Spajanje 2 laptopa na internet preko WLAN-a

poruka: 7
|
čitano: 5.659
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spajanje 2 laptopa na internet preko bežično

ovak moj frend ima 2 laptopa i ima kasda router ali sada je dobio novi Thomson SpeedTouch 780WL(i) router

sada je trenutno spojen žično preko jednog laptopa s ovim novim thomsonom i sve radi super (znači kasdu misli baciti)

sad bi nas zanimalo kako spojiti 2 laptopa istovremeno bežičnim putem na komp a da niti jedan nije ovisan o drugom

provider je T-com i brzina 4Megabita i promet 10GB, laptop je HP i svi su driveri instalirani i niti jedan nema nikakvih virusa, windowsi su nedavno instalirani i sve odlično šljaka bla bla

TNX unaprijed jer znam da ćete mi pomoći jer jedino još ovom forumu vjerujem... LAKU NOĆ idem aj sada spati, sutra dođem

0 0 hvala 0
17 godina

U mene su spojena 2 kompa, bezicnim putem stalno, i ponekad se ukljuci i laptop također bežičnim putem, dosad nisam imao problema, jedino prije davno su me malo zezali IP-eovi, pa bi mora sebi na kompu resetirat Wireles adapter.

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hmm, ne kužim u čemu je problem, naravno da možeš spojit 2 laptopa. uključi wirelles u postavkama routera(ako nije uključen), zaštiti vezu wep keyom, spoji se i to je to.

FOR THE HORDE
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Spajanje 2 laptopa na internet preko WLAN-a

Sasvim normalno je uključenje,uključiš wirles na tvom lapu ili koliko još hočeš lapa ,odabereš mrežu(tvoju-speedT)i samo kad te zatraži ključ upišeš i to je to ,nema nikakvih problema da ne budu spojena .

Private
16 godina
neaktivan

ok hvala vam, samo mi recite koju zaštitu da stavim u postavkama routera?

WPA ili WEP i koju lozinku 64 ili 128 bitnu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stavi WPA2 128-bitnu.

WEP izbjegni, relativno ga je jednostavno crackat. WPA malo (dosta) teže, WPA2 skoro pa nemoguće (naročito ako je 128 bitna zaporka).

Načelno bi ti i 64 bitna zaporka trebala biti dovoljna. Teško da ti to netko može probit.

I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ee hvala... riješio sam mu sve, spojit se može na oba laptopa istovremeno i nema nikakvih problema, sve šljaka

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice