Slike vašeg Hardvera
- poruka: 11.995
- |
- čitano: 3.664.586
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Jedno vrijeme se nećkao dali preći na AM5 platformu ili uzeti 5700x3d i gurati AM4 još koju godinu i nakon svih nedavnih testova koji se vrte po netu sa trenutnim procesorima ipak se odlucio za 5700x3d te sam pojačao RAM na 32GB
AMD Ryzen 7 5700X3D
G.SKILL Ripjaws V DDR4 32GB Kit (2x16) 3600MHz CL16
Thermal Grizzly Hydronaut
Malo od nekih stvari što sam u zadnjih par mjeseci radio.
Frendu sam prvo pomogao skužiti zašto mu se Palit RTX 3080 pregrijava u relativno dobro prozračenom kućištu.
Ispostavilo se da su većina thermal padova imali foliju s jedne strane što je normalno ograničavalo kondukciju topline.
Više na slikama ispod.
Nakon što sam ju isprašio i očistio, promijenio termalnu, temperature su na memoriji pale i 40°C i ono što je najbitnije, nije mu se komp gasio usljed loada.
Drugom frendu sam očistio Strix GTX1080Ti koja se još uvijek ne da nakon svih godina rada (+ majnanja od prošlog vlasnika)
Isto se komp gasio jer je vrlo brzo nakon loada GPU core dolazio na ~90°C.
Kad sam ju otvorio i isprašio, došao do termalne paste - bilo mi je jasno i zašto.
Doslovno se skorila i nije imala nikakva svojstva više.
Sad uredno radi s normalnim OC profilom na ~65°C core.
Trećem frendu sam sredio laptop, međutim kupio je novi pa je ovaj sad na prodaju.
Stvarno je bio u katastrofalnom stanju nakon 10ak godina korištenja.
I na kraju, sebe počastio s Edifier R1280DBs nakon 11 godina služenja R1600T plus.
Nova mini debeljuca je sjela u kuciste
Asus Rtx 4070 Ti Super Dual Oc 16mb Mega Health Quad Damage Triple Beast edition
Nazalos poradi hdd kaveza sam ogranicen na 30cm grafe a ovo je bila jedna od rijetkih kaj je ispod toga! 27cm!
Za 4k
Opa danas opet nešto novo.
AKKO 5075B Plus Mechanical Keyboard
https://akkogear.de/en/products/5075b-plus-75-percent-keyboard?variant=45699815768309
Nova PC homemade konzola (Ryzen 5 8500G) u preslatkom cube kućištu, pogonjena ChimeraOS - om.
Ugodno sam iznenađen grafikom, kao i tišinom. Instalirao razne Steam igre, te neke sa Epic-a, kao i Diablo 4 sa battle.net. Ostao sam zapanjen kako dobro sve radi (Hogwarts Legacy ili MK11 npr.). Jedino me za launch Dijabla *ebe to što ga ne mogu startati s običnim gamepadom, već moram koristiti ili Steam Controller ili miš (samo za start, poslije sve ide na gamepad).
Evo nakon cca 6 godina došlo vrijeme za zamjenu grafike, ne zato što je stara kihnula već želja da se proba malo novog.
A ujedno i pojačao se prostor na 20TB sa raid 0, da bu velko i brzo.
Uz sve diskove malo se improvizitarlo sa montažom. Kompletna konfa u potpisu.
Nije klasik hardver ali nije daleko od teme.
Work in progress.
Companion cube iz Portala
Stiropor 100-tka, diy rezač za stiropor. Kutevi su zajebani i nisu ispali i dalje kako sam htio ali ima stiropora viška za popravak.
Plan je napraviti i robote aka. Atlas & Pbody i smjestit ih na, već dugo, predviđeno mjesto zajedno.
Mjere također nisu 100% ali dovoljno su blizu. Sad sam na meni najtežem tasku, farbanju i bit će brušenja i maskiranja hrpa.
Što drugo raditi kad krene hladno vrijeme a garaža grijana.