Acer se ugasi nakon 10-30min te se neko vrijeme

poruka: 26
|
čitano: 3.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Acer se ugasi nakon 10-30min te se neko vrijeme ne moze upaliti.

Ventilator je apsolutno cist, promjenjena je termalna pasta. Baterija je izvadjena, dvd je takodjer izvadjen.

Snimija san neki program za monitor cpu, te je cpu non stop na 50-60% a temp mu je oko 50stupnjeva.

provao sam i iskljucit sa napajanja,i bez baterije drzati power button 30s.

model je acer travelmate 5740.

Da li ko zna u cemu moze biti problem? da li je mozda bad cpu?

cpu je intel pentium p6100 2.0ghz ,3mb l3

Hvala! lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Acer se ugasi nakon 10-30min te se neko vrijem

Pogledaj u task manager kaj ti to ždere procesor i ugasi,ak imaš hrpu virusa digni čiste windowse.

13 godina
neaktivan

e da novi windowsi su.... cpu se sad cinija normalan nakon te instalacije... i evo 10 min je vrtija youtube normalno i evo se sad opet ugrasija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koju imaš grafiku na njemu

13 godina
neaktivan

ati mobility radeon hd 5470 512mb... sad nakon sta se ugasija, ponovno san ga upalija, te se ugasija opet prije nego je boota windowse...

ocit znak overheatinga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
neduzan a kaznjen kaže...

ati mobility radeon hd 5470 512mb... sad nakon sta se ugasija, ponovno san ga upalija, te se ugasija opet prije nego je boota windowse...

ocit znak overheatinga?

Moze bit i da se pregrijava, a mogu u pitanju bit u virusi. Tak je i mom frendu. Ima upaljen youtube i fb i zgasi mu se laptop. Onda je pocistio sve viruse i sad radi normalno..., nezz moze bit i pregrijavanje..

13 godina
neaktivan

nova instalacija windowsa, znaci gasi se i prije nego digne windowse nakon sta se prvi put ugasi. problem je u hardweru

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ocit znak overheatinga?

Imam isti lap pa me zanima u čem je problem,ak nemaš skini Aidu64 pa pokreni teststres i označi i gpu pa prati i onu GMCH temperaturu,drugo ne znam.

16 godina
neaktivan

ocit znak overheatinga?

Dali si stavio termo pastu na procesor i na čipset? Ako nije stavljena pasta na čipset jer se u suprotno nakon rada sam gasi. I moj acer isto tako gasio sve dok nisam stavio termo pastu. I da važno je dali si dobro namjestio heatsink? Ako heatsink sjeda dobro na cpu a čipset nije nego dobiva zrak pa se on zagrije i nakon što on sam ugasi jer je to zaštita od kvara.  Namjesti kako treba. 

Nenad
15 godina
neaktivan

Kod mene je nakon 2 minute ovakvo stanje na slici dolje.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

netko je prije mene isto promjenio pastu, te je koliko vidim novi vent ugradjen.(tako izgleda)

nakon ovih problema sam ga ja ponovno rastavia, naravno pasta je isla na cpu,chipset i grafiku. 

Evo sad san pokrenio video memory stress test sa Hirensa. Pa da vidimo( ako se ne ugasi prije)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

i da, ugasen .... grafika?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
muhaqeri kaže...

Definitvino previsoke temp. za tako kratko vrijeme, ili ima prešine i potrebo je čišćenje ili heatsink nije dobro sjeo, većina laptopa na grafičkoj i na čipsetu ima thermal pad, a ne termalnu pastu, tako da sada ako je thermal pad izvađen postoji veći razmak između čipa i hladnjaka i to stvara probleme u prijenosu topline, thermal pad se može naručit sa ebaya.

Valentin
15 godina
neaktivan

netko je prije mene isto promjenio pastu, te je koliko vidim novi vent ugradjen.(tako izgleda)

nakon ovih problema sam ga ja ponovno rastavia, naravno pasta je isla na cpu,chipset i grafiku. 

Valjda je u tome problem kaj ste ga već otvarali,ovaj lap je jako zahebano rastaviti i sastaviti,kao što i Nello veli valjda nešto ne sjeda dobro.

13 godina
neaktivan

pa nije da je jednostavan ali ima i gorih. To je i meni palo napamet da mozda tu i ne ide pasta, 

evo dole slika, znaci chipset ima paste na sebi sto se vidi te na njega sa heatsinka idu zakacke koje ga nategnu i pricvrste.

ako je ovo gore grafika ona mi izgleda cista od paste

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 14:38 (neduzan a kaznjen).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
muhaqeri kaže...

Definitvino previsoke temp. za tako kratko vrijeme, ili ima prešine i potrebo je čišćenje ili heatsink nije dobro sjeo, većina laptopa na grafičkoj i na čipsetu ima thermal pad, a ne termalnu pastu, tako da sada ako je thermal pad izvađen postoji veći razmak između čipa i hladnjaka i to stvara probleme u prijenosu topline, thermal pad se može naručit sa ebaya.

Varaš se,ovo su odlične temp. kao i kad je bio skroz novi.

14 godina
muhaqeri kaže...
Valentin17 kaže...
muhaqeri kaže...

Varaš se,ovo su odlične temp. kao i kad je bio skroz novi.

A je.. moj probook se tako ne zagrije ni kad igram MW3 na full detaljima, a ima zatvoreno kućište.

EDIT: Taj tvoj s tim temp. bi jako brzo mogao bit rikavela. Sestrin HP 6715B nakon 6 godina nije tako grijao,a hladnjak je bio začepljen, pogledaj si prave temp., isto Radeon 5470 512MB (slika)

SLIKA SLIKA
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 15:24 (Valentin17).
15 godina

razmak izmedu gpu-a i hladnjaka ti je nakon sto si maknuo thermal pad ili zvakacu gumu ti je negdje oko 1 do 2 mm

odi kod limara i zamoli ga da ti da bakrenu plocicu debljine 2 mm i neka ti nareze na malu kockicu 1x1cm.stavis na hladnjak pastu onda bakreni lim i opet pastu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

e to san vec negdi vidija. evo iden sad do tokara obliznjeg,mozda bi on mogao imat komadic bakra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

e to san vec negdi vidija. evo iden sad do tokara obliznjeg,mozda bi on mogao imat komadic bakra.

To sa bakrom nije loša ideja, samo moraš pazit dobro kad stavljaš hladnjak da ne pomakneš tu bakrenu pločicu sa samoga čipa, evo ja koristim ovo.

http://www.ebay.com/itm/30pcs-10x10x1mm-pcs-Thermal-Conductive-Pads-Heatsink-Chip-Compound-Pad-/110768080320?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item19ca4ac5c0

Na HP Probook 4525s, na procesor dolazi pasta, a na grafičku i čipset dolazi thermal pad, evo temp.

slika slika
Valentin
13 godina
neaktivan

e da od tokara nista. Narucujem onda ovo sa ebaya, a dotad ko ziv ko mrtav! :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nećeš požalit sigurno ako uzmeš ove za koje sam ja stavio link.

Valentin
15 godina
Valentin17 kaže...

nece pozaliti al znamo svi koliko je bakar bolji od zvake

14 godina
herc1988 kaže...
Valentin17 kaže...

nece pozaliti al znamo svi koliko je bakar bolji od zvake

A je..ga ako može neka proba nabavit bakar ako može, ako ne onda mu preostaje ovo.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 16:46 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

stavija bakar,stavija laptop na cooling pad colermasterov. Opet isto! gasi se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

stavija bakar,stavija laptop na cooling pad colermasterov. Opet isto! gasi se.

A ako si sve dobro smontirao natrag i sve je sjelo na svoje mjesto, onda je neki hardwerski problem, nosi na servis da vidiš šta će ti reći, imaš dobar servis u Zagrebu, zove se Moj servis.

Valentin
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice