T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 20.050
|
čitano: 7.396.975
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
T-Com Internet

ekipa. Dali vi putem Moj-Telekom aplikacije, kada idete na Internet, dali možete ukloniti spremljene "Wi-Fi uređaje" koji su u Povijesti. Ja ih imam "upamćeno" zasigurno 70-tak. I kada idem obrisati jednog ili više, označim im i dobijem grešku da ih nije moguće ukloniti. Bio sam zvak SZK za nešto drugo pa sam i to napomenuo. Te su rekli kako će ukloniti u roku od 48h ali ništa. I dalje mi javlja grešku. 
Dali se kako drugačije može ukloniti (u ruter ne mogu, jer ne mogu pristupiti nikakvim značajkama rutera, osim onog glavnog sučelja. - imam TechniColor). 

0 0 hvala 0
5 godina
Re: T-Com Internet
Gale92 kaže...

ekipa. Dali vi putem Moj-Telekom aplikacije, kada idete na Internet, dali možete ukloniti spremljene "Wi-Fi uređaje" koji su u Povijesti. 

Čijoj povijesti? Gdje?

14 godina
zelenapaprika kaže...
Gale92 kaže...

ekipa. Dali vi putem Moj-Telekom aplikacije, kada idete na Internet, dali možete ukloniti spremljene "Wi-Fi uređaje" koji su u Povijesti. 

Čijoj povijesti? Gdje?

Kad se ide u moj telekom aplikaciju na pametnom telefonu 
Internet 
Povezani uređaji 
Nepovezani uređaji... 

Ugl proradilo je... svejedno hvala 

5 godina
Gale92 kaže...
zelenapaprika kaže...
Gale92 kaže...

Čijoj povijesti? Gdje?

Kad se ide u moj telekom aplikaciju na pametnom telefonu 
Internet 
Povezani uređaji 
Nepovezani uređaji... 

Ugl proradilo je... svejedno hvala 

Ne pronalazim te uređaje u moj telekom aplikaciji.

3 godine
T-Com Internet

Pozz svima,naime ovako odnedavno je i kod mene postala dostupna optika i poslao sam zahtjev u Ht i sad cekam tehnicara da donese ruter.Sva instalacija je vec provedena.

E sad koliko sam skuzio ja imam svoj ruter koji koristim i zelim nastaviti koristiti i na optici,znaci trebam traziti ont + ruter combo ako zelim ukopcati svoju opremu?

I koji je postupak samog spajanja,jednostavano ukopcati lan u ont i ruter i to je to.?

0 0 hvala 0
15 godina
damir117 kaže...

Pozz svima,naime ovako odnedavno je i kod mene postala dostupna optika i poslao sam zahtjev u Ht i sad cekam tehnicara da donese ruter.Sva instalacija je vec provedena.

E sad koliko sam skuzio ja imam svoj ruter koji koristim i zelim nastaviti koristiti i na optici,znaci trebam traziti ont + ruter combo ako zelim ukopcati svoju opremu?

I koji je postupak samog spajanja,jednostavano ukopcati lan u ont i ruter i to je to.?

Ako trebaš telefon, a nemaš baš iskustva s konfiguriranjem routera i mreže, bolje ti je tražiti bridge mod.

Inače je bolje rješenje ONT + tvoj ruter, ali ga treba konfigurirati, a ako trebaš telefon tu nastaju problemi.

Najjednostavnije rješenje za taj problem:

ONT + switch (na jedan port spojiš tvoj ruter, a na drugi HT-ov speedšrot).

Rješenje 1: Idealno je da imaš VLAN switch pa na tvoj ruter pustiš samo VLAN ID 100, a na speedšrot 101 (VOIP) i 103 (ACS). Zašto je to bitno? Speedšrot i tvoj ruter će se u isto vrijeme probati spojiti na internet, a ne možeš imati 2 konekcije u isto vrijeme.

Rješenje 2: Ako imaš običan switch možeš prebaciti speedšrot u bridge mod putem Moj telekom aplikacije pa se neće spajati na internet. 

Rješenje 3: (nemaš switch): Ako tvoj ruter podržava VLAN-ove, možeš na jedan njegov port spojti Speedšrot i konfigurirati VLAN-ove. ASUS je nedavno uveo podršku za VLAN-ove ali nisam uspio na njega direktno spojiti speedšrot pa koristim VLAN switch.

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2025 20:47 (tenac).
3 godine

Hvala na opseznom odgovoru.Ne treba mi telefon niti ista samo internet.

Vecinom mi internet sluzi primarno za gaming,ruter koji imam je Netduma R3 i na bakru sam u isp ruter stavio R3 u dmz i to je funkciniralo dobro.

Znaci ako mi ne treba telefon onda samo spojim svoj ruter u ONT i to je to,a njihov ruter spremim tj ne treba mi?

Jedino sto ne razumijem ovo s VLANom?

15 godina
damir117 kaže...

Hvala na opseznom odgovoru.Ne treba mi telefon niti ista samo internet.

Vecinom mi internet sluzi primarno za gaming,ruter koji imam je Netduma R3 i na bakru sam u isp ruter stavio R3 u dmz i to je funkciniralo dobro.

Znaci ako mi ne treba telefon onda samo spojim svoj ruter u ONT i to je to,a njihov ruter spremim tj ne treba mi?

Jedino sto ne razumijem ovo s VLANom?

VLAN je “virtualni kanal” u mreži kojim ISP (internet provider) odvaja različite servise (npr. internet, IPTV, VoIP) na istom fizičkom kablu.

Uglavnom, ako koristiš samo internet nema prevelike mudrosti. Unutar postavki rutera nađeš ovako nešto:

i pod internet upišeš VLAN id 100.

Znači ti od te "mješavine" svega koju šalje HT trebaš uzeti samo internet, a upisivanjem toga ID-a daješ routeru podatak da gleda samo taj kanal.

Ovo je bitno samo ako spajaš ruter direktno na ONT.

U bridge modu taj dio odrađuje HT-ov router.

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:55 (tenac).
3 godine

Hvala sad mi je jasno.Jos jednu stvar hoce li mi trebat PPPoe podaci ili se to moze postavit i na DHCP kak je bilo do sad?

15 godina
damir117 kaže...

Hvala sad mi je jasno.Jos jednu stvar hoce li mi trebat PPPoe podaci ili se to moze postavit i na DHCP kak je bilo do sad?

Da to je to, ovo s druge slike. 

Ako ćeš se spajat preko svog rutera, trebaju podaci.

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:44 (tenac).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice