Koliko bi me koštalo popravak/zamjena HP pavilion ekrana , 17 je veličina...
Zavisi gdje obavljaš zamjenu, dali polovni ili novi, dali u fušu ili u servisu. Polovni od 300 do 500, novi puno više, plus ugrađivanje.
Zavisi gdje obavljaš zamjenu, dali polovni ili novi, dali u fušu ili u servisu. Polovni od 300 do 500, novi puno više, plus ugrađivanje.
Da, to je jako puno.
Daj točan model laptopa, znam ja jednog provjerenog prodavača (2 sela od mene), koji ima hrpu novih displaya za cca. 500 kuna, možda 600 jer je veliki, mislim da i besplatno ugrađuje.
Može se naći polovni na njuškalu, samo opet treba netko za ugradnju, nije previše komplicirano, samo treba biti pažljiv i potražiti upute za taj model na "Youtube".
Može se naći polovni na njuškalu, samo opet treba netko za ugradnju, nije previše komplicirano, samo treba biti pažljiv i potražiti upute za taj model na "Youtube".
Istina, display bilo tko zamijeni u roku 5 minuta.
Zato ni nema smisla toliko para davati.
Jedini je problem kupnja displaya na neviđeno.
Pa je najbolje naći nekog prodavača u blizini, da možeš provjeriti kaj kupuješ, i ak ne radi da lako vratiš.
Ne znam, ja sam iz Zagrebačke županije, ali možda netko od kolega zna.
Uglavnom, ja bih ti preporučio da sam zamijeniš display, puno jeftinije te bude izašlo, a jednostavno je.
Ali, kako hoćeš, teško ti bude neki servis bude uzeo manje od 1000 kuna za to, pogotovo jer je novi display sam bar 600 kuna.
Ili nađi nekoga tko se razumije u to da ti zamijeni.
Uglavnom, gledao sam kod onoga kaj je blizu mene, to je vjerovatno ovaj display:
http://www.njuskalo.hr/prijenosnici-dijelovi/lcd-17.3-led-hp-probook-4720s-4730s-4740s-itd-oglas-19272873
To kod njega ti je nov, zapakiran, a ako možeš, potraži, možda ima neki polovni jeftiniji.
Pozdrav ekipi!
Ja kao stara njubina i dalje sam njub za mnoge stvari ali polagano napredujem.Eto uzeo sam laptop http://www.bug.hr/cijene/lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-80qq0051sc-15/1746891.aspx i sad pri instalaciji mreže ne prikazuje mi WIFI iako je na ruteru upaljen,znači može samo direkt na kabel u ruter(mada sam i tu imao problema jer ga nemože spojit-zašto-neznam,trebao bih to ponovit).Pitanje je sljedeće:da li je potreban USB stik za WIFI ili ga Win7 64bit ne podržava?
Instalirao sam Win7 64bit jer niti Win8 niti Win10 nije htio prihvatiti iz razloga:
Windows cannot be installed to the disk.The selected disk has an MBR partion table.On EFI system Windows can be installed to GPT disk.
Pa ako može malo prosvjetljenja.Fala!
Pozdrav ekipi!
Ja kao stara njubina i dalje sam njub za mnoge stvari ali polagano napredujem.Eto uzeo sam laptop http://www.bug.hr/cijene/lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-80qq0051sc-15/1746891.aspx i sad pri instalaciji mreže ne prikazuje mi WIFI iako je na ruteru upaljen,znači može samo direkt na kabel u ruter(mada sam i tu imao problema jer ga nemože spojit-zašto-neznam,trebao bih to ponovit).Pitanje je sljedeće:da li je potreban USB stik za WIFI ili ga Win7 64bit ne podržava?
Instalirao sam Win7 64bit jer niti Win8 niti Win10 nije htio prihvatiti iz razloga:
Windows cannot be installed to the disk.The selected disk has an MBR partion table.On EFI system Windows can be installed to GPT disk.
Pa ako može malo prosvjetljenja.Fala!
WiFi ti ne radi zato kaj treba drivere instalirati.
A prvo ga moraš upaliti (na tipku za paljenje WiFi-ja ili kombinacijom fn tipke i neke od tipki koja ima naslikanu antenu na sebi (vjerovatno F3 ili tak nekaj).
A ovo za instalaciju novijih Windowsa: trebaš u UEFI postavkama (BIOS) se malo poigrati s postavkama (vjerovatno isključiti secure boot), a instalaciju napravi preko bootabilnog USB sticka koristeći Rufus ( https://rufus.akeo.ie/ ) i vjerovatno ne treba ništa mijenjati u njegovim postavkama, jer po defaultu napravi instalaciju kompatibilnu i s MBR i GPT sustavom.
Daklem,koja bi tipka bila za antenu?
A za instalaciju sam koristio i rufus i Dvd,al ništa od toga...
Jako se loše vidi na ovim slikama, ali mislim da je fn i F5.
Ekipa, imam problem s laptopom i mrežnom karticom.
Dakle, na internet sam se spajao preko USB sticka u kojem je sim kartica, i to je sve uredno radilo, do jučer gdje se uredno spoji, ali ne želi na internet, tj. učitati stranice.
Wifi mi isto tako ne želi očitati od rutera, niti se želi spojiti na internet kada ukopčam lan kabel. Pa pretpostavljam da je otišla mrežna kartica, tj. modul.
Mene zanima, može li to biti, ili je do nečeg drugogo, te, može li se staviti od nekog drugog laptopa taj modul, ili mora isključivo od tog laptopa?
Laptop je Acer TravelMate 2490.
Oprostite ali instalirao sam Windows 10 na novi HP prijenosnik ali mi odmah nakon istalacije pri Desktopu ondje gdje bi trebao biti Wifi signal stoji crveni x te piše "Not Connected".
Što bi ti trebalo značit, malo mi je zbunjujuće jer je laptop kupljen prije 3 dana u trgovini kao Free DOS.... dali to znači da je do WiFi adaptera problem ili? Još k tome pod Action Center nemam uopće WiFi "kućicu" već samo bluetooth i Airplane mod a umjesto WiFi imam VPN....
Trebaš se spojiti na mrezu, da bi bilo "connected".
Oprostite ali instalirao sam Windows 10 na novi HP prijenosnik ali mi odmah nakon istalacije pri Desktopu ondje gdje bi trebao biti Wifi signal stoji crveni x te piše "Not Connected".
Što bi ti trebalo značit, malo mi je zbunjujuće jer je laptop kupljen prije 3 dana u trgovini kao Free DOS.... dali to znači da je do WiFi adaptera problem ili? Još k tome pod Action Center nemam uopće WiFi "kućicu" već samo bluetooth i Airplane mod a umjesto WiFi imam VPN....
Pa onda ti fale driveri od WIFI modula.. Ovdje imaš uputstva ako već imaš drivere na njemu, može biti krive, tkd, pogledaj.
If all else fails, napišeš broj modela svog HP laptopa na google, tipa HP 225883 drivers, a budući da je novi, imaš support za os10 na njihovim službenim stranicama, tako da ne vidim tu nekog problema.
Pozz forumasi!
uzeo sam laptop lenovo ideapad 510 15ikb(i5 7200u,12gb ram, 4gb nvidia 940mx). problem mi je sto skinem igricu neku, recimo gta IV i prvo mi nije htjelo pokremut izbacivalo gresku za graficku pa sad otvori igricu ali je slika katastrofa ne mogu ni igrat. zna li netko od Vas mozda koje je rijesenje?
Hvala
Pozz forumasi!
uzeo sam laptop lenovo ideapad 510 15ikb(i5 7200u,12gb ram, 4gb nvidia 940mx). problem mi je sto skinem igricu neku, recimo gta IV i prvo mi nije htjelo pokremut izbacivalo gresku za graficku pa sad otvori igricu ali je slika katastrofa ne mogu ni igrat. zna li netko od Vas mozda koje je rijesenje?
Hvala
Probaj skinuti najnoviju driver za grafičku.
Pozz forumasi!
Hvala
Kao prvo, jesi instalirao drivere?
Ako jesi, onda ti je nariktano da pokreće igru preko integrirane grafike u procesoru.
To možeš promijeniti u Nvidia control panelu ili desni klik na ikonu igre, pa run with graphic procesor: Nvidia.
Daj uslikaj stanje iz device managera.
Evo iz device managera
A kakve probleme imaš s grafikom?
Jel usporeno ili?
Čudno, s ovom konfom bi trebalo na 1920x1080 ići na medium na 30FPS-a.
Probaj neku drugu igru, možda je bug u GTA.
Čudno, s ovom konfom bi trebalo na 1920x1080 ići na medium na 30FPS-a.
Probaj neku drugu igru, možda je bug u GTA.
pa da to mi je bas cudno. a jel moze bit da ima veze sa windowsom?
Možda.
Ali, daj prvo probaj stisnuti win tipku dok si uigri i onda dolje pogledaj Nvidia ikonicu u taskbaru kod sata i moralo bi pokazivati Nvidia usage GTA i ikonica bi trebala postati crvenkasto-žuti kvadratići umjesto sivih.