Tko je ovde blesav... ja ili t-com?

poruka: 54
|
čitano: 20.376
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

dobro, tko je ovde blesav?

Molim vas pogledajte samo ovaj link http://i114.photobucket.com/albums/n248/brankohr/hm.png

i reci te mi dali primjecujete nesto cudno.

Da, da... veza jako cesto traje 1h 28m 47s . a inace puca onako bezveze.

Zovem ja t-com i oni prijave kvar. Dodze gospodin s novim ruterom i prvo krene cackati po starome i tvrdi mi kako je sve u redu.

Ali ja zahtjevam novi router, nakon toga on meni kaze da je greska u mom racunalu koje je presporo (amd 3.0 64bit, 2 gige rama, nije zvjer ali nije ni sporo).

Dobro, znaci ja imam presporo racunalo koje utjece svojom brzinom na router te ga tako prisiljava da se izgasi.

A zasto onda veza pukne cak i kada ugasim racunalo???

Ma fantasticno i logicno razmisljanje.

Ako sam d'linkov router smjestio u router mod rada, onda on neme veze s racunalom pa da sad surfam i s 333mhz kakve to uopce veze ima.

Naravno problem nije otklonjen, pa cu ja opet morati zvati gospodu iz t-coma....

Samo me zanima sto ce sada otkriti, mozda da mi veš-masina u rezimu pranja bijele robe utjece na router i prisiljava ga da se izgasi svakih 1h 28m 47s.

Joj kako volim t-com.

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Tko je ovde blesav... ja ili t-com?

Ja sam imao slican problem s pucanjem veze u skoro pa i jednakim razmacima... oko 15 minuta. Stvar je u tome sto mi se modem jednostavno resetirao ( lampice su prestale "blinkat" <Status, Activity> i onda su se upalile sekundu kasnije, no veza je naravno prekinuta ) sam od sebe. Raspitivao sam se, "Tehnicar" iz T-Coma je nest cacko no uzalud. Kvar se nastavio, pa su mi na 0800 9000 prodavali foru da moram kontaktirat Microsoft Hrvatska ( WTF ) jer mi kao operativni sustav "blokira nesto" ( doslovan odgovor lika koji se javio na info telefonu ). No nakon produzenja ugovora sa đavlom.. pardon... T-Comom prije par mjeseci, dobio sam novi modem i sad radi OK. Pokusaj s drugim routerom, mozda od prijatelja ili nekog, to je jedino sto mi pada napamet ako se radi zaista o tome. ..

I can't change the past little bunny, but I can change the future!
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2008 1:19 (treehug).
17 godina

Ništa čudno za t-com. Dok sam još bio kod njih, na kraju samo otišao u dućan, kupio zasebni ruter i rekao neka mi daju standardni adsl modem sa mrežnim priključkom. Evo danas skoro pet godina poslije taj router još uvijek koristim i nemam problema sa pucanjem veze. Kako ne znam gdje se točno nalaziš moram ti spomenuti problem koji smo imali na terenu kada nam je t-com dizao vezu. Uglavnom dok je bila 3 Mbps sve je bilo u redu, dok nisu naravno automatski digli link. Kako se radilište nalazilo više od 5 km od centrale prvo je dolazilo do jako čestih pucanja veze jer se router nije mogao sinhronizirati sa centralom. Oni su automatski digli link na 6 Mbps. Tek nakon tjedan dana pozivanja, na pas ma..er i drugih jer se plaća nekaj kaj ne radi kak treba došao je tehničar i zajedno sa kolegom iz t-coma skužio kako su preveliki šumovi na vodovima te su smanjili vezu natrag na 3, i opet je sve proradilo. Čudno je da nikad ne testiraju svoje vodove do korisnika kojima prodaju uslugu, ali je bitno da svima govore kak da podese router, kako ne valja OS i druge nebuloze, a na kraju se ispostavi kako je to njihova greška ili greška hardvera koji uvaljuju. Fala bogu danas sam kod drugog operatera ali moram reći kako je u većini slučajeva problem tehničke prirode rješiv ali samo mora postojati dobra volja od strane operatera.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2008 4:00 (maskmaker).

0 0 hvala 0
17 godina

procitaj moju temu isto o pucanju veze.

http://forum.bug.hr/forum/topic/razni_mrezni_problemi/max_adsl_pucanje_veze_sva/3451.aspx?sort=asc&view=flat

Amd Phenom x4 9500|
Sapphire Hd3870 Toxic 512mb ddr4|
2 x 1gb kingmax 800mhz dc|
gigabyte GA-MA770-ds3|
hdd wd 320gb|
psu xilence 500w
17 godina
neaktivan

da, ali ja nisam ni mjenjao vezu od 2mb.

sve mi stoji isto od povecanja brzine prije sigurno godinu dana radilo je bez greske do pocetka ovog mjeseca.

ispod 2 ne idem.

ovo natezanje s t-comom nema smisla.

sto mislite, hoce li mi drugi operator rjesiti problem?

npr Optima, nikog drugog nemam.

17 godina
neaktivan

Nisi napisao jeli ti tehnicar ostavio novi router?

A sta se tice novog operatera to ti cisto ovisi o tome gdje je problem.

Ako je problem u dotrajalim vodovima onda ti ni novi operater ne moze previse pomoci, jel ti ostaju isti vodovi.

Inace ja sam sa T-Com-a presao na Optimu i skroz sam zadovoljan, s time da naglasim da ni sa T-Com-om nisam imao problema, ali sam iz ciste mrznje prema njima presao na Optimu cim se pojavila mogucnost.

17 godina
neaktivan

jep, ostavio je novi router

ovo je 3 po redu. Prvo je bila Ksada koju su zamjenili eto tek tako s novi dlinkom, i sad je ovo drugi dlink model 584T

17 godina
neaktivan

Znaci router si eliminirao (uvijek postoji opcija da di daju neki polovni kojeg su drugdje skinuli).

Meni se to desilo sa ISDN-om kad su mi ga svojevremeno uvodili. Tek je treci kojeg su naknadno donijeli proradio.

Preostaje ti znaci ili problem linije koja jednostavno zagusuje vezu, ili je poblem u samoj T-Com-ovoj centrali.

Onako laicki probaj napraviti jos jednu stvar.

Veceras kad stanes surfati (ili u toku dana) resetiraj router i iskljuci ga iz racunala. Ponovno ga spoji sutra i onda pogledaj dali ti je u tom periodu bilo prekida veze izmedju ruotera i centrale (ali obavezno ruoter ne smije biti ukljucen u komp). Tako ces eliminitrati ikakavu mogucnost da racunalo stvara problem.

I naravno nastavi gnjaviti korisnicku sluzbu T-Com-a. samo imas problem sta oni preko vikenda bas ne izlaze na teren.

17 godina
neaktivan
zeljko_tg kaže...
Onako laicki probaj napraviti jos jednu stvar.

Veceras kad stanes surfati (ili u toku dana) resetiraj router i iskljuci ga iz racunala. Ponovno ga spoji sutra i onda pogledaj dali ti je u tom periodu bilo prekida veze izmedju ruotera i centrale (ali obavezno ruoter ne smije biti ukljucen u komp). Tako ces eliminitrati ikakavu mogucnost da racunalo stvara problem.

I naravno nastavi gnjaviti korisnicku sluzbu T-Com-a. samo imas problem sta oni preko vikenda bas ne izlaze na teren.

kvalitetna ideja, napravit cu to veceras.

17 godina

Najvjerovatnije je problem do tvog routera, ja kad sam imao SMC baracuda router imao sam isti problem svakih par minuta je pucala veza, al samo kad nisam na kompu, znaci dok surfam ok je. Stavio sam novi firmware na router i od onda je sve OK. Inače ovi D-link routeri od T-coma su smeće teško. Bolje je da si uzmeš ZyXEL od T-coma il da kupiš neki router u inf. shopu.

King in the castle, king in the castle ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probao bi s novim firmwareom!

odakle da ga skinem?

na d'linkovoj stranici nema za ovaj model (kako to?), pa ako je netko stavljao novi fm na ovaj model moze li mi ga poslati ili link?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da ti to nece pomoci iz jednostavnog razloga jel si do sada promjenio 3 routera razlicite vrste, a problem je ostao zar ne.

17 godina
neaktivan

moguce da sam skuzio rjesenje za ovaj problem.

iako to nije rjesenje nego zabolazenje problema.

u opcijama router pod WAN sam namjestio connection on demand.

I evo skoro sam cijelo jutro po forumima i slicno, tu i tamo nesto radim po racunalu i tako i vidim na ispisu spajanja da je veza pucala 3 puta (1h 28m 47s) ali ja to nisam ni osjetio jer se router ocito nakon puknute veze povezao ponovno na internet.

Vjerojatno iz razloga sto imam pokrenute programe:

Winamp + audioscobler koji prijavljuje pjesme na last.fm

Firefox je upaljen cilo jutro

Thunderbird...

Ocito je jedan od njih u nekom trenutku poslao zahtjev prema internetu i router se tada povezao.

uTorrent ocito ne djeluje kao navedeni programi jer sam sinoc namjestio ove postavke a veza je umrla pola sata nakon sto sam zaspao i utorrent je jednostavno umrao s vezom.

No, svejedno tu mi nesto smrdi, prepostavljam da ce i ovaj plan imati nekavu rupu... napisat cu poslije kako se ponasao danas (ostavit cu thunderbir upaljen s postavkom da svakih 5minuta provjerava novu postu, pa cu vidit)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne, ovo gore nije radilo. Viče

veza je ponovno puka u 13.07 a trajala je 1h 28m 47s

sada cu ugasiti oba racunala na cilo popodne da vidim hoce li veza potrajati vise.

0 0 hvala 0
17 godina

Ako imas DSL i PPPoE connection on demand je jedan fosil iz vremena sa dialupom. Router uspostavi konekciju kad neki program hoce na internet, i ugasi je ako nema aktiviteta u odredjenom intervalu, 5-10-15 minuta, zavisi sta hoces. Ako nemas kvakicu da deaktiviras ovo, stavi parametar kao 0 i ne bi trebao zezati vise.

Radio sam s DSL vise godina, vise projekata na prevenciji ne-stabilnih linija, itd itd. Najveci razlog pucanja je jednostavno brzina linije u odnosu na ono sto je konfigurisano na DSLAM-u. Vrlo je lako obecati nesto sto nije realno, posebno sto se ADSLa tiche. Mislim, kad telefonska infrastruktura potice iz drugog svijetskog rata, nema te opreme koja ti moze dati 5-6 mbita.

Primjer, u Norveskoj postoji kartoteka telefonskih kablova koji pokazuju udaljenost od dslam-a, kvalitetu kabla, i koji bi produkat mogao funkcionisati normalno.

Total linjelengde inkludert inntak: 2635 meter <- duzina telefonskog kabla od centrale do telefonske uticnice
Lengde på inntak: 100 meter (standard) <- duzina kabla od telefonskog ormarica u zgradi do uticnice
Linjestatus: Ny linje (nebitno)
Tråddiameter: Varierer mellom flere tråddiametre <- kvaliteta kabla, u mom slucaju varira, niti mogu doci do tog malo opsirnijeg rezultata jer ne radim s DSL vishe ;) Ali po sjecanju, oko 2400m na 0.4mm i ostatak 0.6. 0.4mm su kablovi koji su bili standard od 50ih, 0.6 i vise od 90ih
Fabrikat på utstyr: Ukjent <- lafo ne zna, ali kod mene je Alcatel.

Linjen har produktet analog telefoni <- stara jos uvijek vjeruje samo starom dobrom analognom telefonu ;)

Mulig produktklasse: ADSL 3616/448 <- max mogci produkt. Sto i jeste tacno, ako zelim stabilnu liniju. Konfigurisana je na 4200kbit / 640kbit od mene licno. Noise margins na 12. Max brzina je 4600 / 720 sa noise margins na 7, ali tada konekcija puca svakih 2-3 sata.

Jednostavno moras pitati koja ti je brzina sada, koja ti je maksimalna brzina na vezi. Obicno max -15% = stabilna konekcija. No ni to ne mora znaciti, ako je kabal sjeban na dslamu ili nekoj od noda do tvoje kuce. Na kraju krajeva, to moraju provjeriti ako vec dolaze kuci kod tebe sa novom opremom. Isto tako bi trebali moci provjeriti noise margins kada ubace tester uredzaj direktno u tvoju telefonsku uticnicu. Ako konekcija puca ucestalo, promijenio si modem 2 puta, PC sigurno ne moze to uraditi, niti biti prespor. Imas li vise nego jedan telefonski aparat ?

1337
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gle,

Vrlo vjerojatno imaš problem sa firewallom na t-comu. Vidjeh to i previše puta. Naročito u slučaju da se koristi neki P2P protokol i skida s neta... Nakon isključenja firewalla na korisničkim stranicama https://user.t-com.hr/ stvar proradi, i problemi sa čestim prekidima veze prestaju (uglavnom).

Inaće, tehničari t-coma standardno pojma nemaju. Obično rješavaju problem resetiranjem routera....

Bah...

T-com je lud...

Hajd, nadam se kako će ovaj post riješiti problem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo par informacija za tebe i zelenoga:

- imam samo jedan telefon u kuci i uredno je spojen na spliter, prije splitera nema nista.

- zivim dobrih 10tak kilometara od centrale. Veza je bila super dvije godine, odlicne brzine, nikakvih problema, nikakvih radova na zicama. Sve stoji uredno netaknuto od tada.

Od kada su problemi krenili ogolio sam novih 1 cm zice na uticnici jer mi je prvi tehnicar rekao da zice nekad znaju oksidirati.

- Firewall na t-comovim stranicama sam izgasio prije desetak dana, nema promjene.

- Sinoc sam dignuo telefonsku slusalicu i linija je doslovno letila. 8.30 h bez prekida, utorrent je skidao cijelo vrijeme.

- Saljem novi screenshot s ispisiom spajanja. Racunalo je trenutno ugaseno i uredno se vidit sto router radi (konstatno puca).

Podcrtani redak je veza koju sam napravio sinoc s podignutom telefonskom slusalicom.

http://img178.imageshack.us/img178/1600/tkomgq1.jpg

(ovo pisem s posla)

Pogledajte dobro zadnjih par redova, ovo je katastrofa.

Dapace, cini mi se da je trenutno situacija definitivno najgora do sada.

NAPOMINJEM: racunalo je ugaseno!

- router je podesen na 'always on', connection on demand je bila testna faza koja nije pomogla.

- prije mjesec dana kada su tehnicari dosli, mjerili su kvalitetu linije i sve je bilo super.

razina suma i protok podataka je bio odlican, ali naravno, to je trajalo par sati i poslije se nastavilo ponovno.

... Jao, ne znam sta da vise napisem.

Pitanje, ako su moje kucne instalacije lose zar veza onda ne bi trebala biti cijelo vrijeme u komi bez iznimaka?!

Telefon nema suma, a kada podignem slusalicu DSL radio kao lud!!!

To me nekako asocira da su mi instalacije uredne!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A jesi li u medjuvremenu spustio slusalicu od telefona?

17 godina
neaktivan

jep, spustio sam ju jutros kad sam se diga za posal, u 7.30, veza je pukla 4 minute poslije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2008 12:59 (pixelatem).
17 godina
neaktivan

Znaci da su tehnicari T-Com-a bili u pravu kad su rekli da router radi dobro.

Vjerovatni problem je u telefonu.

Telefon ti vjerovatno stvara nekakve probleme koji za zavrsetak daju resetiranje tvoje linije, pa stime i ADSL.

Jel kad si digao slusalicu nakon nekog vremena centrala sama blokira telefonsku linijiu, a ADSL ostane ukljucen.

To se meni desava na poslu, s time sta se kod mene resetira cijela centrala, a ne samo pojedina linija.

Provjeri mikro kontakte na telefonu (ako se slucajno nesto prolilo na telefon zna se desiti da ti kontakti tako oksidiraju da jednostavno oni sami uspostavljaju vezu i rade takve probleme centrali da to bude cudo jedno).

Ili jednostavno probaj ponovno veceras iskljuciti telefon, i ako vidis da je sve bilo uredu, pravac u ducan i kupi novi telefon.

17 godina

Fakat katastrofa, podsjeca me na moju liniju kad sam testirao adsl2+. Gore dole gore dole.

Ako je splitter ukopcan, telefon ne moze nista. Isto ti se desava kad pristekas modem direktno u uticnicu ?

Nemas nikakvih detalja sta su mjerili i podesavali ? I gdje ? Ako je linija 10ak km ne vjerujem da je sve iz jednog dijela. Ima sigurno vishe noda, i bilo koja od njih moze zabusavati. Imam osjecaj da t-com nema vlasti nad svojim tehnicarima koji su u polju, specijalno sa strane ovih u call centru. Sto je poprilicno zalosno. Kakva ti je linija sada ? Mislim na brzinu, pitaj nek ti je spuste privremeno i vidi da li ima ikakvih poboljsanja.

1337
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma stvarno svaka im čast. nevjerovatno

17 godina
neaktivan

hehe, evo pisem ovo s posla jer sam doma ostao bez interneta i telefona.

Jucer su dosli dok sam radio i poceli su kopat od prvog sanducica do mene.

Susid mi isto tako nema ni internet ni telefon.

Bila mi je sestra doma i govori kako su joj rekli da im je kabel puknuo par metara nakon sanducica.

Naime, kabel ide kroz makadamski put (zemljani) pa kako su prije prolazili kamioni i auti na jednom mjestu se put ulegnuo i valjda je kabel sada puknuo.

Kopanja ima za jos dva-tri dana, a rekli su da ce i za nase dvije kuce postavit nove instalacije (od sahte do kuce), i eto nadam se da ce ovo rjesiti problem.

Inace, bilo bi zanimljivo da sve to prekopaju i postave nove instalacije i meni opet pukne linija.

hvala svima na savjetima, ako nista naucio sam dosta o routerima. Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bok! Ajde nas malo izvjesti kako je proslo sve ? :) Jesu ti rjesili problem? :)

Vezano za restart routera.. provjeri da li adapter (transformator, kako hoces) daje dovoljni napon? Routeri se znaju tako restartati jer ne dobivaju dovoljan napon radi neispravnog strujnog adaptera. Isto tako, problem bi mogao biti i u neispravnom splitteru :)

Uglavnom, nadam se da ti je problem vec rjesen ili si presao na novog ISP :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
infinityzg kaže...

Bok! Ajde nas malo izvjesti kako je proslo sve ? :) Jesu ti rjesili problem? :)

eh da vidis, mogao sam...

Uglavnom nakon kopanja i postavljanja novih zica od moje kuce do prve sahte problem nije rjesen.
Dakle kabel koji je bio napuknut radio je odlicno, problem se ponovno nastavio.

Nakon sto sam nakon par dana ponovno kontaktirao sluzbu za korisnike, kroz nekoliko sati mi se javio tehnicar koji je stalno tu dolazio i rekao da ne moze vjerovati da opet imam problem. Dosao, vidio i otisao. No rekao mi je da ce doci netko drugi...

I za dva dana parkira se privatni kombi, ne od t-coma. Iz njega izadze gospodin koji pomalo smrdi na čevape, ali nema veze, imao je onaj izraz kao da zna u cemu je problem.
Donio je s sobom Zyxel wirelles modem. Spojio ga umjesto dlinka, ČAK je znao i kako napraviti konekciju te ugasiti Wlan kojeg ne koristim.
Uglavnom, od tada nisam imao problema.

Dakle, sve je bilo do dlinkovog modema.
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
17 godina
neaktivan

ovako... ja sam imao slican problem i rjesen mi je od strane t-coma. I TO DVAPUT.

kako nisam neki strucnjak za mreze i mreznu opremu, pokusat cu objasnit laicki a nek me netko ispravi ako nisam u pravu.

znaci, proces je isti,,, problem, puca veza, t-com sluzba, tehnicar1, tehnicar2 i onda tehnicar3 sa mjernim instrumentima za propusnost mreze. Za pola sata me zove tehnicar3 i kaze da su mi promjenili "LOKACIJU" (ma sta to znacilo) na njihovoj terminalnoj opremi i da ce sve sad bit OK.

i stvarno sve 5 nekih godinu dana., onda je veza opet pocela pucat i ja upozorim odmah prvog tehnicara da sam imao isti problem prije godinu dana i da treba promijenit "lokaciju" ovaj kaze aha...!!! i za 15 min sve radi.

e sad, iskreno neznam u cemu je problem. ista KASDA radi od pocetka (ok, u samom pocetku sam imao ono smece od USB siemensa) i nemam vise problema

Feeling good, Lookig good !!!

0 0 hvala 0
17 godina

Isti problem kod mene u Makedoniji

T-Com je podigao brzine, i onda milion problema.

Diskonekcija svakih 30 sekundi, pa na svaki pola saat, itd itd.

Primetio sam da kad je vreme lose, vlazno, pada kisa, odna je katastrofa.

Uzeo sam paket sa 6MB/768kb i bio je katastrofa.

Spustio sam brzinu na 5MB i opet imam ceste prekide na 2-3 casa.

Jedini problem je kvalitet parice, odnosno linije.

Brzina kompjutera nema veze sa diskonekcijom rutera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da da... jasno mi je da nisam jedini i da danas jako puno ljudi ima probleme s operatorima.

Obicno u cijeloj prici ima previse varijabli tako da se do rjesenja ne moze doci tako lako.

Kabeli od centrale do šahte, kabeli od šahte do kuce, kabeli u kuci, spliteri se isto kvare,

routeri ne valjaju, propusnost infrastrukture na vecim brzima... Eto kod mene je na kraju sve bilo do modema/routera.

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To vam je tak dok imate posla sa Švabama...Izlanuo se

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja imam ADSL i MaxTV kod T-Com-a, u zadnjih godinu dana nisam imao problema do pred tjedan dana i, dobro u dva dana su mi zamijenili router. Sada sve 5, radi ponovo, slika na TV-u se zamrzavala svakih pet-deset sekundi! Prije toga, uzeo sam ADSL i MaxTV 2006. godine u kraćem vremenskom roku od samo dvije godine promijenili su mi tri (3!) routera i jedan MaxTV prijemnik... Lol Valjda ide na bolje ako nije ništa drugo posrijedi, kvaliteta uređaja im nije na visini u rangu cijene koju plaćam(o).Viče

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice