Vipnet upozorenje zbog nelegalnog skidanja

poruka: 8
|
čitano: 7.035
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

pozz ljudi. ovako dobio   sam upozerenje od vipa zbog nedozvoljene djelatnosti. dakle skinuo sam film sa torrenta ghost rider 2. a to se nije svidjelo columbia pictursu. ima netko slicnih iskustava kod njihovog providera.

i najvaznije dal da nabavim neki jaki magnet?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hm skinuo i ja Cagea prošlu noć ali sa wareza jel to imaš vip adsl ili mobilni vip kao ja? kako ti je stiglo upozorenje od njih?

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Vipnet upozorenje zbog nelegalnog skidanja
teratogen kaže...

pozz ljudi. ovako dobio   sam upozerenje od vipa zbog nedozvoljene djelatnosti. dakle skinuo sam film sa torrenta ghost rider 2. a to se nije svidjelo columbia pictursu. ima netko slicnih iskustava kod njihovog providera.

Ma kakvi magneti.... slijedeci put probaj se "zastiti od nepozeljnih pogleda" sa PeerBlock aplikacijom. Besplatna je i radi svoj posao vrlo dobro.

http://www.handmadeinterior.com
17 godina
neaktivan

mobilni nocna opcija sa pirate baya skinuto. dobio sam pismeno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 18:16 (teratogen).
15 godina
neaktivan
croart kaže...
teratogen kaže...

Ma kakvi magneti.... slijedeci put probaj se "zastiti od nepozeljnih pogleda" sa PeerBlock aplikacijom. Besplatna je i radi svoj posao vrlo dobro.

Ma kakav peer block... Kaj ti stvarno misliš da ti program od nekoliko MB može pomoći? Da bi sakrio svoju IP adresu, da te ne otkriju da skidaš, potrebno je puno više od jednog takvog programa.

15 godina
neaktivan
teratogen kaže...

Slična su dolazila na carnet mreži, a prvi put čujem da je to netko dobio na vipu. U pravilo idu 2 opomene, 3. opomena je blokada neta na 2 tjedna, 4. na mjesec, 5. doživotno...

Ali svaka se opomena čuva samo 6 mjeseci. Legalno se ne može skidati preko torrenta (osim naravno legalnog sadržaja) pa ti opomene mogu dolaziti svaki put kad skidaš sa torrenta piratski sadržaj, najčešće zbog filmova i igrica, programa dok za muziku rijetko. Za RapidShare nećeš dobiti nikakve opomene.

13 godina
protjeran

U svakom zlu ima malo dobra.Nisam ni znao da je izaso drugi dio ghost ridera dok ti nisi napisao da si ga skinuo.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Brian kaže...

Ma kakav peer block... Kaj ti stvarno misliš da ti program od nekoliko MB može pomoći? Da bi sakrio svoju IP adresu, da te ne otkriju da skidaš, potrebno je puno više od jednog takvog programa.

Ne skriva on tvoju IP adresu, već blokira konekcije sa adresa koje su iz sumnjivih range-ova. Kako je u bijelom svijetu statička IP adresa puno češća nego kod nas, u pravilu se često "lovci" na peer-ove spajaju sa istih range-ova, a lista sumnjivih se redovito ažurira. Kad se pokuša spojiti netko tko je na listi, peer block ga blokira i njemu izgleda kao da je tvoja ip adresa greškom (ili namjerno, zbog zbunjivanja) ubačena u pool ili (u slučaju dinamičke adrese) da je korisnik koji je prije bio spojen na tu adresu imao torrent, a ne ti, pa je adresa još ostala u pool-u.

Brian kaže...

Legalno se ne može skidati preko torrenta (osim naravno legalnog sadržaja) pa ti opomene mogu dolaziti svaki put kad skidaš sa torrenta piratski sadržaj, najčešće zbog filmova i igrica, programa dok za muziku rijetko. Za RapidShare nećeš dobiti nikakve opomene.

Legalno se može skidati preko torrent protokola i neke igre distribuiraju svoje update-ove. Isto tako, sasvim je legalno skinuti novu distribuciju linuxa preko public trackera. Operater te može skužiti na 2 načina:

- ako sniffa tvoj promet (upitna legalnost), što možeš spriječiti enkripcijom

- ako vlasnik sadržaja preko trackera dobije tvoju ip adresu i pošalje pritužbu

Druga opcija je izglednija i mislim da je praktički jedini uzrok opomena u današnje vrijeme. Peer block tu možda ne može potpuno pomoći, ali definitivno smanjuje šanse, dok privatni trackeri (zatvorenog tipa) u pravilo sa ogromnom sigurnošću eliminiraju opasnost.

Također, neki operateri šalju i "upozorenje" samo na osnovu napravljenog prometa.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice