Pozdrav!
Upravo mi se pokvario punjač za laptop, pa me zanima ima li tko kakvu informaciju gdje uopće potražiti zamjenski?
Laptop mi je star oko 7 godina i no-name je.
Pozdrav!
Upravo mi se pokvario punjač za laptop, pa me zanima ima li tko kakvu informaciju gdje uopće potražiti zamjenski?
Laptop mi je star oko 7 godina i no-name je.
svaki PC shop... univerzalni ispravljač od 200-300kn,
Ovisi o snagi kojiu trebaš, pročitaj oznake voltaže i amperaže, umnožak ti je 65w ili 90w .. ako je npr 120w tad moraš odabrati stvarno jak ispravljač i obavezno testirati (jer ne rade svi).
edit: to piše i na ispravljaču, pročitaj..
- ipak u 90% je dovoljno 65-90w, traži 90w možda coolermaster, zamoli da ti testiraju prije kupnje (mora se upaliti lampica-indikator za punjenje na notebooku).
Piše mi :
OUTPUT: 19V ---3.95A (U umnošku oko 75W)
Znači trebam tražit točno 75 W?
Piše mi :
OUTPUT: 19V ---3.95A (U umnošku oko 75W)
Znači trebam tražit točno 75 W?
ne, nego toliko ili jače.. s tim da univerzalni (recimo svi) pokrivaju raspon 14-19(20)V i 3.x-3.6A .. ovo je 'starinska' wataža. Potreban ti je tad 90w ispravljač (slabiji bi se preopterećivao..), naravno o snazi ovisi i cijena, pogotovo ako je nepotrebno, zato nemoraš kupiti npr 120W (i teško ih je pronaći, većina je 65w).
enivej: gledaj brojeve i moraju (svi) biti jednaki ili veći na univerzalnom, svejedno traži testiranje jer ne rade svi ispravljači mad bi po teh.spec trebali. Idući korak je odgovarajući adapter-priključak, to nebi trebalo biti problem ali nije nemoguće. (fizički, tip priključka da odgovara..)
Razumijem.
Hvala na opsežnim informacijama.