T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.101.503
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kao da mi je i Line porastao od tad, nije bilo tako lose, a nemam ni problema sa pucanjem i slicno O.o
Evo kolega tu sa foruma na prvoj slici ima Line 17.4 i download max 44048kbps dok na drugoj slici ima Line 21.7 i max 31204kbps, Ti si bliže ovome sa prve slike razlika od 1dB u Line a u download-u 14000kbps. Znači da ta očitavanja sa ZTE nikako nisu točna. Jer toliko mala razlika a dosta velika razlika u brzini. Ako ti je prije bilo pušteno gotovo 30 i radilo znači sve je okej sa linijom, sad samo trebaš izganjati da ti vrate brzinu i objasnit im da nije bilo zagušenja već si imao stari stick koji nije podržavao tako veliku brzinu.
Thanks, radilo je sve 5 par kompova i max tv i nije puklo (ali nije to bio razlog sporog downloada probao sam i sa samo svojim upaljenim kompom), a po Lineu bi rekao da ni ne moze ici turbo30. Sad kako da im objasnim neznam, poslao sam im ona 2 SS sto sam i tu postao, prije i poslje, pa cemo vidjet sta ce rec, morat cu im nekako objasnit. A baš sam se navukao na 5mbita upload, streamao sam sve :D radje bi imao 20 down i 5 up nego ovako
Kao da mi je i Line porastao od tad, nije bilo tako lose, a nemam ni problema sa pucanjem i slicno O.o
Evo kolega tu sa foruma na prvoj slici ima Line 17.4 i download max 44048kbps dok na drugoj slici ima Line 21.7 i max 31204kbps, Ti si bliže ovome sa prve slike razlika od 1dB u Line a u download-u 14000kbps. Znači da ta očitavanja sa ZTE nikako nisu točna. Jer toliko mala razlika a dosta velika razlika u brzini. Ako ti je prije bilo pušteno gotovo 30 i radilo znači sve je okej sa linijom, sad samo trebaš izganjati da ti vrate brzinu i objasnit im da nije bilo zagušenja već si imao stari stick koji nije podržavao tako veliku brzinu.
Da to nisam ja bez prenaponske i s prenaponskom? Tako je točno kod mene.
I ok ti radi sve ? Poslao sam im sada sve nadam se da ce pustit, mislim trebali bi ako ja imam aktiviranu tu opciju moraju pustit na moj zahtjev, taman da puca konekcija, po nekoj logici. Bezveze mi je sto mi nisu rekli, jos sam ceko par dana jer sam mislio da su neke smetnje.
I ok ti radi sve ? Poslao sam im sada sve nadam se da ce pustit, mislim trebali bi ako ja imam aktiviranu tu opciju moraju pustit na moj zahtjev, taman da puca konekcija, po nekoj logici. Bezveze mi je sto mi nisu rekli, jos sam ceko par dana jer sam mislio da su neke smetnje.
Linija ti može 5Mbps u uploadu, moraju ti prebaciti s 3 na 5 jer izgleda da se netko zeznuo ili je sustav nešt krivo prebacio. Samo moraš potrefiti na nekoga tko zna, a to su uglavnom muški.
Najbolji router za lošu paricu; tg782, sx763 ili zte 931vii?
Ne znam koji je najbolji, ali bježi od ZTE-a ako već imaš izbor, pogotovo na lošijoj parici... (Samo moje osobno iskustvo)
Tocno to , znam da nema veze spori upload sa novim stickom, vec ja sam na tehnicku podrsku poslao mail kako mi je upload skroz 5mbit a download oko 15
I to ti je to :) Zalio si se a da nisi smio. S downloadom od 15 na turbo 30 ti se mozes zalit jer si ispod minimuma garantiranog. S uploadom od 3.2 nemozes :) I onda su ti oni fino promjenili profil na nesto gdje se nemozes zalit. E sad je problem sto je ispalo da ti mozes i ono prije i da si se bezveze zalio, a oni nisu (cudno) provjerili prije jel se zalis s razlogom ili bez, jer obicno prvo sto postave pitanje je kako se spajas, wlan ili zica. Sad ces morat bit uporan dok te netko ne saslusa tko se razumije u to sto pricas da ti ponovno vrate profil na ono kako je bilo, jer oni vjerojatno vide u sustavu sto ti je bilo pusteno i da si imao problema, te pretpostavljaju da, ako su problemi upisani u sustav, da je taj tko je to upisao ustanovio da ti sigurno imas problema (znaci da nije do wlana :) ). Jer sad on ako ti vrati profil mora preuzet odgovornost da to sto ti pricas je sad tocno, a postavlja se pitanje, kako sad znas, a prije nisi znao, jer se i prije pretpostavljalo da to sto pricas je tocno :) Nadam se da vidis zavrzlamu
Poanta za ubuduce: ne se zalit dok stvarno nije problem :)
Osobno, sx763.
Zar taj router podržava VDSL? Ako ne, onda nema smisla njega spominjati jer je bio dobar prije 4 godine,, ne i sad. Barem meni.. spor je ko puž.. Veselim se što ću ga uskoro zamijeniti kad mi stigne VDSL.. ako uopće stigne.. Tako je to kad imaš samo 1-2 tehničara za jedan grad i periferiju..
Zar taj router podržava VDSL? Ako ne, onda nema smisla njega spominjati jer je bio dobar prije 4 godine,, ne i sad. Barem meni.. spor je ko puž.. Veselim se što ću ga uskoro zamijeniti kad mi stigne VDSL.. ako uopće stigne.. Tako je to kad imaš samo 1-2 tehničara za jedan grad i periferiju..
Ne, ne podržava VDSL. Za sada u T-comu VDSL podržava samo ZTE 931 VII i Speedport W724V Type Ci.
Decki jedno pitanje dali i router Speedport W724V Type Ci podrzava sva 4 mrezna porta kao i ZTE jer mi je to jako bitno
hvala
Pitao je za losu paricu, ne za vdsl.
Adsl odumire. Za par mjeseci cemo svi biti na vdsl-u. Zasto bi netko nabavljao router iz 2011.. Moj ide u kantu uskoro.
Adsl odumire. Za par mjeseci cemo svi biti na vdsl-u. Zasto bi netko nabavljao router iz 2011.. Moj ide u kantu uskoro.
osim ako ga ne odnese poštar, hahaha
Decki jedno pitanje dali i router Speedport W724V Type Ci podrzava sva 4 mrezna porta kao i ZTE jer mi je to jako bitno
hvala
Podrzava.
A sta, traze nazad stare routere? Zadnja 3 moja routera koja sam imao nisu trazili nazad. A ovog imam stvarno godinama.. ne znam sto ce im.. No, ako ga zele nek si ga nose :D
A sta, traze nazad stare routere? Zadnja 3 moja routera koja sam imao nisu trazili nazad. A ovog imam stvarno godinama.. ne znam sto ce im.. No, ako ga zele nek si ga nose :D
Ni moj ni jedan nitko nije odnio...vidjet cemo sutra ili preko sutra kad stigne novi za vdsl,hoce li odnijet stari...
Totalno nebitno. Pitao je pitanje jer ga zanima, odgovor je dobio.
A to da adsl umire su gluposti, nemoj ih molim te sirit.
Nisu prije trazili jer si dobivao svoj router (imam doma 3 tcomova routera, kasda, sx, thompson). Odnazad neko vrijeme ih kupe. Ja sam napustio tcom ima evo skoro 2 godine i uredno je dosao po router postar nakon 2-3 dana. Ovo je bitno jer ako ti nemas router koji su oni dosli pokupit naplatit ce ti njegovu cijenu.
Adsl odumire. Za par mjeseci cemo svi biti na vdsl-u.
Ahahahahahahahahahahahhahahahaha!
Nikad necemo svi biti na vdslu....onima preko 2km od centrale nema pomoci..10mb je max brzina koju ce imat bar na vdslu...
Totalno nebitno. Pitao je pitanje jer ga zanima, odgovor je dobio.
A to da adsl umire su gluposti, nemoj ih molim te sirit.
Nisu prije trazili jer si dobivao svoj router (imam doma 3 tcomova routera, kasda, sx, thompson). Odnazad neko vrijeme ih kupe. Ja sam napustio tcom ima evo skoro 2 godine i uredno je dosao po router postar nakon 2-3 dana. Ovo je bitno jer ako ti nemas router koji su oni dosli pokupit naplatit ce ti njegovu cijenu.
Da je čovjek pitao koja je najbolja žarulja ti bi mu rekao štedna,... jel.. A to što je led 3x trajniji i 2x štedljiviji...koga briga.. jel.. Taj router je bio dobar za loše parice..............PRIJE 4 godine.. Živiš u prošlosti sinko :)
Ok, ti uživaj na adsl-u a mi ćemo svi do kraja godine na VDSL-u i svi sretni i zadovoljni. Opet si u prošlosti .. Kad dođe optika do 50% korisnika tad ćeš ti početi pričati o VDSL-u tek i spominjati ove ZTE routere kak su najbolji i tak :D Pusti starudije.. novi routeri su najbolji za loše i dobre parice.
Što se mog routera tiče, ok, hvala na informaciji.. Neću ga razbiti kad dođe VDSL iako je spor ko puž. No, kad je bio novi radio je brzo i kvalitetno :)
Zasto se smijes? Pa nije to kopanje zemlje i provođenje kabela... Treba par narudzbi iz Kine i centrale nadogradjene. Kao sto informirani ljudi kazu.. do kraja godine ce biti ili VDSL ili OPTIKA.
Nikad necemo svi biti na vdslu....onima preko 2km od centrale nema pomoci..10mb je max brzina koju ce imat bar na vdslu...
Ma svi ce biti. Oni udaljeniji ce dobiti svoje mini centrale i to je to. Nikakva velika ulaganja. Barem je to 10x lakse nego uvodit optiku.
Zasto se smijes? Pa nije to kopanje zemlje i provođenje kabela... Treba par narudzbi iz Kine i centrale nadogradjene. Kao sto informirani ljudi kazu.. do kraja godine ce biti ili VDSL ili OPTIKA.
Dobra fora...
Samo da javim ako ikome znači...Susjed je prešao u T-com i dobio je dosad nespominjan router - Thomson Technicolor TG788VN
Glavni razlog zasto svi nece biti na VDSL-u je zato jer je VDSL ogranicen na blizinu centrale, u prosjeku vise/manje do 1km od centrale
Pozdrav.evo ovakva mi je situacija pa ako bi mi mogli pomoci.imao sam prije siemensov sx router no promijenio sam ga na thomsonov router s kojim nisan zadovoljan zbog dosta stvari.prva stvar online igranje.zvao sam da mi ga dodu zamijeniti jer sam prijavio "kvar".pa me zanima koji mi vi preporucate da bude dostojan siemensa.rekao sam im da hocu taj siemens sto san prije imao no ne znaju oce li ga imat tehnicar kad mi dodje na adresu.koju drugu opciju iz njihove ponude da izaberen ako ne bude siemens.
Ekipa, čujte i počujte...
Za VDSL si spojite VDSL splitter. Nebitno jel imate telefon, telefon preko IMS-a ili ako uopće nemate telefon.
Tehničari su tvrdili da to ne treba. E pa bome za ADSL2 kad telefon ide preko VOIP-a nema razlike kada je s splitterom ili bez.
NO za VDSL je potpuno druga priča.
Maloprije sam istraživao o greškama (FEC, CRC i HEC) kod VDSL-a i nabasao na mnogo stranica s pričama o VDSL splitterima.
Recimo ova: http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?topicid=105744
I pogodite, za VDSL ide SPLITTER i to VDSL splitter (različiti su od ADSL2 splittera).
Što time dobijete? Pa ja evo spojih maloprije Splitter (došao u kutiji s routerom!) i sada imam samo FEC greške koje su nebitne.
Nema CRC-a i HEC-a. NEMA. Nemogu vjerovati.
Tko je ovdje lud?!
Ti zbilja u to vjeruješ? Ja ne.