Punjač za laptop

poruka: 5
|
čitano: 4.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Punjač za laptop

Pozdrav!

Upravo mi se pokvario punjač za laptop, pa me zanima ima li tko kakvu informaciju gdje uopće potražiti zamjenski?

Laptop mi je star oko 7 godina i no-name je.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Punjač za laptop

svaki PC shop... univerzalni ispravljač od 200-300kn,

Ovisi o snagi kojiu trebaš, pročitaj oznake voltaže i amperaže, umnožak ti je 65w ili 90w .. ako je npr 120w tad moraš odabrati stvarno jak ispravljač i obavezno testirati (jer ne rade svi).

edit: to piše i na ispravljaču, pročitaj..

- ipak u 90% je dovoljno 65-90w, traži 90w možda coolermaster, zamoli da ti testiraju prije kupnje (mora se upaliti lampica-indikator za punjenje na notebooku).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 23:21 (ihush).
16 godina
neaktivan

Piše mi :

OUTPUT: 19V ---3.95A (U umnošku oko 75W)

Znači trebam tražit točno 75 W?

16 godina
Songoku86 kaže...

Piše mi :

OUTPUT: 19V ---3.95A (U umnošku oko 75W)

Znači trebam tražit točno 75 W?

ne, nego toliko ili jače.. s tim da univerzalni (recimo svi) pokrivaju raspon 14-19(20)V i 3.x-3.6A .. ovo je 'starinska' wataža. Potreban ti je tad 90w ispravljač (slabiji bi se preopterećivao..), naravno o snazi ovisi i cijena, pogotovo ako je nepotrebno, zato nemoraš kupiti npr 120W (i teško ih je pronaći, većina je 65w).

enivej: gledaj brojeve i moraju (svi) biti jednaki ili veći na univerzalnom, svejedno traži testiranje jer ne rade svi ispravljači mad bi po teh.spec trebali. Idući korak je odgovarajući adapter-priključak, to nebi trebalo biti problem ali nije nemoguće. (fizički, tip priključka da odgovara..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Razumijem.

Hvala na opsežnim informacijama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice