Problem sa temperaturom laptopa

poruka: 12
|
čitano: 11.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

imam laptop koji koristim vec 2godine i odjednom mi se poceo pregrijavati do te mjere da se ugasi sam tj ugasi se kao da sam ga istekao iz struje te ga nakon toga par minuta ne mogu upaliti

imam par programa za pracenje temperature i ocitava mi temperaturu procesora oko 57stepeni a maticna oko 60stepeni to u stanju mirovanjatako reci a kada ga koristim preko baterije temperatura je 10stepeni niza hard disk je uvijek oko 39 stepeni.

laptop je hp probook 4710s

procesor intel core 2 dual t6570 2x2.1

har disk je 320

graficka je ati mobillity radeon hd 4330 512mb

rama imam 3gb

e sada moje pitanje je kako ovo rijesiti i da li se ovo uopste moze rijesiti (jer ventilator u njemu radi povecava brzinu obrtaja kako tempertura raste)?

da li bi mi pomoglo da kupim ono postolje sa ventilatorima

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Re: Problem sa temperaturom laptopa

laptop je potrebno očistit od prašine i promijenit termalnu pastu

ako neznaš sam neka ti neki frend koji zna to napravi ili nosi u servis

dodatno možeš kupit hladnjak, ali najprije čišćenje

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
13 godina
neaktivan

mislis da ce to rijesiti problem samo stavljanje nove termalne paste? jer ja sam ga cistio pre par mjeseci ma da ventilator nije uopste bio prljav ali poboljsanje je bilo svega par stepeni nize a sada je jos gore nego ranije sada je katastrofa ne mogu otvoriti ni dvije stranice na mozilli a da on ne poveca temperaturu... kolika bi normalna temperatura procesora i maticne trebala da bude? i jos nesto koji ventilator da kupim?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 22:22 (coa13).
15 godina
moderator
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke????
13 godina
neaktivan

ostavio sam laptop u servisu gde sam ga i kupio i sutra bi ga trebao preuzeti jos samo ostaje da kupim ono postolje...nadam se da ce nova termalna pasta smanjiti temperaturu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Isti problem kao i kod mene sa HP 625,idem ga odnesti sutra na servis,napisi tu sta su ti rekli....

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
13 godina
neaktivan

ovako samo su ga ocistili termalnu pastu nisu htjeli da mijenjaju jer kako su oni rekli nema potrebe jer je na njemu orginalna i nijedna nece biti kao ta sto je trenutno na njemu...a ciscenje je pomoglo spustilo mi je temperaturu za 20 stepeni

13 godina
neaktivan

neki dan sam kupio novi laptop,i sve je super,,al kad igram igrice nekih sat vremena,,temperatura skace i do 70 stupnjeva i laptop jednostavno postane vrel! jel postoji neki cooler koji bi mi u takvim uvjetima supstio temperaturu 20-tak stupnjeva?! znaci novi laptop,samo pri igranju igrica!

14 godina
neaktivan

meni na novom asusu k73 dođe i do 80 kad igram igrice... nemam pojma kako to jer je star mjesec dana i jos kao asusu ima dobro hlađenje

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nermojte kupovat laptope za igranje igrica. Spustite detalje malo i smanjite zahtjeve pa vidite je li bolje. Neće vam nikakav ventilator spustit temperaturu za 20-ak stupnjeva.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

najveca greska je to sto se laptop kupi pa se koristi kao kucni racunar...svi koji igrate igrice na laptopu znajte da vam taj laptop nece dugo trajati a te temperature koje se vrte oko 70-80stepeni dok igrate igrice su sasvim normalne pokusajte jedino rashladiti sa onimm postolje koje ima svoje ventilatore ali kao sto kolega rece nema tog ventilatora koji ce ga drzati u normali a to je do nekih 60 stepeni

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ovo je moje rijesenje(donekle) i temperature neidu povise 55.

ako se slike nisu upload zbog formata {#} tu je link

http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001809

http://www.espow.com/wholesale-mini-notebook-cooling-laptop-vacuum-usb-case-cooler-fan.html

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice