T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.976
|
čitano: 7.137.537
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
Diplomirani... nemoj mi o tome, socijalizam koliko je dobar, toliko je i los. Isto tako ne mozes mi staviti odasiljac odmah pored npr vrtica... a ti budi dobrovoljac i neka ti ga postave na krov ili balkon. Nije samo problem u zracenju...
Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
14 godina
maxy0 kaže...
Danas mi je 22. dan bez interneta. Problem je nastao zbog susjeda. Odmah dan dva nakon sta sam ih zvao su dosli i nisu mogli pristupiti susjednoj kuci, tada su odlucili postaviti par stupova i staviti novu zicu samo za mene, al glupi susjed (nekih 5 kuca od mene) im nije dao staviti stup, onda su oni isli traziti dozvolu od elektre da stave zicu na stup od elektre i evo prije 2 dana su je dobili i otisli postaviti nove zice na taj stup i onda je dosao susjed i poceo tresti ljestve tehnicaru, da nije bio svezan pao bi, cak je propao koju stepenicu dolje i kadnije je auto parkirao pokraj stupa. Sad mene zanima jeli znate mozda sta bi moglo sada biti, jeli on uopce u mogucnosti zabraniti da se bilo sta postavlja na taj stup, pa taj stup uopce nije njegov. Rekli su da ce zvat policiju pa sad sta ce bit i koliko cu ja bit bez interneta?

Da to je problem nase drzave. Nazalost policija ne moze nista napraviti jer su kod nas zakoni takvi kakvi su,a ako ides privatno rijesavat na kraju ti najebes.

A i da murja oce nes napraviti vjerojatno bi dobio samo pisanu prijavu,a ne daj boze da onda majstor ide rijesavat problem s oruzjem(kako to danas ide kod nas).

Susjed je vjerojatno neki psihicki bolesnik koji treba biti na ljecenju,a ne doma zajebavat narod.

14 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
Diplomirani... nemoj mi o tome, socijalizam koliko je dobar, toliko je i los. Isto tako ne mozes mi staviti odasiljac odmah pored npr vrtica... a ti budi dobrovoljac i neka ti ga postave na krov ili balkon. Nije samo problem u zracenju...

Pa kažem putimo politiku, nisam ni živio onda pa ne znam. Ali vidim kako je sad. Odašiljač sam isto dao za primjer kako ljudima sve smeta, naravno da ga nećemo staviti pored vrtića, ali stvarno ne vidim problem u ovom postavljanju kablova. Ja bih susjedu dozvolio da zakači i na moju kuću ako treba (tak se tu radi kod nas) pa da ima internet, ali onda isto to očekujem od njega. I žao mi je čovjeka što zbog nekog konja ne može dobiti ono što redovno plaća. Pola vas kaže nema što po privatnom posjedu prolazit kabel, a pola da nema što po javnoj površini prolazit kabel jer nisu to više državne tvrtke. Kud će onda? Odlučite se.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
15 godina
evo sad zvao opet t-com i rekli su da su zatrazili dozvolu pravnih sluzbi i da bi se to trebalo rijesiti do 7.1. rekao je da ce susjed morat dat da stave zice. sta je tocno mislio pod pravnih sluzbi i sta mislite sta ce bit ako opet ne bude dao da se postave zice
13 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Vjerojatno su mislili na to da od grada traže dozvolu za postavljanje TK stupa na javnu površinu, ili da izvedu jedan dio podzemno, za tavke radove se mora tražit dozvola grada.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne znam ko ovdje vise jede go*na, Iskon ili T-Com. Prije 2 mjeseca odbijen je moj zahtjev Iskonu jer nisu dobili paricu od T-Coma na ovoj centrali, nakon toga sam vec mjesec dana cekao T-Com da im platim tih 625kn da dobijem paricu i broj bez ugovorne obveze da se mogu odma prebacit na Iskon. Sad zovem Iskon i kazu da oni nisu sigurni da li mogu prebacit ovaj broj kod sebe i ponudit mi tu uslugu te da cu mozda cekat jos 6 mjeseci kako bi T-Com to "odobrio". Vecu glupost nisam cuo, em sam cekao Iskon mjesec dana da mi kazu da nemaju slobodne parice, onda T-com jos toliko da mi spoje ovu i sad mi ovi iz Iskona kazu da ne mogu prebacit broj kod sebe? Ne znam ko tu koga je*e... Vjerojatno je cura krivo shvatila jer bi trebao bez problema prebacit postojeci broj u Iskon posto nemam ugovor s T-Comom.

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 12:53 (puls4R).

0 0 hvala 0
13 godina

a da kontaktiras hakom?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisam znao gdje da pitam ovo, no evo. 31.12. mi je došao ruter i izričito sam tražio brzinu 10mbps, naravno kada sam spojio bilo je 4. Zvao sam t-šrot i rekli su mi da će u roku od sljedeća 24 sata spojiti brzinu, bla bla, prošlo je bilo 48 sati, opet nazovem, opet ista priča. Evo sada je prošlo 5 dana, ja za 2 dana moram na faks, sve mi se čini da nikada neću dobiti tu brzinu. U glavnom zanima me jel to kod njih "normalno" i dali su vam to svima radili ili da opet zovem po peti puta i slušam jednu te istu priču?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FrEaK94 kaže...

Nisam znao gdje da pitam ovo, no evo. 31.12. mi je došao ruter i izričito sam tražio brzinu 10mbps, naravno kada sam spojio bilo je 4. Zvao sam t-šrot i rekli su mi da će u roku od sljedeća 24 sata spojiti brzinu, bla bla, prošlo je bilo 48 sati, opet nazovem, opet ista priča. Evo sada je prošlo 5 dana, ja za 2 dana moram na faks, sve mi se čini da nikada neću dobiti tu brzinu. U glavnom zanima me jel to kod njih "normalno" i dali su vam to svima radili ili da opet zovem po peti puta i slušam jednu te istu priču?

Najjednostavnije ti je poslat mail na tehnicka.podrska@t.ht.hr jer nema kruha kad zoves preko telefona, to su ugl. agenti koji ti ne mogu nista direktno napravit i samo ti 100 puta ponavljaju koje akcije trenutno imaju. Ocekivao bih da se bar nesto moze rijesit preko telefona kod tehnicke podrske al eto... Sto se tice HAKOM-a, spomenio sam T-Comu u mailu da cu to rijesit drugim putem ako ne rijese to kako treba, a pod tim naravno mislim na HAKOM. Mislim naplatit novu paricu 650kn i onda saznat da je smece, tehnicar je prokopao pola instalacija jer mu se nije dalo normalno spojit 2 kabela pa smo i to morali sami i jos uz to imaju ocitavanja od 2.5Mbps kod njih tako da trebaju poslat nekog tehnicara da to dode na licu mjesta izmjerit jer ovako ne mogu narucit nikakvu uslugu sa tom propusnoscu. Ne znam odakle im te informacije, centrala je doslovno 300m od stana, svi kabeli su novi, jedino ako postoje ostecenja u onom snopu di su sve telefonske parice za kvart, al to je opet do njih jer smo stavili novu paricu od zgrade do njihove sahte.

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."
16 godina

Možete li vi vidjeti ispis poziva na moj.hrvatskitelekom, već 2 dana mi je nedostupno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Znaci procesljao sam sve moguce operatere u hrvatskoj i max sto mogu imati je 20/0.75 kod tcoma ili h1 a meni uzasno treba jaci upload odnosno optika pa me zanima da li postoji bilo kakav drugi nacin da dovedem brz internet do sebe a da nije preko tih operatera, spreman sam to i posteno platiti...

0 0 hvala 0
13 godina

Pogledaj kod alternativnih operatera, pogotovo ovih wireless? 

Fuck me I'm famous.
12 godina
protjeran
Reedy kaže...

Možete li vi vidjeti ispis poziva na moj.hrvatskitelekom, već 2 dana mi je nedostupno.

Ispis poziva kao i kontroliranje trenutačne potrošnje prvih 5 dana u mjesecu zna biti otežano ili pokazuje krive podatke zbog trajanja obračunskog razdoblja i kreiranja računa.

“Life is about passions. Thank you for sharing mine” Michael Schumacher
16 godina

Evo, mene su prespojili s T-coma na Iskon (tocnije, prije sam placao telefon Optimi preko T-com infrastrukture te max adsl i max tv naravno t-comu). Preko maila sam odabrao Duo Funky uslugu (dostupna mi je iskljucivo Iskonova bijela zona) i poslao im dokumentaciju.... nakon toga su me cijelo vrijeme obavjestavali kada su proslijedili dokumentaciju bla bla, sms-om kada mogu ocekivati router (preko overseasa), cak mi je Iskon sms-om poslao poruku da me obavijeste kada sam tocno presao na Iskon itd). Ugl, za negdje 20-tak dana su me prebacili na Iskon... bez interneta, telefona i max tv-a sam bio svega oko 14 sati (i to od 22:00 do 12:00 tako da prakticki nisam niti osjetio razliku)

Ugl, nikada nisam imao problema s T-comom sto se tice stabilnosti veze i isporucene brzine (jos od 1998, od tada imamo i instalacije odnosno od tada smo na HT-T-comu). Isto tako, T-com/Iskon mi nisu stvarali nikakve probleme sada kada sam se prebacivao na Iskon, ono sto su mi rekli to se i dogodilo tako da nemam apsolutno niti jednu jedinu zamjerku. Sto se tice Duo Funky usluge, dobio sam punu 10 mbit brzinu (i to cak 10,20), ping mi je 13 ms (kod t-coma mi je bio 30-40 ms) i veza je savrseno stabilna. Dobio sam Enkom router (ne mozete birati router, imaju samo ovaj u ponudi) i mozete otvarati portove {#}

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 21:59 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo mene 37. dan bez interneta... Sad su valjda iz t-coma zatrazili od susjeda dozvolu ili tako nesto i ko zna kad ce se to sredit i ako oce uopce.. Sad trazim neke alternative.. Vidim da vip ima isto kao t-com zicani internet i modem, wi-fi.. Sve sta mi treba.

Sad me zanima ako odlucim npr otic na vip jel bi se to dalo prikljuciti ili bi opet sve moralo ici preko tih zica, koje susjed neda postaviti? Par kuca koji su izmedu mene i tog susjeda imaju telefon normalno, oni su valjda na onoj staroj tehnologiji gdje internet nije spojen s telefonom, pa bi se onda to valjda dalo?

I jos da napomenem pod ugovorom sam s t-comom, jel bi se to moglo kako raskinuti... 

(Btw poslali su mi puni racun za prosli mjesec hahahah)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 16:09 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma nama su slali dupli račun za čovjeka koji se zove isto kao moj otac, i 5 puta je tamo isao u T-Centar objasnjavat, valjda tjedan dana proveo na telefonu sa sluzbom za korisnike i kad je dosao drugi mjesec opet takav račun za drugog čovjeka (čak 1400kn) otišao je zadnji put u T-Centar i objasnio da će drugi put poslati odvjetnika. I naravno od onda nije bilo nikakvih računa za ono što nismo potrošili. Tak da preko telefona i još ako im udovoljavaš ništa nećeš postići.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nema veze na koga pređeš, ti nemas paricu tako da ti niti jedan operater nece isporucit internet. Tako da zovi hakom i redom da to rijese. Pisi prigovore, sa sadrzajem da si totalno zivcan i da nemas razumjevanja i da ces otic kod odvjetnika itd.
14 godina
PC - stručnjak kaže...
Nema veze na koga pređeš, ti nemas paricu tako da ti niti jedan operater nece isporucit internet. Tako da zovi hakom i redom da to rijese. Pisi prigovore, sa sadrzajem da si totalno zivcan i da nemas razumjevanja i da ces otic kod odvjetnika itd.

Moze on ici i kod svetog Pape,al to mu u ovom slucaju nece pomoci. Morat ce se linija ili skroz dalje prebaciti ili ce se ici u sudski postupak s doticnim gospodinom.

Sto se tice racuna on uvijek dode potpun jer ide automatski kroz sustav i kad ga se dobije onda treba pisat prigovor da se umanji.

15 godina
zanima me kako ove kuce izmedu nas imaju normalno telefon i internet, jel bi mogli mi zatrazit da nas vrate na staru tehnologiju.
kako taj pojedinac moze odlucivati ko ce imat internet a ko ne
16 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Niste mi jasni vi sa tim odasiljacima , stvarno ste bolesni. Procitaj si knjigu iz genetike ili biofizike gdje je znanstveno dokazano da samo jonizirajuće i radioaktivno zračenje šteti ljudskom tijelu tako što izaziva aberacije na kromosomima u smislu delecija i insercija i očtečenja telomernih regija. . A odasiljac proizvodi elektromagnetno zračenje.{#}

16 godina
zeroname kaže...
lovac82 kaže...

Niste mi jasni vi sa tim odasiljacima , stvarno ste bolesni. Procitaj si knjigu iz genetike ili biofizike gdje je znanstveno dokazano da samo jonizirajuće i radioaktivno zračenje šteti ljudskom tijelu tako što izaziva aberacije na kromosomima u smislu delecija i insercija i očtečenja telomernih regija. . A odasiljac proizvodi elektromagnetno zračenje.{#}

To da nije stetno uopce nije istina

http://web.zpr.fer.hr/ergonomija/2004/librenjak/uvod_em.htm

Sto je to "dugo izlaganje" nego kada je u blizini tebe odnosno tvoje kuce gdje duze vrijeme boravis/spavas itd? U Njemackoj npr. tako ne rade, prioritet im je maknuti odasiljace sto dalje od ljudi, a kod nas te nitko niti ne pita nista odnosno postavljaju ih tamo gdje zele (bas su nedavno postavljali jedan).

13 godina
neaktivan
Kakvu staru tehnologiju? I pots i voip ide preko bakrenog voda, i pazi sad istog onog kojeg ti trebas, znaci nista se nije mjenjalo u tehnologiji kojom ide signal do tebe, jedino sta se mjenja su portovi u centrali a to nema veze s bakrenim vodovima.

Znaci tebi fali parica, neispravna je i treba ti nova, znaci da te i vrate na POTS, sto naravno nece, opet nebi imo niti telefon niti internet, dakle ostali mogu imat ako njihove parice u kabelu nisu ostecene.

Ako hoces ubrzat, salji prigovore htu, di iznosis bjes i ljutnju prema njima, prijetis itd., a onda i HAKOM kontaktiraj.
13 godina

da li ima kakvih informacija o radovima na području Rijeke i okolice od t-coma? meni od danas se odjednom smanjila brzina sa 10 na 2-4 čak i manje, ovisi koji server odaberem na speedtestu. U routetu je i dalje sve normalno tj downstream rate je 12531 kbps što odgovara 10 mbps. nitko mi se nije spojio na wifi niti torrenti rade. jučer a i unazad godinu-dvije nisam imao ni jedan kvar. čak sam i na mobitelu testirao brzinu i isto je 2-4 mbps. i ping se povećao. prije ako pingam ncvvo.hr je bilo 15 ms a sada je 35 ms. a na t-comovim stranima pod internet spajanja imam neke čudne ip adrese 10.247.187.231 10.247.185.46 i slične i spajanje traje točno 10 min. o čemu se radi?

edit: sestricni je došao sms (njezin broj je upisan kad se prijavljivala na moj.hrvatskitelekom.hr) da danas nadograđuju uslugu (vjerojatno šugavi voip), što znači da svoj se555 je spreman za penziju :/

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 20:33 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
17 godina
peace_of_cake kaže...

da li ima kakvih informacija o radovima na području Rijeke i okolice od t-coma? meni od danas se odjednom smanjila brzina sa 10 na 2-4 čak i manje, ovisi koji server odaberem na speedtestu. U routetu je i dalje sve normalno tj downstream rate je 12531 kbps što odgovara 10 mbps. nitko mi se nije spojio na wifi niti torrenti rade. jučer a i unazad godinu-dvije nisam imao ni jedan kvar. čak sam i na mobitelu testirao brzinu i isto je 2-4 mbps. i ping se povećao. prije ako pingam ncvvo.hr je bilo 15 ms a sada je 35 ms. a na t-comovim stranima pod internet spajanja imam neke čudne ip adrese 10.247.187.231 10.247.185.46 i slične i spajanje traje točno 10 min. o čemu se radi?

edit: sestricni je došao sms (njezin broj je upisan kad se prijavljivala na moj.hrvatskitelekom.hr) da danas nadograđuju uslugu (vjerojatno šugavi voip), što znači da svoj se555 je spreman za penziju :/

Evo i ja bas sad mjerio brzinu (trebao bi imat 10/0,60) kad ono {#} {#} {#} ?!?!?!?!

Primorsko-goranska zupanija (na otoku)

Do danas sve radilo OK...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 21:55 (djigibao).
13 godina

isti slucaj kod mene. upload je ok, download   koma   kao i tebi i ping je veći nego   obicno. probao   zvat   szk ali sam odustao   jer su zauzeti.   djigibao, da li imas   voip ili   jos ne?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 22:32 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Au fak, znači ipak nešto čačkaju po infrastrukturi. Ja kao budala danas prijavio kvar (lovran u pitanju), a lijepo ih pitao dali šta rade a oni meni ništa da je sve uredu. hehe komika

0 0 hvala 0
17 godina
peace_of_cake kaže...

isti slucaj kod mene. upload je ok, download   koma   kao i tebi i ping je veći nego   obicno. probao   zvat   szk ali sam odustao   jer su zauzeti.   djigibao, da li imas   voip ili   jos ne?

Mislim da imam..

Ja sam stavio novi telefon i internet (novi stan, nova veza), telefon je odmah spojen u ruter (valjda je to to?)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
13 godina
RedRocco kaže...

Au fak, znači ipak nešto čačkaju po infrastrukturi. Ja kao budala danas prijavio kvar (lovran u pitanju), a lijepo ih pitao dali šta rade a oni meni ništa da je sve uredu. hehe komika

susjedu, kad ti kažu što je bilo me obavjesti jer smo ocito obojica spojeni na istu centralu (centrala  je u bivšoj vojarni koliko sam čuo)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 23:21 (peace_of_cake).
12 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...
RedRocco kaže...

susjedu, kad ti kažu što je bilo me obavjesti jer smo ocito obojica spojeni na istu centralu (centrala  je u bivšoj vojarni koliko sam čuo)

A je budu sutra zvali i nosili mi novi router misleći da je to crklo. {#}

Centrala ti je gore kod studentskog negdje.

13 godina

centrala je vjerojatno ona zgrada na koju su postavljene one antene za gsm i 3G. neće ti nositi router jer je vjerojatno do njih. i upravo napravio speedtest i brzina se vratila na staro tj na 10 mbps :))

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice