T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 20.058
|
čitano: 7.455.946
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
T-Com Internet

ekipa. Dali vi putem Moj-Telekom aplikacije, kada idete na Internet, dali možete ukloniti spremljene "Wi-Fi uređaje" koji su u Povijesti. Ja ih imam "upamćeno" zasigurno 70-tak. I kada idem obrisati jednog ili više, označim im i dobijem grešku da ih nije moguće ukloniti. Bio sam zvak SZK za nešto drugo pa sam i to napomenuo. Te su rekli kako će ukloniti u roku od 48h ali ništa. I dalje mi javlja grešku. 
Dali se kako drugačije može ukloniti (u ruter ne mogu, jer ne mogu pristupiti nikakvim značajkama rutera, osim onog glavnog sučelja. - imam TechniColor). 

0 0 hvala 0
5 godina
Re: T-Com Internet
Gale92 kaže...

ekipa. Dali vi putem Moj-Telekom aplikacije, kada idete na Internet, dali možete ukloniti spremljene "Wi-Fi uređaje" koji su u Povijesti. 

Čijoj povijesti? Gdje?

14 godina
zelenapaprika kaže...
Gale92 kaže...

ekipa. Dali vi putem Moj-Telekom aplikacije, kada idete na Internet, dali možete ukloniti spremljene "Wi-Fi uređaje" koji su u Povijesti. 

Čijoj povijesti? Gdje?

Kad se ide u moj telekom aplikaciju na pametnom telefonu 
Internet 
Povezani uređaji 
Nepovezani uređaji... 

Ugl proradilo je... svejedno hvala 

5 godina
Gale92 kaže...
zelenapaprika kaže...
Gale92 kaže...

Čijoj povijesti? Gdje?

Kad se ide u moj telekom aplikaciju na pametnom telefonu 
Internet 
Povezani uređaji 
Nepovezani uređaji... 

Ugl proradilo je... svejedno hvala 

Ne pronalazim te uređaje u moj telekom aplikaciji.

3 godine
T-Com Internet

Pozz svima,naime ovako odnedavno je i kod mene postala dostupna optika i poslao sam zahtjev u Ht i sad cekam tehnicara da donese ruter.Sva instalacija je vec provedena.

E sad koliko sam skuzio ja imam svoj ruter koji koristim i zelim nastaviti koristiti i na optici,znaci trebam traziti ont + ruter combo ako zelim ukopcati svoju opremu?

I koji je postupak samog spajanja,jednostavano ukopcati lan u ont i ruter i to je to.?

0 0 hvala 0
15 godina
damir117 kaže...

Pozz svima,naime ovako odnedavno je i kod mene postala dostupna optika i poslao sam zahtjev u Ht i sad cekam tehnicara da donese ruter.Sva instalacija je vec provedena.

E sad koliko sam skuzio ja imam svoj ruter koji koristim i zelim nastaviti koristiti i na optici,znaci trebam traziti ont + ruter combo ako zelim ukopcati svoju opremu?

I koji je postupak samog spajanja,jednostavano ukopcati lan u ont i ruter i to je to.?

Ako trebaš telefon, a nemaš baš iskustva s konfiguriranjem routera i mreže, bolje ti je tražiti bridge mod.

Inače je bolje rješenje ONT + tvoj ruter, ali ga treba konfigurirati, a ako trebaš telefon tu nastaju problemi.

Najjednostavnije rješenje za taj problem:

ONT + switch (na jedan port spojiš tvoj ruter, a na drugi HT-ov speedšrot).

Rješenje 1: Idealno je da imaš VLAN switch pa na tvoj ruter pustiš samo VLAN ID 100, a na speedšrot 101 (VOIP) i 103 (ACS). Zašto je to bitno? Speedšrot i tvoj ruter će se u isto vrijeme probati spojiti na internet, a ne možeš imati 2 konekcije u isto vrijeme.

Rješenje 2: Ako imaš običan switch možeš prebaciti speedšrot u bridge mod putem Moj telekom aplikacije pa se neće spajati na internet. 

Rješenje 3: (nemaš switch): Ako tvoj ruter podržava VLAN-ove, možeš na jedan njegov port spojti Speedšrot i konfigurirati VLAN-ove. ASUS je nedavno uveo podršku za VLAN-ove ali nisam uspio na njega direktno spojiti speedšrot pa koristim VLAN switch.

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2025 20:47 (tenac).
3 godine

Hvala na opseznom odgovoru.Ne treba mi telefon niti ista samo internet.

Vecinom mi internet sluzi primarno za gaming,ruter koji imam je Netduma R3 i na bakru sam u isp ruter stavio R3 u dmz i to je funkciniralo dobro.

Znaci ako mi ne treba telefon onda samo spojim svoj ruter u ONT i to je to,a njihov ruter spremim tj ne treba mi?

Jedino sto ne razumijem ovo s VLANom?

15 godina
damir117 kaže...

Hvala na opseznom odgovoru.Ne treba mi telefon niti ista samo internet.

Vecinom mi internet sluzi primarno za gaming,ruter koji imam je Netduma R3 i na bakru sam u isp ruter stavio R3 u dmz i to je funkciniralo dobro.

Znaci ako mi ne treba telefon onda samo spojim svoj ruter u ONT i to je to,a njihov ruter spremim tj ne treba mi?

Jedino sto ne razumijem ovo s VLANom?

VLAN je “virtualni kanal” u mreži kojim ISP (internet provider) odvaja različite servise (npr. internet, IPTV, VoIP) na istom fizičkom kablu.

Uglavnom, ako koristiš samo internet nema prevelike mudrosti. Unutar postavki rutera nađeš ovako nešto:

i pod internet upišeš VLAN id 100.

Znači ti od te "mješavine" svega koju šalje HT trebaš uzeti samo internet, a upisivanjem toga ID-a daješ routeru podatak da gleda samo taj kanal.

Ovo je bitno samo ako spajaš ruter direktno na ONT.

U bridge modu taj dio odrađuje HT-ov router.

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2025 9:55 (tenac).
3 godine

Hvala sad mi je jasno.Jos jednu stvar hoce li mi trebat PPPoe podaci ili se to moze postavit i na DHCP kak je bilo do sad?

15 godina
damir117 kaže...

Hvala sad mi je jasno.Jos jednu stvar hoce li mi trebat PPPoe podaci ili se to moze postavit i na DHCP kak je bilo do sad?

Da to je to, ovo s druge slike. 

Ako ćeš se spajat preko svog rutera, trebaju podaci.

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2025 11:44 (tenac).
16 godina
Prelazak na tcom fiksni 5g se pojazao kao promašaj svih promašaja,več mjesec dana neman internet..
Došli majstiri postaviti opremu bez adekvatnog akata, pa da če doći sljedeči ponedjeljak,,,,,naravno nitko nije došao.
Pa zovi k .službu,eto ih u petak,opet šipak .Koja pušiona od firme ..
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
zzz kaže...
Prelazak na tcom fiksni 5g se pojazao kao promašaj svih promašaja,več mjesec dana neman internet..
Došli majstiri postaviti opremu bez adekvatnog akata, pa da če doći sljedeči ponedjeljak,,,,,naravno nitko nije došao.

Tehničar je bio kod mene zbog problema s VDSL-om, pa sam ga pitao za FWA 5G. Rekao je da s time imaju problema. A baš sam tada razmišljao da to uzmem.

11 mjeseci

Bok.

Molim te možeš li mi se javiti PM.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:29 (perozwer).
16 godina
Evo danas me spojilo.
14 godina
zelenapaprika kaže...
zzz kaže...

Tehničar je bio kod mene zbog problema s VDSL-om, pa sam ga pitao za FWA 5G. Rekao je da s time imaju problema. A baš sam tada razmišljao da to uzmem.

Nema problema ak se napravi kak se spada i ak je signal na lokaciji u dobrim parametrima

LP
5 godina
zabbax21 kaže...
zelenapaprika kaže...
zzz kaže...

Nema problema ak se napravi kak se spada i ak je signal na lokaciji u dobrim parametrima

Bazna stanica mi je maltene pred nosom. Trenutno korištenje frekvencija na mobitelu vidi ispod, više frekvencija u nekom stand by modu mobitela, i dvije za korištenje Speedtesta. Što se točno koristi za FWA, ne znam. Situacija sveukupno nije loša, osim kada pogase određene frekvencije (zbog štednje?).

14 godina
zelenapaprika kaže...
zabbax21 kaže...
zelenapaprika kaže...
zzz kaže...

Bazna stanica mi je maltene pred nosom. Trenutno korištenje frekvencija na mobitelu vidi ispod, više frekvencija u nekom stand by modu mobitela, i dvije za korištenje Speedtesta. Što se točno koristi za FWA, ne znam. Situacija sveukupno nije loša, osim kada pogase određene frekvencije (zbog štednje?).

Vanjska jedinica ide van te se kablira od nje do POE adaptera pa iz adaptera ide u ruter, bitno je da ima što bolji pogled prema repetitoru, da repetitor ima band n78 i da je RSRP što manji minus, u pravilu HT ne spaja ako je RSRP -105 ili veće, mada ako si tako blizu Bazne stanice vjerojatno bi i nekakav indoor ruter + gigabox simica radio bez problema, stavit ga uz prozor da što bolje upija signal i bok 

Problemi se svakako više pojave zbog loše instalacije ( ODU se montira na loš položaj, tehničar je lijen pa ostavi vanjsku jedinicu u kući, prevelika gušenja koja dovode do pucanja, ljudi odbijaju bušenja jel su mislili da vanjska jedinica se spaja '' bežično '' itd.. )

LP
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:08 (zabbax21).
5 godina
zabbax21 kaže...
zelenapaprika kaže...
zabbax21 kaže...
zelenapaprika kaže...
zzz kaže...

Vanjska jedinica ide van te se kablira od nje do POE adaptera pa iz adaptera ide u ruter, bitno je da ima što bolji pogled prema repetitoru, da repetitor ima band n78 i da je RSRP što manji minus, u pravilu HT ne spaja ako je RSRP -105 ili veće, mada ako si tako blizu Bazne stanice vjerojatno bi i nekakav indoor ruter + gigabox simica radio bez problema, stavit ga uz prozor da što bolje upija signal i bok 

Problemi se svakako više pojave zbog loše instalacije ( ODU se montira na loš položaj, tehničar je lijen pa ostavi vanjsku jedinicu u kući, prevelika gušenja koja dovode do pucanja, ljudi odbijaju bušenja jel su mislili da vanjska jedinica se spaja '' bežično '' itd.. )

Idemo redom.

Imam n78.

RSRP je između -94 i -98, znači u zelenoj zoni.

Gigabox+ je bila jedna od opcija, ali on nema telefon. Fiksni telefon mi nije presudan, ali bih ga zadržao još neko vrijeme. Na njega sada ionako zovu samo prevaranti, njuškala i telemarketing. Gigabox+ nema ograničenje brzine poput FWA, pa je bolji. I još uvijek ima unlimited promet, ako se ne varam, dok FWA ima limit od 2TB po punoj brzini. Išao sam nedavno vidjeti koji router sada daju za Gigabox+ i mislim da je neki TCL. Prije je bio Xiaomi.

Kod FWA je prije postojalo ograničenje brzine do 200 mb/s, sada piše "Svaki mjesec dobivate 2 TB internet prometa po maksimalnoj dostupnoj brzini putem 5G mreže."

Meni bi vanjsku antenu mogao staviti na ogradu balkona ili eventualno ubušiti šarafe za držač koji bi došao na bočni zid balkona. Plus, treba rupa za kabel od vanjske antene do routera. Tu bi mogla poslužiti rupa od cijevi klima uređaja, ali ju treba malo raskopati (nije velik problem).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice