T-com adsl sinkronizacija

poruka: 8
|
čitano: 7.953
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav !

već 4 mjeseca imam problem kojega nikako da riješim, a sastoji se u tome da mi jednostavno pukne internet veza i nakon toga se router više ne može sinkronizirati s centralom. Tehničari t-coma su zamijenili router (Gigaset sx763), provjerili spojeve, mijenjali brzine, čak sam i kućni telefon zamijenio, ali ništa od toga nije pomoglo. Sad konstantno prijavljujem kvar u prosjeku svakih nekoliko dana i to je to već 4 mjeseca. Najveći problem mi je što koristim sve usluge preko routera (internet, maxtv, voip). Jedini način da mi se veza sinkronizira, a što je jako čudno, je da spojim kućni telefon preko splitera u router i pustim dignutu slušalicu. Nakon toga sve proradi. Ako slušalicu spustim još nenko vrijeme sve radi i poslije toga opet stara priča. Molim za savijet !!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: T-com adsl sinkronizacija

kako mislis "spojis kucni telefon preko splitera u router"?

imas spliter prije uredjaja pa tamo spojis telefon i dignes slusku? ili?

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
17 godina
gdjuro kaže...

Jedini način da mi se veza sinkronizira, a što je jako čudno, je da spojim kućni telefon preko splitera u router i pustim dignutu slušalicu. Nakon toga sve proradi. Ako slušalicu spustim još nenko vrijeme sve radi i poslije toga opet stara priča. Molim za savijet !!!!

ajd objasni ovaj podebljani dio pa onda možemo dalje, šta je kuda spojeno? ono, daj reci šta je u šta spojeno.

jel' kod tebe uopće spojeno kako treba - na dovodu splitter pa u njega telefon u svoj priključak a router u svoj? ili nešto treće?

14 godina
neaktivan

glavna linija u spliter, u njega telefon u svoj priključak i ruter u svoj !! kad pukne veza lijepo dignem slušalicu na telefonu i adsl se sinkronizira ! bez dignute slušalice nema sinkronizacije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 20:28 (gdjuro).
17 godina
gdjuro kaže...

glavna linija u spliter, u njega telefon u svoj priključak i ruter u svoj !! kad pukne veza lijepo dignem slušalicu na telefonu i adsl se sinkronizira ! bez dignute slušalice nema sinkronizacije.

A jel vam palo na pamet promjeniti splitter? isključiti telefon sa linije - možda stvara neke smetnje kada je spuštena slušalica koje ni splitter ne može ubiti...

Probaj uključiti router i liniju bez splittera i telefona, čisto da vidiš hoće li se syncati. Hoće li se syncati kada je preko splittera a telefon nije uopće spojen?

14 godina
protjeran

I ja sam imao taj problem !!! TELEFONI TI NESMIJU BITI DIREKTNO SPOJENI IZ ZIDA NEGO IZ SPLITTERA ILI RUTERA !!!!

S poštovanjem, jsp_knzvc
14 godina

Probaj zamijenit splitter

http://www.protis.hr/products/details/modem-dlk-dsl39sp-splitter/21178

Kod kupnje splittera treba pazit da je annex B ako se radi o t-comu a i svim ostalima, jedino optima ima annex a.

Na slici 1 je jedan od načina spajanja sa dva splittera ako nekome zatreba, to je kad su telefon i modem u različitim prostorijama.

SLIKA SLIKA
RAZDJELNIK RAZDJELNIK
Splitter annex B Splitter annex B
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 21:43 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...

Probaj zamijenit splitter

http://www.protis.hr/products/details/modem-dlk-dsl39sp-splitter/21178

Kod kupnje splittera treba pazit da je annex B ako se radi o t-comu a i svim ostalima, jedino optima ima annex a.

Na slici 1 je jedan od načina spajanja sa dva splittera ako nekome zatreba, to je kad su telefon i modem u različitim prostorijama.

Ne mora ga kupovat, splitter je t-comov i nek traži od t-com montera da ga zamjeni pa da vide oće bit bolje. Neznam zašto routere mjenjaju onak "na prvu", a splittere se ne sjete dirat. Tako je jedan kolega imo problema sa linijom, prekida i štuca, neki tehničari bili dvaput i ništa i dalje prekida... dođem ja i zamjenim splitter - stavim svoj i sve radi. samo sam mu reko da zove t-comovce da mu zamjene splitter što su i napravili i da mi vrati moj "rezervni" i sad više nema problema.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice