T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.112.347
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
sHOCKRE kaže...

meni sve oslo u k.

digli brzinu i ruter mi se non stop restarta, svakih 2 min. 

doma svi sve po spisku deru jer telefon ne radi zbog voipa sugavog.

pa koji k.

Odlučio sam ostati na startnoj brzini. Naime, propusnost moje linije je 20,5 mbps, a već je zauzeto 15237 kbps. VOIP još nemam, ali i on će gutati 1,2 mbps. Dakle, povećanjem brzine ADSL-a možda bih dobio sada oko 8 mbps. Međutim, izludila bi me situacija koja se je eto zgodila sHOCKREU. Ne volim takva iznenađenja, a kod T-Coma znao sam naletiti na više neugodnih poteza, pa sam ih kasnije tjednima ispravljao telefoniranjima, slanjem mailova, prigovora i sl. Ovako imam punih 4 mbps ADSL-a i MAXtv sa HD kanalima. Sve funkcionira savršeno. Veza nikada ne puca, a MAXtv na SD i HD kanalima radi odlično, pa neka tako i ostane.

Kada je net u pitanju, ma svatko bi volio veću brzinu, pa i ja, ali kada sam stao na loptu malo sam razmislio. Internet koristim uglavnom za surfanje, a tu brzina veća od 4 mbps ne igra neku veliku ulogu. Vrlo rijetko skidam s torrenta, pa mi nije bitno da li će se nešto skinuti za petnaest minuta, pola sata ili dva sata. Svejedno mi je. Uostalom tu i neki drugi parametri samog torrenta ulaze u igru i određuju brzinu. Slanje podataka mi je za sada nebitno. Ne šaljem ništa prema oblacima, ne stavljam masu fotki po FB ili sličnim društvenim mrežama. Za obično mailanje i ova mi je brzina dobra. Iako imam stolno računalo, laptop i tablet, sve koristim isključivo ja i nikada ništa istovremeno, pa mi ni tu brzina ništa ne bi značila.

Kada bih znao da će mi dignuti brzinu npr. na 8 mbps, a da će sve ostalo funkcionirati odlično kao i sada, uzeo bih, ali kako nisam vidovit, ostajem na onome što imam. {#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 10:41 (vilon).
15 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

Meni kad je Max TV upaljen net mi padne na 1.22 mbit/s, a kada je ugašen 4.10 mbit/s. Upload je 0.60 mbit/s.

Po tome nema šanse da ako i želim da mi dignu brzinu, da mi to omoguće, zbog infrastrukture. Bar je to moje razmišljanje.
Patim se jako... youtube na 360p video neće učitavati normalno kad radi max tv, a ne mogu bez njega, tj. moji ukućani.

Bakrena je parica po selu, sa drvenim banderama. Centrala je negdje 2 ili 2 i kusur km.

A korisnika ADSL-a ima u mojemu selu od 24 kuća njih 13 ima ADSL, a od tih 13 njih 6 ima još i MAX TV.

Zagušenje je ogromno -.- a ovi iz T-coma ni mrdac. 

EDIT: Došli mi ljudi iz Bjelovara, koji obavljaju posao za T-Com popraviti.
Pristojni ljudi, za razliku od prethodnih stvarno se kuže u to i napravit će veliki posao.
Naime odmah mi je rekao tehničar, da ne mogu imati puni profil 4+4 jer eto kabl od centrale do stupa je li la.
Na stupu mjeri propusnost 8, a ja živim 4 kuće dalje i mogo bi imati kaže on 6, eventualno 7. (A ja imam sveskupa 4 trenutno)
Sad će kad kiša prestane u ponedjeljak promjeniti kabl od stupa do prve kuće koji je navodno krivac, ako ne i do moje, gdje bih onda imao propusnost 6do 7.

Eto drago mi je da nakon 4 godine patnje, oni nešto poduzmu.

Pićem ću ih častiti kad obave posao, garant! 

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
13 godina
neaktivan
Ajojnpa tebi podzemni nevalja.. huh... meni je mjenjan nadzemni od stupa do kuce pa nije pretjeranonpomoglo dok me nisu preselili na novunparicu.. koja ima najvecubpropusnost... no fora je da sve parice u podzemnom kabelubimaju podjednaku brzinu.. samo odstupanje u 1-2 Mbita gore dolje
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
neaktivan

Pardon, zaboravio sam napisati da su me i na novu paricu preselili.
Probavali su jedno 3 ako ne i više parica, dok nisu našli najbolju. Ali veza pucketa, ne često, ali... kabel je u banani. 

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
13 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

Pardon, zaboravio sam napisati da su me i na novu paricu preselili.
Probavali su jedno 3 ako ne i više parica, dok nisu našli najbolju. Ali veza pucketa, ne često, ali... kabel je u banani. 

Da podzemni ti nevalja koji ide do izvoda, ja imam sreće pa mi na izvodu se kreću brzine od 16-20 Mbita pa sam spojen na najbolju.

No po svakoj kući, odnosno spoju se gubi oko 2 megabita, no pošto od mene do izvoda ima 2 kuće, a obje nemaju fiksnu, promjenili su kabel, pa nije sijećen kabel pa nemam više pad brzine.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
protjeran
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Pozdrav

Evo i mene zanima ovo povecanje brzine.Eh sad jel ima tu neki trik?Mislim 2 mjeseca cu normalno placat internet kao i dosad ali sa vecom brzinom.Jel ima tu kakva pretplata ili nekakva naknada koju cu platit ako odustanem od te brzine?

Neda mi se uzimati nikakva pretplata dodatno

0 3 hvala 0
17 godina
Back777 kaže...

Pozdrav

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
12 godina
protjeran
torrente kaže...
Back777 kaže...

Pozdrav

K vrapcu :D

17 godina

evo mene sa 10 na 14 Mbita 

procistili su mi liniju i jos sam ja spliter dobro ocistio i izglaco te dobio skorom  1Mbita :)

al rekli su da nisu sve jos provjerili da je to za sada tako tj da cu dobit jos max 2 do kraja dana :)

evo i filmovi od 1080p se sad brzo loudaju ja sam za sad zadovoljan :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

jel mi se to čini ili t-com ima novi model adsl routera u ponudi??

piše na t-comovoj fb stranici da podržava wifi b/g/n standarde :) specifikacije

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 17:54 (peace_of_cake).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gamer21 kaže...

pozz moze li link od njihove fb stranice? hvala

Evo https://www.facebook.com/HrvatskiTelekom

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 17:50 (Infern013).
13 godina
neaktivan

Moze neko stavit sliku simensa sx 763 192.168.1.1 sa 10 megabita i maxtvom ? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Danas sam zvao SZK, jer naravno nisu zaprimili nalog za povečanje brzine online ( što sam napravio jučer ), nego su oni danas napravili novi nalog za proslijediti. Pa koji to tamo šljam od ljudi radi da mi je to znati. Ja na svome radnom mjestu, akko ne proslijedim naloge od dobavljača i naručitelja robe, mogu se pomiriti sa izgubljenim radnim mjestom, a još 150 ljudi iza mene nema što raditi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vilon kaže...
sHOCKRE kaže...

meni sve oslo u k.

digli brzinu i ruter mi se non stop restarta, svakih 2 min. 

doma svi sve po spisku deru jer telefon ne radi zbog voipa sugavog.

pa koji k.

Odlučio sam ostati na startnoj brzini. Naime, propusnost moje linije je 20,5 mbps, a već je zauzeto 15237 kbps. VOIP još nemam, ali i on će gutati 1,2 mbps. Dakle, povećanjem brzine ADSL-a možda bih dobio sada oko 8 mbps. Međutim, izludila bi me situacija koja se je eto zgodila sHOCKREU. Ne volim takva iznenađenja, a kod T-Coma znao sam naletiti na više neugodnih poteza, pa sam ih kasnije tjednima ispravljao telefoniranjima, slanjem mailova, prigovora i sl. Ovako imam punih 4 mbps ADSL-a i MAXtv sa HD kanalima. Sve funkcionira savršeno. Veza nikada ne puca, a MAXtv na SD i HD kanalima radi odlično, pa neka tako i ostane.

Kada je net u pitanju, ma svatko bi volio veću brzinu, pa i ja, ali kada sam stao na loptu malo sam razmislio. Internet koristim uglavnom za surfanje, a tu brzina veća od 4 mbps ne igra neku veliku ulogu. Vrlo rijetko skidam s torrenta, pa mi nije bitno da li će se nešto skinuti za petnaest minuta, pola sata ili dva sata. Svejedno mi je. Uostalom tu i neki drugi parametri samog torrenta ulaze u igru i određuju brzinu. Slanje podataka mi je za sada nebitno. Ne šaljem ništa prema oblacima, ne stavljam masu fotki po FB ili sličnim društvenim mrežama. Za obično mailanje i ova mi je brzina dobra. Iako imam stolno računalo, laptop i tablet, sve koristim isključivo ja i nikada ništa istovremeno, pa mi ni tu brzina ništa ne bi značila.

Kada bih znao da će mi dignuti brzinu npr. na 8 mbps, a da će sve ostalo funkcionirati odlično kao i sada, uzeo bih, ali kako nisam vidovit, ostajem na onome što imam. {#}{#}

izgleda da su to bili neki bugovi na pocetku samo. danas je cijeli dan sve okej, ko i prije. ono je trajalo jucer od pola 9 navecer do kad nisam otisao spavati. od jutra sve okej.

sta da ti kazem, ko ne riskira - ne profitira :)

12 godina

Danas sam bio u t-centru i pitam lika za te zahtjeve koji su mi napravljeni već tri puta ali nikako da se njima to prikaže u sustavu, i kaže mi on da u sustavu piše da ja nisam zaprimio LG Optimus koji se dijelio prije 2 godine kada sam uzimao adsl i da se zbog toga to ne može rješit. Ok, on je poslao mail da se to rješi i onda će kao on napravit zahtjev. Ja sam zovem SZK i veli agentica da naravno zahtjeva nema, ja joj kažem za LG a ona veli da je to za LG rješeno jučer hahahahahaaha. I sad kao ona ide napravit zahtjev, čekam jedno 10minuta evo je nazad na telefon, rješeno je gospodine za par dana brzina će se povećati možda i prije. Reko jel se sigurno bude povećala jer mi se povećava već tri dana a nikak da se poveća. Opet pričekajte gospodine i evo je nazad za par minuta, gospodine nemate tehničke mogućnosti za veću brzinu!!!! Aj ak sad nisam dobio živčani neću nikad!!! Inaće imam Gigaset SX763 i gledo sam piše propusnost do 19Mb. U centru Bjelovara živim i kaže ona da zato što živim u centru pa puno ljudi ima net valjda neznam nemogu imat veću brzinu. Jel mogu ja otić sutra do tcentra i zatražit tehničara da kod mene doma provjeri propusnost? E luuuuuud sam!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 19:46 (Klipson).
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina

Preksinoć sam aktivirao tj. pokušao aktivirati veću brzinu da vidim kako će šljakati u mome slučaju (centrala mi je u ulici,500-tinjak metara od mene,imam optiku) i pošto nisam dobio veću brzinu nazovem SZK.Javi mi se vjerojatno student,kaže nije prošao zahtjev pa će on ručno aktivirati.Pitam hoću li moći dobiti veću brzinu,kaže vjerojatno da jer nemam MaxTV.Sad ću vidjeti kad će aktivirati.Nisam ga pitao hoću li dobiti kakvu obavijest o aktivaciji.Zna li tko?

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
17 godina
Klipson kaže...

Danas sam bio u t-centru i pitam lika za te zahtjeve koji su mi napravljeni već tri puta ali nikako da se njima to prikaže u sustavu, i kaže mi on da u sustavu piše da ja nisam zaprimio LG Optimus koji se dijelio prije 2 godine kada sam uzimao adsl i da se zbog toga to ne može rješit. Ok, on je poslao mail da se to rješi i onda će kao on napravit zahtjev. Ja sam zovem SZK i veli agentica da naravno zahtjeva nema, ja joj kažem za LG a ona veli da je to za LG rješeno jučer hahahahahaaha. I sad kao ona ide napravit zahtjev, čekam jedno 10minuta evo je nazad na telefon, rješeno je gospodine za par dana brzina će se povećati možda i prije. Reko jel se sigurno bude povećala jer mi se povećava već tri dana a nikak da se poveća. Opet pričekajte gospodine i evo je nazad za par minuta, gospodine nemate tehničke mogućnosti za veću brzinu!!!! Aj ak sad nisam dobio živčani neću nikad!!! Inaće imam Gigaset SX763 i gledo sam piše propusnost do 19Mb. U centru Bjelovara živim i kaže ona da zato što živim u centru pa puno ljudi ima net valjda neznam nemogu imat veću brzinu. Jel mogu ja otić sutra do tcentra i zatražit tehničara da kod mene doma provjeri propusnost? E luuuuuud sam!!!

Evo ja sam također kolega iz bj-a isto sam napravio preko staranice prije 3 dana da mi dignu brzinu i nisu nesto kao nije proslo te je doslo do greske.... zatim jucer zvao opet i zenska mi rijesila kao i rekla u roku 24h bude dignuto kurqac ja doso doma testiro ista kita... zovem prije 5 min provjeri mi zenska i kaze kao da je kao proslo sve i kaze da se strpim da je samo pitanje sata minute da bi mi se brzina dignula reko dobro vidjet cemo nadam se da bude makar sutra.... pa me bas sada zanima sta ce biti također mi je propusnost oko 19-20mb prije bila 23 ali sam nesto mjeno i pala je {#}

13 godina
neaktivan

Zatražija sam povećanje brzine, i kako mogu pogledati na routeru(zyxel prestige 600) kolika je moguća propusnost? 

Off topic: da li mogu zatražiti od t-coma zamjenu routera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

rijetko kome je proslo preko moj telekom sucelja, skoro nikome.  treba zvati szk.   zanimljivo je da podbace i oni sa fb-a.  kao poslali su zahtjev,a on nevidljiv nakon 48 sati.   njima definitivno ne radi skripta koja rasporedjuje radne, obracunske i neznam kakve sve naloge.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

meni non stop govore da je došlo do određenih poteškoća....a ne žele reći konkretno kakvih..neki ljudi su nakon mene zatražili uslugu i već dobili sada....nevjerovatno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako mi je HT-ov terenski majstor rekao zahtjev prvo ide kod njih u neki centar koji provjerava mogućnost puštanja tražene brzine. Ako je sve OK (kojekakva mjerenja itd.) onda oni puštaju traženi profil. Ako se jave neki problemi tada šalju terenske majstore koji na licu mjesta provjeravaju propusnost odnosno kvalitetu parice. {#}

I ja, također, još uvijek čekam naručenu brzinu. Ako je nekom puštena brzina od 20Mbita ajd nek da sliku sa speedtesta. {#}

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...

Kako mi je HT-ov terenski majstor rekao zahtjev prvo ide kod njih u neki centar koji provjerava mogućnost puštanja tražene brzine. Ako je sve OK (kojekakva mjerenja itd.) onda oni puštaju traženi profil. Ako se jave neki problemi tada šalju terenske majstore koji na licu mjesta provjeravaju propusnost odnosno kvalitetu parice. {#}

I ja, također, još uvijek čekam naručenu brzinu. Ako je nekom puštena brzina od 20Mbita ajd nek da sliku sa speedtesta. {#}

moj parcia ima maximum 22 mb/s propusnost...

15 godina

Kad komplicirate bezveze. Nazovite 0800 9000 i u roku par minuta vam povećaju brzinu...bar je tako bilo u mom slučaju..

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Kad komplicirate bezveze. Nazovite 0800 9000 i u roku par minuta vam povećaju brzinu...bar je tako bilo u mom slučaju..

nije istina..zovem ih više put ai svaki put kažu došlo je do određene poteškoće....

15 godina
HDesignz kaže...
DamageHigh kaže...

nije istina..zovem ih više put ai svaki put kažu došlo je do određene poteškoće....

Što nije istina? Ajde pročitaj post još jednom. Tako je bilo u mom slučaju. Također nisam mogao preko portala to izvesti. {#}

12 godina
neaktivan

nemoraš pisat šta komplicirate ;)

nije kompliciranje s naše strane ;)

1 0 hvala 0
15 godina
HDesignz kaže...

nemoraš pisat šta komplicirate ;)

nije kompliciranje s naše strane ;)

Poanta je bila da više ljudi ima uspjeha sa SZK nego ostalim načinima...;)

14 godina

I oni to sada srede nakon što ih škartam.{#}

iclock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

A i ti ko baba iz bolesti. Pa normalno da smo prvo zvali SZK, zahtjev zaprimljen i još se obrađuje. I tako jovo-nanovo {#}

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
15 godina
Jura iz druge galaksije kaže...
DamageHigh kaže...

A i ti ko baba iz bolesti. Pa normalno da smo prvo zvali SZK, zahtjev zaprimljen i još se obrađuje. I tako jovo-nanovo {#}

Pa vidim da neki pokušavaju preko portala pa im baš nejde...;)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice