Kako i iz naslova mozete iscitat imam problem sa svojim laptopom.
To je Acer Aspire 7740G. Kupljen u 3. mjesecu prosle godine. Super laptop, bio bestbuy zbog cijene u omjeru sa konfiguracijom u to doba.
Pregrijavanje. :@ Kada sam ga kupio vrtio sam GTA4 sto je izuzetno zahtjevna igra i laptop se grijao do temperatura da plastika na tipkovnici bude užarena ako malo dulje drzis ruku na njoj. Presao igru, ni jednom se laptop nije prisilno ugasio. Danas, tocnije prije par dana instaliram ponovo GTA4 i nakon 20min igranja laptop dosegne toliku temperaturu da osjetis miris u zraku po topljenju, ne izrazitom ali se osjeti, naravno laptop se prisilno ugasi. Dal nije ovo malo vec pretjerano pregrijavanje?
Šta napravit? Isplati li se nositi na garanciju? Sta bi oni u servisu napravili?
Iskljuciti prisilno gasenje laptopa pri velikim temperaturama (mislim da sam procitao negdje na forumu da se moze) i pržiti laptop dok se nespuši? Dal se onda priznaje garancija?
Servis mi nije najblize, imam nekih 80km do njega, ali ako se moze nesto poduzet tokom ovog pregrijavanja molio bih pomoc? Ili jednostavno igrice nisu za laptop?