Macbook pro ili imac

poruka: 4
|
čitano: 1.101
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Macbook pro ili imac
Htio bi kupiti mac ali sam u dilemi koj da izaberem pa vas molim za pooć.

Osnovno za što mi je potreban mac je surfanje po internetu,pomalo photoshop i obrada videa(tu i tamo pokoji na mjesec) i ućim programirati.

S jedne strane imam imac od 27'' 3.5GHz Quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.9GHz, 8GB 1600MHz DDR3 SDRAM - 8GB 1600MHz DDR3 SDRAM - 2X4GB,1TB Serial ATA Drive @ 7200 rpm,NVIDIA GeForce GTX 775M 2GB GDDR5 i to sve ukupno košta negdje oko 17000kn.
S druge strane imam 13'' with Retina display, 2.8GHz Dual-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.3GHz,8GB 1600MHz DDR3L SDRAM,512GB PCIe-based Flash Storage i to bi me koštalo oko 15300kn.

Sad bi zamolio da mi date savjet koj od ova dva i dali je 8GB rama dovoljno za ovo što radim. Znam da mogu uzeti jako dobar PC za ove novce ali sam se odlucio za mac.
2 Macbook pro
1 Imac

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Macbook pro ili imac

Pa to je jednostavno, da li ti je bitan prenosnik ili stolno računalo? Da li imaš potrebu za prenosnikom? Oba stroja su i više nego dovoljno jaka za tvoje potrebe, iMac pogotovo. 8GB je dovljno ali kad već daješ toliku lovu ukoliko se odlučiš na macbook uzmi 16GB jer nema mogućnost nadogradnje dok iMac možeš i kasnije nadograditi.

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Macbook pro ili imac

bez namjere u pretvaranje u PV vs Mac but ali za te stvari koje si nabrojao sastavi PC duplo jaci i brzi....

bilo koji i5, 16 gb rama, gtx 780 grafika i SSD za sistem npr sve to custom sastavis i imas duplo jaci comp za iste ili manje pare.

da ne pominjemo mogucnost daljnje nadogranje popravki i sl...

no dobro vjerovatno iams razloge zbog koih si odabrao mac, ali eto za razmisljanje....

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook pro ili imac

IMHO  macbook pro + vanjski monitor. Apple radi daleko najbolje laptope.

a iMac se ne isplati toliko, ako ćeš jeftino- onda pogledaj gotovu konfu preporučenu za hackintosh

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 17:22 (Thog).

1 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice