ekipa. Dali vi putem Moj-Telekom aplikacije, kada idete na Internet, dali možete ukloniti spremljene "Wi-Fi uređaje" koji su u Povijesti. Ja ih imam "upamćeno" zasigurno 70-tak. I kada idem obrisati jednog ili više, označim im i dobijem grešku da ih nije moguće ukloniti. Bio sam zvak SZK za nešto drugo pa sam i to napomenuo. Te su rekli kako će ukloniti u roku od 48h ali ništa. I dalje mi javlja grešku.
Dali se kako drugačije može ukloniti (u ruter ne mogu, jer ne mogu pristupiti nikakvim značajkama rutera, osim onog glavnog sučelja. - imam TechniColor).
ekipa. Dali vi putem Moj-Telekom aplikacije, kada idete na Internet, dali možete ukloniti spremljene "Wi-Fi uređaje" koji su u Povijesti.
Čijoj povijesti? Gdje?
ekipa. Dali vi putem Moj-Telekom aplikacije, kada idete na Internet, dali možete ukloniti spremljene "Wi-Fi uređaje" koji su u Povijesti.
Čijoj povijesti? Gdje?
Kad se ide u moj telekom aplikaciju na pametnom telefonu
Internet
Povezani uređaji
Nepovezani uređaji...
Ugl proradilo je... svejedno hvala
Čijoj povijesti? Gdje?
Kad se ide u moj telekom aplikaciju na pametnom telefonu
Internet
Povezani uređaji
Nepovezani uređaji...
Ugl proradilo je... svejedno hvala
Ne pronalazim te uređaje u moj telekom aplikaciji.
Pozz svima,naime ovako odnedavno je i kod mene postala dostupna optika i poslao sam zahtjev u Ht i sad cekam tehnicara da donese ruter.Sva instalacija je vec provedena.
E sad koliko sam skuzio ja imam svoj ruter koji koristim i zelim nastaviti koristiti i na optici,znaci trebam traziti ont + ruter combo ako zelim ukopcati svoju opremu?
I koji je postupak samog spajanja,jednostavano ukopcati lan u ont i ruter i to je to.?
Pozz svima,naime ovako odnedavno je i kod mene postala dostupna optika i poslao sam zahtjev u Ht i sad cekam tehnicara da donese ruter.Sva instalacija je vec provedena.
E sad koliko sam skuzio ja imam svoj ruter koji koristim i zelim nastaviti koristiti i na optici,znaci trebam traziti ont + ruter combo ako zelim ukopcati svoju opremu?
I koji je postupak samog spajanja,jednostavano ukopcati lan u ont i ruter i to je to.?
Ako trebaš telefon, a nemaš baš iskustva s konfiguriranjem routera i mreže, bolje ti je tražiti bridge mod.
Inače je bolje rješenje ONT + tvoj ruter, ali ga treba konfigurirati, a ako trebaš telefon tu nastaju problemi.
Najjednostavnije rješenje za taj problem:
ONT + switch (na jedan port spojiš tvoj ruter, a na drugi HT-ov speedšrot).
Rješenje 1: Idealno je da imaš VLAN switch pa na tvoj ruter pustiš samo VLAN ID 100, a na speedšrot 101 (VOIP) i 103 (ACS). Zašto je to bitno? Speedšrot i tvoj ruter će se u isto vrijeme probati spojiti na internet, a ne možeš imati 2 konekcije u isto vrijeme.
Rješenje 2: Ako imaš običan switch možeš prebaciti speedšrot u bridge mod putem Moj telekom aplikacije pa se neće spajati na internet.
Rješenje 3: (nemaš switch): Ako tvoj ruter podržava VLAN-ove, možeš na jedan njegov port spojti Speedšrot i konfigurirati VLAN-ove. ASUS je nedavno uveo podršku za VLAN-ove ali nisam uspio na njega direktno spojiti speedšrot pa koristim VLAN switch.
Hvala na opseznom odgovoru.Ne treba mi telefon niti ista samo internet.
Vecinom mi internet sluzi primarno za gaming,ruter koji imam je Netduma R3 i na bakru sam u isp ruter stavio R3 u dmz i to je funkciniralo dobro.
Znaci ako mi ne treba telefon onda samo spojim svoj ruter u ONT i to je to,a njihov ruter spremim tj ne treba mi?
Jedino sto ne razumijem ovo s VLANom?
Hvala na opseznom odgovoru.Ne treba mi telefon niti ista samo internet.
Vecinom mi internet sluzi primarno za gaming,ruter koji imam je Netduma R3 i na bakru sam u isp ruter stavio R3 u dmz i to je funkciniralo dobro.
Znaci ako mi ne treba telefon onda samo spojim svoj ruter u ONT i to je to,a njihov ruter spremim tj ne treba mi?
Jedino sto ne razumijem ovo s VLANom?
VLAN je “virtualni kanal” u mreži kojim ISP (internet provider) odvaja različite servise (npr. internet, IPTV, VoIP) na istom fizičkom kablu.
Uglavnom, ako koristiš samo internet nema prevelike mudrosti. Unutar postavki rutera nađeš ovako nešto:
i pod internet upišeš VLAN id 100.
Znači ti od te "mješavine" svega koju šalje HT trebaš uzeti samo internet, a upisivanjem toga ID-a daješ routeru podatak da gleda samo taj kanal.
Ovo je bitno samo ako spajaš ruter direktno na ONT.
U bridge modu taj dio odrađuje HT-ov router.
Hvala sad mi je jasno.Jos jednu stvar hoce li mi trebat PPPoe podaci ili se to moze postavit i na DHCP kak je bilo do sad?
Da to je to, ovo s druge slike.
Ako ćeš se spajat preko svog rutera, trebaju podaci.