Paranormalno je ovo što se događa sa cijenom nafte i burzama
Paranormalno je ovo što se događa sa cijenom nafte i burzama
Znanost može objasniti da mi je netko tko je zapravo nitko hodao po sobi? Jer sam bio sam. 100% sam siguran da nije nikog bilo osim mene u stanu. I normalno je da portafon počne pištati k'o lud, a da nitko osim mene to nije čuo?
Ne želim se svađati, samo želim saznati znanstveno objašnjenje za to.
Znanost može objasniti da mi je netko tko je zapravo nitko hodao po sobi? Jer sam bio sam.
100% sam siguran da nije nikog bilo osim mene u stanu.
I normalno je da portafon počne pištati k'o lud, a da nitko osim mene to nije čuo?
Ne želim se svađati, samo želim saznati znanstveno objašnjenje za to.
ma daj jučer sam sanjao da se moj prijatelj žvali sa mojom curom...to je paranormalno
joke,joke! :D
Ovako...prije nekoliko godina/mjeseci/tjedana/dana uvijek nešto radim lol.Nakon nekoliko godina ili mjeseci uvijek imam osjećaj da sam baš to ponovio...taj osjećaj me goni pola sata.ili se to desilo u snu ili se non-stop ponavlja.Ali baš sada kad mi se to desi,umjesto toga šta sam prije reko,rečem ili napravim nešto suprotno tome.Čini se da se sudbina može mjenjati!
Pozdrav!
Neznam kako bi zapoceo post pa evo odmah u glavu. ovi zvukovi sto neki spominju da cuju kad idu negdje ili po kuci to se i meni dogada ali ja mislim da je to samo nasa fantazija a sto se tice deja-vu-a to je sasvim druga prica. Znam jednom u osnovnoj mi se tako pocelo dogadati deja-vu i mislio sam upravo sto ova objasnjenja hoce reci, da je samo stvar u glavi ali to se pocelo toliko cesto dogadati da je to nenoramlno. I tako jednom pitam frendove je li se to njima dogada i kazem im deja-vu a oni blenuli u mene ko tele u sarena vrata. Kad sam im objasnio sta znaci pripovijedali su mi kako se to i njima dogadalo. Meni se zna dogoditi da prozivim dogadajkoji sam vec tri ili 4 puta dozivio i znam sta ce se dogoditi u iducih 10 sekundi. Ali ono sto mi je najbizarnije je da kad dozivljavam deja-vu nekad mogu promijeniti situaciju da se to ne dogodi sto bi se trebalo dogoditi a nekad jednostavno nemogu jer sve sto radit vodi do toga dogadaja koji se treba dogodit.
Ako je tko gledao X-Factor na njemackoj televiziji zna sta je prava strava i uzas.
Ove su sve rekonstrukcije provjerene i jako pomno rešaširane (na njemackom je pa tko ne razumije ce propsutiti nesto nejverovatno)
https://www.youtube.com/results?search_query=x-factor+unfassbare
a ovo mi je najsokantnije
uzivajte!!
ma daj jučer sam sanjao da se moj prijatelj žvali sa mojom curom...to je paranormalno
joke,joke! :D
Ovako...prije nekoliko godina/mjeseci/tjedana/dana uvijek nešto radim lol.Nakon nekoliko godina ili mjeseci uvijek imam osjećaj da sam baš to ponovio...taj osjećaj me goni pola sata.ili se to desilo u snu ili se non-stop ponavlja.Ali baš sada kad mi se to desi,umjesto toga šta sam prije reko,rečem ili napravim nešto suprotno tome.Čini se da se sudbina može mjenjati!
Sjetio sam se jos neceg sto bi se moglo nazvati paranoramlno. Je li vam se ikad ucinilo u nekim situacijama pogotovo kad se neka nesreca upravo dogada da se vrijeme uspori (onak malo). Meni se to vise puta dogodilo. Npr u skoli jedan je mali trcao hodnikom i gledam kako trci i onak odjednom se vrijeme uspori i u sekundi se ispred njega vrata otvore i on se glavom spuca u njih. Mali je dozivio potres mozga to me tako sokiralo. I tako jednom kad sam sa tetkom u autu bio i kad smo dozivjeli prometnu potpuno isto srecom nije nam nista bilo. Je li se vama kad to dogada.
da to mi se isto dogodilo. a sad sam se sjetio da se i meni desilo da stvari same padnu od sebe, il da se desi neko sranje
Ako je istina da su svi ljudi na neki način psihički povezani (Astral i sl. stvari) i da je svijest neovisna o vremenu (objašnjava proroke i sl.) onda bi to mogli lako objasniti. Tvoja je podsvjest vjerojatno znala što bi se moglo dogoditi jer sama ne ovisi o vremenu i zna što će se dogoditi i tvoj mozak je dobio impuls da će se nešto gadno dogoditi, a pošto je vrijeme relativno (ovisno o situaciji čini se da prolazi sporije ili brže) tebi se činilo da to dugo traje.
Ja osobno mislim da su proricanje budućnosti (proroci, snovi, deja vu i sl.), telepatija, telekineza, "rengenski" vid i slične "nenormalne" pojave ustvari dio svih nas ali pošto nismo još na dovoljno visokoj ljestvici razvoja neznamo to koristiti.
To bi bilo kao da imate komp i u njega stavite npr zvučnu karticu, a ne instalirate drivere za nju. Vi je imate, ali je neznate koristiti. Tako isto i mozak, tko zna šta se sve nalazi u njemu i koji su sve potencijali samo mi nemamo drivere za taj hardver, a tu i tamo se rodi neki čovjek koji može djelomično koristiti to ili se dogodi situacija da se neki takav dio mozga na trenutak probudi.
Sam si napisao da u oba slučaja nisi ustao, nego da si nastavio spavati.
San i java su se pomiješali i to je to.
Ako meni kažeš, nisam nastavio spavati nego sam ostao ležati u krevetu skroz budan oko 45 min.
Ma ja si sve te situacije kad kao znam sto ce se dogodit, jednostavno objasnjavam! Evo ovako:
1. dogodi se cijeli DejaVu
2. dogadjaj prodje, ali ja tijekom tog dogadjaja zapravo ne znam sto ce se sljedece dogodit!
3. nakon sto dogadjaj prodje, mozak mi kaze da sam ja to vec jednom prozivio, i da sam ja kao sve znao sto ce se dogodit
4. ja onda cijelog zivota imam osjecaj da sam znao sto ce se dogodit, ali zapravo nisam!
Eto, to je mije objasnjenje!
Ali nesto drugo je meni jako zanimljivo! Ja dok sanjam, cesto sam u snu svjestan da sanjam i onda mogu svojevoljno radit u snu sta ja hocu, pa onda cesto radim neke gluposti, jer znam da mi se nista ne moze dogodit!! Isto tako ako nesto sanjam sto mi se nesvidja, ja se na silu probudim, sam sebe probudim iz sna!! Ne znam uvijek da sanjam (znam da sanjam u nekih 20% slucajeva!)!
Ako meni kažeš, nisam nastavio spavati nego sam ostao ležati u krevetu skroz budan oko 45 min.
Ali nesto drugo je meni jako zanimljivo! Ja dok sanjam, cesto sam u snu svjestan da sanjam i onda mogu svojevoljno radit u snu sta ja hocu, pa onda cesto radim neke gluposti, jer znam da mi se nista ne moze dogodit!! Isto tako ako nesto sanjam sto mi se nesvidja, ja se na silu probudim, sam sebe probudim iz sna!! Ne znam uvijek da sanjam (znam da sanjam u nekih 20% slucajeva!)!
I meni se to nekad zanlo dešavat, imaš li neki link o tome?
I meni se to nekad zanlo dešavat, imaš li neki link o tome?
i meni se par puta to događalo sa snovima,uglavnom se nalazim u nekom autu/motoru.prvih par puta nisam znao da sanjam,pa sam polako vozioal nakon nekoliko puta sam bio svjestan svega,i vozio sam neki žuti suzuki po gradupremoćno,radim šta oću,znam da mi ništa ne može bit-najbolja simulacija koju sam ikad igrao
Evo kako lucidno sanjati :) http://en.wikibooks.org/wiki/Lucid_Dreaming sa Wikipedije.
ja mislim da je to sve u našoj mašti da se ništaod toga što ste nabrojali u zadnje tri tsrane stvarno događa.
Evo kako lucidno sanjati :) http://en.wikibooks.org/wiki/Lucid_Dreaming sa Wikipedije.
@mbaksa
oko 5-10% slucajeva prijavljenih (stvarnih) paranormalnih pojava nikad nije objasnjeno. U tu skupinu spadaju kojekakve komunikacije s duhovima, prirodni fenomeni, nemoguci za objasniti, razna predskazanja, itd. Kreni od nam znanog primjera Medugorja, ali procitaj barem gospine poruke i to postavi na vremensku ljestvicu, nemoras biti vjernik da bi shvatio.
Kreni od nam znanog primjera Medugorja, ali procitaj barem gospine poruke i to postavi na vremensku ljestvicu, nemoras biti vjernik da bi shvatio.
Ako je istina da su svi ljudi na neki način psihički povezani (Astral i sl. stvari) i da je svijest neovisna o vremenu (objašnjava proroke i sl.) onda bi to mogli lako objasniti.
Ja osobno mislim da su proricanje budućnosti (proroci, snovi, deja vu i sl.), telepatija, telekineza, "rengenski" vid i slične "nenormalne" pojave ustvari dio svih nas ali pošto nismo još na dovoljno visokoj ljestvici razvoja neznamo to koristiti.
To bi bilo kao da imate komp i u njega stavite npr zvučnu karticu, a ne instalirate drivere za nju. Vi je imate, ali je neznate koristiti. Tako isto i mozak, tko zna šta se sve nalazi u njemu i koji su sve potencijali samo mi nemamo drivere za taj hardver, a tu i tamo se rodi neki čovjek koji može djelomično koristiti to ili se dogodi situacija da se neki takav dio mozga na trenutak probudi.
@mbaksa
oko 5-10% slucajeva prijavljenih (stvarnih) paranormalnih pojava nikad nije objasnjeno.
U tu skupinu spadaju kojekakve komunikacije s duhovima, prirodni fenomeni, nemoguci za objasniti, razna predskazanja, itd. Kreni od nam znanog primjera Medugorja, ali procitaj barem gospine poruke i to postavi na vremensku ljestvicu, nemoras biti vjernik da bi shvatio.
Kreni od nam znanog primjera Medugorja, ali procitaj barem gospine poruke i to postavi na vremensku ljestvicu, nemoras biti vjernik da bi shvatio.
Dečki, a jel to što koristite za doživljaj paranormalnih pojava jeftinije od nove PC igre?
Ne da mi se iskeširati Algoritmu 350kn za Alone in the Dark, pa ako imate nešto jeftinije za popiti ili gutnuti ili šmrknuti, ja bih to rado probao.
Hvala
Za globalne paranormalne događaje u koje nas žele uvjeriti svjetski močnici (kako kapitalistički tako vjerski) preporučio bih svima dobar dokumentarac na tu temu. Pogledati ga možete ovdje. Na stranici ima i prijevod tako da nepoznavanje engleskog nije prepreka.