meni sve oslo u k.
digli brzinu i ruter mi se non stop restarta, svakih 2 min.
doma svi sve po spisku deru jer telefon ne radi zbog voipa sugavog.
pa koji k.
Odlučio sam ostati na startnoj brzini. Naime, propusnost moje linije je 20,5 mbps, a već je zauzeto 15237 kbps. VOIP još nemam, ali i on će gutati 1,2 mbps. Dakle, povećanjem brzine ADSL-a možda bih dobio sada oko 8 mbps. Međutim, izludila bi me situacija koja se je eto zgodila sHOCKREU. Ne volim takva iznenađenja, a kod T-Coma znao sam naletiti na više neugodnih poteza, pa sam ih kasnije tjednima ispravljao telefoniranjima, slanjem mailova, prigovora i sl. Ovako imam punih 4 mbps ADSL-a i MAXtv sa HD kanalima. Sve funkcionira savršeno. Veza nikada ne puca, a MAXtv na SD i HD kanalima radi odlično, pa neka tako i ostane.
Kada je net u pitanju, ma svatko bi volio veću brzinu, pa i ja, ali kada sam stao na loptu malo sam razmislio. Internet koristim uglavnom za surfanje, a tu brzina veća od 4 mbps ne igra neku veliku ulogu. Vrlo rijetko skidam s torrenta, pa mi nije bitno da li će se nešto skinuti za petnaest minuta, pola sata ili dva sata. Svejedno mi je. Uostalom tu i neki drugi parametri samog torrenta ulaze u igru i određuju brzinu. Slanje podataka mi je za sada nebitno. Ne šaljem ništa prema oblacima, ne stavljam masu fotki po FB ili sličnim društvenim mrežama. Za obično mailanje i ova mi je brzina dobra. Iako imam stolno računalo, laptop i tablet, sve koristim isključivo ja i nikada ništa istovremeno, pa mi ni tu brzina ništa ne bi značila.
Kada bih znao da će mi dignuti brzinu npr. na 8 mbps, a da će sve ostalo funkcionirati odlično kao i sada, uzeo bih, ali kako nisam vidovit, ostajem na onome što imam.