Dunala/Laptopi-i-oprema/Laptopi/Gaming-laptopi/HP-Victus-15-fb2024nm%2C-9Z2B1EA%2C-15%2C6%2C-IPS%3B-FHD%2C-AMD-Ryzen-5-8645HS%2C-16GB-RAM%2C-512GB-SSD%2C-NVIDIA-GeForce-RTX-4050%2C-Free-Dos%2C-laptop/p/EK000595253

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2024 22:20 (0x4c756b61).
8 godina
0x4c756b61 kaže...

Hvala, ovo sam iskopao, pa ako možete baciti oko jesu li ovo OK preporuke (da si odabere ovisno o budžetu)

s integriranim GPU (škola, nezahtjevne igre):

Asus Vivobook 15 - 15.6" IPS ekran, Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB disk, integrirana grafička - 490e
https://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-vivobook-15-m1502ya-bq142w-156-fhd-ips-amd-ryzen-5-/229843/product/

Lenovo V15 G4 82YY001DSC - 15.6" IPS ekran, Ryzen 7 7730U, 16GB RAM, 512GB disk, integrirana grafička - 530e
https://www.adm.hr/lenovo-v15-g4-156-fhd-ips-ryzen-7-7730u-16gb-ddr4-512gb-nvme-noo/82912/product

Lenovo ThinkBook 16 G6 - 16" IPS ekran, Ryzen 7 7730U, 16GB RAM, 512GB disk, integrirana grafička - 650e
https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-thinkbook-16-g6-21kk003qsc-ryzen-7-7730u-16gb-512gb-ssd-amd-radeon-graphics-16-wuxga-ips-bez-os-sivi-0101011569?

s dodatnom grafičkom (ako će igrati nešto zahtjevnije):

ACER Nitro V15, 15.6" 144Hz IPS ekran, Ryzen 5 7535HS, 16GB RAM, 512GB disk, RTX2050 4GB grafička - 700e
https://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-gaming-nitro-v-15-nhqsjex00c-156-fhd-ips-144hz-am/259912/product

ACER Nitro V15, 15.6" 144Hz IPS ekran, Ryzen 5 7535HS, 16GB RAM, 512GB disk, RTX3050 4GB grafička - 800e
https://www.links.hr/hr/laptop-acer-nitro-v15-gaming-nhqshex009-ryzen-5-7535hs-16gb-512gb-ssd-nvidia-geforce-rtx-3050-156-fhd-144hz-ips-bez-os-crni-0101011414

HP Victus 15, 15.6" IPS ekran, Ryzen 5 8645HS, 16GB RAM, 512GB disk, RTX4050 6GB grafička - 960e
https://www.ekupi.hr/Ra%C4%8Dunala/Laptopi-i-oprema/Laptopi/Gaming-laptopi/HP-Victus-15-fb2024nm%2C-9Z2B1EA%2C-15%2C6%2C-IPS%3B-FHD%2C-AMD-Ryzen-5-8645HS%2C-16GB-RAM%2C-512GB-SSD%2C-NVIDIA-GeForce-RTX-4050%2C-Free-Dos%2C-laptop/p/EK000595253

Svi su ok, možda Lenovo V15 nema neko kvalitetno i privlačno kućište, ali nisam više siguran za novije modele.

Od ovih s integriranom, Thinkbook ima najkvalitetniju izradu.

Od ovih sa dodatnom grafičkom, RTX 4050 u najskupljem je otprilike duplo jača od 2050 u najjeftinijem, a i CPU je dost bolji, pa nek vidi.

15 godina

Lenovo V15 često ima TN ekran i lošiju izradu...

ai ja bih odabrao ThinkBooka, 7730U je dovoljno jak za sve navedeno...

Ju je je? Je ju je!
16 godina

7730u nije ni približno dovoljno jak za Counter Strike, no autor mora odlučiti hoće li kupiti budget laptop za 500€ i objašnjavati klincu zakaj nemre praktički ništa igrati, ili će se protegnuti do Victusa i biti miran godinama jer je razlika drastična.

8 godina
Hacker002 kaže...

7730u nije ni približno dovoljno jak za Counter Strike, no autor mora odlučiti hoće li kupiti budget laptop za 500€ i objašnjavati klincu zakaj nemre praktički ništa igrati, ili će se protegnuti do Victusa i biti miran godinama jer je razlika drastična.

Ha, općenito za bilo kakav 3D gaming, razlika RTX 4050 i integrirane u 7730U je nebo i zemlja.

Probao sam Starcraft 2, iz 2010. na nešto slabijoj integruši na Thinkbooku, morao sam ga na medium postavkama vrtiti. A laptop je "ventilirao" cijelo vrijeme.

13 godina
Strm kaže...

Laptop nije kao računalo pa se samo gleda komponente, veliki faktor je kvaliteta izrade i materijala, tipkovnica, ekran i sl.

A gore dva spomenuta HP EliteBook i ThinkPad T14 su legende po pitanju kvalitete izrade i više nego duplo kvalitetnija i trajnija laptopa od Asusovog VivoBooka.

Ja se s ovim u potpunosti slažem i ne vidim zašto itko kritizira ovu tvrdnju. Svatko za svoj novac bira što će kupiti, ali kritizirati ovakvu preporuku na način koji to neki na ovom forumu rade je ili iz potpunog neznanja ili čiste zlobe i nije uopće korektno.

15 godina

Meni se čini da je ovo neka greška sa cijenom (cca 1268€): Protis - Apple MacBook Pro - M3 | 14,2" | 8 GB | 512 GB | Mac OS | Space Gray

Čak niti u DE nisu ispod 1800€ haha. 

What doesn't kill you only makes you stronger.

0 0 hvala 0
8 godina
Clam- kaže...

Meni se čini da je ovo neka greška sa cijenom (cca 1268€): Protis - Apple MacBook Pro - M3 | 14,2" | 8 GB | 512 GB | Mac OS | Space Gray

Čak niti u DE nisu ispod 1800€ haha. 

Svaka njemu čast, ali ima 8GB RAM-a 

Sam Apple je to dokinuo na M4 čak i na najjeftinijem, uskoro izlazećem Air modelu.

Mislim da će bolje raditi moj Air M3 sa 16GB RAM-a, nego taj Pro sa samo 8GB.

EDIT: al fakat odstupa cijenom. Na Geizhalsu 1500€ min.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 15:05 (EricCartman).
8 godina
display name ivo kaže...
Strm kaže...

Ja se s ovim u potpunosti slažem i ne vidim zašto itko kritizira ovu tvrdnju. Svatko za svoj novac bira što će kupiti, ali kritizirati ovakvu preporuku na način koji to neki na ovom forumu rade je ili iz potpunog neznanja ili čiste zlobe i nije uopće korektno.

I ja se slažem, rabljeni Thinkpadi su kvalitetni tenkovi od laptopa.

No konkretno taj I7 6000 ne podržavaju Windowsi 11.

Ako se već gleda rabljeni, bolje Ryzen 4000 ili nekaj takvoga.

A glede kvalitete, ako je samo sa integrušoim, Thinkbook daje dosta za malo novaca. I solidan CPU Zen 3, i kvalitetu izrade - metalni poklopac koji nije labav ni savitljiv i dr.

Šteta što najnovije komponente ne stavljaju u Thinkbook, nego najprije u Thinkpade.

Sa grafičkima nezz, to je valjda Legion ili ostali, puno skuplji modeli. >1600€.

13 godina
EricCartman kaže...
display name ivo kaže...
Strm kaže...

I ja se slažem, rabljeni Thinkpadi su kvalitetni tenkovi od laptopa.

No konkretno taj I7 6000 ne podržavaju Windowsi 11.

Ako se već gleda rabljeni, bolje Ryzen 4000 ili nekaj takvoga.

A glede kvalitete, ako je samo sa integrušoim, Thinkbook daje dosta za malo novaca. I solidan CPU Zen 3, i kvalitetu izrade - metalni poklopac koji nije labav ni savitljiv i dr.

Šteta što najnovije komponente ne stavljaju u Thinkbook, nego najprije u Thinkpade.

Sa grafičkima nezz, to je valjda Legion ili ostali, puno skuplji modeli. >1600€.

Od nedavno Windows podržava sve, maknuli su restrikcije..

Slažem se za ryzen, međutim preporučam rabljena računala od tvrke za koju znam odakle i kako nabavlja računala i nude neki oblik garancije, međutim baš zato nemaju široku ponudu..

Nebi nikome preporučio rabljeni laptop sa njuškala bez garancije 

A i ako preporučim nekome računalo rabljeno, to je isključivo ako meni ima smisla u njihovom slučaju, uglavnom kad je niži do srednji budžet u pitanju.

Ako imaš 1000+€ za računalo uzmeš novo ili slabo korišteno sa garancijom, u tom cjenovnom rangu rijetko kad ima smisla nuditi nešta rabljeno

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 15:43 (Strm).
16 godina

ja sam pred godinu dana isto gledao nesto za 500e, i uzeo polovnog thinkpada x1 g7 i prezadovoljan, iako je vec bio star 3g. ekran/zvuk i kvaliteta izrade je super. i ima samo 1kg pa ga je lako prenositi

iduci put cu ipak povecat budget i uzet nesto novo s jacom baterijom(vjerovatno mac air m3 ili win ekvivalent s oled ekranom), i produzenom garancijom na 5g. ali tek kada ovaj umre ili postane prespor

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Gemmy kaže...

ja sam pred godinu dana isto gledao nesto za 500e, i uzeo polovnog thinkpada x1 g7 i prezadovoljan, iako je vec bio star 3g. ekran/zvuk i kvaliteta izrade je super. i ima samo 1kg pa ga je lako prenositi

iduci put cu ipak povecat budget i uzet nesto novo s jacom baterijom(vjerovatno mac air m3 ili win ekvivalent s oled ekranom), i produzenom garancijom na 5g. ali tek kada ovaj umre ili postane prespor

Ako želiš ostati na x86, možeš uzeti i nekaj sa Core Ultra 7 258V, blizu je Appleu sa baterijom.

16 godina
Gemmy kaže...

jedno je dati 500 eura za 3g star laptop više klase ... a drugo za 9-10 godina starosti .. po meni to nema smisla ... bez obzira koliko su uščuvani

13 godina
BoTiA kaže...
Gemmy kaže...

jedno je dati 500 eura za 3g star laptop više klase ... a drugo za 9-10 godina starosti .. po meni to nema smisla ... bez obzira koliko su uščuvani

To iznimno ovisi o tome kako planiraš koristiti laptop, ako bi htio bi igrati CS, Fort i slično, na budžetu od 500€ jedino možeš sa starijim laptopom koji ima odvojenu grafčiku karticu. Makar bio star 10 godina služit će te bolje od novog jer novi uopće nebi mogao pokrenuti takve igre na normalno frameratu.

Ali ako ti treba laptop za office, novi i rabljeni će ti raditi sasvim dobro. No za 500€ ćeš pronaći tri godine star premium laptop će ti pružiti daleko bolje iskustvo korištenja i bit će puno kvalitetnije izrađen šta u konačnici može rezultirati dužim vjekom trajanja, makar bio u startu stariji...

Pa si izvaži šta ti je bitnije

To sve šta govorim su slučajevi kad meni ima smisla takvo nešto ponuditi. Ima dosta laptopa rabljenih koji meni osobno nemaju smisla, obzirom na cijenu ili nešto treće, pa se opet prodaju, svatko ima svoje i čak me malo iznenadi nekad šta se sve prodaje i u kojoj količini..

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 22:55 (Strm).
15 godina
Gemmy kaže...

Pripazi samo s time kako je laptop korišten. Ja sam imao X1 g8, kupljen nov 2020 i evo riknio mi je prije 10 dana, star nešto više od 4 godine. Prvo je u 5. mjesecu riknuo ekran, to sam mjenjao i sad je riknuo skroz.

Laptop je bio odličan, i stvarno je inače tenk, ali mi ih i gazimo na poslu. Taj laptop je svaki dan 8-10 sati radio pod punim opterećenjem i temperatura nije padala ispod 96c nikada (i da, čišćen je ove godine) i jednostavno sam ga "potrošio".

Po meni je neki vjek laptopa danas oko 4 godine, sve više od toga je plus. Ako i ne krepa, pregazi ga vrijeme. Pa mi je čak i kupovina 3 godine starog laptopa već rizična i ne bi uzeo osim ako stvarno nemam love i ako je stvarno neka smješna sića u pitanju, jer ti već za 2 dana može krepati a garancije nemaš. Moj je u oba slučaja krepao nenajavljeno. Prvo je ekran, usred rada, samo odjednom ostao "zapečen" i došle su neke crte i od tada više nikad nije radio dobro. A onda sam ga prije 10 dana pustio preko noći da vrti neke heavy scripte i ujutro kad sam se probudio, mrtav skroz, bez znakova života.

Da uzimam rabljeno, gledao bi do max godinu dana staro, i isključivo da kupujem od poznanika gdje znam kako je i u kojim uvjetima korišten (da ga nije "davio" i vadio mu mast svaki dan).

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2024 12:37 (Injection).
10 godina

Hvala na preporukama!

Vivobook sam probao uživo i nije mi se svidio, moj stari laptop je bio lenovo ideapad 5, i on je bio jako kvalitetan sto se tice kvalitete izrade, također i performanse su bile top, vivobook nije niti blizu te razine, pogotovo tipkovnica koja je dosta lošija.

Odlucio sam se i narucio na kraju ovaj lenovo, i prezadovoljan sam jer je prakticki isti ko moj stari laptop, samo ima bolji procesor, više rama i veci ssd 😁

https://vacom.hr/proizvod/laptop-lenovo-ideapad-slim-3-15iah8-156-intel-core-i5-processor-16-gb-intel-iris-xe-graphics-1-tb-ssd-plava-noos/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

8 godina
wengerko kaže...

Hvala na preporukama!

Vivobook sam probao uživo i nije mi se svidio, moj stari laptop je bio lenovo ideapad 5, i on je bio jako kvalitetan sto se tice kvalitete izrade, također i performanse su bile top, vivobook nije niti blizu te razine, pogotovo tipkovnica koja je dosta lošija.

Odlucio sam se i narucio na kraju ovaj lenovo, i prezadovoljan sam jer je prakticki isti ko moj stari laptop, samo ima bolji procesor, više rama i veci ssd 😁

https://vacom.hr/proizvod/laptop-lenovo-ideapad-slim-3-15iah8-156-intel-core-i5-processor-16-gb-intel-iris-xe-graphics-1-tb-ssd-plava-noos/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Meni se na Vivobooku ne sviđa numad koji ima 3 kolone umjesto standardne 4 kao na Lenovu. A ni američka enter tipka mi baš ne paše, odviko sam se od nje još od doba nakon C64.

Ideapad je super, a njhov Thinkbook je još klasa iznad... ali i nešto teži zbog metala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2024 19:41 (EricCartman).
10 godina
Tražim laptop za studenticu (učiteljski smjer) u budžetu 350-450€. Glavna namjena su Word, PowerPoint, online predavanja i surfanje. Koji procesor uzeti? Znate li za neke dobre ponude trenutno? (Možda 14" ali nije presudno)

0 0 hvala 0
13 godina
Baldric kaže...
Tražim laptop za studenticu (učiteljski smjer) u budžetu 350-450€. Glavna namjena su Word, PowerPoint, online predavanja i surfanje. Koji procesor uzeti? Znate li za neke dobre ponude trenutno? (Možda 14" ali nije presudno)

Pozdrav,

Mogu preporučiti rabljeno, garancija 6 mjeseci:

HP ProBook 440 G7 - 14" i5-10210U 8GB DDR4 256GB NVMe -484€ 

HP EliteBook 840 G7 - 14" - i5-8365U 8GB DDR4 256GB NVMe - 373€ - osobna preporuka

HP EliteBook 840 G6 - 14" Touch - i5-8265U 16GB DDR4 256GB NVMe - 340€

Lenovo ThinkPad Yoga 6 13" AMD Ryzen 5 5500U / 8 / 512NVMe  - 520€ nije na stranici još dignut tek je došalo na stanje

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2024 18:21 (Strm).
16 godina

nemoj slušati ovog <cut>

kupi normalan novi laptop, npr ovaj za 360€, dodaj produljenje garancije na 5 godina za 37,07€ i miran si

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2024 23:27 (Miro).
16 godina
moderator

Strm - kada netko bude tražio rabljeni laptop, onda se javi - nemoj više forsati ljude na ovaj način...

Obrisani su postovi s prepucavanjem.

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Može preporuka za laptop za školarca, 5. razred, a da traje bar do osmog. Za te školske aktivnosti. Do 400 eura bi bio Max. Hvala puno

0 0 hvala 0
15 godina

Pa uzmi na eKupi Vivo Booka s 7430u Ryzenom:

https://www.ekupi.hr/Računala/Laptopi-i-oprema/Laptopi/ASUS-Vivobook-15-M1502YA-BQ325%2C-15-6"-FHD-IPS-60Hz%2C-AMD-Ryzen-5-7430U%2C-16GB-RAM%2C-512GB-SSD%2C-AMD-Radeon-Graphics%2C-Free-DOS%2C-laptop/p/EK000620610?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ju je je? Je ju je!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice