Famozni BSOD...

poruka: 13
|
čitano: 2.619
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Famozni BSOD...

Pozz svima, ja sam nov na ovom forumu i imam jedan problem.

Imam laptop Benq Joybook R56 i nasumicno mi se pojavljuje BSOD sa greskom "BUGCODE_USB_DRIVER". Nekad mi se ne pojavi citav dan, a nekad 2-3 puta u razmaku od 10 minuta! Laptop je nov, dobio sam ga prije 3-4 dana i stvarno neznam zasto se to dogada... OS je Windows Vista Ultimate 32bit i za vrijeme pojavljivanja bsod-a nisam imao nikakve usb uredaje prikljucene. Probao sam pretraziti google ali nisam nist nasao nikakvo rjesenje... ustvari nasao sam par zbog kojih sam updateao bios i reinstalirao WLAN drivere ali nije uspjelo... please pomozite

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Famozni BSOD...

Probaj s reinstalliranjem USB drivera.

Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Famozni BSOD...

A kako da to napravim? Jer ja, kada sam instaliravao drivere za maticnu, gpu, kameru itd. , nesjecam se da sam instalirao za usb... ali u device manageru mi laptop svejedno detektira usb... i tamo ima sveukupno 15tak navedenik USB-a....:

-Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2830

-Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2831

-Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2832

-Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2833

-Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2834

-Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2835

-Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 2836

-Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 283A

-USB Composite Device

-USB Root Hub

-USB Root Hub

-USB Root Hub

-USB Root Hub

-USB Root Hub

-USB Root Hub

jel trebam sve njih reinstalirat? Ili mozda samo neke odredene?

17 godina
protjeran
Famozni BSOD...

Očito si nešto spajao kad ti se pojavila poruka. Kada ponovo spojiš taj uređaj reinstalliraj njegove drivere.

Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stvar je u tome sto ja nista nisam spajao!

16 godina
neaktivan

Jel itko moze pomoc?

16 godina
neaktivan
Famozni BSOD...

-> Zar ne dobis CD s driverima za USB (obicno za Desktop PC-e imas za USB na maticnoj, pa pogledaj, ocito nece bit na CD s driverima za graficku!)

-> Upgrade na najnoviji SP3 (pa reinstalliraj drivere ako imas CD)

-> Da li mozes reinstallirati Windowse (Format HDD + Clean Install?)

ILI je mozda do toga sto je netko iznad napisao - Nesto si spojio preko USBa i ono je neispravno (ili driver za sam taj uređaj) ako nisi onda nist.

EP35-DS3 // Q6600@3.0GHz 1.2875V // Zotac AMP2 GTX260 OC // 2x2OCZ Platinum XTC @ 1069MHz 2.1V // HD Hitachi 500 gig 32 MB cache
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 16:30 (kajmak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za usb driveri dolaze sa sistemom, jedino je na starim sistemi trebalo dodatno instalirati drivere za usb ali od pojave usb 2.0 oni su ukljuceni u sistem. To je jos na XP SP2 uradjeno. a ti KAJMAK malo citaj sta covek pise, vidis da kaze da ima Vistu Ultimate a ti mu spominjes SP3...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 16:30 (malina22).
16 godina
neaktivan

I evo sad sam reinstalirao usb drivere, ali bsod se opet pojavio! Stvarno me izluduje!

17 godina
neaktivan
taliraj Service bgavran3 kaže...

I evo sad sam reinstalirao usb drivere, ali bsod se opet pojavio! Stvarno me izluduje!

Instaliraj Service Pack 1 i skini updateove .
16 godina
neaktivan

Service pack 1 mi je vec instaliran i sve update redovito skidam. Jos sam uspio naci neki vista hotfix koji je navodno trebao rijesiti problem sa bsod-om ali nije... pa sad ja razmisljam, ako mi se ovaj problem ne uskoro ne rijesi, da ja reinstaliram os? formatiram? i jos nesto, dali bsod moze na ikakav nacin dugorocno ostetiti laptop?

16 godina
neaktivan

Posto nisam uspio maknuti BSOD... maknuo sam vistu i stavio Windows 7... zasad je sve u redu, nema bsod-a Osmijeh

17 godina
Famozni BSOD...

To ti je zato jer kupujes Benq i ini marke.Oni su inace (ne)losi u proizvodnji ves masina,ali su odlucili malo proizvoditi i laptope.Televizori su im inace katastrofalne (ne)kvalitete,a o lcd monitorima da ne pricam.Inace,sad ce me popljuvati iz mase,zato sto su vjerovatno isti vlasnici istih,a njima je Benq fantastican za malo para.Znas onu "kupio sam Benq monitor,odlican je,a kosta šerpu ribe"

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 21:56 (Romano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice