Ako netko zeli brzo staviti neki DNS postoji jedan mali portabilni program koji sve to rjesi za vas - DNS Jumper
Samo se odaberi koji DNS zelite i kliknete na "Apply DNS"
T-Com Internet
- poruka: 19.963
- |
- čitano: 7.094.542
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako netko zeli brzo staviti neki DNS postoji jedan mali portabilni program koji sve to rjesi za vas - DNS Jumper
Samo se odaberi koji DNS zelite i kliknete na "Apply DNS"
O boze nebi da je znastvena fantastika promijenit dns.
Internet ponovo valja :))
Ja mislio, "Super, konačno refreshaju infrastrukturu i malo pročišćavaju, da nama, korisnicima bude bolje."...
Kad ono suprotno, ne mogu ni podržat DDoS napad, nije nit' čudo kakve nam "brzine" nude...
Da sam ja slikao svaki T-Comov ormarić koji izgleda tako ili još gore dok sam radio kao TK monter... Imam par komada, moram iskopati to...
Jel to govno opet crklo svima ili samo meni

Samo tebi.
Kod mene je još gore, kad sam vidio da nešta ne štima, ni pet ni šest nego igla u rupu i reset... Sad neće ni username/pass povuć, veselje :D
Lol, potpuno isto sam i sam napravio. I dalje mi internet ne radi.
ovako, znaci imam t com internet jos od prije 7/8 god i tad sam bio mal pa se nisam kuzio u to, sad me zanima kolko mi je t com obeco brzinu interneta, trenutno mi je brzina 4mbps sto i nije bas puno :D
Pozdrav!I kod mene je bilo prekida mobilne mreže (T-mobile) i interneta ali smo mislili da je to zbog toga što kopaju po cijelome mjestu.Sada je sve u redu,maloprije mjerio na Speedtest-u:download 8,48,upload 0,65.Mene muči nešto drugo.Prije nekih 15-ak dana mi se na routeru upalila lampica Voice.Nitko me nije kontaktirao da izbacim spliter,ja ostavio i sve radi.Problem je što kad skidam neke torrente drugi uređaji (mobiteli,tablet) se ne mogu spojiti na wi-fi mrezu iako im se prikazuje kao dosupna.Čak i kad ugasim torrent moram resetirati router.Što da radim?Hvala!
dobili smo optiku prije par mjeseci i brzina je od početka bila 20/20 Mb/sec. nakon promjene usera brzina se povećala na 100/20, ali samo na bratovom gamerskom PC-ju koji je spojen kablom. moj stari lap s kojim se spajam bežično i dalje ima brzinu 20/20, a kad se spojim kablom router ga ne prepoznaje. zna li netko u čemu bi mogao bit problem? volio bih imati veću brzinu jer bi download kraće trajao i samim time CPU bi mi se kraće zagrijavao.
dobili smo optiku prije par mjeseci i brzina je od početka bila 20/20 Mb/sec. nakon promjene usera brzina se povećala na 100/20, ali samo na bratovom gamerskom PC-ju koji je spojen kablom. moj stari lap s kojim se spajam bežično i dalje ima brzinu 20/20, a kad se spojim kablom router ga ne prepoznaje. zna li netko u čemu bi mogao bit problem? volio bih imati veću brzinu jer bi download kraće trajao i samim time CPU bi mi se kraće zagrijavao.
moguće da ti laptop radi na 802.11g standardu koji je ~20 Mbps, u slučaju da hoćeš brže mislim da bi morao uzeti nekakav wifi stick koji podržava 802.11n, a podržavaju gotovo svi danas. netko tko se više razumije će ti dati malo bolje upute.
možda da i neke podatke o laptopu ostaviš, model recimo.
zna netko koliko trebam cekati da mi prebace brzinu sa 2/4 mbits na 5/10?
moguće da ti laptop radi na 802.11g standardu koji je ~20 Mbps, u slučaju da hoćeš brže mislim da bi morao uzeti nekakav wifi stick koji podržava 802.11n, a podržavaju gotovo svi danas. netko tko se više razumije će ti dati malo bolje upute.
laptop mi radi na 802.11g standardu, model laptopa je hp 6730s, windows 7 x86.
nije mi jasno zašto kada ukopčam kabel u router i u laptop, laptop ne prepoznaje žičanu konekciju. i dalje mi stoji ikonica wireless signala umjesto da dobijem ikonicu za žičanu konekciju, kad mjerim brzinu s kablom ista je kao ona kao i kad mjerim na wireles konekciji. jednostavno žičana konekcija ne radi.
Idi u Device Manager pa u Network adapters. Ako ti normalno prikazuje Ethernet karticu pokušaj napraviti deinstall drivera, nakon minutu bi windowsi trebali ponovno instalirati drivere i moguće da riješiš problem ovim jednostavnim načinom.
Ukoliko ne ide, ima jedan programčić na netu koji radi reset mrežnih postavki u windowsima na defaultne. Ne mogu se sjetiti kako se zove, koristio sam ga dosta davno kada je bilo problema s nekim virusom.
Idi u Device Manager pa u Network adapters. Ako ti normalno prikazuje Ethernet karticu pokušaj napraviti deinstall drivera, nakon minutu bi windowsi trebali ponovno instalirati drivere i moguće da riješiš problem ovim jednostavnim načinom.
Ukoliko ne ide, ima jedan programčić na netu koji radi reset mrežnih postavki u windowsima na defaultne. Ne mogu se sjetiti kako se zove, koristio sam ga dosta davno kada je bilo problema s nekim virusom.
ne znam šta to znači normalno prikazuje ethernet karticu, evo ss pa reci jel ok.
i ako deinstal drivera upali onda ću s kablom moć dobit 100 MB/s, ali i dalje neću wirelessom jel tako? kablom spajati se nije praktično jer je router u hodniku, a ja s lapom u sobi pa bi se kabel vukao po podu i ne bi se zbog njega mogla zatvarat vrata, a i ja promijenim poziciju lapa često dok sam s njim recimo na kauču pa mi inače odgovara samo wireless konekcija. bez obzira na to volio bih makar na kratko sat dva imati 100 MB/s brzinu na lapu da nešto veliko skinem s neta i sl.
ne znam šta to znači normalno prikazuje ethernet karticu, evo ss pa reci jel ok.
i ako deinstal drivera upali onda ću s kablom moć dobit 100 MB/s, ali i dalje neću wirelessom jel tako? kablom spajati se nije praktično jer je router u hodniku, a ja s lapom u sobi pa bi se kabel vukao po podu i ne bi se zbog njega mogla zatvarat vrata, a i ja promijenim poziciju lapa često dok sam s njim recimo na kauču pa mi inače odgovara samo wireless konekcija. bez obzira volio bih malo za probu na par minuta imati 100 MB/s brzinu na lapu da vidim malo kako to izgleda, nešto veliko skinem s neta i sl.
Uhhh, neznam odakle da krenem. Brzinu 100MB/s možeš jedino dobiti ako imaš Gigabitnu mrežnu karticu, a koliko vidim da to tvoja nije. Ovu brzinu ja imam kad kopiram fajlove između desktopa i laptopa (oboje imaju giga mrežne), i to je teoretska brzina, dakle uvijek je stvarno manja brzina. Što se skidanja s neta tiče ovakve ti brzine ne trebaju. Brzine s neta idu od 500 kB/s pa do 4MB/s (koliko ja imam). Dakle, daleko manje od 100MB/s koliko ti misliš dobiti.
100 MB ≠ 100 Mb
B=bajt, b=bit
EDIT: Zakaj to jednom ljudi ne nauče, pa to se u 5. razredu osnovne uči. Bajt je 8 bitova. Tak da 4Mb (megabita) odgovara 500kB (kiloBAJTA). Tak da nikad ti nećeš skidati 100 MB/s jer ti za to treba 800Mb/s brzina.
jura hvala na savjetu onda neću ništa dirat. najbolje da ostane ovako da još nešto ne pokvarim. nisam neki stručnjak pa nisam znao da mi mrežna kartica mora bit od 1 GB. moj brat koji u drugoj sobi ima svoj gamerski pc on je danas kad su nam pustili signal dobio brzinu malo manje od 94 Mb/s upload 20 Mb/s.
možda bih jedino trebao deinstalirati driver za ethernet adapter i instalirati novi. ali pošto se spajam isključivo wirelesom mislim da mi ni to nije nužno. neka ostane ovako. hvala svima.
-802.11g je 54Mbit, ovisno o modulaciji cca 30Mbit.. kad se zboje npr smetnje, moguće da je 20 neki max za taj wlan.. pošto na sve utječe i npr CPU (driver, antivirus itd. moguće da je to realni max za taj notebook).
laptop mi radi na 802.11g standardu, model laptopa je hp 6730s, windows 7 x86.
nije mi jasno zašto kada ukopčam kabel u router i u laptop, laptop ne prepoznaje žičanu konekciju. i dalje mi stoji ikonica wireless signala umjesto da dobijem ikonicu za žičanu konekciju, kad mjerim brzinu s kablom ista je kao ona kao i kad mjerim na wireles konekciji. jednostavno žičana konekcija ne radi.
-odspoji se s wlana, tad će koristiti lan. Imaš Fast=100Mbit karticu, to je i nazivna brzina paketa koju možeš dobiti. (GbE je samo ako je i router-switch na GbE.. za sad to nije usko grlo tj sam paket je 100)
i ako deinstal drivera upali onda ću s kablom moć dobit 100 MB/s, ali i dalje neću wirelessom jel tako? kablom spajati se nije praktično jer je router u hodniku, a ja s lapom u sobi pa bi se kabel vukao po podu i ne bi se zbog njega mogla zatvarat vrata, a i ja promijenim poziciju lapa često dok sam s njim recimo na kauču pa mi inače odgovara samo wireless konekcija. bez obzira na to volio bih makar na kratko sat dva imati 100 MB/s brzinu na lapu da nešto veliko skinem s neta i sl.
pročitaj upute/manual/specifikaciju za modem koji imaš, vjerojatno podržava n standard, kupiš odgovarajući wlan adapter i to je to.. (ako nisu smetnje).
-za povremeno može i žica po podu jer si rekao da bi to za download.. a to vjerojatno nije nonstop.. enivej, ovisi o duljini kabla jer +10m je u trgovini obično 50-60kn (realno 40kn) dok su wlan cca 70-100kn naviše.. tek da vidiš što ti se isplati..
hush ti si suho zlato. hvala na savjetima, napravit ću kako si rekao pa javit kako je prošlo. imao si pravo za 802.11g wlan propusnost je 54.0Mb/s! a patch kabel mi treba kratko za download nije konstantno samo kad skidam neki film, inače kabel je cca 12 metara nije bilo kraćeg za kupit cijena ne sječam se točno prije 7-8 godina, smotao sam ga na duljinu koja mi treba (5 m) pa neće smetat previše po hodniku za povremene dl potrebe. odjavit ću se s wirelessa i onda ubost kabel nadam se da će konekcija tada proradit. thx.
edit: iskopčao wireless, spojio se s kablom na router, opet ništa. ne prepoznaje konekciju. promjenio lan priključak, konektirao se na port do - lan3 (prije toga lan2, lan1 je bratov pc) i opet ništa. brzina wlan od 20/20 Mb/sec je čini se limit za moj stari hp laptop. samo ne znam zašto je jučer moj lap prepoznavao lan konekciju kad sam ulazio u router da promijenim korisničko ime zbog novih postavki max2 paketa nakon čega je napokon došla ugovorom predviđena brzina, a nakon promjene korisničkog imena (konekcija routera s internetom) meni lan konekciju laptop ne prepoznaje.
Tebe su prebacili na VoIP, odnosno, telefoniju preko internetskog protokola. Inace ti ili dode obavijest na kucnu adresu ili ti se pojavi stranica od HT-a koja ti nudi opciju da se prebacis na VoIP i objasnjava ti nacin na koji trebas spojiti kablove sto si vec zapravo napravio. To se radi jer HT radi smanjenja troskova gasi postojece analogne centrale.
A sad sto se tice torrenata, to mi jako cudno zvuci. Znaci, ne mozes se spojiti niti sa jednim uredajem na wifi dok na racunalu skidas torrente, a kada prestanes skidati, uredaji se normalno spajaju? Ja bih probao mijenjati kanale wifi mreze ili iskljuciti 802.11 N standard ako je ukljucen (ta opcija ne postoji na svim routerima nego na ZTE routeru i rekao bih na Thompsonu, odnosno, Tehnicoloru 788vn i 789 ako mozda imas neke od tih doma). Probaj nesto pa javi ako i dalje ne ide.
EDIT: Nije mi citiralo kako treba pa sam samo nadodao kome je poruka namijenjena.
.. ne prepoznaje konekciju. promjenio lan priključak, konektirao se na port do - lan3 (prije toga lan2, lan1 je bratov pc) i opet ništa. ..
- port 3-i-4 su na tcomu za maxtv (crveno), samo 1-2 su lan (žuto).
- moguće nešto s postavkom u routeru (provjeri dali je disejbliran), neispravan port, kabel, mrežna.. ili driver. QuickTest, spoji na port1, gledaj diode na mrežnoj i port.. moraju svijetliti-blicati, ako tog nema nešto je od nabrojanog neispravno, eliminacijom otkriješ što..
.. ne prepoznaje konekciju. promjenio lan priključak, konektirao se na port do - lan3 (prije toga lan2, lan1 je bratov pc) i opet ništa. ..
- port 3-i-4 su na tcomu za maxtv (crveno), samo 1-2 su lan (žuto).
- moguće nešto s postavkom u routeru (provjeri dali je disejbliran), neispravan port, kabel, mrežna.. ili driver. QuickTest, spoji na port1, gledaj diode na mrežnoj i port.. moraju svijetliti-blicati, ako tog nema nešto je od nabrojanog neispravno, eliminacijom otkriješ što..
router je na gadnom mjestu pribijen uza zid ispod stolića u hodniku na kojem stoji pretvarač optičkog signala ericsson i fixni telefon pa ga uvijek moram skidat (otkidat) s ručke (ona je pričvršćena vijkom na zid, paralelno stoji sa zidom) da se mogu prikopčati kabelom na router pa mi nije lako vidjet portove bez da ga skinem, ali mislim da su prva četiri lan porta žute boje inače ne bih uštekavao patch kabel u njih.
lako moguće da je nešto u routeru disaeblano, ali kako da to otkrijem kad ne mogu uć u njega? kabel ne prepoznaje a wirelessom se u router ne može uć ili griješim?
što si tiče drivera za moj ethernet device probao sam ga updateat prije nekoliko minuta javlja mi da je up to date. jedino što mi sad ostaje kao realna opcija je da se spojim kablom na lan1 (kad brat ode jer je gamer žešći i non stop igra battlefield kad je kući) i vidjet da li lampica za taj port i mrežnu blica...samo mi molim te reci koja je oznaka za mrežnu na routeru? ima puno tih dioda, sve sitno piše jedva ih vidim pročitat, ako ikako...
-oznaka? LAN, možda i broj..
-ako si na mreži svejedno je lan-wlan, možeš u router ako imaš pass/user uobičajeno 192.168.1.1 .. ostalo SZK.
spajanjem na 'bratov port i žicu' ćeš eliminirati port i kabel kao uzrok ili potvrditi da je tu problem. Nakon tog znaš gdje dalje tražiti ... npr ako je dirver ili kvar na notebooku, eliminiraš npr livebootom npr ubuntua...
-uptodate ne znači ispravan-odgovarajući... pa i malware koji može biti na njemu. Driver može biti star 10g. to nema skoro nikakve veze za žicu... bitno je da podržava konkretan chip.
Sad sam zvao Tcom u vezi poteškoća s netom od prije tri dana.
Pitao sam kako to da je u redu da se meni naplati po 2kn za zakašnjenje dospjeća uplate za račun a ok je da nisam imao internet cijelo popodne prije nekoliko dana (famozni DDoS napad).
Operater je rekao odma spremnim odgovorom da to nikako ne bi bilo u redu, i da će mi se na računu za 2. mjesec smanjiti račun, za sad se ne zna za koliko točna kuna.
samo u T-centrima , preko szk-a nije upravo maloprije provjerio, i modem se dobiva postom tj. sam spajash ne dolaze vise tehnichari doma ...