Notebook -> igrica -> pregrijavanje -> garancija

poruka: 28
|
čitano: 4.830
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Notebook -> igrica -> pregrijavanje -> garancija?

Kako i iz naslova mozete iscitat imam problem sa svojim laptopom.

To je Acer Aspire 7740G. Kupljen u 3. mjesecu prosle godine. Super laptop, bio bestbuy zbog cijene u omjeru sa konfiguracijom u to doba.

Pregrijavanje. :@ Kada sam ga kupio vrtio sam GTA4 sto je izuzetno zahtjevna igra i laptop se grijao do temperatura da plastika na tipkovnici bude užarena ako malo dulje drzis ruku na njoj. Presao igru, ni jednom se laptop nije prisilno ugasio. Danas, tocnije prije par dana instaliram ponovo GTA4 i nakon 20min igranja laptop dosegne toliku temperaturu da osjetis miris u zraku po topljenju, ne izrazitom ali se osjeti, naravno laptop se prisilno ugasi. Dal nije ovo malo vec pretjerano pregrijavanje?

Šta napravit? Isplati li se nositi na garanciju? Sta bi oni u servisu napravili?

Iskljuciti prisilno gasenje laptopa pri velikim temperaturama (mislim da sam procitao negdje na forumu da se moze) i pržiti laptop dok se nespuši? Dal se onda priznaje garancija?

Servis mi nije najblize, imam nekih 80km do njega, ali ako se moze nesto poduzet tokom ovog pregrijavanja molio bih pomoc? Ili jednostavno igrice nisu za laptop?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Je si li probao ispuhati ventilator (prašinu)?

Gdje ga najčešće koristiš (stol, kauč, krevet,...)?

Kolika ti je temperatura u idle-u, a kolika ako ga normalno koristiš (ne igre)?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 21:20 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako se osjeti miris po "topljenju" i grije sa kad nije pod opterecenjem, koristi garanciju i nosi ga nek oni to rjesavaju.. {#}

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@Matozan:

- ispuhivao nisam nista, jedino sam probavao podici laptop na neku visinu od 10cm od stola da ima bolju ventilaciju, ali isto se ponaša.

- koristim ga samo na stolu i nigdje drugdje.

Temperature sam slikao. Inace ovo su temperature prilikom se laptop jos nije ugasio mada žari da jaja mozes ispeci na njemu. GPU 100°C O.O

@mario1990:

Dok nije pod opterecenjem su temperature CPU-a 58°C a GPU-a 64°C, a neznam jel ovo normalno za "normalan rad" (samo browser i mozda muzika).

Normalne temp. Normalne temp.
Nenormalne Nenormalne
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nebi smjele biti tolike na drugoj slici, nesto tu ne stima..{#}

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Notebook -> igrica -> pregrijavanje -> garanci

Ako imas garanciju koristi ju ako slucajno pitaju nesto za igre i dali su original to reci JESU!

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
neaktivan

A ne moras ni spominjati da igras GTA 4 na njemu.. {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@Mario1990:

Hmmm, i meni ne stima, ali da osjetis laptop koja je to toplina. A ovo 100°C to sam natjeravao GTA4 gdje je trebalo najvise detalja, a lagano igras (dok ne dodje neka pucacina tokom igre) temperatura bude oko 95°C.

Znaci da nosim na garanciju? Jer ne isplati mi se nosit ako se samo netko puhnut unutra i to je to. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
avantgard kaže...

@Mario1990:

Hmmm, i meni ne stima, ali da osjetis laptop koja je to toplina. A ovo 100°C to sam natjeravao GTA4 gdje je trebalo najvise detalja, a lagano igras (dok ne dodje neka pucacina tokom igre) temperatura bude oko 95°C.

Znaci da nosim na garanciju? Jer ne isplati mi se nosit ako se samo netko puhnut unutra i to je to. :D

Isplati se nositi nikako nije u redu da se cuje miris di 'gori'

16 godina

Probaj ispuhati prašinu za prvu ruku.

Na finovima hladnjaka se nakupi fina prašina i blokira protok zraka, tako da se temperatura akumulira unutar laptopa.

Da li si dirao što u BIOS-u, brzinu vrtnje ventilatora - prebacio sa auto na neku malu vijednost?

Da li čuješ ventilator da se ubrzava kad se počne grijati tj. kad ga sa nečim opteretiš?

Ako to ne upali, sa njim na servis.

Možda bi se i termalna pasta na CPU i GPU trebala promijeniti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U BIOS-u nisam nista prckao, a sto se tice vrtnje, tako kako si ti rekao je bilo brije, sada konstantno radi citavo vrijeme. Prije si mogao nekad cuti da se pojaca ali sad bruji stalno.

...a nista onda ga nosim na garanciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam isti problem samo drugi laptop compaq presario c31 .....? I pri samom korištenju interneta temperature su mi oko 60 stupnjeva, pri nikakvom korištenju znači upaljen samo windowsi je 55 stupnjeva. Ako netko zna ispuhan je laptop , garancije nema

BAZINGA As a theoretical physicist, he possesses a master's degree, two PhDs, and an IQ of 187.

0 0 hvala 0
15 godina
mario1990 kaže...

A ne moras ni spominjati da igras GTA 4 na njemu.. {#}

Zašto ne?

@autor teme: Temperature su daleko prevelike. Ovolike kolike su u idle-u bi trebale biti u load-u.. Kao što je već rečeno, uzmi kompresor i ispuši lap kroz ventilacijski otvor. Ako ne upali, nosi na servis.

CroVandal kaže...

Ako imas garanciju koristi ju ako slucajno pitaju nesto za igre i dali su original to reci JESU!

Kakve to sad veze ima s ičime?

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 godina

Ja sam imal isti problem , al jbg-a meni je već istekla garancija pa sam si kupil ovo. I temperature su mi pale za 20-25 stupnjeva.

FOR THE HORDE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kolege su ti sve rekle. Ja i nemam bas nekih problema sa time na laptopu tj. sa prisilnim gasenjem. Imao sam prije, ali sam ga bio odnijeo u servis zbog kvara na punjacu, oni su ga ocistili i dobio sam od njih gratis neki sprej sa hladnim zrakom. Time sam ga cistio i sve 10. Ako ne upali ispuhavanje kompresorom kroz otvor za ventilaciju, nosi ga na garanciju.

EDIT : @ Zoki dali to cudo stvarno djeluje? Po netu sam citao da nisu bas efikasniji.

Low life ! Alat ne cini majstora!
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 15:54 (Gman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zoki kaže...

Ja sam imal isti problem , al jbg-a meni je već istekla garancija pa sam si kupil ovo. I temperature su mi pale za 20-25 stupnjeva.

Kod kupnje tog čuda treba jako paziti. Velika većina ih ne valja ništa..

15 godina

vjeruj mi ima veze! cim nesto nevalja sa kompom ili laptopom prilikom igranja igara pitaju jeli igra original ako kazes nije odhebu te u startu sa izlikom da je to krivac! bolje reci da je original!

16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

vjeruj mi ima veze! cim nesto nevalja sa kompom ili laptopom prilikom igranja igara pitaju jeli igra original ako kazes nije odhebu te u startu sa izlikom da je to krivac! bolje reci da je original!

daj ne pričaj gluposti! kakve veze ima s pregrijavanjem da li je igra original ili nije, dali piratski gta4 više troši komponente nego onaj originalni, ili može razhebati hardwer?

@ autoru teme: samo ti njega nosi na servis i reci da se grije pod opterećenjem i to je to.

15 godina

dobro vi recite na servisu da ste igrali piratske kopije igara pa cemo vidjeti kako ce reagirati...nepricam bezveze nego znam kako mi je frend prosao...

Ja znam da nema razlike ako je igra orignial ili pirat ali mozda serviseru moze posluziti kao izlika kao u mom(frendovom) slucaju

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 16:22 (CroVandal).
15 godina

Zašto je uopče bitno kakve igre igram i koji softver vrtim?

Lap se pregrijava pod opterećenjem - točka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 16:22 (DamageHigh).
16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

dobro vi recite na servisu da ste igrali piratske kopije igara pa cemo vidjeti kako ce reagirati...nepricam bezveze nego znam kako mi je frend prosao...

Ja znam da nema razlike ako je igra orignial ili pirat ali mozda serviseru moze posluziti kao izlika kao u mom(frendovom) slucaju

reci u kojem servisu je to doživio, pa ću ti reći da li je istina?

i koliko taj tvoj frend ima godina, tlinaest?, da mu netko može prodavti takve priče {#}

15 godina

Nije velika trgovina manja i tamo je kupio laptop i nosio na popravak... necu reci javno ali ako zelis ime dobit ces na pm...na kraju su mu popravili sve samo sto je on tulac previse iskren {#}

17 godina
neaktivan

Zna se ne čemu se igraju "igrice" ... na laptopime ne {#}

Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
stef kaže...

Zna se ne čemu se igraju "igrice" ... na laptopime ne {#}

Suzdrzi se suvisnih komentara!

Low life ! Alat ne cini majstora!
15 godina
neaktivan

Osao sam ispuhat ventilator na kompresor, jos sam skinuo zadnju masku tak da sam ga citavog ispuhao, ali rezultati su začuđujući. Temperature su pale i za 30°C. Slike sam stavio u privitak. Prva je dok je upaljen firefox, youtube, everest i pozadinski programi (nod32, etc.), a druga slika je prilikom igranja GTA4.

Hvala.

Idle Idle
Load Load
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Temperature su sada odlicne...

15 godina

E super..sad je to kak spada..

17 godina
Gman kaže...

EDIT : @ Zoki dali to cudo stvarno djeluje? Po netu sam citao da nisu bas efikasniji.

Meni je zbilja dosta pomoglo, znal mi se tu i tam zgasit (pogotovo ljeti) a od kad sam kupil taj cooler, nijednom mi nije prešla temperatura 75. Jedino kaj treba pazit je da ventilator nije na istom mjestu ko doljnji ventilator od laptopa.

FOR THE HORDE
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice