Jos jednom tvrdim do kraja godine nece imat 70% ljudi vdsl a kamoli svi...neki nece nikad ni prismrdit vdsl-u
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.103.635
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Htio ne htio, dobit ce router besplatno za mjesec-dva kao i svi mi.. zasto bi kupovao neke stare siemense? Modemsku vezu rijetko tko ima.. Prelazak je bio srednje brz. No, ovo ce ici 10x brze.. Do kraja godine tko ima adsl je u biti kao da je na modemskoj vezi. Kad su mala ili nikakva ulaganja to ide brzo. Dnevno stotine ljudi dobiju VDSL. za 2 mjeseca ce pokrit sve one koji su do 1300 m od centrale, a do kraja godine ce ostatak sredit. TO je barem lako.. Dok o optici mozemo sanjati. Sad je ima oko 10% korisnika t-coma.
Kakvo kupovanje routera? O cemu ti pricas. Kakav vdsl. Lik postavi pitanje od 3 koji je nabolji za losu paricu i ti odes u nekom 100om smjeru.
A ovo da su ove nadogradnje tako lake, otom potom. Da je to tako lako ja bi sutra otvorio isp.
ne da veza pozca ali ima velikih oscilacija.
dok na zte je brzina konstanta.
Pa evo kod mene obrnuta iskustva. ZTE je šarao brzinom od 18 do 28mbps a speedport drži stabilnu brzinu od 32mbps.
Neznam dal ko ima admin pass za taj modem al ovak je totalno bezveze sto se postavki tice.
osnovne su tu al to nije dosta.

Prije par dana ponjeo sam zahtjev za turbo 20 brzinu cekao sam nekoliko dana da mi posalju brzinu zatim je doslo do nekoga kvara stigla je tehnicka sluzba iz t-coma nastimavali su po pitanju brzine i svega.Kada su popravili i dalje nije bilo naznaka vecoj brzini slao sam t-comu poruke i zvao govore mi da je brzina isporucena ali i meni je i dalje osnovna brzina slikao sam ruter pa ako mi netko moze dati stucno misljenje po pitanju toga jer gledao sam kod vas VDSL2 a kod mene ADSL_2PLUS
Prije par dana ponjeo sam zahtjev za turbo 20 brzinu cekao sam nekoliko dana da mi posalju brzinu zatim je doslo do nekoga kvara stigla je tehnicka sluzba iz t-coma nastimavali su po pitanju brzine i svega.Kada su popravili i dalje nije bilo naznaka vecoj brzini slao sam t-comu poruke i zvao govore mi da je brzina isporucena ali i meni je i dalje osnovna brzina slikao sam ruter pa ako mi netko moze dati stucno misljenje po pitanju toga jer gledao sam kod vas VDSL2 a kod mene ADSL_2PLUS
Nije ti prebačeno na VDSL i to je to.
Uvjeravali su me tjedan dana kako je ili slaba konekcija ili mi radi torrent (Iako ga nikad nemam upaljenim i to sam napomenio 10 puta) ili nemogu razvit vise od 3mbit upload. Objašnjavao sam svakom posebno kako sam imao 5mbit i kako je prije bilo u routeru pisalo 7030kbit upload i 2980kbbit download i da je sve bilo ok, vec sam imao spor download zbog 54mbit starog wireless sticka. "Ne, to su vam smetnje u konekciji, budite sretni sto imate 3mbit i to je jako brzo" ovo ono, natezanja, poslao screenshootove routera kako mi je prije bilo 5mbit a sad ograniceno 3240kbit i napokon mi primili zahtjev nakon tog i evo sad imam 26mbit download, i nekad skoro 6mbit upload :D
Uvijek ista stvar sa T-comom "Budi proljev i poslusat ce te se"
Meni modem kasnio a vjerojatno ga nisu uopce poslali a brzina realzirana 5.6...i evo danas tehnicara donio modem i sve spojio....isto sam im malo bio dosadan..
Treba biti malo "bezobrazan" jer necete postici pogotovo kad imate pravo na to pogotovo kad vas uvjeravaju da znaju bolje od vas
Mozda mu samo centrala nije nadogradjena na VDSL... Ma i da je 2 km daleko na VDSL-u moze vise od 4 Mbit :)
Daleko smo mi od toga da je "samo potrebno centralu nadograditi" i da je "sve spremno za prijelaz na VDSL".
A sta ti mislis, da ce VDSL zazivjeti 2020? Tad ce 1000 Mbit biti standard u svijetu.. Mi cemo biti na optici kao sto smo sad na ADSL-u/VDSL-u. Jedina prepreka su sad routeri koji ce kroz par mjeseci doci svima. Ne mogu svima u tjedan dana doci.
Jos jednom tvrdim do kraja godine nece imat 70% ljudi vdsl a kamoli svi...neki nece nikad ni prismrdit vdsl-u
Ako smo mi u bijednoj i jadnoj Požegi dobili(inace sve dobijemo zadnji), to je jasan pokazatelj da širenje vdsl-a nije problem. U ovih par mjeseci se proširio 10x više nego optika u zadnjih 10 godina. AKo neće vdsl do kraja godine onda se nemamo šta nadati optici 2022.. Tek 2050 il tak nešt. Sve u svemu, VDSL će se širiti 10x-20x brže nego adsl.
Htio ne htio, dobit ce router besplatno za mjesec-dva kao i svi mi.. zasto bi kupovao neke stare siemense? Modemsku vezu rijetko tko ima.. Prelazak je bio srednje brz. No, ovo ce ici 10x brze.. Do kraja godine tko ima adsl je u biti kao da je na modemskoj vezi. Kad su mala ili nikakva ulaganja to ide brzo. Dnevno stotine ljudi dobiju VDSL. za 2 mjeseca ce pokrit sve one koji su do 1300 m od centrale, a do kraja godine ce ostatak sredit. TO je barem lako.. Dok o optici mozemo sanjati. Sad je ima oko 10% korisnika t-coma.
Kakvo kupovanje routera? O cemu ti pricas. Kakav vdsl. Lik postavi pitanje od 3 koji je nabolji za losu paricu i ti odes u nekom 100om smjeru.
A ovo da su ove nadogradnje tako lake, otom potom. Da je to tako lako ja bi sutra otvorio isp.
I najošiji novi routeri su bolji od tih koje si naveo. A što se tiče kupovine,, pa ne poklanjaju se routeri za blagdane.. Naravno da se moraju kupiti.. No, kao što kažem, od signala do svih ostalih karakteristika, ti routeri koje si naveo su koma.
Ah, kad ne morađ kopati nego samo priključivati naravno da ide brzo. Vi ljudi kao da pričate o provođenju optike. Routeri su jedini problem sad.. da mogu više nabaviti svi bi već imali VDSL
Da,što se tiče VDSL-a stvarno se radi na tome,pošto iz sjećanja znam koliko je malo ljudi bilo s dobrim paricama(aka 12+),
i koliko ih zapravo ima samu VDSL mogućnost,znatan napredak.
Uglavnom,za dostupnost VDSL-a i ostala pitanja šibnite kontakt broj u PP,pa možda uspijem i nazvati.
LP
Teško da će pokrivenost VDSL-om drastično porasti, čisto sumnjam. Dosta ljudi je previše udaljeno od centrale, a među njima sam i ja i imam bijednih 4Mbit/s. Vjerujem da postoji nekakav sustav međucentrala koje bi omogućile i nama, udaljenijima, da postižemo veće brzine, ali kad je u pitanju T-Com teško....
Teško da će pokrivenost VDSL-om drastično porasti, čisto sumnjam. Dosta ljudi je previše udaljeno od centrale, a među njima sam i ja i imam bijednih 4Mbit/s. Vjerujem da postoji nekakav sustav međucentrala koje bi omogućile i nama, udaljenijima, da postižemo veće brzine, ali kad je u pitanju T-Com teško....
Oni koji su udaljeniji njima će se graditi minicentrale u blizini i time će se riještiti tvoj problem.
Novi update, danas pospajali optiku u ormariću u ulazu, sutra dolaze mjeriti i trebalo bi biti u t-com sustavu drugi tjedan
Ako smo mi u bijednoj i jadnoj Požegi dobili(inace sve dobijemo zadnji), to je jasan pokazatelj da širenje vdsl-a nije problem. U ovih par mjeseci se proširio 10x više nego optika u zadnjih 10 godina. AKo neće vdsl do kraja godine onda se nemamo šta nadati optici 2022.. Tek 2050 il tak nešt. Sve u svemu, VDSL će se širiti 10x-20x brže nego adsl.
Stvarno si uporan. U zadnjih 10 godina gledam po Zagrebu kako kojekakve firme rastežu kablove po šahtovima. U početku sam radoznalo pitao za koga to rade, a onda mi je postalo svejedno, jer NIKADA od toga nije bilo ništa za običnog korisnika. Niti će biti tako skoro. U Zagrebu nove tehnologije dobivaju oni kvartovi koji su gusto naseljeni kako bi se investicija vratila što brže, a ostali će dobiti kad dobiju. Možda baš 2050.
Jedina firma koja je relativno brzo razvukla svoju infrastrukturu je nekadašnji DCM, a sadašnji Bnet. Oni su probušili moju zgradu uzduž i poprijeko prije puno godina i ponudili internet i tv (a kasnije i telefon) onima koji su to htjeli uzeti kod njih. Svi ostali provideri nisu ni blizu toga. To je realno stanje.
mene danas zvali i kazali kako će pokušati pustiti 5-10Mbps....
nadam se da će uspijeti i da ču imati makar mravlji korak naprijed
Novi update, danas pospajali optiku u ormariću u ulazu, sutra dolaze mjeriti i trebalo bi biti u t-com sustavu drugi tjedan
Dobro doso na optiku kolko nas ima uopce optiku sada tu na forumu treba neki vote napravit " imam ili nemam"
Imam max2s paket za 215 kn, i uz njega vdsl pošto imam mogućnost. Ali na računu mi je došlo 225 kn.
Postoji stavka: "naknada za dodatnu pristupnu brzinu". Zašto oni to naplaćuju ako je rečeno da se vdsl ne naplaćuje? jel netko imao sličnu situaciju?
Imam max2s paket za 215 kn, i uz njega vdsl pošto imam mogućnost. Ali na računu mi je došlo 225 kn.
Postoji stavka: "naknada za dodatnu pristupnu brzinu". Zašto oni to naplaćuju ako je rečeno da se vdsl ne naplaćuje? jel netko imao sličnu situaciju?
Ja imam također max2s paket i cijena mi je bez VDSLa bila 205 kn, sada kada su uključili dolazi mi 215 kn.
i napokon mi primili zahtjev nakon tog i evo sad imam 26mbit download, i nekad skoro 6mbit upload :D
Da, tako je to. Ajde da si barem uspio istjerat mak na konac :) Bitno je da si siguran u ono sto pricas i prije ili kasnije ces naic na nekog tko slusa.
Jedina prepreka su sad routeri koji ce kroz par mjeseci doci svima. Ne mogu svima u tjedan dana doci.
Rofl. Routeri su najmanji problem svega. Oni su valjda, 1% troska prelaska na vdsl. Ti blage veze nemas o cem pricas :)
I najošiji novi routeri su bolji od tih koje si naveo. A što se tiče kupovine,, pa ne poklanjaju se routeri za blagdane.. Naravno da se moraju kupiti.. No, kao što kažem, od signala do svih ostalih karakteristika, ti routeri koje si naveo su koma.
Ah, kad ne morađ kopati nego samo priključivati naravno da ide brzo. Vi ljudi kao da pričate o provođenju optike. Routeri su jedini problem sad.. da mogu više nabaviti svi bi već imali VDSL
Ne, nisu najlosiji novi routeri bolji od svih starih. Ti si jedan od onih neupucenih kvazi pozera koji misli da sve sta je "novo" je bolje :)
I dalje cekam gdje je on pitao da ce kupit router. Od onih rotuera koje je naveo, mozda sva 3 ima (kao i ja) pa gleda koji ce stavit za losu paricu. A gle cuda, ja imam sva 3 i nijedan nisam kupio... Mora da sam ih dobio na poklon za blagdane. To je valjda meni djed mraz slao umjesto tebi zdrav razum da ne pricas gluposti po forumima.
i napokon mi primili zahtjev nakon tog i evo sad imam 26mbit download, i nekad skoro 6mbit upload :D
Da, tako je to. Ajde da si barem uspio istjerat mak na konac :) Bitno je da si siguran u ono sto pricas i prije ili kasnije ces naic na nekog tko slusa.
Jedina prepreka su sad routeri koji ce kroz par mjeseci doci svima. Ne mogu svima u tjedan dana doci.
Rofl. Routeri su najmanji problem svega. Oni su valjda, 1% troska prelaska na vdsl. Ti blage veze nemas o cem pricas :)
Ne, nisu najlosiji novi routeri bolji od svih starih. Ti si jedan od onih neupucenih kvazi pozera koji misli da sve sta je "novo" je bolje :)
I dalje cekam gdje je on pitao da ce kupit router. Od onih rotuera koje je naveo, mozda sva 3 ima (kao i ja) pa gleda koji ce stavit za losu paricu. A gle cuda, ja imam sva 3 i nijedan nisam kupio... Mora da sam ih dobio na poklon za blagdane. To je valjda meni djed mraz slao umjesto tebi zdrav razum da ne pricas gluposti po forumima.
Nije problem cijena routera, nego kolicina,.. Da se sve ovo pokrije treba oko 50ak tona routera. No, sto da ti kazem, ajde uzivaj u prvim danima praznika. Zasluzio si :) Skini malo te debele naocale i izađi na zrak. Naravno da je novo bolje. Ti si jedan od onih koji tvrdi da nokia 3310 ima najbolju kameru u mobilnoj telefoniji, tak? :)
Vidim da se spominju neke minicentrale, do kada to mora biti napravljeno, jel zna netko nesto o tome.
no provo se rade ulice po gradovima koje imaju dugacku petlju i mjesta koja nemaju nikakav net ili 0.5 max.
svi ostali kad bude bit ce.

Imam tg782 i zte, a sx763 sam mislio nabavit ako je bolji. Parica je preloša za VDSL. Uglavnom probao sam ova dva i ZTE se čini bolji. Zanimalo me ak ima tko iskustva s tim routerima na lošim paricama.
Kod mene su promjenili Thomson za Siemens a sad je ZTE 931,( izgleda da me vole gromovi :}) koji mi se pokazao u ova 4 dana naj.Parica je takva(LOŠA) da je žica poduplana ,neznam jel to što znači ali kako majstor kaže.
Ima li neka alternativa ADSL/VDSL-u?
Cijena može biti i do 500-600kn mjesečno, samo da je upload makar 10mbps.
Vidim samo T-Comov 4G i vidim da imam pokrivenost 4G Mrežom, ali najveći paket im je 25gb mjesečno, a ja mjesečno uploadam makar 150GB...
Jedino optika, ali njena dostupnost je gotovo pa i nikakva...