Hp compaq nx6110

poruka: 19
|
čitano: 4.362
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Hp compaq nx6110

Imam navedeni laptop,znam da je star pa me baš i nije puno briga oko njega,no zanima me jeli normalo da se temperatura proc ne spušta ispod 70C.?

Ima
Procesor Mobile Intel Celeron M 380J, 1600 MHz (16 x 100)

matična ploča Hewlett-Packard HP Compaq nx6110 (ES434ES#AKN)

Grafička: Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family  (128 MB)
                Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family  (128 MB)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Hp compaq nx6110

Mislim da bas i nije, pogotovo za celerona, mozda prašina u sistemu hlađenja, ili mozda ti je crko koji ventilator, nisam ziher al negdje mi je ostalo da taj model ima 2 ventilatora za hlađenje. Ili ako ga drzis negdje na krevetu, pokrivaču ili sl pa su mu otvori za hladenje okriveni..

15 godina

Ma držim ga na stolu,jedino možda prašina.Jeli moguće da ja sam vidim za tu prašinu bez nošenja na servis.

17 godina
neaktivan

Odes na benzincku pumpu i kompresorom izduvas sve otovore. Samo nemoj previse blizu stavljati da ne polomi nesto unutra.

:)
15 godina

A jel može možda usisavač obični,to napravit,

17 godina
neaktivan

Tesko. Obicno su preslabi. 

15 godina
neaktivan
Hp compaq nx6110

A sad neki od jedno 5.5 kW ili 10 da cijeli laptop odvuuće..

ma može ja usisam svoj laptop stari asus, sve nestane s ovim slbim usisavamčem od 2.5 kW i sve čisto.

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 22:39 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Covjek je rekao obicni a od 2,5 kW tesko da je obicni ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Covjek je rekao obicni a od 2,5 kW tesko da je obicni ;)

a dobro.. znam.. neznam ni ja kakav je ovo neki electrolux... zakon zvjerka... xd.. al i obični može kad ga prisloni otvorima mali je protok zraka pa če usisavač sve usisat... a može se bacit i u otvaranje pa neka i promjeni pastu na procesoru.. to če itekako pomo...

a i komprimiran zrak može napravit i ptoblem .. utisnut negje prašinu gdje nije potrebna.. ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 22:45 (Zvjerkan).
17 godina
neaktivan

Ma nece jer tu imaju dva otvora. Za usis i ispuh zraka. trik je da duvas obrnuto. AKo si ikad otvarao lap onda znas kako je gusta resetka hladnjaka i da tu nabije prasinu. Samo je trebaoduvati natrag. To je kratkotrajno rjsenje a bolje je otvaranje lapa i detaljno ciscenje i prmjena paste ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Ma nece jer tu imaju dva otvora. Za usis i ispuh zraka. trik je da duvas obrnuto. AKo si ikad otvarao lap onda znas kako je gusta resetka hladnjaka i da tu nabije prasinu. Samo je trebaoduvati natrag. To je kratkotrajno rjsenje a bolje je otvaranje lapa i detaljno ciscenje i prmjena paste ;)

zna rastavio sam laptoop.. asus a2h i stvarno je gust hladnjak.. valjda da puno topline primi... ali sad kompreso da je privremeno.. ako mu ne znači puno neka se baci na rastavljane.. nemože ništ zaje..

17 godina
neaktivan
Itekako moze ubrljati i to definitivno nije banapna operacija. Ako nije siguran sta radi ili to nije prije radio ne savjetujem upistanje u to nez proucavanje service manuela.
15 godina
neaktivan

hmm pa ne slažem se s toom.. iz jednog jedinog razloga...

ovako nemre ubrljat ništ n da oče..(ajd namjerno odna moež) ima odšarafit par šarafa s stražnje strane gdje mu je ona poklopac na kojem je naslikan procesor.. skint ga.. i ispod je odma gladnja ima jedna lim na veči laptopa koji hladnjah steže za proceso odšarafi ta dva ili kolko već vijaka i vani je hladnajk .. opraši ga obriše staru pastu s njega i procesor.. nanese nov vat hladnja i zašarafi taj lim što pritišće gladnja na proc.. zažarafi poklopac i las posla..xd.. ja na svom laptopu napravio za 15 min.. od otvaranja čišćenja do sklapanja..

e da i isto je na tom laptopu celeron i na 25-35 stupnjeba je više nije bio nikad..osim prije čišćenja 50-60

17 godina
neaktivan
Ne znam za taj model konkretno al. nije to jednostavno na svakom lapu
15 godina
neaktivan
Hp compaq nx6110

da ovisno o modelu ali na većini kp-a je lagano doći do procesora djele jedna plastićna vratašca samo procesor i tbe da ga očistiš

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

gdje mogu vidjeti temperaturu procesora?

btw, ja svoj lap usisavam (novi electrolux 2.000 w) tastaturu uglavnom.

Let Justice Be Done, Though the Heavens Fall
15 godina
neaktivan
Hp compaq nx6110

skineš si everest.. pa pod moje računalo sentori pa vidiš cpu temperaturu gpu i šta već ima da se mjeri.. ili speed fan i isto vidiš..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hp compaq nx6110

Uspio sam ga usisat i spustila se temp na 50C.

Hvala na savjetima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hp compaq nx6110

Sad još pastu i na 35 je garantirano

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice