T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.099.625
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: T-Com Internet
dai53nja kaže...

Kalkulator: This calculator assumes 13.81 db/km average loss (accepted constant for 26AWG wire) by default. For different gauge wires, please check this FAQ.

O mojoj udaljenosti od centrale, pa gdje ti pamet da pričaš da ne znam gdje živim i gdje mi je centrala. U Petrinji ima samo jedna centrala. Ili i google maps laže o udaljenosti?

S tobom kad se i pokuša pomirljivo, ti si uporan u "ja znam" preseravanju. Rekao bih, prvi znak ignorancije i narcisizma.

Ocito nisi dovoljno procitao o toj 13.82db/km konstanti. Malo jos potrazi pa ces vidjet zasto je "accepted constant". Odmah ispod tog ti pise ono sto sam ti citirao. Imas nest na kitz.co.uk forumu.

Da da, samo jedna centrala i dai53nja razbija granice vdsla te on radi van granica mogucnosti :) Ipak je znaci narcisizam u pitanju znaci. Grafovi nevaljaju, ti znas gdje si spojen :))))) VRH. Nisam ja u uporan u ja znam, al znanstvenici koji su radili na vdsl protokolu jesu.

Sum_of_all_fears kaže...

Aj se okanite tih kalkulatora... U našim uvjetima, ni tih 10% margine ne znači apsolutno ništa. Dovoljno je da provedete dan sa kakvim tehničarom, ako je voljan malo vam pokazati kako to "divno" izgleda.

To se opet odnosi na to da su uvjeti kod nas gori nego vani, sto uopce ne osporavam. Problem je sto kod kolege dai53nja vdsl radi iznad mogucnosti i i dalje je uporan u tome :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 18:08 (sandokan111).
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ti si moj heroj. Ja jednostavno ne znam šta bi bez tebe. Sve moje krive stavove si popravio. Uzdam se u tebe i vječno sam ti zahvalan. Od danas u zahvalu bogovima, puštat ću bručke da rastu u nedogled i crtati tvoje ikone po svuda. Moj najdublji naklon.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Moze. Samo zapamti da i dalje vdsl nece moc radit van standarda

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Preach the word, brother, preach...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

Moze. Samo zapamti da i dalje vdsl nece moc radit van standarda

Moram samo napomenuti da 26AWG žica je aluminijska žica, a ne bakrena, a kako bakar provodi bolje od aluminija: For the same cross section aluminum wire has a conductivity of approximately 61% of copper, so an aluminum wire has nearly the same resistance as a copper wire 2 AWG sizes smaller, which has 62.9% of the area nisi baš uvjerljiv. Bakar se i puno bolje ponaša pri višim frekvencijama. Taj dio si propustio vjerojatno.

Bravo za tebe i kalkulatore. I za ubjeđivanje ne samo da netko ne zna, nego da ne zna i ono što zna.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 18:39 (dai53nja).
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

E ljudi znate cega sam se sjetio sada kada je ht prebacio sve na ip tj valjda je pogasio analogne linije dali to sada znaci da mozemo ocekitati vektoring binding i neke vece profile da se jos iz bakra izvuce pa da konacno dobijem vise od 50mbita dok nema optike

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Doktor-X kaže...

E ljudi znate cega sam se sjetio sada kada je ht prebacio sve na ip tj valjda je pogasio analogne linije dali to sada znaci da mozemo ocekitati vektoring binding i neke vece profile da se jos iz bakra izvuce pa da konacno dobijem vise od 50mbita dok nema optike

Ne, VOIP čak sere po brzinama. A i broj grešaka (CRC, HEC) se povečao drastično.

Kod mene, iz prakse, kad se telefonira, speedtest ht, padne za 1 do 2mbps, što nije realno. zvuk ne može biti 1/4 hd videa.

Mislim da su se polakomili i da sve to još nije optimizirano kako bi trebalo biti. Nespremni su taj prijelaz napravili.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 21:09 (dai53nja).
17 godina

Kalkulator vam može biti samo okviran.

Često su atenuacije veće radi oštećenja kabela, stare infrastrukture itd.

Tako i kod mene na 1km (stvarna dužina, mjereno) imam 21db atenuacije a zapravo bi trebalo biti puno manje.

Koliko znam i dalje korisnici samo s telefonom ne trebaju router (spaja ih se na msan) već se samo ne koristi spliter za one s internetom.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
dai53nja kaže...

Moram samo napomenuti da 26AWG žica je aluminijska žica, a ne bakrena, a kako bakar provodi bolje od aluminija: For the same cross section aluminum wire has a conductivity of approximately 61% of copper, so an aluminum wire has nearly the same resistance as a copper wire 2 AWG sizes smaller, which has 62.9% of the area nisi baš uvjerljiv. Bakar se i puno bolje ponaša pri višim frekvencijama. Taj dio si propustio vjerojatno.

Bravo za tebe i kalkulatore. I za ubjeđivanje ne samo da netko ne zna, nego da ne zna i ono što zna.

Sta si ti sad linko i napomenuo? Jel znas sto je "AWG" ili? Kakve aluminijske zice  :))))) Prakticki standard svugdje u svijetu da se aluminijskim zicama povezuju korisnici. Yap. Right thar.

Ag008 kaže...

Kalkulator vam može biti samo okviran.

Često su atenuacije veće radi oštećenja kabela, stare infrastrukture itd.

Tako i kod mene na 1km (stvarna dužina, mjereno) imam 21db atenuacije a zapravo bi trebalo biti puno manje.

Koliko znam i dalje korisnici samo s telefonom ne trebaju router (spaja ih se na msan) već se samo ne koristi spliter za one s internetom.

Kao sto sam njemu vec napomenuo. Imao ti attenuation 21db radi razdaljine, ili jer ti golubovi kakaju po zici, totalno je irelevantno, i dalje neces moc uhvatit vece brzine nego se mogu uz 21db attenuation.

Ovo oko razdaljine je povezano s tim da u dai53nja vdsl radi van standarda i on je iz nekog razloga pametniji od ljudi koji su stvarali standard kojim se on koristi.

I onda se ja cudim zasto studentska sluzba svakog odjebaje kad ih bilosta pita. Kako nece kad ima valjda ovakvih 200 svaki dan koji na 5km od centrale hoce 50mbps. Tako nam i treba ocito.

12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Slj tj stize 200/100 optika :D

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Možete očekivati veće brzine ali ne od jutra do sutra, to jednostavno nejde tak. Vektoring ce ući u praksu čime se drastično smanji crosstalk između parica i doći ce do povećanja brzine. Da ti padne download za 1-2 mbita je nemoguce jer t com ima VOIP profil od mislim 64kbps ili tako nesto, nemože to bit veliko. Jedino ako je tvoja parica na maksimumu onda se moze dogoditi da se brzina smanji kako bi se podigla margina i stabilnost. Prijelaz je sasvim korektno napravljen, znam dosta ljudi koji su prešli i sad imaju bolji zvuk i opcenito im je internet postao stabilniji.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
15 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Slj tj stize 200/100 optika :D

kod mene vec stigla   

http://postimg.org/image/66ddp72db/
14 godina
Vkm996 kaže...

Znači uzeo sam ŠUGAVI 4G SAMO radi UPLOAD BRZINE.

http://www.speedtest.net/result/4903345267.png

I ETO ŠTA ME DOČEKALO.

Pa ja ću poludit.

Nedaju mi VDSL a 4G UPLOAD JE SMEĆE.

Upload brzina mi je ultra potrebna, a doslovno nemam načina za više od ovog šugavog smeća.

Ovo je moj upload s 4G stickom

http://www.speedtest.net/result/4695238152.png

15 godina
CrossDeath kaže...
Vkm996 kaže...

Znači uzeo sam ŠUGAVI 4G SAMO radi UPLOAD BRZINE.

http://www.speedtest.net/result/4903345267.png

I ETO ŠTA ME DOČEKALO.

Pa ja ću poludit.

Nedaju mi VDSL a 4G UPLOAD JE SMEĆE.

Upload brzina mi je ultra potrebna, a doslovno nemam načina za više od ovog šugavog smeća.

Ovo je moj upload s 4G stickom

http://www.speedtest.net/result/4695238152.png

Hvala, ali riješio sam problem nekoliko postova dalje :)

Sad mi ide 60/27

15 godina
T-Com Internet

Ne razumijem! Zvao sam prije 2 mjeseca i trazio turbo 30, zena mi kaze "Ok, vidim da moze, poslat cemo vam novi router i odmah povecat brzinu na max 10/0.64 koliko i moze bit na adsl-u pa kad dobijete novi router, samo nazovite da vam dignemo brzinu na 30". Brzina odmah sutra dan max. (10/0.64) i sve super, mislim si stvarno ce tako bit. Prode tjedan, prode drugi i treci, a routera nema. Zovem SZK, javlja mi se covjek i kaze da kao kod mene ne bi moglo vise od 10/0.64. Sad mi nije jasno. Jel itko imao slicnu situaciju? Treba li se samo natezati s njima ili sta? Hvala Vam na pomoci! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Glupost. Praktički si na 700 metara od centrale, teoretski bi ti VDSL trebao ići komotno 50 Mbps. Možda centrala još nije nadograđena?

Twitter: @191x7
10 godina
T-Com Internet

Imam i ja probleme s brzinom, pisao sam stranicu prije o prelasku na t-com 10mpbs, dakle turbo 10 mora biti uključen. Evo prošlo je tjedan dana od priključka s tim da sam isti dan zvao da uključe 10mbps jer su zaboravili staviti u nalog da tehničar tako odma spoji. Jučer sam slučajno lupio speedtest kad ono 8.7mbps, probam skidat torrent ono ide do 9.9. Malo čudno, nisam se susreto da je tako različito na speedtestu a drugačije u primjeni. Sve bi to bilo super da mi nije vraćena brzina kroz sat vremena na bijednih 4.3mbps opet. Ne kužim šta izvode, ili još testiraju ili neko zajebava. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Glupost. Praktički si na 700 metara od centrale, teoretski bi ti VDSL trebao ići komotno 50 Mbps. Možda centrala još nije nadograđena?

Glupost. Di će šta sa marginama ispod 6. Možda i je 700m centrale ali parica je u takvom q da je to strašno...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
191x7 kaže...

Glupost. Di će šta sa marginama ispod 6. Možda i je 700m centrale ali parica je u takvom q da je to strašno...

Pa, mora si prvo riješiti kućnu instalaciju. Onda bi išlo.

16 godina
odjavljen

Ne mora biti kućna, može biti bilo gdje.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ne mora biti kućna, može biti bilo gdje.

To ne znači da ne treba srediti kućnu!

16 godina
odjavljen

Ako valja, oće ju i onda sređivati?

Jbt. Ulovili ste se tih par pojmova, kalkulator vam je u bookmarksima i sad tu lupetate neke "procjene"

15 godina
T-Com Internet

evo opet mi se brzina smanjila. prije mjesec dana negdje isto tako mi se smanjila sa 10 mbita na 5 mbita i zvao sam ih i rekli su mi da oni tamo nisu nista smanjili, pa sam pustio neka bude i nakon 4-5 dana mi se vratila brzina na 10.. i evo sad opet prije 3-4 dana opet mi se smanjila brzina. primjetio sam da se router restarto pa se nakon toga smanjila. sad neznam dal to ima kakve veze.. sta bi to moglo biti? kako mi se tako samo brzina moze smanjiti? imo sam 10 mbita iako su oni rekli da nema sanse da imam. i veza mi je dosta stabilna bila.. bilo je u prosjeku jedno-dva kracih pucanja u tjedan dana negdi dok mi je bilo 10 mbita, ali to mi ne predstavlja neki problem.. ima tko ideju zas mi se tako najednom smanji? zvao sam ih i kazu da je i dalje turbo 10 ukljuceno

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

ja neznam koji se vrag događa sa mojom brzinom, već mi jedno 2-3 dana na večer brzina katastrofa skida mi do max 1mb/s (mada je pretežno oko 500-600 kb/s) a na 50 mbita bi moralo ići oko 6mb/s nemam pojma koji se vrag događa mislio sam da je problem u os-u pa sam probao restartat pc no ista stvar na glupom speedtestu je sve manje više ok a i u zadnje vrijeme mi je parica na maksimumu neznam kog su vraga napravili sve si mislim da sutra ujutro nazovem i tražim smanjenje na 30 pa da vidim možda če mi onda to radit kako spada mada mi je i 50 radilo zadovoljavajuče mada mi je margina znala pasti i oko 5db

0 0 hvala 0
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...
191x7 kaže...

Hvala svima na angazmanu :D. Ako je centrala tako blizu, moguce je da sam spojen na njihovo sjediste, tj. zgradu Sky Office-a od koje sam udaljen max. 400m. Zanima me mogu li ista ucinit da poboljsam "kucne instalacije", iako cisto sumnjam jer zivim u zgradi... Samo znam da mi je internet vrlo stabilan tako da nisam sumnjao na nekakvu losu paricu ili tako nesto

16 godina
odjavljen

Jel imaš kakav splitter negdje? Obično ljudi zaborave i to pobije margine.

BTW, evo vam tih vaših kalkuratora, mašio je za duplo. Smeće beskorisno.

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

A čuj... Možda je zgrada visoka 300 metara 

10 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Jel imaš kakav splitter negdje? Obično ljudi zaborave i to pobije margine.

Sto je maseno tocno?

11 godina
neaktivan
T-Com Internet

jeli moguće da mi hd kanali na maxtvu smanjuju brzinu dowloada? Trebo bi imat 10 Mbps, a na sepeed testu mi je u najboljem slučaju 4.5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kukuriža kaže...

jeli moguće da mi hd kanali na maxtvu smanjuju brzinu dowloada? Trebo bi imat 10 Mbps, a na sepeed testu mi je u najboljem slučaju 4.5.

Naravno da smanjuju....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice