Pravo na zamjenu laptopa Acer / MR servis / Protis

poruka: 6
|
čitano: 3.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Bok

Laptop je kupljen krajem prošle godineu Protisu, model Acer Aspire E1-500

Od tada je bio već dva puta bio u MR servisu - nisu radili USB portovi i mijenjali su matičnu.
Niti 10 dana nakon zadnjeg povratka sa servisa - ne rade neke tipke na tipkovnici.

A laptop se vratio i s finom udubinom/ogrebotinom nasred ekrana

Slučajno smo skužili jer je laptop spojen na 22'' monitor, i koriste se eksterna tipkovnica i miš.

Laptop služi za pisanje tekstova i browsanje, dakle ništa zahtjevno zato smo i odabrali taj jeftini model.

Googlanjem sam našao da dosta korisnika ima sličnih problema s tim modelom.

Na servisu su već rekli da ga možemo zatražiti zamjenu za isti model,

no mene zanima imamo li zakonsko pravo tražiti zamjenu za neki bolji/skuplji model?

Obzirom na učestalost kvarova, velika je vjerojatnost da bi s ovim nastavili hodočašćenje u MR servis.

Tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pravo na zamjenu laptopa Acer / MR servis / Pr

Zar lopticu u cjelosti prebaciti na servis i brand!, peije kupnje mogao si birati hoces za svoj novac kupiti Fiat ili Ferarri zar ne? neki modeli konstrukcijski su losi, a sve je vise manje konfelcija... dakle prije kupnje trebalo se kvalitetno informirati.

U konkretnom slucaju servis s takvom repuracijpm tesko da bi ucinio takav propust ( tipkovnica, screen) i sam navodis da se na laptopu tipkalo kilometre tekstova...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 12:39 (Hardwhelper!!!).
16 godina

Ček jel ti to trollaš?
Govoriš gluposti a nisi ni pročitao moj post u cijelosti.

Na laptopu se nije napisalo niti "metar" teksta,

Ponavljam: od prvog dana stoji na stolu i prištekan je na eksterni monitor, tipkovnicu i miša.

Stoji otvoren da se ne bi zagrijavao. Baterija mu je izvađena. Kraljevski tretman.

Laptop nije korišten niti 6 mjeseci. Dva puta mu je otišla matična, a vjerojatno i treći put.

Na servisu su oštetili ekran oštrim predmetom.

Otkud da ja unaprijed znam da je baš taj model smeće?
Da, kupili smo Fiata, jer nam nije bila namjera voziti se 300 na sat, nego pisanje tekstova i browsanje.

I koštao je 2 soma. Da je koštao i 500 kn - laptop u mora raditi 100% ispravno dok mu traje garancija.

Da ne radiš možda u spomenutom servisu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Krx kaže...

..

I koštao je 2 soma. Da je koštao i 500 kn - laptop u mora raditi 100% ispravno dok mu traje garancija.

..

- da.

- zakonski nemaš ništa. Sve rješava servis i dogovor, tj ovisi o distributeru (dali je dobar ili u banani..).

- garancija služi besplatnom otklanjanju kvarova. Tek kad se pokažu 'nedostatci' može se tražiti zamijena, ali u pravilu za isti model. Opet, stvar dogovora.. jer sad već istog modela možda ni nema (npr za VGA/CPU obično dobiješ noviju-jaču..), ali unutar grarancije svi dijelovi su dostupni (zakonski moraju biti + nekoliko godina nakon) i pravi servis može otkloniti svaki kvar. Tek kad oni to ne mogu ili kažu da je neisplativo kreće dogovor oko zamjene ili tražiš povrat novca. Tako najlakše izbjegneš natezanje oko zamjene za drugi model, + servis zapravo nema ništa s tim, tj oni su posrednik a sve to ovisi o distributeru i tvom pravu. Koliko znam, MR je OK, ali neće o njima sve osvisiti.

- oštećenje na ekranu je sporedno (to si morao pregledati kod preuzimanja, sad je to tvoje oštećenje, kao i svako dodatno fizičko oštećenje/habanje..), pa i svaki novi kvar.. ako se ne ponavlja isti kvar nije 'važno' za ostvarivanje nekog većeg prava. Tek kad količina kvarove pređe neku razumnu granicu (koja btw ne postoji) možeš inzistirati na zamijeni za novi ili povrat. Dok ono otklanjaju kvar, nemaš ništa zakonski jačeg za prisiliti ih na nešto više, pogotovo što su oni samo posrednik (koji svoj dio obavlja) ili prigovor na njihovu rad...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 16:09 (ihush).
13 godina
neaktivan

Ne radim u navedenim servisima niti trollam!

Nastojim savjetima pomoci izbjeci kupnju takvih i slicnih "kvarljivih" modela, ali uglavnom je pri kupnji presudan ogranicavajuc faktor "iznos"!

Zelim srecu pri reklamaciji, dostavi laptop u servis i reci sve uocene kvarove... Pa gdje bi stigli serviseri da testiraju svu periferiju, naglasi uoceno, sretno!

16 godina
neaktivan

Dobro si mu i napisao neka kupi laptop a ne smeće od 2 soma kuna.

Beš lap od kojeg je cijelog skuplji jedan mobilni i7 procesor. :p

Kako meni na nitru u skoro 7 mjeseci nije krepalo ništa a kamoli matična ili portovi? 

Jbga nije koštao 2 soma samo proc u njemu je skuplji. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 2:35 (Oldy).

0 2 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice