T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.112.735
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Ista situacija ovdje, samo sto je tu 1.25 mbps kad je maxtv ukljucen, yt nemoguc, i digli su oni tamo na centrali maksimalno, ali je tako daleko centrala(cca 3,5 km) da mi ne mogu pomoći. Da bar onda pokriju cijelu državu s 3g mrežom, a ne tamo... ma daj. Torent (2gb) mi se skida vec 2 sata i jos je sat i pol preostalo-.-

EDIT:  Zasto puno ljudi prelazi na novinet? Cuo sam da je tamo tehnicka podrska nikakva (ipak t com nazoves za 20 minuta su tu), brzine 2 mbit, jbt 88. drzava smo po redu. Ono youtube 240p je samo radi nas, jer ovak steka:D

EDIT2: Jel bi mogao spojiti 2 routera na liniju, da je jedan samo za maxtv, a drugi za internet? 

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 21:36 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
Diplomirani pješak kaže...

Mozda glupo pitanje, koji je router bolje staviti thomson tg782 ili siemens sx763? Ili nema veze to sa stabilnošću i brzinom? Npr ovaj thomson ima gore rupe is osjeća se topli zrak, a ovaj drugi dolje pa ne znam kak zapravo pomaže to.

Od ova dva rutera iz osobnog iskustva mogu zaključiti da je bolji Siemens kada je u pitanju internet (download, a pogotovo upload). Međutim, oba se mogu sakriti iza Siemensa gigaset se555.

Kakva Vlada, takav rejting...
13 godina

potpisujem. nikakvi problemi kod se555 (koristim tvornički firmware). Prođu mjeseci i ne zablokira se ni jednom.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kaj onda svima ne isporučuju se555 bolje to pa me se rješe jer za ove koje sam do sad imao sam par put tjedno zvao tehničare pa kad je došao već sam nabavio svoj router:D

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja bi naprimijer sebi kupio sam neki pošteni ruter no nemogu jer imam maxtv, i to nebude radilo, a još su zasrali s ovim imsom da boli glava ako nije njihov ruter ne može se spojit na voip server -.-

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

dipl. pješaku, ofc da taj neće više isporučivat jer nema podršku za voip (ja sam još uvijek preko stare non-voip tehnike i nemam maxtv tako da meni se555 savšeno radi). onaj tko ima ims prisiljen je koristiti sx763 ili noviji router. zato starepcst routere zadržavamo za sebe, a nove vraćamo tcomu u slučaju kvara ili prekida ugovora

pc stručnjače, kako misliš da se non t-com router ne može spojit na voip server. sigurno postoje manualne postavke kod takvih routera gdje se sve može namjestit

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 23:18 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ista situacija ovdje, samo sto je tu 1.25 mbps kad je maxtv ukljucen, yt nemoguc, i digli su oni tamo na centrali maksimalno, ali je tako daleko centrala(cca 3,5 km) da mi ne mogu pomoći. Da bar onda pokriju cijelu državu s 3g mrežom, a ne tamo... ma daj. Torent (2gb) mi se skida vec 2 sata i jos je sat i pol preostalo-.-

EDIT:  Zasto puno ljudi prelazi na novinet? Cuo sam da je tamo tehnicka podrska nikakva (ipak t com nazoves za 20 minuta su tu), brzine 2 mbit, jbt 88. drzava smo po redu. Ono youtube 240p je samo radi nas, jer ovak steka:D

EDIT2: Jel bi mogao spojiti 2 routera na liniju, da je jedan samo za maxtv, a drugi za internet? 

Što će ti tehnička podrška na Novi netu? Oni idu poreko Wimax + 4G mreže i nemaju veze sa kablovima, pa ti i ne treba teh podrška...ako ti se pokvari ruter, donesu ti drugi i to je to...po zakonu su ti ga dužni dostaviti u roku 24h isto kao i svaki drugi operator u RH, što će ti svaki i napraviti ako ti se ruter pokvari. S druge strane ako se pokvare njihovi repetitori, to nema veze s tobom, njima je u ciju da što prije poprave, ali u svakom slučaju sam uvjeren da je lakše, jednostavnije, jeftinije i brže otkloniti kvar na repetitoru, nego na centrali (T-Com).

13 godina
neaktivan
Kako mislim pa lijepo, korianicko ime i podatke potrebne za ims ne mozes dobit od tcoma...no daju se lagano izvadit iz rutera, no ne rade na ne tcom ruteru... na tcom ruteru ako rucni postavis radi ali ne tcom ne radi jer .. da bi radio ims tcom mora imat mogucnost telneta na ruter... ako to ne radi ne radi ni ims... odnosno to im je kao neki oblik zastite da se nebi ims koriatio negdje dalje. Isto tako s lokacije a ba lokaciju b kad preselis ruter (drugi broj) dsl radi normalno no ims se nezeli konektirat. Uglavno zaje. Su stvar s tim imsom maksimalno. A kvari se dosta cesto... ruterbizgubi cinfig i slicno.. ili na serveru nesto zaje. Pa ne moze te nitko zvat itd.. ili ims radi.. ali nemaz zvuka u slusalici... a sve je otklon kvara izmjene konfiga na ims serveru.

Taj program koji koriste za ims je neki atari Mađersji koji ne radi najbolje.. no dobar je za nas ko i sve.
13 godina

aha. to sa telnetom nisam znao, izvuć ims podatke iz configa znam. znači, svi koji imaju ims prisiljeni su koristit t-com router sa t-koma fw-om, ako je tako kao što si ti rekao

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lakse ti se logirat ko admin u ruter otic na postavke koje os i ctrl+u i vidis u kodu te stranice lozinku bez tockica... probo sam upisat sve iz thomsona tg 782 u thomson 780wl i radi najnormalnije.. dok npr u tp link s woipo nece se spojit .. uvjek je disconect. Gamad jedna tcomovska... i jos bolja fora je npr ak imas vip ko ja mozes upisat bilo ciji tcom net account i net radi, no ako imas tcom i upises neciji drugi acc nece se spojit.
13 godina

Krivo! nece se spijit jedino ako je router sa kojeg si čopio dsl account uključen i connectan. Ako njega ugasiš, na bilo kojoj drugoj lokaciji upises njegov dsl acc i promet se obračunava na taj acc kojeg si čopio (isprobao sam i radi)

1 0 hvala 0
16 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

Mozda glupo pitanje, koji je router bolje staviti thomson tg782 ili siemens sx763? Ili nema veze to sa stabilnošću i brzinom? Npr ovaj thomson ima gore rupe is osjeća se topli zrak, a ovaj drugi dolje pa ne znam kak zapravo pomaže to.

Od ova dva rutera iz osobnog iskustva mogu zaključiti da je bolji Siemens kada je u pitanju internet (download, a pogotovo upload). Međutim, oba se mogu sakriti iza Siemensa gigaset se555.

na osnovu čega temeljiš tu izjavu da se oba ova rutera mogu sakriti iza se555...mislim ja imam sva tri thompson tg782, se555 i sx763 i svaki mi je u svoje vrijeme radio bez problema, sad sam trenutno na se763 (ova dva su u kutiji stoje) i u biti nezz po čemu ti je se555 toliko bolji, ima neki primjer iz svog iskustva ili nešto na čemu to temeljiš ako je stvarno tako da se i ja se vračam na se555 :D

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
12 godina
neaktivan

jel t com povecao brzine?

vidim da mi skida sa orgina 1.6 MB/sec,a brina mi je 

http://www.speedtest.net/result/2588247797.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 23:30 (granazg).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
granazg kaže...

Zamolio bi za pomoc znaci imam tcom 10mb/sec tcom,evo speed test:

to je pristojna brzina,bar mislim,

a sta mi znaci ta brizna kad nemogu nigdje na nijednoj stranici,torrentu ili necem trecem postic brzinu vecu od 1.2mb/sec

npr. skidam igru sa orgina i sa rapidsahre i gledam youtube,

brzina mi se trostruko smanji znaci tih 1.2mb/sec se trostrukosmani,sta nebi trebalo samanjivat 10mb/sec

jel moze neki help koji je problem ili je stvarna brzina samo 1.2mb/sec a ne 10mb

ovi iz tcom tehicke sluze mi govore pa to vam je dovoljno 1.2mb/sec da skinete fil vrlo brzo ili nadite torent sa 3k seedersa pa probajte ma uzas

VTF?

10 megabitna brzina ti znači da skida 1.2 MEGABAJTA U SEKUNDI ne 10 megabajta, nego 10 megabita, 10 megabita je negdje download od 1.2 megabajta u sekundi i to je čist normalno i tolko mora bit.

12 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
granazg kaže...

Zamolio bi za pomoc znaci imam tcom 10mb/sec tcom,evo speed test:

to je pristojna brzina,bar mislim,

a sta mi znaci ta brizna kad nemogu nigdje na nijednoj stranici,torrentu ili necem trecem postic brzinu vecu od 1.2mb/sec

npr. skidam igru sa orgina i sa rapidsahre i gledam youtube,

brzina mi se trostruko smanji znaci tih 1.2mb/sec se trostrukosmani,sta nebi trebalo samanjivat 10mb/sec

jel moze neki help koji je problem ili je stvarna brzina samo 1.2mb/sec a ne 10mb

ovi iz tcom tehicke sluze mi govore pa to vam je dovoljno 1.2mb/sec da skinete fil vrlo brzo ili nadite torent sa 3k seedersa pa probajte ma uzas

VTF?

10 megabitna brzina ti znači da skida 1.2 MEGABAJTA U SEKUNDI ne 10 megabajta, nego 10 megabita, 10 megabita je negdje download od 1.2 megabajta u sekundi i to je čist normalno i tolko mora bit.

da skuzio sam tek sad,{#}

13 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

Krivo! nece se spijit jedino ako je router sa kojeg si čopio dsl account uključen i connectan. Ako njega ugasiš, na bilo kojoj drugoj lokaciji upises njegov dsl acc i promet se obračunava na taj acc kojeg si čopio (isprobao sam i radi)

E pa bogme više ne radi ako je t-com, t-com linija barem u mob sličaju, Vip preko t-com i tcom account radi, možeš ti i ruter na drugoj lokaciji ugasit jednostavno kaže krivo korisničko ime i to ti to, tako su server podesili.

Isprobano, kopiro korisničke podatke od kolege ugasio ruter odnio njegov ruter ksebi uključio i neče se spojit njegov ruter šta da mu god radio.

13 godina
neaktivan
granazg kaže...

da skuzio sam tek sad,{#}

Dakle brzina u megabitima podjeljeno s 8 i dobiješ koliki je download u megabajtima po sekundi

10/8=1,25 megabajta

4/8=0,5 megabajta il ti ga teoretski 500 kilobajta u sekundi

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 23:36 (PC - stručnjak).
12 godina
neaktivan

da ali zasto ako mi je brzina 10Mbit/sec to je 1.20MB/sec,

a sad mi skida na orginu 1.60MB/sec jesu mozda povecali brzine?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja kada sam prijavljivao neprihvatljivu brzinu (1.67) oni su pravili neke testove kao i rekli da to nije dovoljno za kvar, tj da ne znaju oni kao što bi - iako onaj njihov hakometar isto mjeri toliko .. I što njima reći .. 

A već se ponavljam po stoti put - brzina bila u redu dok nisu mijenjani kablovi na kući, tj tada se nešto poremetilo. Iako je i nakon toga jedno vrijeme bilo sve u najboljem redu .. To sam službi za korisnike objašnjavao milijardu puta do sada ali nisu ni mrdnili kur*em

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
13 godina
neaktivan
granazg kaže...

da ali zasto ako mi je brzina 10Mbit/sec to je 1.20MB/sec,

a sad mi skida na orginu 1.60MB/sec jesu mozda povecali brzine?

pa po speedtestu imaš nešto malo više, to je sve u granicama normale, nisu dobro poštelali paket itd itd..

12 godina
neaktivan

ok thnks

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AmD kaže...

Ja kada sam prijavljivao neprihvatljivu brzinu (1.67) oni su pravili neke testove kao i rekli da to nije dovoljno za kvar, tj da ne znaju oni kao što bi - iako onaj njihov hakometar isto mjeri toliko .. I što njima reći .. 

A već se ponavljam po stoti put - brzina bila u redu dok nisu mijenjani kablovi na kući, tj tada se nešto poremetilo. Iako je i nakon toga jedno vrijeme bilo sve u najboljem redu .. To sam službi za korisnike objašnjavao milijardu puta do sada ali nisu ni mrdnili kur*em

Hahah, normalnan problem, 

na izvodu ti je neko od tehničara kad je nešto popravlji li mjeni pomako žicu na regleti odnosno nema dobar kontakt da se sa lijeve strane prenosi signal na desnu stranu reglete ili prema tebi, najbolje je spojiti direkt, ali nesmije se ako nije od važnosti, da skratim meni kad se pošeremet parametri linije i brzina padne odem na izvod (znam koje su parice moje, da nibi sje.. neke susjede) odspojim se očistim sve spojim ponovo i sve pet, htjeo sam se direkt spoji no na glavnom sam vodu pa nemogu, jer onda uništavam tu jednu paricu(skračujem ju i više nije pod brojem)

Dakle napravi SC iz ispisa parametara u ruteru, zaokruži SNR margin ako je nizak, gušenje i pošalji t-comu na mail i reci da nečeš plačat ono šta ne možeš koristit i da ti je po tome parica katastrofa neka izvole to popravit, mjenjat nadzemni vod itd.

Meni su mjenjali komplet nadzemni vod kad mi je adsl imo problema, samo treba bit uporan. :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 23:43 (PC - stručnjak).
16 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
AmD kaže...

Hahah, normalnan problem, 

na izvodu ti je neko od tehničara kad je nešto popravlji li mjeni pomako žicu na regleti odnosno nema dobar kontakt da se sa lijeve strane prenosi signal na desnu stranu reglete ili prema tebi, najbolje je spojiti direkt, ali nesmije se ako nije od važnosti, da skratim meni kad se pošeremet parametri linije i brzina padne odem na izvod (znam koje su parice moje, da nibi sje.. neke susjede) odspojim se očistim sve spojim ponovo i sve pet, htjeo sam se direkt spoji no na glavnom sam vodu pa nemogu, jer onda uništavam tu jednu paricu(skračujem ju i više nije pod brojem)

Sve je to u redu, ali oni su meni redovno dolazili kući (znači malo malo sam ih zivkao) i mijenjali cu čak kablove od kutije na kući nekih par metara dalje u zemlji .. Mrdali su sa svime mogućim i dalje ništa .. To bi meni sve bilo u redu, shvatio bi, ali ne mogu jer sam prije imao savršenu brzinu .. 

13 godina
neaktivan
AmD kaže...

Sve je to u redu, ali oni su meni redovno dolazili kući (znači malo malo sam ih zivkao) i mijenjali cu čak kablove od kutije na kući nekih par metara dalje u zemlji .. Mrdali su sa svime mogućim i dalje ništa .. To bi meni sve bilo u redu, shvatio bi, ali ne mogu jer sam prije imao savršenu brzinu .. 

Al postoji i još jedan problem, ako je priključeno na taj vod puno dsl korisnika a kablei su naravno stari ne uparičeni za dsl uslugu, dobije tzv preslušavanje linije, il ti ga magnetsko polje koje se širi oko ostalih parica radi smetnje i gušenje na tvojoj, e onda ti tu nema sreće to je to i trpi, ili davi pa neka kopaju kabal i postavljaju kabel kakvi treba bit za dsl.

16 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
AmD kaže...

Al postoji i još jedan problem, ako je priključeno na taj vod puno dsl korisnika a kablei su naravno stari ne uparičeni za dsl uslugu, dobije tzv preslušavanje linije, il ti ga magnetsko polje koje se širi oko ostalih parica radi smetnje i gušenje na tvojoj, e onda ti tu nema sreće to je to i trpi, ili davi pa neka kopaju kabal i postavljaju kabel kakvi treba bit za dsl.

Ali oni bi to morali objasniti meni kao korisniku .. A ne praviti majmuna od nekoga. Da je to problem ja mislim da bi se to pojavljivalo i prije - jer na tom vodu je jednak broj korisnika ADSL-a kao i od onda kada sam ja imao normalne brzine .. 

13 godina
neaktivan
AmD kaže...
PC - stručnjak kaže...
AmD kaže...

Ali oni bi to morali objasniti meni kao korisniku .. A ne praviti majmuna od nekoga. Da je to problem ja mislim da bi se to pojavljivalo i prije - jer na tom vodu je jednak broj korisnika ADSL-a kao i od onda kada sam ja imao normalne brzine .. 

Ne nije taj tvoj dio do izvoda je samo jedan dio od mislim da 150 parnog kablea koji ide dosta dalje od ovoga obično 500 m .. tako da ima tu jaaako puno faktora.. koji utječu na to, no daj ti slikicu iz rutera pa čemo več vidit šta bi moglo bit.

16 godina

Ja se prakticki nalazim u slicnoj situaciji kao kolega gore. U ovih 2 godine je internet radio ovako. Max tv upaljen, brzina interneta 1.5 mbit. Rekoh OK!

U zadnjih 2 mjeseca odkad je uveden telefon jer nam treba. Max tv upaljen, brzina interneta 0.8 Mbit. Rekoh OK! ( trpim jebiga ).

A sad u zadnjih 2 tjedna. Max tv upaljen, brzina interneta 4 mbit. Rekoh savrseno! Dok nije proslo par dana.

Veza puca, internet nije radio 5 dana uopce. 3 rutera promjenjena, 10 puta zvao i prijavljivao, hitno, zurno...

3-4 puta frajer dosao.

Da bih sad na kraju zaglibio na 1 mbit brzini bez max tva.

I da bi gospodin rekao " Preopterecenost mreze ". Na koju foru je radilo onda prije? Zanimaju me faktori koji utjecu na to jer, nema teoretske sanse da su spojili jos xy ljudi i sad odjednom ja ne mogu imat ni 1 mbit!

PS: Gigasetov ruter onaj bijeli je najbolji, trust me.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 0:09 (Fake_Alert).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...
Jura iz druge galaksije kaže...

na osnovu čega temeljiš tu izjavu da se oba ova rutera mogu sakriti iza se555...mislim ja imam sva tri thompson tg782, se555 i sx763 i svaki mi je u svoje vrijeme radio bez problema, sad sam trenutno na se763 (ova dva su u kutiji stoje) i u biti nezz po čemu ti je se555 toliko bolji, ima neki primjer iz svog iskustva ili nešto na čemu to temeljiš ako je stvarno tako da se i ja se vračam na se555 :D

Normalno da sam to napisao iz vlastitog iskustva. Zakupi seedbox i pokušaj nešto uploadati putem tg782 odnosno se555. Razlika je kao nebo i zemlja. A sa sx763 imam loše iskustvo oko wireless-a koji bez razloga "zašteka" pa se mora restartati.

Kakva Vlada, takav rejting...
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Ja se prakticki nalazim u slicnoj situaciji kao kolega gore. U ovih 2 godine je internet radio ovako. Max tv upaljen, brzina interneta 1.5 mbit. Rekoh OK!

U zadnjih 2 mjeseca odkad je uveden telefon jer nam treba. Max tv upaljen, brzina interneta 0.8 Mbit. Rekoh OK! ( trpim jebiga ).

A sad u zadnjih 2 tjedna. Max tv upaljen, brzina interneta 4 mbit. Rekoh savrseno! Dok nije proslo par dana.

Veza puca, internet nije radio 5 dana uopce. 3 rutera promjenjena, 10 puta zvao i prijavljivao, hitno, zurno...

3-4 puta frajer dosao.

Da bih sad na kraju zaglibio na 1 mbit brzini bez max tva.

I da bi gospodin rekao " Preopterecenost mreze ". Na koju foru je radilo onda prije? Zanimaju me faktori koji utjecu na to jer, nema teoretske sanse da su spojili jos xy ljudi i sad odjednom ja ne mogu imat ni 1 mbit!

PS: Gigasetov ruter onaj bijeli je najbolji, trust me.

Daj mi ispis o parici iz rutera, tamo zadnja kartica u ruteru s lijeve strane internet to mi sc, pa pošalji.

Dakle stvar je ta da se više ne dijeli ukupna brzina za net i maxtv, pa ak isključiš maxtv dobiš veću brzinu neta i obratno nego maxtv ima svoju konekciju na 0.40 net na 0.33 i nemaju veze jedan s drugim maxtv dobiva onolko kolko mora jer je prioritetan, ostatak nije, još ako imaš VOIP ili ti ga IMS e onda je to sra..

Al daj ispis iz rutera pa čemo vidit di je fora otprilike.

13 godina

možeš meni reći kakva mi je parica? kod maximum line rate - fw je neki bug pa pokazuje trenutnu brzinu. točnije podatke sam prije objavio. Nakon promjene brzine upload je manji zato jer su isključili voip tj lampica za voip više nije svjetlila kad su mi digli brzinu

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice