Pregrijavanje laptopa

poruka: 29
|
čitano: 12.925
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Evo i mene sa problemom. Laptop mi se pregrijava kad udem u igru i igram je 20min uglavnom igram cod2 i stalno se gasi bio je na servisu i oni su samo ocistili ventilator. Laptop je star nesto manje od 1 godine pa neznam dali bi pomoglo ako zamjenim termalne paste. Model laptopa je asus x50 gl. Temperatura na speed fanu procesora dok ga upalim 50c a kad udem u igru se digne i do 70 i onda se ugasi :S ako netko zna neki prijedlog nek pomogne. Hvala svima

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Pregrijavanje laptopa

imas program RightMark CPU Clock Utility i sa njime skini napon na procu i to ce rijesiti problem...

pozz

16 godina
neaktivan

a kako da to napravim taj program vec od prije imam ako ti imas msn ili nesto da se cujemo pa da mi malo objasnis =D

16 godina

neka ti ga neki frend skine sa torrenta

17 godina
neaktivan
Huurux kaže...

imas program RightMark CPU Clock Utility i sa njime skini napon na procu i to ce rijesiti problem...

pozz

Ovo nije ni približno riješenje problema. Ti mu kažeš da smanji zagrijavanje tako da osakaćuje proc. 

Jedino riješenje ti je dobro ga očistiti i kao što si sam rekao - zamijeniti termalnu pastu. Ako imaš još garanciju - vrati im ga nazad, ako nemaš - potraži upute i snimke o rastavljanju svog laptopa i kreni u akciju.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
Pregrijavanje laptopa

70 nije puno za proc na laptopu....ne bi se smio već gasiti pri 70....mada ne bi bilo loše se navirit u bios pa pogledat malo postavke....

http://s2.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=80005
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pregrijavanje laptopa

Moj se gasi na 85 (ili 90 nisam siguran), no ne pokazuje točno (Forcebook Sramim se).

I stalno mu je temperatura visoka. Temperatura nečega. Jezgre neidu preko 60C pod pola sata OCCT-a, a ta tempertura ide do 80.

I to s Artic Cooling Ceramique. S prošlom nekom srebrnom išlo je na 83. Dok nisam mjenjao pastu na tu srebrnu gasio se.

Kao što su već rekli, nebi se smjelo gasiti na 70. Pogledaj jel možeš to promjenit u biosu na neki veći broj.

Pastu možeš zamjenit relativno jednostavno, samo nemoj to sam radit ako još imaš jamstvo (naljepnice na laptopu čitave).

Najbolje odnesi njima i reci da se gasi. Možda ni nije do temperature (Moj prošli je imo neki tvornički defekt s napajanjem).

Probaj malo napone spustiti s RMClock ili mojom preporukom Notebook Hardware Control (NHC). Progooglaj pojam undervolting.

To ti ne smanjuje performanse, a smanji grijanje i potrošnju procesora.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prema ovom forumu

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=7504600

došli su do zaključka da bi problem mogao biti u grafičkom čipsetu, navodno se lap gasi samo prilikom igranja..

Nije tvoj model laptopa, ali isti problemi, pogledaj ove postove:

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20090701134301609&board_id=3&model=G51VX(BestBuy)&page=1&SLanguage=en-us

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?p=4992074

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 11:19 (ferovca1).
17 godina
Pregrijavanje laptopa

e sad pitanje je jel se njemu gasi ekran, odnosno prikaz ili se komplet računalo ugasi....ako je samo prikaz slike onda je sigurno grafika.....ako se komplet zgasi onda je vjerujem do cpu-a

ma najbolje ponovno u servis i nejdi van dok ga tamo pred njima ne istestiraš, dok te zovu na preuzimanje!!

http://s2.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=80005
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 11:25 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

U biosu sam bio i jako je siromasan tako da to otpada a i gasi mi se cijeli laptop ne samo ekran. I meni je cudno kako to da mi se gasi na 70-75 stupnjeva, vjerojatno cu ga opet odvest na servis jer mi je jos pod garancijom ali ako neko ima rjesenje bez servisa neka samo kaze =D. Hvala svima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

ajde pomozite molim vas =D

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Pregrijavanje laptopa

Pogledaj dal ti se grafa pregrijava, kod mene je to slucaj sa 8600M GT, ja rjesim tako, da je stavim na 4 lego kockice, da je u zraku :) i nema problema sa grijanjem, jest na granicama, al se negasi :D

1 0 hvala 0
16 godina
Pregrijavanje laptopa

napravi ti ono sto sam ti ja rekao ne slusaj ove bisere.

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

hihih imam ja bas stalak za njega kupio sam ga =D a neznam kako da smanjim napon=D imam taj program vec od prije nego mi treba malo bolje objasnit pa kad ces moc se javi ili me dodaj na msn kuky_best@hotmail.com ili xfire:hitler0

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2009 12:03 (Kux).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

jel ima kakva opcija ili nesto da se moze namjestiti na kojoj se temperaturi ugasi ili tako nesto pls pomoc =D

0 0 hvala 0
16 godina
Huurux kaže...

napravi ti ono sto sam ti ja rekao ne slusaj ove bisere.

Da najbolje da makne voltazu sa proca i onda kad ga pocne palit onda ce se cudit " ftw? zas mi proc ne radi" a  proc oce da mu se da napona malo jer je ogladnio,to ti je isto ko da u kamion ne stavis njegov veliki akumulator nego od stojadina stavis pa mislis da ce ic brze,ici ce vraga

16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

ali mene zanima jeli normalno da se proc na laptopu gasi na 70-73 stupnja ???Iznenađen

0 0 hvala 0
16 godina
Kux kaže...

ali mene zanima jeli normalno da se proc na laptopu gasi na 70-73 stupnja ???Iznenađen

Pogledaj u biosu kako pise

16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

ma bios mi je za k.... nema nista pametno =D jel postoje nekakva rjesenja mozda je problem u termalnoj ali nevjerujem jer je laptop star manje od 1 godine neznam vise sta da radim ni jel mi moze pomoc nesto jer uglavnom igram igrice na njemu ali ne pretjerano nego 1-2 sata najvise i to bi mi bilo dosta da tolko izdrzi ako neko ima nekakvo pametno rjesenje :SS 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Uz sve to što su ti i ostali rekli,probaj nekako hladit laptop evo npr. na ovom forumu tema u samogradnji kako napraviti usb ventilator,nije da če se nešto drastično promijeniti no ipak pomaže.

|Kako se zove najpoznatiji albanski metereolog ?-Azimi Aljeti|

0 0 hvala 0
17 godina
Pregrijavanje laptopa

Meni se isto gasi kad igram igrice od kad je lito pocelo. Jedino trajno rijesenje je kupovina podloske (vanjskog hladenja) za laptop koja ima barem dva ventilatora u sebi, pogledaj u Linksa imaju veliki izbor.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Ali mislim da nebi to pomoglo jer mi se laptop gasi na 70 stupnjeva i to mi nikako neide u glavu vjerojato cu kupiti to sta ste predlozili ali nevjerujem da ce biti previse pomoci :S

0 0 hvala 0
16 godina
Pregrijavanje laptopa

Meni se laptop ne gasi ali sam ga stavio na 4 cepa od fante i lijepo ne prelazi 50 stupnjeva :D probaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pregrijavanje laptopa

Moj Forcebook se poceo gasiti poslje dvije godine kad bi igrao igre, odno ga u hg shrot gdje su otvorili mjesto na kojem je graficka te malo propuhali vent, bilo puno prasine.... nakon toga radi ko urica vec godinu danaCool

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Evo danas sam kupio podlozak sa ventilatorom i odlican je i hladi super ali nepomaze jer se meni laptop gasi na 70 stupnjeva pa mene zanima posto ja u biosu nemam opciju slicnu takvoj da namjestam na kojo temperaturi da se gasi pa ako se bios ikako moze updatati ili nesto slicno!E i laptop mi se poceo pregrijavat od kad sam instalirao nove drivere! Molim vas pomozite ako iako znate neznam od kud da pocmem Hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 21:13 (Kux).

0 0 hvala 0
17 godina
Pregrijavanje laptopa
Ček, jel ti se gasi samo u igrama ili se ugasi i u OCCT ili ORTHOS?
Ajd probaj jednim od tih programa testirati stabilnost procesora, pa nam javiš kako ti idu temperature i akon koliko se ugasi.

Ja sam već prije napisao da moj ide i preko 80 stupnjeva; danas sam skinuo doljnju plastiku/masku i od stalka mi ventilator direktno puše na komponente. Pod punim opterečnejm od 1h OCCT-a temperatura neide preko 65 stupnjeva.
Forcebook ne valja; razlika temperature otvoren/zatvoren je i do 20 stupnjeva.
Nebi mu trebalo smetati što je otvoren, kao ni običnom kompu.
Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Gasi se u igri i ugasi se na 72-73 stupnja kad igram sa punjacem a kada igram bez njega izdrzi puno vise tako da neznamu cem je problem cak sam danas kupio stalak sa ventilatorom i on hladi dosta dobro ali se sa vremenom opet pone na 72 :S jel imas kakvo rjesenje?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne kužim zašto ne želiš shvatiti da nije do glavnog procesora nego do grafičkog.. on se pregrijava.. Ako ti je laptop pod garancijom, trk u servis..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 22:47 (ferovca1).
17 godina
Pregrijavanje laptopa

Ja imam forcebook i to je mrak od laptopa.

Gasio se i meni na 70 ali kad sam ga otvorio i skinuo prst prašine i promjeni pastu nejde preko 55

Jednom godišnje ga očistim i sve štima.

Inače imao sam slučaj gdje e isto gasilo računalo, laptop je bio Benq, ispostavilo se da je napukla matična i kad bi ostala bez kontakta ugasio bi se.

Tako da uzmi i to kao opciju.

Latopi se nebi trebali grijati preko max 75 no to ovisi o procesoru.

Iz osobnog iskustva znam da celeroni m i core duo se manje griju od amd-a puno manje.

Nisi naveo koji proc imaš.

Meni je trenutno cpu C2D t7300 2.0GHz na 50C a grafa 8600GT na 61C

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice