Dell n5520 rad bez baterije

poruka: 8
|
čitano: 2.735
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Pozdrav,

Uskoro idem kupiti navedeni laptop pa me zanima jel moguc rad bez baterije? 

To me zanima jer baterija dosta gubi na kapacitetu ako je cijelo vrijeme ukljucena na struju. Tu i tam mislim ponavljati cikluse punjenja kako bi joj odrzao vijek.

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vecina novih laptop racunara, pa tako i Inspiron serija, imaju automatsko iskljucenje baterijskog napajanja, kada je prikljuceno vanjsko napajanje, tako da je vadjenje baterije nepotrebno.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Dell n5520 rad bez baterije

Baterije imaju sklop za tickle charge koji drži bateriju na 96-98% napunjenosti i ne preopterećuje ju.

Ja imam svoj E727 već više od 2 godine, bateriju nisam nikad vadio i stalno je na punjaču. Baterija je izgubila 15ak % kapaciteta što je ništa s obzirom da se par puta tjedno isprazni "do nule". To što je stalno na punjaču ne utječe na kapacitet.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
odjavljen

Hvala na odgovorima...

@Phobius 

Stari mi za poso ima neki 17 inčni HP, uglavnom star je oko godinu dana, stalno je na punjaču, ali baterija je fakat u banani, tak da ne znam kak to funkcionira.

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
16 godina

Jeste li mozda upoznati sa Toshibinom L serijom laptopa ? Uzeo sam laptop i ne planiram ga nigdje nositi jos barem 2 tjedna pa jel bolje da izvadim bateriju i da bude na punjacu ili da ostavim bateriju ? Da li Toshiba ima mozda slican sustav kao taj ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Svi prijenosnici već unazad valjda 5 godina imaju takav sustav da se baterija, kad je jednom napunjena, više ne puni kad je u lap uključen strujni adapter. Jedino kaj je preporučljivo jest svako malo koristiti lap na bateriji (ali ne da se baterija isprazni do "ibera" tak da se lap sam ugasi), samo se treba pridržavat ovih uputa i nema potrebe za vađenjem baterije (baterije i dok stoje se same s vremenom isprazne i gube kapacitet i samim time propadaju utaman). Imam doma i HP 530 star već 5 godina i baterija dan danas izdrži pola sata (dok je bil novi durala je max sat i pol).

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ITman kaže...

Svi prijenosnici već unazad valjda 5 godina imaju takav sustav da se baterija, kad je jednom napunjena, više ne puni kad je u lap uključen strujni adapter. Jedino kaj je preporučljivo jest svako malo koristiti lap na bateriji (ali ne da se baterija isprazni do "ibera" tak da se lap sam ugasi), samo se treba pridržavat ovih uputa i nema potrebe za vađenjem baterije (baterije i dok stoje se same s vremenom isprazne i gube kapacitet i samim time propadaju utaman). Imam doma i HP 530 star već 5 godina i baterija dan danas izdrži pola sata (dok je bil novi durala je max sat i pol).

Znaci mogu bez problema drzati bateriju u laptopu i istodobno ukljucen u punjac ? Trebati ce mi baterija nekada na laptopu pa da se ne istrosi,vec je dotrajalost 2 %,jel to u redu za novi laptop i bateriju ?

Koliko to vremenski otprilike da se baterija u laptopu malo isprazni ? Svakih tjedan,dva ili ?

15 godina
protjeran
doky01akablava kaže...
ITman kaže...

Znaci mogu bez problema drzati bateriju u laptopu i istodobno ukljucen u punjac ? Trebati ce mi baterija nekada na laptopu pa da se ne istrosi,vec je dotrajalost 2 %,jel to u redu za novi laptop i bateriju ?

Koliko to vremenski otprilike da se baterija u laptopu malo isprazni ? Svakih tjedan,dva ili ?

Moj Asus je star malo preko godinu dana i evo baterija drži bez beda 3.5h (upravo sad radim prek baterije već dva i pol sata i još uvijek mi je ostalo sat vremena). Obično se počne punit kad padne ispod 98 % ili tak nešto, a malo se isprazni možda nakon par dana. Slobodno nek bude baterija u lapu, samo kak sam napisal, povremeno koristit lap prek baterije i ne pustit da se isprazni do kraja (to sam na netu pročital od nekog lika kaj je stručnjak za te stvari pa je postal upute za pravilno korištenje i održavanje baterija na prijenosnim računalima). Pozz!

Trust me, I'm a Jedi!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice