Dal je istina ako je laptop stalno na punjacu do to skodi bateriji tj da ona ima sve slabiji kaoacitet s vremenom.??? I moze malo strucnije pojasnjenje toga zanima me aako je to istina zasto se to dogada?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- Da to je istina.
- Najbolje bi bilo kada bi izvadio bateriju i stavio je na neko mjesto gdje drzis neke stvari i cuvas je.
- Tako ja radim, znaci samo je problem ako nema baterije (logicno) i ako iskopcamo onaj punjac iz laptopa.. laptop ce se ugasiti.
Lp.
Da li netko zna mozda gdje naci zamjensku bateriju za HP Pavillion G7 2210sm i koliko košta?
- Da to je istina.
- Najbolje bi bilo kada bi izvadio bateriju i stavio je na neko mjesto gdje drzis neke stvari i cuvas je.
- Tako ja radim, znaci samo je problem ako nema baterije (logicno) i ako iskopcamo onaj punjac iz laptopa.. laptop ce se ugasiti.
Lp.
ovo ti baš i nije dokazana tvrdnja.... da nenavodim sad razne linkove i sitove...
baterija u laptopu može bit konstantno, potrebno ju je recimo svakih 30 dana ispraznit i napunit da se njena forma održi što duže.
imam Alienware 17R4 i na ovaj način korištenja baterija i danas drži čitavih 45 minuta , kao i kad je bio kupljen.
Za bateriju je najbolje da odradjuje ciklus praznjenja i punjenja. Jednostavno, kada je puna iskljuci punjac i obratno.
PS: ja imam jedno pitanje. Da li je bolje izvaditi bateriju kada igram igrica ? da li joj steti to ?
Znam da vrucina steti, ali u mom slucaju vrucina ne dolazi do baterije.
Ma ja be igram bas igrice na laptopu igrao sam tombraidera i malo ac4. Sljedeci tjedan dolazi ps4 pa cu ga imat samo za surfanje. Ja imam laptop od 9 mjeseca mislim i nisam jos ni jednom sipraznio bateriju. Skoro uvjek je u punjacu. Evo jucer sam ju bas isprobao. Na high performance surfao sam dva sata al tocno dva sata. Citao vijesti po raznim portalima, a od tih dva sata sat i pol youtube video.
kad sam ga ugasio imao je jos 40% baterije ja mislim da je to jako dobro. Od sad cu ju punit i praznit bar jednom tjedno. Zao mi je shebat bateriju. Dal su nove zamjenske ili original.
radi se o dell inspirionu i5. Kolko sam citao dell ima neke procesore koji trose malo struje moj konkretno 17w mislim