Manje upućeni + kompovi = smijeh

poruka: 1.480
|
čitano: 233.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Manje upućeni + kompovi = smjeh

Evo jedne moje male anegdote.

Imao sam USB stick s kapacitetom od 4GB (neki kingstonov), uglavnom jedanput mi je ostao u džepu dok su hlače išle u pranje i tak je ono prosao i veš mašinu i sušilicu. Nakon toga sam ga koristio još dva puta i onda ga samo jedan dan uštekam i umjesto LEDice se zapalila vatra (smrdjelo je, bilo je vruce na dodir i žmirkala je jaka svijetlost), ja izvadim stick van iz kompa i smirim se, probam pomaknuti miš a ono slika smrznuta, idem restartati komp, komp se upali, ali slike nema. Na kraju je ispalo da je doslovno eksplodirao USB kontroler na matičnoj i bila su rupe na njemu, fala bogu da je maticna bila pod garancijom pa su mi dali novu (naravno, nisam im rekao cijelu priču :P)

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
15 godina
Re: Manje upućeni + kompovi = smjeh
DamageHigh kaže...
sudy_freak kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Lako ću ja to napraviti, no trebam dopštenje roditelja.

Da, baš gledam tvoje godište... Razumijem {#}

Gledam i ja, pa gledam svoje, pa svejedno ne razumijem....:P

Što ćeš? Koliko im god ja govorio o važnosti čišćenja kompjutera i mijenjana paste nikad me ne žel poslušati. Slijepo vjeruju nekom tatinom kolegi koji se eto bavi prodajom kompjutera. A taj čovjek doslovno zna samo raditi reinstall OS-a i mijenjanje komponenti. Za svaki problem rješenje mu je reinstall windowsa. Usto najgore od svega mi je što mi otac nosi na popravak i kupuje dijelove samo kod tih njegovih kolega. Kao oni ga neće prevariti, i oni su kao stručanjci, a ja pojma nemam. Mogu ih većnu ubiti u znanju o računalima.

Evo jedan moj fail. Prije  5-6 godina kad sam dobio kompjuter, ubacio sam cd sa nekim fileovima. Ondasam pritisnuo na fileovima na cd-u cut umjesto copy. Nešto mi je izbacilo, i ja sam ona plakao tridana što sam pokvario cd sa igricama.

Mrzim svoj nadimak!!!
16 godina

Još uvjek pamtim davna vremena kad se moralo trpjeti i nositi se sa uvjerenošću većine ljudi da konzole (one sa "kazetama", pištoljem (patke pa western sa skidanjem negativaca) legendarno) kvare televizore, LOL

Al to je tak bilo, čak su odnekud izvlačili laži da je mnogima pregorel TV upravo zbog konzole i "igrica".

Kaj se čuditi, kad mnogi i sad misle da je obični monitor kompjuter :D

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
13 godina

moj frend reko da si mora kupit novi i veci monitor jer mu ne stanu sve ikone na stari {#}

14 godina

Dobio sam računalo s 8 godina.Prijatelj sa starijim računalom mi je rekao da pazim na kapacitet diska jer ako ga napunim da će crknit.Tada sam krenuo u brisanje diska.Nakon što sam obrisao pola program filesa namjerio sam se na windows mapu.Izbaci mi error.Rasplakao sam se jer sam mislio da sam pokvario komp.Došo prijatelj reinstaliro komp.

2.Taj prijatelj mi za rođendan donio NFS:underground 2.Fino mi ga instaliro tu večer smo igrali i on je ugasio.Sutradan pokrećem igru,neznam kako ću izać.Izlazio sam na tipku reset i gasio ga na tipku na "lopovu".

Opet on došo i pokazo mi pravilno gašenje.

Joj,koje failove sam tad radio.Danas me je sram toga

15 godina

Mene osobno uopce ne zivcira sto se netko ne razumije u racunala ili kad nest provali... nema veze, bar se nasmijem

Ali kad on mene pocne uvjeravat da on ima kompjuter od 12Ghz, ja bi si ruku zapalio(mnozenje taktova proca s jezgrama)

Google is NOT your friend!!! (btw: 1domagoj1 IS time traveler)
15 godina
neaktivan

Moj EPIC FAIL i najveći do sada u životu i najduži. Tada nisam  baš znao o kompovima, uhvatio se ja overclockinga i naravno kako sma pretjerao računalo se nije htjelo bootat. i sad riješenje za to je bilo izvadit onu baterijicu na matičnoj, CMOS resetirat , i ja se uhvatio priručnika matične i u njemu piše da pro vtrebam mankuti jedan jumper pa onda izvadit bateriju. I tako ja napravija ponovno vratio bateriju i jumper i palim komp on se neće upali i samo pišti. a  starcima ništa smio reći. i tako par dana dok oni sami nisu otkrili. I ispituju oni mene što nevalja a ja im kažem da je crka procesor i matična i kako više se takve nisu prodavale da ih nema di kupit (socket 754), ajmo u servis di smo kupili, odemo tamo kad ono firma propala. I šta ćemo ssad. Ništa neka stoji kako je . Nakon par dana ja ga pokušavam upalit i on se boota i prikazuje mi error da nemože nać tvrdi disk. I tako ja shvatim da se pokvarija tvrdi disk. i šta ću ja sa njim izvadim ga i rastavim na komadiće iz znatiželje da vidim kako to izgleda. I tako sam bio bez kompjutera 7 mjeseci jer starci nisu tili kupit novi, nego da ja štedim za novi. I na lito lipo naša posa na baušteli i radija misec dana i sve super i veselo bit će plaća 4500 kn i bit će na vrime. Proša mjesec dana rada i kad je tribala doć plaća kaže šef da se strpim koji tjedna da ću dobit. I tako još 4 mjeseca dok nisam dobija plaću.. i tako sam svojom napokon nakon 11 mjeseci kupio novi komp. Cili sretan nakon još dva tri mjeseca ponovno izvadim stari komp jer sam dobija jedan stari i gledam ja kako neke dijelove kombinirat da bude jedan valjani komp zamjenim ram na kompu i on se boota. stavija sam i tvrdi disk i normalno radi. potom sam ponovno imjenjiva rame i diskove da bi shvatija da mi je kompu otišao ram,  zalipija sam si toliki facplam da se dva tjedna vidio. Nisam moga virovat koliko sam glup bija. Godinu dana bez kompa sam bija radi svoje gluposti.

BAZINGA As a theoretical physicist, he possesses a master's degree, two PhDs, and an IQ of 187.
15 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Evo jedne moje stvari. Ženska iz razreda imala referat i sada donese .pptx na sticku, i onda su krenule pišurije. Ne zna gdje treba uključiti, prvo je gurala u one stare portove od printera, pa je onda gurala u VGA, dok na kraju profesorica nije uzela i stavila na pravo mjesto {#}.

Strašno!

zna stara lija gdje treba "utaknut" {#}

dogovorio ja s jednim prijateljem da mu instaliram XP pa mu reko da dođe k meni i ponese komp.

došo on samo  sa HDDom !! ja mu objasnio da to ne ide nego da mi treba cijeli komp. OK on na bajk i vrati se za pol sata sa kutijom, al bez miša (ima PS2 a ja imam USBa) i CDa s driverima. pošaljem ja njega natrag po miša a za to vrijeme ja počinjem sa radom. Evo njega nakon 20 minuta al sa krivim mišem (isto ko moj - USB) pitam ga ja pa di mu je taj koji je imao prikopčan na komp, veli on da ga nije našo pa je doneo taj sa USBom...{#}

ponovno ga šaljem po miša. vrati se nakon sat i pol sa pravim mišem.

no da bi kasnije se ispostavilo da mu HDD ne valja i da se resetira onda kad bi tebo podić sistem s novo inst. XPom...koja zajebancija...

14 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
moj prijatelj,inače uživljen u kompjutere i sve o njima je nekidan izjavio da mora update-ati autobusni pokaz jer je izašla verzija za 5.mjesec :D

To je jednostavno mogao biti tzv. ''role playing'' tj. vrsta zajebancije koju ja rado koristim.

Moja najveća provala je bila ta da sm prostor na tvrdom disku smatrao važnijim za performanse od brzine proesora...al to je bilo daavno...

Ja sam Plavi zmaj.
14 godina
neaktivan
g12356 kaže...
antimadridista kaže...
moj prijatelj,inače uživljen u kompjutere i sve o njima je nekidan izjavio da mora update-ati autobusni pokaz jer je izašla verzija za 5.mjesec :D

To je jednostavno mogao biti tzv. ''role playing'' tj. vrsta zajebancije koju ja rado koristim.

Moja najveća provala je bila ta da sm prostor na tvrdom disku smatrao važnijim za performanse od brzine proesora...al to je bilo daavno...

to moj stari još uvijek misli {#}

I’m the juggernaut b*tch.
16 godina
neaktivan
munjovoz kaže...
g12356 kaže...
antimadridista kaže...

to moj stari još uvijek misli {#}

I moji to isto misle /facepalm

14 godina

Kad mi se tetak jednom naljutio na rodjaka (nesto oko sql) dosao on njemu iskljuciti komp, i dodje on i ugasi monitor na dugme, kasnije izadje iz sobe misleci da ga je zaebao jer mu je ugasio komp :D

http://vukajlija.com/
13 godina
neaktivan

Pita mene frend:

-Jel,a koji je najbolji prono izdavatelj i njihova baza pa da hakiram?

-Pentagon ({#})

-A kako se uđe u njega?

-Samo odeš na C:\ i ono Format!

Sutradan... Lik:

-Je*o te ko te učio,nije to Pentagonova baza nego neki haker mi ušo u kompjuter i sad ga nemogu uplaiti!

-Jesi sve napravio kako sam ti rekao?

-Jesam,upalio komp,otišao u Moje računalo,desni klik na C:\ i Format

-I? Što ti se pojavilo?

-Neki haker, BIOS kaže kao da će mi srušiti sustav itd...

-Odo ja.... Wahahahahahhaha!!!

Svaki puta kad odem na C:\ i idem na Svojstva te ugledam Format opalim se smijat,spadnem sa stolice...

{#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} 

[img]http://lookpic.com/d2/i2/2439/8NRMh1mp.gif[/img]
14 godina
neaktivan
tezga kaže...

Pita mene frend:

-Pentagon ({#})

-A kako se uđe u njega?

Sutradan... Lik:

-Je*o te ko te učio,nije to Pentagonova baza nego neki haker mi ušo u kompjuter i sad ga nemogu uplaiti!

-I? Što ti se pojavilo?

Svaki puta kad odem na C:\ i idem na Svojstva te ugledam Format opalim se smijat,spadnem sa stolice...

{#}  {#}  {#}  {#}  {#}  {#}  {#}  {#}

Jadan tvoj frend...al kad se mora kurčit...

Ja sam Plavi zmaj.
13 godina
neaktivan
tezga kaže...

Pita mene frend:

-Pentagon ({#})

-A kako se uđe u njega?

Sutradan... Lik:

-I? Što ti se pojavilo?

nice story bro

13 godina
neaktivan
tezga kaže...
To treba: Tuć,je*at i nedat plakat xDDDDD

aj aj primiri malo modovi ti nisu bas nes dobre volje  u zadnje vrejme

14 godina
neaktivan

Frend se sa mnom pravda da je jumper na hard disku a ne na matičnoj ploči.

P.S. Ja govorim da je jumper na matičnoj.

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
14 godina
neaktivan

2 moja frenda:

- E aj mi reci neki programski jezik

- Ne znam, jel mozda Microsoft?

15 godina
moderator
Tinča14 kaže...

jumperi se nalaze i na HDD i na matičnoj...

o čemu ti pričaš?

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Tinča14 kaže...

o čemu ti pričaš?

Mi smo razgovarali o onom jumperu koji reseta BIOS

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
15 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...
XXX-Man kaže...
Tinča14 kaže...

o čemu ti pričaš?

Mi smo razgovarali o onom jumperu koji reseta BIOS

Misliš CMOS {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am B-)
14 godina
protjeran
tezga kaže...

Pita mene frend:

-Pentagon ({#})

-A kako se uđe u njega?

Sutradan... Lik:

-I? Što ti se pojavilo?

Nisam nikada probao,ali koji to OS dozvoljava jednostavnom opcijom format particije na kojemu se on nalazi?

Kolega,nesta mi smrdi tvoja prica{#}

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
15 godina
Godfahter kaže...
tezga kaže...

Pita mene frend:

-Pentagon ({#})

-A kako se uđe u njega?

Sutradan... Lik:

-I? Što ti se pojavilo?

Nisam nikada probao,ali koji to OS dozvoljava jednostavnom opcijom format particije na kojemu se on nalazi?

Kolega,nesta mi smrdi tvoja prica{#}

Ako smrdi, zasto neprobas?? {#}

Google is NOT your friend!!! (btw: 1domagoj1 IS time traveler)
16 godina
neaktivan

Ja se od 2004.-te profesionalno bavim servisom (stalni posao) i nagledao sam se i naslušao svega. Nakon nekog vremena prestaneš se čuditi ljudskoj gluposti i postaneš imun. Čak se više nakon par dana od provale više i ne sjećam događaja jer dolaze novi pacijenti.

Kad sam počeo raditi nije puno ljudi imalo kompove pa sam mislio ajde vremenom će se to promijeniti i malo će se ljudi obrazovati. Ali mislim da je stanje sada i gore nego prije jer skoro svi imaju kompove i skoro svi su na net-u. Naprosto je porastao broj korisnika. Školski sistem je vrlo malo učinio na edukovanju omladine zbog profesora i nastavnika koji vrlo malo znaju. Tu vam je najveći pokazatelj kad dođe vrijeme izrade maturskih radova. Učenik 4 godine ima informatiku i većinom rade u Wordu i nakon toga ganjaju nekoga da im otkuca maturski.

Ono što me još nervira je da ljudi kad donesu komp na servis (dosta njih) ne znaju opisati kvar. Uglavnom je to generički "nešto nije u redu". I onda vi upalite komp jedno 10 puta, pržite ga Everestom i MemTestom po sat vremena, skenirate na viruse, otvarate sve instalirane aplikacije i sve radi ko suza.

I onda se ispotstavi da im je neispravna web kamera koju nisu donijeli.

Ili su pokušali snimati DVD, a komp ima combo.

Ili im nije instaliran Equation Editor u Wordu, ali nisu znali to objasniti.

Ili se spajaju na net preko pppoe konekcije koju su obrisali sa destopa.

Etc...

Ili danas situacija. Žena kupila 5-portni switch (oko 10-EUR-a), odnijela ga kući i zove da joj serviser dođe jer nema interneta. Nema problema, doći će serviser, ali se dolazak naplaćuje. I onda počne kuknjava kako je switch pod garancijom itd. i kako smo mi naravno bezobrazni. Naravno ne zna objasniti kako se spaja na net. Neko joj rekao da kupi switch i sve će se riješiti samo.

15 godina

Ulazim ja u lokalni dućan, i sada pitam imate grafu za HTPC. Da evo GeForce GT 210, to ti je jedna od najjačih grafi danas, sve ti vrti, igre na njoj lete, a sada joj je akcijska cijena 350kn. A jeli ona low profile? Evo sad ti je pokažem. Izvadi on grafu koj bi trebala bit low profile, ali je hladnjak viši od grafe, pa ne može bit. Ja pitam: Jel se to može stavit low profile hladnjak i limić. A on odgovara. Jel ti vidiš kako je grafička malena, pa to ti u sve stane, a limić ti je vać na njoj. Ok imate li neke druge "low profile" grafe? Pa ova ti je tako niska, malena. Da ali low profile niski profil, da stane u htpc. A on če meni, kakav niski profil, pa sve grafe su iste. Još mu ja počeo objašnjavat, al on i dalje ne kuži.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
13 godina
EVO kaže...

Ulazim ja u lokalni dućan, i sada pitam imate grafu za HTPC. Da evo GeForce GT 210, to ti je jedna od najjačih grafi danas, sve ti vrti, igre na njoj lete, a sada joj je akcijska cijena 350kn. A jeli ona low profile? Evo sad ti je pokažem. Izvadi on grafu koj bi trebala bit low profile, ali je hladnjak viši od grafe, pa ne može bit. Ja pitam: Jel se to može stavit low profile hladnjak i limić. A on odgovara. Jel ti vidiš kako je grafička malena, pa to ti u sve stane, a limić ti je vać na njoj. Ok imate li neke druge "low profile" grafe? Pa ova ti je tako niska, malena. Da ali low profile niski profil, da stane u htpc. A on če meni, kakav niski profil, pa sve grafe su iste. Još mu ja počeo objašnjavat, al on i dalje ne kuži.

nista cudno {#} samo razocaravajuce

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
15 godina
zoharbizo kaže...
EVO kaže...

nista cudno {#} samo razocaravajuce

Ah, ništa novo, taj lik tvrdi da ne postoji napajanje koje drži komp više od 1 godine, a najbolje napajanje mu je MS šrot, on misli da ne postoje 6.25mm konrektoro, zvučne koje su 2.1, misli da je ms 7.1 zvučna od 90kn najbolja na svijetu, da ljudima netreba ništa više od integruše, da intel ima izvrsne intergrirke na kojima sve igre rade, njemu su najbolja ona kućišta po 300kn, samo zato jer imaju bočnu stranicu od pleksiglasa, ma on misli puno toga

14 godina
neaktivan

nagledao sam se i ja u prijatelja / susjeda...

- dolazi susida ne radi komp, ja proban upalit nece, minjan kabel nece... a ono straga sklopka ugasena

- pa koliko se ljudi pokvario bezicni mis (tj. odjednom prestao radit uz neku crvenu lampicu, misle da je error)

- nedavno sam i ja imao fail, bio u clanici EU kod prijatelja i ostao sam s curom u kuci. idem spojit laptop na tv za pogledat film

a laptop nesto steka. ja ga normalno restartam... kad vidi vraga, nece da se upali, stoji na logu od windowsa (vista naravno)

ja pokusajen nesto, palim safe mode, skeniran itd dok se ne vrate - nista... kad sta je laptop se nije gasija preko 2 godine

stalno je stajao na punjacu u standby! i sto je jos najbolje, u servisu joj samo pobrisali sve i stavili windowse.

zamislite meni neugode sta im je pobrisalo slike djece i slicno, a nemaju backup {#}

- susjedi su me (ne isti) jednom zvali: imamo kompjuter, al ne daje sliku, ti vidi pa ako je dobar uzmi ga sebi

ja dolazim (a bio klinjo sa commodoreom) kad ono samo monitor

- pa jedna rasprava s zaposlenikom jednog lanca prodavaonica tehnoloske robe

koji me uvjeravao da kucno kino / receiver ne mozes spojit s racunalom

- ima i s predavanja na fakultetu bisera s predavacima. jedna koja me najvise nasmijala:

dosao predavac, spojio laptop i krene on. a prebacujen kolegi nesto bluetoothom

i vidim ime profesora, pretpostavim da je laptop. ja se krenem spojit a njega izbaci iz prezentacije

i tako do kraja predavanja svako par minuti...{#}

- imao i prijatelja koji nije znao raditi foldere (izmedu ostalog) pa je toliko stvari nabacao na desktop

da su mu pocele ikone bizat van ekrana, pa je naucio nekako tipkama doc do njih i pogadat koja je prava

ne shvacajte salu ozbiljno
15 godina
neaktivan

Evo par mojih failova..

Prije 3 godine ja i frend smo htjeli igrat CoD 2 1v1 (nije bilo igraone ni slično) i šta ćemo mi sad, smislimo da ćemo povezat moj i njegov komp LAN (UTP) kabelom. ALI razmak između naših kuća je oko 80-100 metara. Tako da smo mi otišli u obližnju trgovinu i pitali imaju li 100 metara kabela za povezat kompove. On nas upita šta će vam to, mi mu rekli, on se opalio smijat, jer mi smo ustvari mislili "zrakom" povezat i stegnut taj kabel tako da on bude kao oni kabeli na banderama {#}

Sa istim prijateljem i još trojicom sam razmišljao da napravimo neku našu igricu (prije 4-5 godina), ali odmah smo se dogovorili da nećemo napraviti neku kao Need for Speed nego neku jednostavniju, kao Tetris. Tako da smo mi jedan dan krenuli po trgovinama i pitali da nam prodaju "program za pravljenje igrica", i tako smo išli od dućana do dućana (obišli ih 6-7 u gradu), naravno ljudi su mislili da smo retardirani kad su čuli {#}

I naravno tu je moj stari koji misli da samo ja imam miš od 400 kn, koji je išarao pola LCD monitora kemijskom (prije smo imali CRT pa se nije navikao) pokazujući nešto prstom na ekran, koji misli da je floppy disk još i dalje moderan (i sam me natjerao prije godinu dana da ga kupim s kompom {#}), koji misli da "pucaljke" (čitaj COD2) igraju samo djeca od 9 godina..

Ako se sjetim još kojeg napisat ću :-)

a.k.a. T R 1 P L 3 X /// Prava internet zarada - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 // odesk.com //
15 godina

Joj, jučer me frend zove: Ej, ja kada stavim taj jailbreak za ps3 na usb, šta sad trebam. Daj ajde doć ću ja do tebe. I ja mu sve napravim. Danas opet zove. A meni igre neće radit, ja ih stavim na hard disk, ali ih nema na play-u. Dođem ja opet do njega, i ja se tamo pol sata mučim, kada skužim da on ni nije prebacio igre na play, već su mu na kompu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice