Nova ASUS N serija

poruka: 189
|
čitano: 74.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Nova ASUS N serija
Hero of the day kaže...

Asbis i Msan

Da, vidim da ih Asbis ima u katalogu, ali ne bas po popularnim cijenama.

Doduse, ovaj "slabiji" ima cak OK cijenu, ali nije full HD ekran nego 1600*900. No za 17,3" ekran to je vise nego dovoljna rezolucija (HD je ipak puno ljepse), a i grafa ce lakse "gurati" na toj rezoluciji nego na full HD.

Ima i 2GB RAM manje, ali 6GB je ionako dovoljno dobro. S obzirom da grafa ima 3GB RAM-a to bi onda ipak trebala biti 192-bitna verzija (Best Buy okrljastena verzija dolazi sa 128-bitnom sabirnicom).

Skuplji dolazi i sa SSD+HD combom.

http://www.it4profit.com/ecatalog/userend/shopITProdLite.jsp?SUPPLIER=709&LANG=hr&SDATA=1&COND=701&PATERN=Asus+&PT=27&MNF=

Budemo vidjeli cijene kada dodju u maloprodaju

If you're not paranoid, you're not paying attention
16 godina
neaktivan
Nova ASUS N serija

Sad je naravno & baš slučajno baš taj model dospio do Mikronisa, gdje su ga unboxali.

Early adopter
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Teerex kaže...

Sad je naravno & baš slučajno baš taj model dospio do Mikronisa, gdje su ga unboxali.

Evo baš maloprije naletio na taj laptop i došao ponovno u dvojbu, mislim se između tog i Della L502x koji dosad ima najbolji zvuk, također dosta kvalitetan (ima i Full HD)
Inače odličan unboxing :)
Pa me interesira par stvari, dali se u svakoj trgovini dobije subwoofer? Kakva je kvaliteta laptopa, i kakav je ekran s tom niskom rezolucijom?

Evo pogledao sam par dobrih reviewa:

http://www.gamingrig.com/asus-n55sf-review-multimedia-gaming-805/

Izgleda mi vrlo dobar laptop, jedina mana je sto nema Full HD(ili bar 1600x900) na nasem trzistu, sad neznam jeli 1366 x 768 pre malo ili je ok za prvi laptop? (mislim uzeti ili ovo ili Della za fax)
Vidim da je i zaslon isto dosta dobar i pogledi iz kutova, što je dosta rjetkost s mnogo laptopa, isto tako baterija moze 3-3,5 h u normalnom radu na 50% brightness (wireless on)
koje nije loše za laptop s tim komponentama.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
14 godina
neaktivan
markoal kaže...
Teerex kaže...

Evo baš maloprije naletio na taj laptop i došao ponovno u dvojbu, mislim se između tog i Della L502x koji dosad ima najbolji zvuk, također dosta kvalitetan (ima i Full HD)
Inače odličan unboxing :)
Pa me interesira par stvari, dali se u svakoj trgovini dobije subwoofer? Kakva je kvaliteta laptopa, i kakav je ekran s tom niskom rezolucijom?

Evo pogledao sam par dobrih reviewa:

http://www.gamingrig.com/asus-n55sf-review-multimedia-gaming-805/

Izgleda mi vrlo dobar laptop, jedina mana je sto nema Full HD(ili bar 1600x900) na nasem trzistu, sad neznam jeli 1366 x 768 pre malo ili je ok za prvi laptop? (mislim uzeti ili ovo ili Della za fax)
Vidim da je i zaslon isto dosta dobar i pogledi iz kutova, što je dosta rjetkost s mnogo laptopa, isto tako baterija moze 3-3,5 h u normalnom radu na 50% brightness (wireless on)
koje nije loše za laptop s tim komponentama.

Pa subwoofer dolazi u pakiranju skupa sa lapom. To je oriđiđi ASUS subwoofer. Postoje i veće rezolucije pročitaj prvi post, ali valjda su prvo došli ovi modeli sa manjom rezom. S vremenom će doći i sa većom, ipak je to nova serija sad. Tako je bilo i sa prijašnjim N53 modelom, isto je trebao proći jedan period da stignu i jači modeli.

17 godina
Hero of the day kaže...

Pa subwoofer dolazi u pakiranju skupa sa lapom. To je oriđiđi ASUS subwoofer. Postoje i veće rezolucije pročitaj prvi post, ali valjda su prvo došli ovi modeli sa manjom rezom. S vremenom će doći i sa većom, ipak je to nova serija sad. Tako je bilo i sa prijašnjim N53 modelom, isto je trebao proći jedan period da stignu i jači modeli.

Aha hvala, a jel velika razlika u toj rezoluciji,kakva je kvaliteta zaslona i pogled iz različitih kutova kod ovog s manjom i većom rezolucijom?

Pitam jer moram naručit sad ovaj tjedan laptop :)

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
14 godina
neaktivan
markoal kaže...
Hero of the day kaže...

Aha hvala, a jel velika razlika u toj rezoluciji,kakva je kvaliteta zaslona i pogled iz različitih kutova kod ovog s manjom i većom rezolucijom?

Kolko sam vidio na ovim prezentacijama sa youtuba slika je super i solidno se vidi i sa različitih kuteva. Stavio sam filmić gdje lik otvara i snima iz različitih kuteva lap pa pogledaj {#} Ako ga kupiš obavezno stavi gameplay od nekih igrica {#}

17 godina
Hero of the day kaže...
markoal kaže...
Hero of the day kaže...

Kolko sam vidio na ovim prezentacijama sa youtuba slika je super i solidno se vidi i sa različitih kuteva. Stavio sam filmić gdje lik otvara i snima iz različitih kuteva lap pa pogledaj {#} Ako ga kupiš obavezno stavi gameplay od nekih igrica {#}

Da i ja sam to vidio, pa sam se iznenadio, naravno hoću :)

17 godina
Nova ASUS N serija

Danas došao, kupio ga u arhiteh.hr, uz popust za nešto manje od 7100 kn :)
Evo par slika, i ispričavam se radi loše kamere, i još sam slikao u brzini pošto sam morao ić.

Maloprije sam instalirao windowse pa sad instaliravam drivere s CD-ea ove glavne, pa poslje možda se bacim u detalje :)
P.S zasad mi je zvuk odličan, a još nisam uključio onaj dodatni subwoofer (snima driver) :)

Kutija i na njoj ono za jamstvo Kutija i na njoj ono za jamstvo
Da dobije se i torba Da dobije se i torba
Kao što nevidite na slici, subwoofer, baterija, miš,.. Kao što nevidite na slici, subwoofer, baterija, miš,..
Laptop ispred Samsung T220 Laptop ispred Samsung T220
Jedina mozda mana sto je izvan glossy Jedina mozda mana sto je izvan glossy
malo mutno, al tipkovnica mi je sasvim ok, udobna malo mutno, al tipkovnica mi je sasvim ok, udobna
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
markoal kaže...

Evo par slika, i ispričavam se radi loše kamere, i još sam slikao u brzini pošto sam morao ić.

Maloprije sam instalirao windowse pa sad instaliravam drivere s CD-ea ove glavne, pa poslje možda se bacim u detalje :)
P.S zasad mi je zvuk odličan, a još nisam uključio onaj dodatni subwoofer (snima driver) :)

**beno {#} Sa kojim si procom uzeo model? Aj javi detalje kad se zbudiš {#}

17 godina
Hero of the day kaže...
markoal kaže...

S i7 2630QM
ovaj:http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_216&products_id=7598

Trenutno prebacivam preko lan kabla igre nego ide presporo 

14 godina
neaktivan
Nova ASUS N serija

a opet je bolje uzet asus g74sx za 1500$ :DDD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
markoal kaže...
Hero of the day kaže...
markoal kaže...

S i7 2630QM
ovaj:http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_216&products_id=7598

Ajde ajde samo polako {#} kad sve posložiš onda ga istestiraj da vidimo kak zvijer radi {#} Ako ćeš moć napravi ono za gameplay kaj sam te zamolio jer vidim da i dalje nema niš sa tube-a. Onaj lik kaj ga je kupio i stavio onaj NFS očito igra tetris doma na njemu {#}

14 godina
neaktivan
Saint96 kaže...

Fantaziraš. Fulal si i cijenu i temu {#}

14 godina
neaktivan
Hero of the day kaže...
Saint96 kaže...

temu jesam ... cijenu nisam... ima on od 1385$ ali ne dobijes ruksak i mis.. a imas za 1900 sa 16gb rama i svime...

[url=http://www.userbars.com/profile/?user=34885][img]http://www.userbars.com/34885/643550/23-2609-ubd1955.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
Saint96 kaže...
Hero of the day kaže...
Saint96 kaže...

temu jesam ... cijenu nisam... ima on od 1385$ ali ne dobijes ruksak i mis.. a imas za 1900 sa 16gb rama i svime...

LOL {#}

17 godina
Saint96 kaže...

Da kod nas koju tisuću kn više, al ti laptopi nisu u istoj kategoriji tako da..

Nego evo, testirao sam laptop na Deus ex Human Revolution, neke cudne postavke su pa neznam kakvi su detalji al imao sam 50-70 fpsa većinom, grafika je izgledala dobro.
Zatim Witcher 2 na Medium-High ima uglavnom u onoj prvoj misiji gdje ima puno one vatre od zmaja pa je oko 20 fpsa, igrivo je. 
Testirao sam i CoD 2, sve na max hvata  120-200 fpsa, a na dx7 je lock na 250, super :)
Poslje cu i bacit par slika mozda i video, maloprije sam nariktao da brzo prebacivam s drugog kompa hehe.

Temperature idu do 90(proc), mozda i više al čim spustim igru smanje se, u idle oko (40-50), ostalo je sve nisko, poslje cu to bolje testirat. 
Procesor se diže prema potrebi do 2.6, pa i više Ghz :)
Što se tiče glasnoće, nečujan je i kad igram i ovako.

Drivere sam instalirao direkt s njihova CDea i bilo mi je malo čudno sve sam dosad igre normalo igrao, a vidim da obično ljudi imaju problema s driverima od Asusa/Della i dr. pa skidaju direkt od nVidie/Ati/amd (tako nekako xD) 

14 godina
neaktivan
markoal kaže...
Saint96 kaže...

Da kod nas koju tisuću kn više, al ti laptopi nisu u istoj kategoriji tako da..

Nego evo, testirao sam laptop na Deus ex Human Revolution, neke cudne postavke su pa neznam kakvi su detalji al imao sam 50-70 fpsa većinom, grafika je izgledala dobro.
Zatim Witcher 2 na Medium-High ima uglavnom u onoj prvoj misiji gdje ima puno one vatre od zmaja pa je oko 20 fpsa, igrivo je. 
Testirao sam i CoD 2, sve na max hvata  120-200 fpsa, a na dx7 je lock na 250, super :)
Poslje cu i bacit par slika mozda i video, maloprije sam nariktao da brzo prebacivam s drugog kompa hehe.

Temperature idu do 90(proc), mozda i više al čim spustim igru smanje se, u idle oko (40-50), ostalo je sve nisko, poslje cu to bolje testirat. 
Procesor se diže prema potrebi do 2.6, pa i više Ghz :)
Što se tiče glasnoće, nečujan je i kad igram i ovako.

Drivere sam instalirao direkt s njihova CDea i bilo mi je malo čudno sve sam dosad igre normalo igrao, a vidim da obično ljudi imaju problema s driverima od Asusa/Della i dr. pa skidaju direkt od nVidie/Ati/amd (tako nekako xD) 

Super {#} Jedva čekam da vidim neki pošteni gameplay na njemu. Ma driveri su svi na službenim stranicama ili na cd-u od lapa, ne znam kaj ekipa kemija sa tim driverima {#}

17 godina
Nova ASUS N serija

Evo sad cu samo napisati od još par dobrih stvarčica.

1. Kamera od laptopa je odlična, mozes stavljati neke fore tipa afro frizura,brkovi, naočale i sl. koje prate tvoje pokrete .
   Uz to mozete staviti da se laptop pali samo ako prepozna vaše lice.

2. Zvuk je vrlo dobar, prvo sam malo previše očekivao od subwoofera, pošto već u autu i na desktop računalu je dobar bass pa sam očekivao malo glasnije.
   No on nije nimalo loš, nakon par minuta slušanja odmah mi se svidio, subwoofer potpunjava zvuk, i stvara neki surround.  
- I kad smo već kod zvuka, spoijo sam svoju tipkovnicu G110 koja u sebi ima zvučnu karticu, i na njoj su mi uključeni drugi zvučnici, i kad sam puštao pjesme i bilo šta na laptopu, iz tih zvučnika je izlazio samo bass a na laptopu normalno, ito mnogo bolji bass nego na desktop računalu, predobro zvuči bass u pozadini.
- Također imam headset Creative Fatal1ty (obične) i kad ih priključim na laptop rade mnogo glasnije i lijepše, iznenadilo me.

I evo zasad jedna mana:
Pošto dosad nisam imao nijedan vlastiti laptop pa neznam točno kako je kod drugih, no kad mi je uključen subwoofer s desne strane i kad zatvaram laptop pomalo se sve jače i jače čuje mikrofonija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 0:51 (markoal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Imam N61J sa i7 720q procesorom i ati 5730 sa 1bg ddr3 memorije, ram 4gb ddr3  i 640gb hd. ekran je 16'' led, drive blue ray. ne mogu reci da sam super zadovoljan ovim laptopom. laptop mi ne pokazuje snagu koju ocekujem od ove konfiguracije. sjecam se da se je nekoliko puta srusio u prvih mjesec dana od pocetka koristenja, a nije bio pod opterecenjem niti je bio na netu. baterija je premala za ovu konfiguraciju i trebala bi biti barem od 9 ako ne i od 12 celija. vrata od blue ray drivea su odmah do usb utora tako da kad spojim neki stick recimo za dvbt drive ladica zapinje. na slikama vidim da je na istom mjestu umjesto usba sada utor za jack od suba. 

moram priznat da me malo razocarao dizajn novih asusa. kada sam trazio ovoga kojeg sad imam naletio sam na identicne konfiguracije kod svih proizvodjaca tako da je krajnja razlika samo u dizajnu laptopa i rasporedu utora i na kraju u cjeni laptopa zavisno od marke. ova konfiguracija je kostala 1500usd u singaporeu 06.2010. a u isto vrijeme 1000usd u sad-u. moja preporuka vam je da ako imate ikoga ili sami putujete u sad da ga tamo i uzmete. ova konfiguracija je daleko iznad 10000kn kod nas tako da ako otputujete u sad oko Bozica mozete kupit novi asus n i naputovat se za 10000kn i jos ustedit

robert
17 godina
viciousone kaže...

kada sam trazio ovoga kojeg sad imam naletio sam na identicne konfiguracije kod svih proizvodjaca tako da je krajnja razlika samo u dizajnu laptopa i rasporedu utora i na kraju u cjeni laptopa zavisno od marke. ova konfiguracija je kostala 1500usd u singaporeu 06.2010. a u isto vrijeme 1000usd u sad-u. moja preporuka vam je da ako imate ikoga ili sami putujete u sad da ga tamo i uzmete. ova konfiguracija je daleko iznad 10000kn kod nas tako da ako otputujete u sad oko Bozica mozete kupit novi asus n i naputovat se za 10000kn i jos ustedit

Evo po redu, prvo ako mozeš piši prvo slovo veliko da se lakše moze pročitati :)

Zatim, zapravo i nije razlika samo u rasporedu utora, pošto sam istrazio skoro sve malo jače laptope, pa znam :)
U multimedija kategoriji laptopa  je većinom razlika u grafičkoj kartici, i jos nekim sitnicama, npr:
Dell L502x  ima GT540M, Lenovo Y560p ima HD6570 (nedostatak usb 3.0) , a ovaj Asus GT555M

I ti laptopi se kreću kod nas od 7000-8000 kn (iznimka Toshibin L755 koji je 300 kn jeftiniji) sa i7 2630QM verzijom, a razlika u cjeni ovdje i gore je naravno velika, al živimo s tim :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 21:55 (markoal).
14 godina
neaktivan
markoal kaže...

Evo sad cu samo napisati od još par dobrih stvarčica.

1. Kamera od laptopa je odlična, mozes stavljati neke fore tipa afro frizura,brkovi, naočale i sl. koje prate tvoje pokrete .
   Uz to mozete staviti da se laptop pali samo ako prepozna vaše lice.

2. Zvuk je vrlo dobar, prvo sam malo previše očekivao od subwoofera, pošto već u autu i na desktop računalu je dobar bass pa sam očekivao malo glasnije.
   No on nije nimalo loš, nakon par minuta slušanja odmah mi se svidio, subwoofer potpunjava zvuk, i stvara neki surround.  
- I kad smo već kod zvuka, spoijo sam svoju tipkovnicu G110 koja u sebi ima zvučnu karticu, i na njoj su mi uključeni drugi zvučnici, i kad sam puštao pjesme i bilo šta na laptopu, iz tih zvučnika je izlazio samo bass a na laptopu normalno, ito mnogo bolji bass nego na desktop računalu, predobro zvuči bass u pozadini.
- Također imam headset Creative Fatal1ty (obične) i kad ih priključim na laptop rade mnogo glasnije i lijepše, iznenadilo me.

I evo zasad jedna mana:
Pošto dosad nisam imao nijedan vlastiti laptop pa neznam točno kako je kod drugih, no kad mi je uključen subwoofer s desne strane i kad zatvaram laptop pomalo se sve jače i jače čuje mikrofonija.

To kad puštaš muziku ili kad je ugašena mjuza? Jel tad spojen samo na vanjski asusov subwoofer ili i na ovu tvoju tipkovnicu sa zvučnom karticom? Probaj provjerit da ti nije mikrofon uključen negdje. Šta se dešava kad je woofer iskopčan u toj situaciji?

17 godina
Hero of the day kaže...
To kad puštaš muziku ili kad je ugašena mjuza? Jel tad spojen samo na vanjski asusov subwoofer ili i na ovu tvoju tipkovnicu sa zvučnom karticom? Probaj provjerit da ti nije mikrofon uključen negdje. Šta se dešava kad je woofer iskopčan u toj situaciji?

A kad je muzika upaljena i mislim i da je kad je izgašena ako su pojačani zvučnici. I da kad je spojen taj vanjski subwoofer na laptop. To nije uopće neki problem, jer kad je isključen onda nema toga :) A moguće da je to zbog mikrofona nemam pojma jeli upaljen ili ne xD

Btw. Igrao sam i NFS Shift 2 s vrlo dobrim rezultatima (sad neznam napamet), mozda sutra i snimim :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 21:58 (markoal).
14 godina
neaktivan
markoal kaže...
Hero of the day kaže...

A kad je muzika upaljena i mislim i da je kad je izgašena ako su pojačani zvučnici. I da kad je spojen taj vanjski subwoofer na laptop. To nije uopće neki problem, jer kad je isključen onda nema toga :) A moguće da je to zbog mikrofona nemam pojma jeli upaljen ili ne xD

Btw. Igrao sam i NFS Shift 2 s vrlo dobrim rezultatima (sad neznam napamet), mozda sutra i snimim :)

Može može {#} i pucačinu neku snimi {#}

17 godina
Nova ASUS N serija

Dečki evo video:
https://www.youtube.com/watch?v=ITn4c-1DlHU 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
S i7 2630QM

Je li u ovu cijenu uracunat popust od 8% ili na ovo jos ide 8%

14 godina
neaktivan
markoal kaže...

Dečki evo video:
https://www.youtube.com/watch?v=ITn4c-1DlHU 

Hvala Marko {#} Nice job. Kad stigneš još nešto snimit javi {#}

17 godina
Dominik3333 kaže...
markoal kaže...
S i7 2630QM

Je li u ovu cijenu uracunat popust od 8% ili na ovo jos ide 8%

Zovni ih i na tu cjenu ti ide jo 8% popusta, iađe te oko 7067 kn, samo ih zovni da ostvariš taj popust :)

16 godina
neaktivan
Hvala!
14 godina
neaktivan
Nova ASUS N serija

Battlefield 3 gameplay N55SF

2 0 hvala 0
17 godina
Hero of the day kaže...

Battlefield 3 gameplay N55SF

Da i ja sam mislio snimiti, isto sam mogao pokrenuti na Ultra, samo na malo većoj rezi sam igrao uz 20 ak fpsa :) Bilo je poprilično igrivo :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice