Tele2 mobilni internet

poruka: 25
|
čitano: 19.577
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Tele2 mobilni internet

pošto kod mene, kao što sigurno i znate (jer stalno negdje kukam), nema adsl-a, vidio sam da postoji tele2 mobilni internet.

sad mene zanima kako to radi? preko kojih to signala ide? jel to preko istog preko kojeg idu i mobiteli? ako je tako, kod mene ima signala za tele2 mrežu pa bi li to onda funkcioniralo kod mene? ustvari vidio sam da ide preko HSPA, UMTS, EDGE, GPRS. kako da znam jel ima tih signala kod mene?

jel koristi to još tko? iskustva?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tele2 mobilni internet

A gdje živiš?

Evo, ovdje možeš provjeriti pokrivenost signalom.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 20:36 (macak).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Tele2 mobilni internet

znam za to. i prema tome ja nemam signala. ali tu na karti nije označena pokrivenost GPRS-om. a kod mene ima tog signala.

a ima i signala za mobitele

Neodlučan

16 godina
neaktivan
Tele2 mobilni internet

u pravilu bi trebalo bit da gdje gos da imaš signal za mobitel tamo ima i internet ali brzina ovisi o signalu....

Chuck Norris ne jede med,on žvače pčele !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tele2 mobilni internet

Dakle, tamo gdje ima GSM signala, dostupan je i GPRS. Njegova brzina varira, a iznosi od 56 do 114 kbit/s.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Dakle, tamo gdje ima GSM signala, dostupan je i GPRS. Njegova brzina varira, a iznosi od 56 do 114 kbit/s.

To je jako sporo. Izludit ćeš jer su stranice sve zahtjevnije i sporije se učitavaju. Da je barem EDGE iako je i to sporo spram UMTS-a ali bolje išta nego ništa.
16 godina
neaktivan
nicash kaže...

u pravilu bi trebalo bit da gdje gos da imaš signal za mobitel tamo ima i internet ali brzina ovisi o signalu....

Brzina ne ovisi o signalu več o tome koliko je tehnički opremljena stanice(Repetitor) koji šalje signal.Tako neki rade sa 3G,a velika večina ima samo GPRS.Koji po brzini se ne razlikuje previše od dial up veze.
M.C
17 godina
Tele2 mobilni internet

Bez barem EDGE-a ne trebaš ni pokušavati. Ja sam se malo igrao sa postavkama i prisilno spuštao vezu na GPRS i stvarno je pain in the as*. EDGE je podnošljiviji dok UMTS definitivno nije uopće loš. Signal ćeš najlakšee provjerit kod sebe ako imaš nekoga s 3G mobitelom na Tele2 pa da provjerite koji signal imaš. Ja sam recimo ovog trenutka u Bosni ali na samoj granici (Županja, Orašje) na samoj obali Save i signal mi je na uglavnom 90% i više jačine na lijepih 7,2Mbps. Jedino ti je ping povećan u odnosu na "žičane" veze al' opet nije strašno jer ja igram Freelancera s posla i u Bosni preko Tele2 mobilnog neta i ping mi je povećan oko 50ms u odnosu na "žičanu" vezu od doma što za malo laganije igranje FL-a nije uopće hendikep osim naravno ako me neko poželi pretvoriti u svemirsku prašinu Belji se a FPS-ovi se mogu zaboraviti dok sve ostalo radi manje više bez problema.

U besptičju i krava zvuči kao slavuj!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tele2 mobilni internet

Ja imam Tele 2 USB stick od 3Gb kojega rabim za veče skidanje podataka na Zagrbačkom području.I ta stvarčica pri skidanju dostiže brzine koje ne dostiže ni Max ADSL od 4Mbs-a.

M.C
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Ja imam Tele 2 USB stick od 3Gb kojega rabim za veče skidanje podataka na Zagrbačkom području.I ta stvarčica pri skidanju dostiže brzine koje ne dostiže ni Max ADSL od 4Mbs-a.

i to je ok kad si u zagrebu, normalno da ces imati puni signal,  al recimo u pozegi i prigradskim naseljima situacija je puno drugacija.
Evo recimo, moj  stric ima vip homebox, sto ukljucuje i pristup internetu do 7,2 mb/s (HSDPA), no kako je signal slab brzina mu je oko 50-90 kb/s (GPRS). Tako da je jdino jamstvo da ces s mobilnim netom nesto uspjeti napraviti je da je pokrivenost signalom izuzetno dobra...

ok ovo bas nje mobilni net, al princip je gotovo isti...
AMD Athlon64 X2 5200+ 2.71 GHz , Asus Radeon HD3650, 2 GB RAM, 320 GB, Logitech X-530
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 23:28 (gamer2).
16 godina
neaktivan
Azr43l kaže...

...Signal ćeš najlakšee provjerit kod sebe ako imaš nekoga s 3G mobitelom na Tele2 pa da provjerite koji signal imaš. ...

e baš je jedan frend prije oko tjedan dana kupio SE C702 u tele2 paketu. i vidio sam da taj mob podržava 3g mreže.

kako da ja sad provjerim jel ima signala kod mene? da ga jednostavno donesem i stavim recimo kraj kompa i vidim jačinu signala na displayu ili? Neodlučan
17 godina
neaktivan
Mora mu pisati na displeju koji signal hvata i kojom jačinom, jer ako ne dokuči EDGE ne može uspostaviti video poziv GPRS je prespor za tako nešto. Ti pokušaj vidjeti prvo u opcijama, vjerojatno ima alat za dijagnozu mreže ili probaj uspostaviti video poziv pa ako ne može javit će na displeju u čemu je problem.
16 godina
neaktivan
Tele2 mobilni internet

ok. zvat ću frenda pa ću vidjeti.

e još me nešto zanima. uzeo bih tele2carnet sa 3gb preko sestre koja ide u osnovnu školu. i to znači da plaćam samo 125 kn mjesečno ukoliko ne skinem više od ta 3 gb. samo 125 kn?

a još šta sa onim usb modemom? koliko se to plaća? znači dobio bih ga za 1 kn ako potpišem ugovor na 24 mjeseca, a ako ne potpišem ugovor onda 595 kn?

a šta da recimo ja potpišem ugovor na 24 mjeseca i u međuvremenu dođe adsl kod mene i ja se želim prebaciti na njega. ja se prebacim na njega ali i dalje plaćam onu pretplatu od 125 kn mjesečno dok ne istekne 24 mjeseca iako ne koristim tu uslugu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel zna tko odgovor na post iznad ovog?

17 godina
neaktivan
Morat ćeš plaćat svih 24 mjeseca. Zato i potpisuješ UGOVOR kojim se obvezuješ na 2 god. da ćeš plaćati paušal koristio ti njega ili ne. Tako je i u VIP-u i u T-mobilu. Jedino da probaš na samo godinu dana pa platiš stik bar duplo manje nego da ga uzimaš bez pretplate?
16 godina
neaktivan
Tele2 mobilni internet

da tako sam i ja dobio od vipa stick i laptop 24 mjeseca potpisivanje ugovora i najmanji paket se plača 150 kn(512 mb) ako premašiš ,mb=56 lipa nadam se da je to tako samo kod vipa....

Chuck Norris ne jede med,on žvače pčele !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma nažalost nije samo kod VIP-a takva politika. Svuda je tako, razlika je u nijansama. Treba paziti na svaki zarez prije nego se potpiše ugovor. Za sada je Tele2 ipak najjeftiniji kad se sve sumira. Ne volim nikog reklamirati niti radim u takvim firmama, samo iznosim činjenice. Ja nikada nisam patio od imena (AMD, INTEL, TCOM, VIP, TELE2 i sl.), sasvim mi je svejedno kako se zovu, bitno je da dobijem najviše za svoj novac.

16 godina
neaktivan

možeš uzeti tele2carnet i bez ugovora, jer ugovorom samo dobivaš manju cijenu usb modema...

znači platiš usb modem 500-600kn i uzmeš tele2carnet na pretplatu (ugovor, ali nije ograničen, možeš ga raskinuti kad god hoćeš)

tele2 karticu plaćaš 1kn, i ne zaboravi da na tih 125kn dođe još i 10 kn radijske frekvencije , znači ukupno 135kn

GA-EP45-DS3L, Q9400, Corsair 450 W HX, Corsair XMS 2x2gb 1066 MHz, ATI 4670 512mb, WD 500gb, ANTEC 300
16 godina
neaktivan
ma znam za to, ali puno mi je dat 600 kuna za taj usb modem
Bubamara na steroidima.
17 godina
jurluk kaže...
ma znam za to, ali puno mi je dat 600 kuna za taj usb modem
 a onaj vip mobile carnet flat rate (nije flat nego ima 10GB)
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 20:39 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

ovo isto nije loše. a može li se tu negdje vidjeti pokrivenost signalom kao što se može kod tele2?

Bubamara na steroidima.
16 godina
neaktivan
Tele2 mobilni internet

Može li mi neko reć čemu ovaj wifi signal služi,  jel to znači da mogu se sa stickom spojiti na neki ruter ili nešto drugo

http://imageshack.us/photo/my-images/607/deov.jpg/

radi se o ZTE MF102 USB MODEM

dancy_94@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tele2 mobilni internet

koliko bi ja trebao platiti odmah da mi je sljedeći misec fejs besplatan?

by Cerina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tele2 mobilni internet

Imam problem sa stic-kom zte mf102 iz tele2, naime kad ga ukopćam u usb utor komp mi pokaže dolje da je instaliral sve drivere ali se ne pokreće instalacija tele2 conect aplikacije niti ne vidi kada u stick ubacim micro sd karticu. Kako da riješim taj problem, i ima li neko takav problem? Koristim Vistu , probano na sestrinom i susjedovom kompu sa sedmicom i ni kod nji ne radi.

dancy_94@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tele2 mobilni internet

Da li netko zna da li njihov mobilni internet radi u BiH (Medugorje)?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice