Pozdrav ljudi,
Laptop je Fujitsu Siemens Amilo Pi 2512 kojeg sam formatirao iz razloga sto je bila samo crna podloga i moglo se je samo misem i tako do beskonacnosti. Formatirao instalirao Vistu Ultimate skino sve drivere potrebne za ovaj tip laptopa i to sam instalirao, sad imam problema sa tastaturom odnosno samo sa 3 tipke koje uopste ne reagiraju to su G-B-H ovo me bas izluđuje, molim vas pomagajte ... imal ko kakav prijedlog ...
Tnx
Problem sa tastaturom na laptopu ?
- poruka: 11
- |
- čitano: 7.514
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kvar ti je najvjerojatnije hardverske prirode. Probaj stavit XP, pa ako problem ostane nosi laptop u servis.
Hvala na javljanju.
Evo u cemu je stvar. Tip ciji je laptop (ovo sam tek saznao kad sam sve instaliro) kaze da je prije 15 dana posuo vino po tastaturi :) pa mi sve bi jasno. Problem zbog kojeg mi je donjeo laptop opisao sam u prvom postu, ali si isti problem poceo pojavljivati sad i na Visti Ultimate pa to sad povezujem za prosutim vinom po tastaturi, znaci nakon dizanja sistema pojavi se crna podloga i samo strelica misa sa kojom se moze micat i to je to.
P.S. Pokusao sam odma instalirati XP prije Viste ali javi da nije pronasao HDD i samo opcija za F3=Quit, inace tip kaze da su mu to isto rekli da ne moze a to sam pronasao i po forumima za ovaj tip laptopa.
P.S. Za tipke znam da ne rade zbog vina, da li se moze isto povezati i za drugi problem ?
P.S. Pokusao sam odma instalirati XP prije Viste ali javi da nije pronasao HDD i samo opcija za F3=Quit, inace tip kaze da su mu to isto rekli da ne moze a to sam pronasao i po forumima za ovaj tip laptopa.
Pod drugim problemom mislim na crni ekran i samo strelica misa koji se opet pojavi nakon instalacije Viste, da li to moze biti zbog prosutog vina. A za XP mislim da sam nabaso negdje gdje se govori o SATA driverima da to tako ide.
Znači kad si reinstalirao Windowse i stavio Vistu Ultimate neko vrijeme je radilo dobro?
Razlog zbog kojeg se windowsi neće bootati mogu biti razni! Premalo informaicja.
Ovako, dobio sam laptop na kojem je bila instalirana Vista Bussines, e problem je bio taj kad se upali dize se windows do dijela kad treba ukucati password i kad se on ukuca pojavi se samo crna slika i stoji trelica misa sa kojom se moze pomicat i tano stoji bez ikakvih desvanja. Ja sam to sve formatirao nabacio Vistu Ultimate instalirao neke programcice i sve je bilo ok, vratio liku laptop zove on mene kaze opet isto, crn ekran i to. A prije 15-ak dana opet kazem leptop je poliven vinom pa ne znam da li moze biti do toga.
OK. Jesi pito lika šta je on u međuvremenu radio sa laptopom? Da li je nešto instalirao (neki software) ili nešto slično? Meni tu nešto "miriši" oko toga!
Znači sve u redu, vratiš mu laptop i opet isti simptomi. Šta on radi sa tim laptopom (osim što ga poljeva vinom)?
A ko ce mu ga znati sta radi, dok je bio kod mene bar 10 puta sam ga palio i sve je bilo ok, on kod sebe upali jednom i odma belaj ...
Jel moze ukratko objasnjenje to oko SATA drivera da bi mogao instalirati XP ako ponovo uzmem laptop. Nisam se s tim do sad susretao, u kojem procesu da instaliram drivere i na koji nacin da bi XP mogao proguliti ?
Tnx
A ko ce mu ga znati sta radi, dok je bio kod mene bar 10 puta sam ga palio i sve je bilo ok, on kod sebe upali jednom i odma belaj ...
Jel moze ukratko objasnjenje to oko SATA drivera da bi mogao instalirati XP ako ponovo uzmem laptop. Nisam se s tim do sad susretao, u kojem procesu da instaliram drivere i na koji nacin da bi XP mogao proguliti ?
Tnx
Pozdrav.Imam problem sa tipkama za pojacavanje i smanjivanje zvuka,i sa przilicom.Reinstalirao sam windowse,i od tada mi nerade te tipke,i przilica nece da se otvori na tipki za otvaranje(a otvarala se),moram rucno ili kursorom na uredjaj sa prenosivim medijima. jeli moguce da neki driver nisam instalirao.