T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.103.933
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: T-Com Internet
Jameson kaže...

Danas sam primjetio na računu stavku "Turbo opcija 30".

Po HT webu to bi trebalo biti:

Brzina pristupa internetu od najviše 30 Mbit/s download i 5 Mbit/s upload, minimalno 21 Mbit/s download i 3,5 Mbit/s upload.

A ja nemam tu brzinu (minimalno 21 Mbit/s download).

Imam li se razloga žaliti, može li moja linija brže ???

Ukoliko nemaš maxtv, eventualno bi mogao imati stabilnih 28/5, može i više ali je upitno kako će raditi.

8 godina
neaktivan
Izgledaju mi dobro podatci, nisam stručnjak ali bi rekao da može i download 30 bez pucanja, a upload bi išao do 7 ali nema potrebe. Probaj nazvati SZK pa ih pitaš,valjda su zaboravili povećati. Neka me netko ispravi/dopuni tko se bolje kuži.
15 godina
Reedy kaže...
Jameson kaže...

Danas sam primjetio na računu stavku "Turbo opcija 30".

Po HT webu to bi trebalo biti:

Brzina pristupa internetu od najviše 30 Mbit/s download i 5 Mbit/s upload, minimalno 21 Mbit/s download i 3,5 Mbit/s upload.

A ja nemam tu brzinu (minimalno 21 Mbit/s download).

Imam li se razloga žaliti, može li moja linija brže ???

Ukoliko nemaš maxtv, eventualno bi mogao imati stabilnih 28/5, može i više ali je upitno kako će raditi.

ma radit će, mogu složiti da je margina zakucana na 6 i uvijek daje maksimalnu brzinu. tako je kod mene

nemam za potpis
14 godina
T-Com Internet

Hvala na odgovorima, nemam maxtv, nazvati ću SZK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Jameson kaže...

Hvala na odgovorima, nemam maxtv, nazvati ću SZK.

Ma ide bez problema 30..kod mene je još lošije nego kod tebe pa ide 30 bez pucanja veze..

10 godina
Crojumper kaže...

Ma ide bez problema 30..kod mene je još lošije nego kod tebe pa ide 30 bez pucanja veze..

S tim da, kod tebe, kad si vec stavio sliku, treba ic jos bolje, jer nesto ne valja. Atenuacija po uploadu ne moze bit veca od downloada, a pogotovo ne duplo. Mislim teoretski se moze napravit da bude, ali u praksi je vjerojatno problem na infrastrukturi.

Al ako ti stima ne treba cackat mecku jer ce na kraju jos nesto vise sjebat, ali eto, cisto da znas :P

15 godina
sandokan111 kaže...
Crojumper kaže...

S tim da, kod tebe, kad si vec stavio sliku, treba ic jos bolje, jer nesto ne valja. Atenuacija po uploadu ne moze bit veca od downloada, a pogotovo ne duplo. Mislim teoretski se moze napravit da bude, ali u praksi je vjerojatno problem na infrastrukturi.

Al ako ti stima ne treba cackat mecku jer ce na kraju jos nesto vise sjebat, ali eto, cisto da znas :P

U pravu si..do ulaza u zgradu je sve super..imao bi 50 bez problema(mjerio prijatelj koji radi u telecomu), međutim u zgradi do 5-og kata su prastare instalacije koje rade problem, a nitko nije zainteresiran za promjenu istih..kanalice uske..ne da se ništa provući..jedino sve čupati vani i staviti sve novo..

14 godina
Ferritin kaže...
TIR669 kaže...

4Mbps masterrace u selu zvanom Rijeka. 

10Mbps u glavnom gradu države sa skoro milijun stanovnika... 

Čuvaju vas za optiku 2025, strpite se malo

16 godina
neaktivan
T-Com Internet

Evo da podijelim moj problem sa vama i možda se nađe neko rješenje, imao sam ugovorenu brzinu interneta vdsl2 20 Mb uz smanjenje na 17 Mb zbog max tv i pratio ponekada u ruteru dsl statistiku i sve je radilo dobro i onda se dogodilo smanjenje na 15 Mb uz smanjenje na 12 Mb kada radi max tv, na kući na kutiji je tehničar (nije t-comovac) izmjerio max prousnost nešto iznad 24 Mb i nije mu bilo nikako jasno zašto nemože više od 15 Mb, rekao je da je to to i da on tu nemože ništa napraviti. Čuo se sa nekim oko postavki profila ali ništa ne pomaže. Prije pola godine sam imao isti problem koji je otklonio tehničar (t-comovac) a ovaj nemože, za sada toliko, dok dođem kući napisati ću vrijednosti iz rutera. Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.5.2017 7:45 (gogo1976).

0 0 hvala 0
9 godina
Ako ti je ok na kutiji, a od kutije do rutera ili tel. utičnice ti propusnost toliko pada, problem bi ti bio u toj tvojoj lokalnoj (loš spoj negdje, vlaga), te bi sanacija toga trebala riješiti problem.
16 godina
neaktivan

Isproban novi kabel direktno iz kutije do rutera, išao tehničar u centralu da tamo provjeri spojeve i sve ok, zato je sve to nekako čudno, nekako kao da nemogu podesiti  postavke linije. Danas ću ponovo nazvati szk i prijaviti pa će doći tehničar koji mi je bio prije i napravio dobre postavke. Javim rezultate.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.5.2017 12:48 (gogo1976).
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

Statistika iz rutera

VDSL2

actual rate 1544/16485

attinable rate 1644/19270

noise margin up/down 9,1/10,2 Db

line attenutation up/down 36,7/30,3 Db

output power up/down 15,4/5,9 Dbm

profile 8b

crc errors up/down 1656/0

Napominjem da je tehničar izmjerio max propusnost 24 Mb/s, speed test 15,41/1,45 Mb/s ping 23, a kada uključim max tv speed test je 12,49/1,43 Mb/s ping 23

0 0 hvala 0
17 godina

Izgubio sam sat vremena u T-centru jer mi je prodajni predstavnik rekao da tu mogu sklopiti Max 3XS. Ne može, samo ako si na vipu ili bnetu ili novi broj.

U kojem roku Iskon "iskopčava sve usluge" kada se pokrene zahtjev da mogu uzeti XS paket?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
9 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Izgubio sam sat vremena u T-centru jer mi je prodajni predstavnik rekao da tu mogu sklopiti Max 3XS. Ne može, samo ako si na vipu ili bnetu ili novi broj.

U kojem roku Iskon "iskopčava sve usluge" kada se pokrene zahtjev da mogu uzeti XS paket?

Vrijede pravila kao i za mobilnu telefoniju, na datum kada dogovoriš prijenos, između 8-11 dolazi tcom tehničar doma i radi migraciju.

17 godina

Ne, mora ići novi broj jer ne mogu dobiti XS po toj cijeni ako je prijenos broja iskona već kao "novi korisnik" pa me zanima u kojem roku Iskon iskapča a HT "ukapča" od zahtjeva da približno spojim ta dva termina?

U T-centru mi je rečeno da bi se mogao dogovoriti s tehničarom oko datuma spajanja tj. kada me iskon "iskopča"

9 godina
neaktivan
T-Com Internet

U večini slučajeva HT tehničar dolazi na novo ukapčanje već sutradan, pogotovo u zadnje tehnička služba je vrlo ažurna tako da ćeš morati sa njim dogovoriti da odgodi uključenje. Iskon isključuje u zakonskom roku od 14 dana. Inače, tehničaru nije baš u cilju da nalog za uključenje stoji predugo otvoren, pa je moguće da ti stornira nalog. Valjda budeš naletio na nekog OK.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Bio jučer u TCentru. Istekao mi ugovor za maxtv sat. Pa reko da odjavim to. Međutim oni meni kažu da im treba 12 dana za odjavu? Kao da će doć po opremu i ako je sve podmireno onda će iskopčat uslugu. 

U sustavu vide da je sve plaćeno a reciver sam im ja donio u t centar i nisu ga htjeli uzet. Niđe veze.

What do you desire? LM
13 godina
Isključenje je DO 12 dana ali je to u praksi prije jer te budu zvali jos telefonski i nudili ti nizu cijenu na uslugu i na dodatne pakete.

A opremu preuzima distributer odnosno posta a ne T-Centar.
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Sad surfam i dode mi obavjest u popupu da sam prekoracio promet kao i imam 3500kn za platit i isokpcaju mi net, javim bratu i zove ih i kad je produzivo ugovor kreteni nisu upisali, i sad kao rješeno je ali mi ne radi internet mi je bio blokiran dok nisam u ruteru maknuo tcomov dns... Znaci dok svjet prica  o ovom ramsonwearu ja imam problema s tcom-nesposobnost malawerom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
k1klop kaže...

Sad surfam i dode mi obavjest u popupu da sam prekoracio promet kao i imam 3500kn za platit i isokpcaju mi net, javim bratu i zove ih i kad je produzivo ugovor kreteni nisu upisali, i sad kao rješeno je ali mi ne radi internet mi je bio blokiran dok nisam u ruteru maknuo tcomov dns... Znaci dok svjet prica  o ovom ramsonwearu ja imam problema s tcom-nesposobnost malawerom.

to se i meni desilo, samo me nisu iskopčali, a račun su mi umanjili

nemam za potpis
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

Problem sa internetom riješen, promijenjen ruter i podešen profil, očito nisu svi tehničari dovoljno obrazovani ili voljni raditi. 

0 0 hvala 0
17 godina

Koliko tehničaru može stajati nalog za uključenjem otvoren? Bi mogao sačekati tjedan-dva?

12 godina
neaktivan
T-Com Internet

say whattttttttt that speeeeeeeeeeeeeeeeeeed

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Nvidia GTX 680 kaže...

12 godina
neaktivan
Silent horror1992 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Otok jabuka

12 godina
protjeran
Nvidia GTX 680 kaže...
Silent horror1992 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Otok jabuka

8 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav.

Nije t-com, ali je H1.

Uzeli moji neki paket 3 u 1 tel+net+tv.

Prvi problem sto me muci je taj sto imam ruter Innbox v45. U njemu nema podatak line attenuation, da priblizno vidim di je centrala.

Drugi problem je taj sto su rekli da brzina interneta ide koliko dopusta parica. 

Mjerenjem speedtesta dobio sam 5.99mb/s down i 00.45 upload. 

Prije toga imo sam T-comov internet sa brzinom 10mb/s neznam jel islo vise nisam zvao za turbo opcije.

Pitanje zasto mi je sad net od h1 manji nego od T-coma? :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Geba kaže...
Pitanje zasto mi je sad net od h1 manji nego od T-coma? :(

Pitanje je dal h1 ima opremu tamo di ima tcom. Al innbox bi trebao pokazivat neke podatke.

8 godina
neaktivan
T-Com Internet

Od centrale sam oko 700-800 metara. To je odprilike ali da provjerim za svaki slucaj :D

Innbox mi prikazuje ovo sta je na slici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Nek si ti skrio te podatke :)

Mislim da je i ovo innbox http://www.bug.hr/_cache/07ca5cede74874c9d1697b82c65b4b45.7bec93d4c6cd5a7bdbca2402592e96a8.jpg pa bi valjda trebalo i tebi to negdje bit. Uzeo sam sliku iz threada kvaliteta parice.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.5.2017 21:58 (sandokan111).

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice