Imam Acer Aspire 7520G sa NVIDIA GeForce 8400m G sa 256MB, htio bih ubaciti neku bolju grafičku šta mi preporučate?
Imam Acer Aspire 7520G sa NVIDIA GeForce 8400m G sa 256MB, htio bih ubaciti neku bolju grafičku šta mi preporučate?
Koliko je meni poznato zamjena grafičke na laptopu nije moguća jer je čip zalemljen na matičnu ploču.
Koliko je meni poznato zamjena grafičke na laptopu nije moguća jer je čip zalemljen na matičnu ploču.
Ajme ja sam kupio acer aspire baš zbog toga što sam mislio da ću u budućnosti moći promjeniti grafičku karticu.
Dal je to sigurno da se nemože promjeniti grafika?
Ovisi dali je integrirana na matičnoj ploči, ako nije nego je na posebnom slotu tada se može zamjeniti.
Jer frendu je na laptopu forcebook-u otišla grafička Nvidia 6600 i mogao ju je zamjeniti jer nije integrirana. Sve ovisi od laptopa
do laptopa, najbolje je pogledati na stranicama proizvođača ili u trgovini gdje je laptop kupljen
Grafička se na laptopu može zamjeniti jedino u servisu ako je riknula u garantnom roku. Imam dosta iskustva s raznim modelima laptopa i nikad nisam čuo da je moguća nadogradnja gtrafičke (da je to itko napravio). Kad sam prije dvije godine kupio HP Compaq nx9420 u uputama je pisalo da je "nadogradnja grafičke moguća" (imao je Radeon X1600) međutim tih kartica nema u prodaji. Pokušao sam tražiti kad sam bio u Dubaiju (ako tamo nešto od hardvera ne nađeš nećeš nigdje) ni tamo nije bilo u prodaji a rečeno mi je da se može mjenjati samo ista u servisu ako kao što sam naveo, rikne. Također se mora obratiti pažnja na zagrijavanje laptopa. Sa postojećom karticom hlađenje je ok, ali ako se stavi jača koja se automatski više grije može doći do pregrijavanja zbog neadekvatnog hlađenja.
Vidio sam ja da isti takav laptop, istih dimenzija malo jači da ima sa grafičkom od 512MB. Pa me zanimalo dal bi ta jača grafička mogla u moj comp.
Specifikacije Acer Aspire 7520G
Procesor: AMD Turion64 X2 TL-62-2.1 GHz
RAM:2 GB
Grafička kartica: Nvidia GeForce 8600M GS(512 MB)
Hard disk: 500 GB
Operativni sustav: Windows Vista Home Premium
Dodaci: web kamera,modem,LAN,WLAN
Cijena: 8.579 kn
Moj Acer Aspire ima Grafička kartica: Nvidia GeForce 8600M GS(512 MB)
Piše da je to vlastita memorija od grafičke.
I tip mi je rekao da on nije 100% siguran ali misli da se može grafička promjeniti.
Gledao sam na netu i nigdje nisam našao podatak gdje se izričito spominje da je moguća zamjena grafike na Acer Aspire 7520G.
I tip mi je rekao da on nije 100% siguran ali misli da se može grafička promjeniti.
Gledao sam na netu i nigdje nisam našao podatak gdje se izričito spominje da je moguća zamjena grafike na Acer Aspire 7520G.
Hvala na pomoći.
E puno ti hvala.
Ja sam si odmah i sumnjao da je grafika integrirana budući da se nigdje nije spominjala zamjena grafike i slično, no ipak nada je postojala.
Tak i tak za sada sam u potpunosti zadovoljan i ovom grafikom. Za neke 2-3 godine kad mi ovaj postane preslab ću uzet novi laptop i problem riješen.
btehway evo link od firme koja reciklira grafičke iz lapova
http://mac.macrecycling.com/nvidia-geforce-8600m-gt-mxm-ii-512mb-laptop-graphics-card-p-101356.html
može se mijenjat ako več ima neku grafičku ne integriranu ali je cijana ohoho
Ljudi nemojte se zavaravati...čak i ako se da izvaditi, ne znači da će bios podržati novu! morate zatim paziti i na sljedeću činjenicu: stavit ćete jaču grafičku u laptop čiji je rashladni sustav koncipiran za slabiju grafičku??? Postoji velika vjerovatnost da će vam crknuti zbog velikih temperatura! A 3. stvar je cijena...kad sam htio promijeniti svoju defektnu Nvidia Geforce 6800 Ultra Mobile na laptopu, najniža cijena bila je 400 Eura! Evo vam jedna stranica: http://www.mxm-upgrade.com/, tu možete dosta pročitati o promjeni grafičkih na laptopu!
Evo može se u 7520g staviti 8600gt i ati hd3650
http://www.mxm-upgrade.com/Table.html
Čak nije ni skupa 8600GT, "samo" 250 Eura...hehehehhe
Da si otvorio jedan od mojih linkova znao bi da je moguće, ali da nije isplativo! Kod Acer 7520G moguće je staviti 8600GT ili Ati 3650 ali su abnormalno skupe!
Onda mi je najbolje strpiti se godinu dvije i onda kupiti novi lap sa puno boljim komponentama.
Onda mi je najbolje strpiti se godinu dvije i onda kupiti novi lap sa puno boljim komponentama.
Što se tiče mjenjanja grafičke moguće je...ja sam zamijenio svoju za ati radeonku 4650 i grafička kartica nije integrirana!
Što se tiče mjenjanja grafičke moguće je...ja sam zamijenio svoju za ati radeonku 4650 i grafička kartica nije integrirana!
Pogledaj datum zadnjeg posta,odavno je ova tema ošla bogu iza nogu.
haha ili ebay i kupti za 50 dolara
Jedine prave integrirane grafičke su intelove.
Kod nekih modela laptopa postoji verzija si tzv integrated, ali i s dedicated grafičkom (ATi ili Nvidia).
Primjer takvog laptopa je Fujitsu siemens Lifebook NH570 s 18.4" monitorom. Po meni jedan od najboljih desktop replacemet laptopa.