Pregrijavanje laptop HP

poruka: 26
|
čitano: 13.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Pregrijavanje laptop HP

Imam problema sa pregrijavanjem laptopa HP ProBook 4535s, kupljen prije godinu dana. Temperature procesora pri normalnoj upotrebi, znaci otvoreni browser sa 4 stranica i temperature procesora i maticne znaju biti izmedju 90 i 100 stupnjeva. U standby modu, dakle otvoreni desktop bez ikakvog programa, varira od 60 do 70 stupnjeva. Procesor je AMD A6 3400M sa integriranom gpu. Po ljeti se zna cest ugasiti zbog previsoke temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptop HP

Vjerojatno je hladnjak pun prašine  i potrebno ga je ispuhati.Savjetovao bih ti da promjeniš i termovodljivu pastu.

Ja sam svoj HP odnio u Links i tamo su ga kompletno očistili i promjenili termalnu pastu za 200kn.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Pregrijavanje laptop HP

nakon samo godinu dana? odnest cu u servis da mi ga ociste ali bi me iznenadilo da nakon god dana se napunio do te mjere.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Pregrijavanje laptop HP

samo ti odnesi na čišćenje...

ako si ga držao naprimjer na krevetu ili na kauču nije čudno uopće

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
Pregrijavanje laptop HP

U ovaj je dosta kompliciran za rastavljanje, ali dal bi se raskopat, samo to je brdo posla, nosi u servis, za tih 200 kn se itekako isplati. Pazi da ga ne držiš na deki ili nečem sličnom, da je jedeš nad njim i slično.

Valentin

1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Pregrijavanje laptop HP

Stvar je u tome sto ga ne rabim ja nego moja mater. Moj Asus trenutno radi bezprijekorno iako mu je samo 3 mj pa cemo vidjeti za god dana. Ja se drzim svi preporuka od kad je kupljen ali mislim da bi asus ipak morao biti kvalitetniji od hp-a.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Matijasever kaže...

Stvar je u tome sto ga ne rabim ja nego moja mater. Moj Asus trenutno radi bezprijekorno iako mu je samo 3 mj pa cemo vidjeti za god dana. Ja se drzim svi preporuka od kad je kupljen ali mislim da bi asus ipak morao biti kvalitetniji od hp-a.

Asus je kvalitetniji od HPa, ali to nema veze, kad ga uhvati prašina svaki će se pregrijavat, samo se pridržavaj onih uputa vezanih za laptope (prašina-deke i slično, nemoj igrat igre na njemu) i radit će, evo HP 6715b moje sestre je 4 godine izdržal bez čišćenja i nikada se nije pregrijal, nakon četri godine vidil sam da je vent. nešto glasniji i duže radi (vent. se gasi kad nije potreban), fino ga rastavio, očistio prašinu, nanio novu pastu (MX-4), složio natrag i sad je opet OK.

Daj stavi temp. od toga Asusa da malo bacimo pogled. Ovaj HP kad ga očiste temp. bi se morale kretat od 45-55 ili 60*C maksimalno, mislim ako ne igraš igre na njemu, a koliko vidim da ne.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 11:13 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptop HP

Svakako ga treba očistit.

Ali ne isplati se dat 200 kn za to.

Pa rastavi ga sam imaš pola sata posla da ga rastaviš, očistiš i sastaviš.

To je pljačka dat 200 kn za to.

1 4 hvala 0
12 godina
protjeran
testerica kaže...

Koje ti gluposti valjaš..

Ne isplati se dati 200 kuna za otvaranje,čišćenje,promjenu termalne paste,sklapanje i finalnu provjeru??Po tvome se isplati sjeb*ti potpuno laptop nestručnim rukovanjem,pa tako dignuti trošak na cijenu matične ploče ili slično..{#}

Koji si ti biser..Nije svakome 200 kuna "pravo bogatstvo",a ako zna cijeniti stroj od nekoliko tisuća kuna,200 kuna nije niti tada problem..

14 godina
redneck kaže...
testerica kaže...

Ne isplati se dati 200 kuna za otvaranje,čišćenje,promjenu termalne paste,sklapanje i finalnu provjeru??Po tvome se isplati sjeb*ti potpuno laptop nestručnim rukovanjem,pa tako dignuti trošak na cijenu matične ploče ili slično..{#}

Koji si ti biser..Nije svakome 200 kuna "pravo bogatstvo",a ako zna cijeniti stroj od nekoliko tisuća kuna,200 kuna nije niti tada problem..

Slažem se, lik raskapao sličan laptop, strgao konektore od ekrana na matičnoj ploči, fino bacio matičnu, laptop prodao za dijelove i kupio si drugi.

Valentin
12 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Daj stavi temp. od toga Asusa da malo bacimo pogled. Ovaj HP kad ga očiste temp. bi se morale kretat od 45-55 ili 60*C maksimalno, mislim ako ne igraš igre na njemu, a koliko vidim da ne.

Ja sa mojim Asus ne igram igre. student sam na strojarstvu pa me to bas ne zanima...mozda jedan put u mj dana znam odigrati gta ili sl, ali to meni brzo dosadi. rabim najvise programe poput autocad, matlab, mdsolids, office, visualstudio, photoshop, winamp i ostale. slika prikazuje temperature Asus-a...ukljucen je osrednji profil i komp radi nekih 3 sata. ventilator vrti pri brzini od 2000rpm. ovdje u stanu kod moje matere je jako toplo (24 stupnjeva) a temperature u mojem stanu znaju biti za koj stupanj nize posto je kod mene 18-19.

ja sam jednom prijatelju rastavio i ocistio isto jedan hp, i promjenio termalnu, ali taj komp je bio star 4 godine i bio je laksi za rastaviti. ovoga osobno nebi dirao, a 200kn nije puno za vratiti komp da normalo radi.

13 godina
neaktivan
redneck kaže...
testerica kaže...

Hahahahah, nemoj me nasmijavat.

Uz*ebo si se kao da se radi o rastavljanju nuklearnog reaktora, trebo si još navest nekih stvari u nabrajanju, mislim da si dosta toga izostavio xD

Ako si nestručan, to je tvoj problem. 

Nemaju svi para na bacanje. Zato sam i predložio kolegi da ga sam rastavi ako se imalo razumije, a ima i tutoriala po netu.

Zašto dati 200 kn za nešto što možeš sam napravit.

15 godina

Nije svaki laptop jednako lako rastaviti i očistiti. Prije par dana sam čistio Asus star 5-6 godina, samo se skine iza jedan poklopac i imaš pristup cijelom hladnjaku, ventu, RAM-u. Odviješ šarafe sa hladnjaka i voila. Ispuhao, očistio pastu stavio novu i to je to.
A sad sam na YT gledao disassembling Acera 5755G, kojeg ja trenutno imam, star je godinu i pol, temp idu do kojih 80-85 u full loadu, možda bi ga i trebalo očistiti ali neću se upuštati u to. Treba odvrnuti 30+ šarafa, skidati ekran... Ne vrijedi riskirati... 

Winter is coming...
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptop HP

Istina, ima i toga.

Ali ako može sam to napravit, zašto platit nekom drugom...

1 0 hvala 0
14 godina
kratos091 kaže...

Nije svaki laptop jednako lako rastaviti i očistiti. Prije par dana sam čistio Asus star 5-6 godina, samo se skine iza jedan poklopac i imaš pristup cijelom hladnjaku, ventu, RAM-u. Odviješ šarafe sa hladnjaka i voila. Ispuhao, očistio pastu stavio novu i to je to.
A sad sam na YT gledao disassembling Acera 5755G, kojeg ja trenutno imam, star je godinu i pol, temp idu do kojih 80-85 u full loadu, možda bi ga i trebalo očistiti ali neću se upuštati u to. Treba odvrnuti 30+ šarafa, skidati ekran... Ne vrijedi riskirati... 

Samo ti to lijepo daj na čišćenje, lijepo će ti to riješit i više se sigurno neće grijat.

Valentin
17 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptop HP

ništa čudno za hp proobok seriju. imam jednog doma, 4515s. nikad više. nemoj se začuditi kad ga otvoriš da uopće nebude prašine. previše se griju. nađi neki film na youtube kako se otvara.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
kratos091 kaže...

Samo ti to lijepo daj na čišćenje, lijepo će ti to riješit i više se sigurno neće grijat.

Slažem se,samo ti odnesi na čišćenje.

12 godina
protjeran
testerica kaže...
redneck kaže...
testerica kaže...

Hahahahah, nemoj me nasmijavat.

Uz*ebo si se kao da se radi o rastavljanju nuklearnog reaktora, trebo si još navest nekih stvari u nabrajanju, mislim da si dosta toga izostavio xD

Ako si nestručan, to je tvoj problem. 

Nemaju svi para na bacanje. Zato sam i predložio kolegi da ga sam rastavi ako se imalo razumije, a ima i tutoriala po netu.

Zašto dati 200 kn za nešto što možeš sam napravit.

Koji si ti moron,da ne kažem nešto treće.

Tko je spomenuo moje znanje,i da li je uopće u pitanju moj laptop??Ne znam kakav ti šrot imaš,ali noviji modeli lapova su sve složeniji za rastaviti,jer npr.HP -ov Pavilion,možeš rastaviti jedino ako si dobro obučen u tome,lap ima hrpuz vijaka,sve pristupne točke su preklopljene sa zasebnim "poklopcima",a da bi došao do procesora,moraš poskidati gotovo sve i rastaviti ga načisto..Nove serije HP-a koje i jesu u topicu,su isto za popi*dit,i jedino stručnjak ili netko sa znanjem može da to radi.

Otkud ti znaš da čovjek zna to napraviti.Voliš se tu qurčiti i praviti pametan,pa izvoli,onda napravi mu to..

Ništa argumentirano nisi rekao,zato i šuti.. 

13 godina
neaktivan
Thosiba p100 nesto... dosla iz vana super hladna pali i radi. Ugasijo ju par puta upalio i oso u bios i ekran se ugasio i svaki put kad palim sve sve normalno svijetli slike odnikud. Lap. je topal al ne jako. E sad moje misljenje je da dok je bio hladan sve 5 ali posto hladenje nije nikad cisceno da se ne moze ohladit. Rastavio sam ga.. Uzasan poso sarafa milijun do hladenja da se dode sve povadio... Je da sam vec hp pavilion dv 6 2120em rastavio ocistio stavio pastu i slozio al to je puno jednostavije rijeseno za radtavit. Iako kad gleda iste se cijeli moro raskopat. Al ovaj je poseban.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptop HP

ma kakav servis, ako znas sta je sarafciger, onda ti je to 45min posla, ja imam hp4530s i isto se nakon godinu dana poceo grijati, hladnjak se zastopao prasinom, kad sam ga rastavio i promj pastu, opet je hladan kao i prvi dan.   Imass na Hp stranici Maintenance and Service Guide gdje je nacrtan svaki saraf i imas ovdje video kako se rastavlja, najgori je dio gornja ploca, al nije neki problem http://h20464.www2.hp.com/resultsCSR.htm?prodSeriesId=5098225&MEID=18733F2F-F09D-45E2-821A-56251DB2F0DB   i to da ga se ne drzi na dekama ne vrijedi za hp 4530s, a mislim da  je i 4535 gotovo isti izvana (zrak uvlaci kroz tipkovnicu, a ne s donje strane) glupost je dati linksu 200 kn za nesta sto svako sam moze napraviti

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Imaju li di upute za sastavit TOSHIBU STELLITE P100-437
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptop HP

Zbog pregrijavanja zna riknut matična ploča a treba biti oprezan pri rastavljanju inače če i tvoj laptop završiti na Njušci među 1 do 5-6stranice neispravnih laptopa za dijelove inače više vjerujem onim markama kojih ima manje neispravnih tamo;)Asus,Fujitsu i tak!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 1:03 (dragec0).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

normalno da ima

http://www.irisvista.com/tech/laptops/toshiba-satellite-p105/take-apart-1.htm

hvala {#}

TOSHIBU STELLITE P100 i P105 se razlikuju po grafi
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 1:08 (ante031).
12 godina
protjeran
Pregrijavanje laptop HP
evo ekipa, da vam javim kako sam rijesio problem pregrijavanja. Otvorio sam donji poklopac i na malo seljacki nacin uzeo usisivac i drzao ga pola minute na ventilatoru i malo prosao u cijelom kucistu i to je bio sav posao...heheh. Temperature se spustile sa 98 na 45-55 ;) vidjet cu do kad bude radio taj nacin ciscenja.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Matijasever kaže...
evo ekipa, da vam javim kako sam rijesio problem pregrijavanja. Otvorio sam donji poklopac i na malo seljacki nacin uzeo usisivac i drzao ga pola minute na ventilatoru i malo prosao u cijelom kucistu i to je bio sav posao...heheh. Temperature se spustile sa 98 na 45-55 ;) vidjet cu do kad bude radio taj nacin ciscenja.

To je sad čisto OK, prati temp. pa budeš vidil.{#}

Valentin
14 godina
neaktivan
Matijasever kaže...

Kasnije će biti potrebno i promjeniti termovodljivu pastu,ali zasad su te temperature uredu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice