Kalkulator: This calculator assumes 13.81 db/km average loss (accepted constant for 26AWG wire) by default. For different gauge wires, please check this FAQ.
O mojoj udaljenosti od centrale, pa gdje ti pamet da pričaš da ne znam gdje živim i gdje mi je centrala. U Petrinji ima samo jedna centrala. Ili i google maps laže o udaljenosti?
S tobom kad se i pokuša pomirljivo, ti si uporan u "ja znam" preseravanju. Rekao bih, prvi znak ignorancije i narcisizma.
Ocito nisi dovoljno procitao o toj 13.82db/km konstanti. Malo jos potrazi pa ces vidjet zasto je "accepted constant". Odmah ispod tog ti pise ono sto sam ti citirao. Imas nest na kitz.co.uk forumu.
Da da, samo jedna centrala i dai53nja razbija granice vdsla te on radi van granica mogucnosti :) Ipak je znaci narcisizam u pitanju znaci. Grafovi nevaljaju, ti znas gdje si spojen :))))) VRH. Nisam ja u uporan u ja znam, al znanstvenici koji su radili na vdsl protokolu jesu.
Aj se okanite tih kalkulatora... U našim uvjetima, ni tih 10% margine ne znači apsolutno ništa. Dovoljno je da provedete dan sa kakvim tehničarom, ako je voljan malo vam pokazati kako to "divno" izgleda.
To se opet odnosi na to da su uvjeti kod nas gori nego vani, sto uopce ne osporavam. Problem je sto kod kolege dai53nja vdsl radi iznad mogucnosti i i dalje je uporan u tome :)