Spor Internet

poruka: 4
|
čitano: 1.693
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spor Internet
pitanje

Nadam se da je ovo pravo mjesto za ovo pitanje, prvi put sam ovdje, a dobro bi mi došla pomoć.

Ovako-već nekih 3 tjedna imam problema sa Internetom, stalno mi šteka, stranice se užasno sporo otvaraju a online igranje je nemoguće. Zanimljivo je da ponekad radi normalno, onda počne štekat i tako stalno. Tako recimo pola sata imam normalnu brzinu (2 mbit kod T-coma) a sljedećih nekoliko sati je toliko sporo da jedva otvorim google ili wikipediu. Stalno sam spojen, sama veza ne puca, ali je skroz usporena. Prvo sam skenirao PC za viruse, malware i sl, nije došlo ništa specijalno(nikakav virus), pa sam to što je bilo počistio. Promijenio sam i modem, jer imam rezervni D-link G684T ali i  s njim je isto. Koliko znam modem je konfiguriran dobro, izgleda da sve štima, imam postavljenu šifru na wirelessu(sumnjam da mi tko krade net). Isto da napomenem da se sa PC-a spajam preko žice na modem, dok imamo i laptop u drugoj sobi preko kojeg idemo na net bežično(i na njemu internet šteka). Probao sam i sa TuneUpom konfigurirati PC, jer je otkrio par greški oko Internet veze, ali ništa od toga nije pomoglo da se vrati na normalu (sa ovom konfiguracijom sam normalno išao na net nekih 6 mjeseci ili više). Probao sam i ručno konfigurirati Ip adresu, ali ni nije pomoglo. Ako netko ima neku ideju šta bi moglo biti, volio bih čuti jer više ne znam šta da radim. Nako svega toga imam 3 teorije:

-neka greška u routeru(kojeg ne znam rekonfigurirati. tj. nisam to još radio do sada)

-nešto oko T-coma(ne znam šta je bilo sa onim navodnim povećanjima brzine?)

-nešto oko windowsa pri čemu bi ih morao reinstalirati(ali ipak bi prije htio sve druge mogućnosti iscrpiti)

Dakle, to su više-manje problemi koje imam, i neke teorije koje sam razvio. Ako se netko još nečega sjeti ili ima sličnih problema neka se javi jer mi ovo već stvarno živcira, praktički već 3 tjedna nemogu na net.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spor Internet

Jel koristiš utorrent?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan
autorov komentar

U kojem smislu? Da, imam instaliran utorrent, ali ne koristim ga već duže vrijeme upravo zbog spore veze. Ako misliš da li skidam preko torrenta nešto i istovremeno surfam(i tako smanjujem brzinu), onda ne, pa to je tako očito zaboga.

16 godina
neaktivan

Zovi T-scamove

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice