Router na router (DUO.Carnet)

poruka: 208
|
čitano: 141.632
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Evo ovako imam jedan problem a to je da mi se nekad zna desiti da nemam izlaz na net a spojen sam na D-Link DI-524. Sve je dosad radilo kako treba ali danas mi nema izlaz na net mada je sve spojeno i u postavkama namjesteno kako treba, ima li netko od vas ovakakav problem ? Macak da li znas mozda u cem je problem, ipak si ti majstor sto se tice ovoga, da li je CARnet mozda nesto mijenjao u postavkama!?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo na slici ispod je prikazan problem, znaci pokazuje mi da je PPPoE disconnect a kad stisnem connect nista se ne događa, a u postavkama je sve namjesteno kako treba i kako je ubjasnjeno u ovoj temi i sve je radilo kako treba do sada ali danas ne !! Macak imas li kakvo rjesenje ili mozda znas u cemu je problem ipak si ti majstor sto se tice ovoga ?!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 18:37 (djdeva).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Router na router (DUO.Carnet)
ako je sve spojeno kak treba onda nazovi SZK
17 godina
neaktivan
djdeva kaže...

imas li kakvo rjesenje?

Probaj u postavkama odabrati Dynamic PPPoE, umjesto Static.

Meni inače radi i jedna i druga opcija.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina

Pozdrav...

Imam mali problem oko spajanja dva routera...

Od routera imam dva stara t-comova (dlink 684t i gigaset sx763) te novog dlink dir655 kojeg bi spojio na jednog od ovih.

Koliko vidim u temi ima jako puno kombinacija routera, neke postavke sam isprobao, ali nisam uspio, tj. nisam ni točno shvatio što trebam napraviti.

Zamolio bih nekoga da mi objasni koja dva routera bi bilo bolje spojiti te kako točno. 

Hvala unaorijed

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 17:23 (Spyware).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Ljudi, molim pomoć...

Može li se to uopće napraviti tako da znam da vratim router ili ne.

Hvala

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Prije nego dobijes odgovor moras nam reci sta zelis postici i sta imasvsada. Spojiti dva routera nam ne govori mnogo.
:)
16 godina
logic kaže...
Prije nego dobijes odgovor moras nam reci sta zelis postici i sta imasvsada. Spojiti dva routera nam ne govori mnogo.

Ovaj novi dlink dir 655 nema u sebi ugrađen adsl modem. Ja bi ga sad htio spojiti na jednog od ovih starih koji bi bio u funkciji modema.

17 godina
neaktivan
Kabelom spojis novi i stari tako da ti kabel u stari ide u lan a na novom u wam port. U novom podesos da ti je konekcija dinamyc ip a u starom ukljucis dhcp i to bi bilo to ako su kompovi na automatici tj. Ako nemaju staticke ip adrese
:)
17 godina
jollyb kaže...

je li tko pokušavao spojit zyxel p660hw na gigaset sx763? tako da bi se više računala spajalo na zyxela koji bi služio kao ruter za net?

imam duo.carnet preko sx763 i ako se može sredit pristup preko zyxela kao u ovoj temi preko dlinka, bilo bi super. troje nas je studenata, a net puca ko kokica zbog stalnih gašenja kompova, hibernacija i sličnih situacija. na slici je pozadina zyxela, pa me zanima, može li ovaj sivi adsl konektor poslužit kao wan utor?

Pliz, help.

Molim Vas, može li mi netko potvrditi da li je moguće iskoristiti ovaj zyxel?

h=f^3
17 godina
neaktivan
jollyb kaže...

Vjerojatno nitko nije probao, ali zašto ti ne bi? Spoji taj sivi (WAN) port i Siemensov SX763, a u Zyxelu unesi postavke:

Network -> WAN -> Internet Access Setup (PPPoE),

Mode- Routing

Encapsulation - PPPoE

Multiplex - LLC

VPI - 0

VCI - 33

Unesi korisničko ime i lozinku, pa vidi.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
macak kaže...
jollyb kaže...

Vjerojatno nitko nije probao, ali zašto ti ne bi? Spoji taj sivi (WAN) port i Siemensov SX763, a u Zyxelu unesi postavke:

Network -> WAN -> Internet Access Setup (PPPoE),

Mode- Routing

Encapsulation - PPPoE

Multiplex - LLC

VPI - 0

VCI - 33

Unesi korisničko ime i lozinku, pa vidi.

Ma probao sam ja tog rutera spojit preko toga porta ali ništa, već tjednima se gnjavim raznim kombinacijama, ali nikako da pogodim pravu kombinaciju. Nabacim kasnije par screenshotova od postavki koje su ponuđene pa možda zajedno svi nešto iskemijamo :)

h=f^3
16 godina
neaktivan

SX763 moze bez problema raditi u router modu preko carneta samo što treba doci do sakrivenih postavka routera ;)

http://img198.imageshack.us/img198/6294/onlinee.jpg

pogle samo koliko skrivenih opcija ima lol

http://img21.imageshack.us/img21/7626/71076505.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/2042/22119494.jpg

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 6:19 (eXpl0it).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
eXpl0it kaže...

SX763 moze bez problema raditi u router modu preko carneta samo što treba doci do sakrivenih postavka routera ;)

http://img198.imageshack.us/img198/6294/onlinee.jpg

pogle samo koliko skrivenih opcija ima lol

http://img21.imageshack.us/img21/7626/71076505.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/2042/22119494.jpg

a ono možda da si rekao kako doći do tih opcija? -.-   skuzio sam kada se spremi ta stranica, i otvori u npr. dreamweaveru da se vide skrivene opcije...al kako do toga doc? thnx

14 godina
neaktivan
Problem sa mrežnim proširenjem

Pozdrav SVIMA !!!

Dakle , novi sam na forumu i tražio sam u tražilici i svim postovima  no nigdje nisam uspio naći sličan slučaj pa bih trebao pomoć vrsnih stručnjaka ili bilo koga tko se razumije i tko mi može pomoći kod mog problema.

Problem je dakle slijedeći:

Nalazim se u svojoj kući i zajedno sa susjedom, koji je malo dalje, preko kantene dijelimo internet popola. Posjedujem Airlive WL-1700USB wireless karticu koja je spojena sa susjedovim ruterom preko home made sat-kantene i signal je jako dobar i sa samim internetom nemam nikakvih problema, niti ja niti susjed. No stvar je u tome što bih želio da pošaljem wireless signal malo dalje, točnije 100 metara dalje u susjednu kuću gdje mi stanuju roditelji jer bih htjeo i njima omogućiti da imaju internet konekciju i sad me zanima kako bih to mogao ostvariti pomoću uređaja koje već posjedujem bez nekih dodatnih troškova.

A posjedujem dva wireless routera tipa ZYXEL P-600HW i GIGASET SX 763 od T-coma i dvije usb kartice, ovu Airlive koju sam već spomenuo i još neku CANYON usb karticu.. Stvar je u tome da je ova CANYON kartica jako slaba i ima jako mali domet tako da pomoću nje ne vidim svog susjeda, niti se ja i starci vidimo ikako pomoću nje. Jedino je AIRLIVE dovoljno jaka da se susjed i ja povežemo pa nju koristim da imam internet na svom kompu. Dakle , pitanje je kako bi mogao, pomoću svega toga, poslati internet konekciju u susjednu kuću svojim starcima. Ujedno i prilažem i skicu , koju sam napravio, da bih mogao konkretnije prikazati šta želim.

Dakle, signal ide od ROUTERA 1. pa preko airlive usb na KOMP 1. te bih s toga kompa poslao signal na KOMP 2.

Jednostavno , ali za susjeda, mog starog i mene je jako komplicirano.

Susjed i stari se ne vide(niti pomoću kantene), ja i stari se vidimo ,no neznam kako da se spojimo, a susjedov router se ne može dirati niti mjenjati/premještati jer je još pod ugovorom pa ga susjedov stari neda dirati uopće, niti njegov router podržava WDS, iako nema svrhe i da podržava jer se ja i on jedva vidimo bez pojačanja signala a kamoli on i moj stari tako da mu on ne može poslati signal direktno.

S toga, uz sve opširno objašnjeno ( ispričavam se ako je i preopširno) tražim Vašu pomoć u rješavanju ovog problema. Znači gdje šta staviti, koji router gdje,kod mene i kod staraca, koja usb kartica i kako to sve poštelati/sinkronizirati,

Unaprijed se svima zahvaljujem na pružanju bilo kakve pomoći i korisnih savjeta

Lijep pozdrav...

Link na skicu:

[URL=http://slike.hr/slike/shemaspajanja_09fc4.jpg.html][IMG]http://slike.hr/slike-male/s/shemaspajanja_09fc4.jpg[/IMG][/URL]

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 17:09 (reuf2003).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nel covjerk spoji drugi router na prvi ( LAN port 1 na LAN port 1) i nek na drugom slizi wifi i sve ce mu raditi i svi ce spajati...

0 0 hvala 0
15 godina

Da li je moguće za uslugu DUO.Carnet nabaviti neki novi router+modem uređaj tako da se izbjegne korištenje dva routera. Ako može koji uređaj preporučujete?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav! Imam jedan problem sa Trio.Carnetom. Naime, kod cure imaju Trio.Carnet sa Siemens SX763 routerom i ja sam im htio na njega dodat još jedan router (Linksys WRT54GC) i na njemu napravit PPPoE konekciju, tako da se ona može spajat sa više uređaja na internet, žično, bežično, kako god (2 laptopa i mobiteli). Međutim, probali smo to danas i nije upalilo. Ona se spaja na net preko laptopa tako da se prvo mora spojit na router (žično ili bežično, svejedno), i nakon toga mora pokrenut Iskon Carnet konekciju na laptopu na kojoj je podešen PPPoE protokol sa Carnet username i passwordom.

Evo ovako, opisat ću trenutno situaciju. Dakle, taj njihov iskonov Siemens router je trenutno konfiguriran ovako:
[URL=http://img14.imageshack.us/img14/6800/markoky.jpg][IMG]http://img14.imageshack.us/img14/6800/markoky.th.jpg[/IMG][/URL]

Nije mi jasno zašto je on tako konfiguriran, tj. zašto nije u bridging modu. Jer, kad se spoji s laptopom bežično na taj router, nije na internetu dok god na kompjuteru ne pokrene PPPoE konekciju sa Carnet username i passwordom. Zašto onda mora i na routeru bit podešena PPPoE konekcija kad se tako i tako ona mora pokrenut sa laptopa?

I sad, kad sam spojio svoj router na njega, podesio sam ga ovako:

[URL=http://img839.imageshack.us/img839/6910/81137359.jpg][IMG]http://img839.imageshack.us/img839/6910/81137359.th.jpg[/IMG][/URL]

Međutim nije se htio connectirat, veli da ne može uspostavit vezu. Šta bi tu trebalo još podesit? Ovaj Siemens router, dali treba bit postavljen PPPoE ili Bridging (MER)? Nigdje ne vidim ovdje PPPoE pass-through koji bi trebao bit omogućen.

Dali bi možda bolje bilo da stavim DD-WRT na ovaj Linksys, možda čak je moguće da on kao takav ne funkcionira sa ovom vezom?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 18:25 (marke).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, imam i ja jedno pitanje. Narucio sam Iskon.Carnet.TRIO, doma imam dva modema od D-LINK-a, G684T i 2640R. Također želim izvesti kombinaciju da jednog od njih koristim kao ruter da držim Iskonov modem u route modu, jedino nisam siguran da li je bilo koji od ta dva d-linka sposoban za to - nijedan nema zaseban WAN port. Ima li netko pojma da li se neki od LAN portova na spomenutim D-Linkovima može prekonfigurirati da služi kao WAN port?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

svima je već općepoznato sa iskon voli ljude s tim modemima routerima i tak dalje i tak šire. Uglavnom ja ima Siemens Gigaset SX763 od iskona i naravno da sve više nemogu spajati preko iPada i mobitela i svih tehnoloških novotarija pa sam ja, ko Mujo, zvao njih i sad oni meni nes govore i ja sam uglavnom popamtio da treba kupit novi router i otić na internet i pronać kak se to spaja. Ja, naravno totalno neuk za informatiku il kaj god to bilo, sam iso kupiti router i lik mi je preporucio neki tp-link TL-WR941ND i naravno da sam ja iskeširao novce i dođem doma da sve to spojim i koristim onu carnet šifru i nema teorije da bi to radilo. I ja sam fino odustao, spremio router u ormar i  spajam se samo preko laptopa i to s onom ikonicom... i sad sam nedavno dobio iPad i već mi je dosta da se mogu spajat samo preko 3G-a i odlucio sam ponovno pokušat se spojit s tim tp-linkom i naravno da nejde i sad sam našo ovaj forum i skužio sam da većina ljudi ima dlink i totalno se drugačije konfigurira i naravno da nema uspijeha s konekcijom tplinka. Pa ako mi netko može pomoći step-by-step kako da to sve složim i da napokon mogu koristit internet kak se spada. I kuzim da je slićno al ovaj ima neki Russan PPPoe, a nema PPPoe normalni i mogu "popunit" sva polja, ali me traži neki Subnet Mask i da me ubiješ ja ne znam kaj tu treba upisati. Na lanu je taj Subnet Mask 255.255.255.0 i kad pokušam s tim brojem na wan kaže mi da nemogu biti isti brojevi....

Nadam se da će se naći dobra duša koja bi bila voljna to objasniti...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Poz svima danas sam dobio ENKOM router od Iskona i naravno zakljucan PPPoE :(

Probao sam spojit sa Siemens sx763 ali nisam uspio, podesio sam sve kako ste rekli, ali nece jedan ruter vidit drugog.. Spojio sam u Enkom u LAN 1 i u Siemensov port 4 (wan port) i ne prepoznaju se ruteri, nemogu na kompu uci u ovaj simensov.

Zna netko kako otkljucati taj Enkom ruter ili kako napravit da mi radi preko drugog rutera internet na svim kompjuterima?

0 0 hvala 0
16 godina

-

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 1:12 (kunof00).
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

molim vas za malu pomoć...

Imam iskon trio carnet i nabavio sam zyxel p-660hw-t3 router i htio bi ga spojiti sa siemensom sx763 routerom koji sam dobio od iskona.

stavio sam print screen postavki ( upisao sam username i pass, ali sam ih na prt scr izbrisao) i molim vas za pomoć što je krivo.

u koji točno port trebam uštekati siemens i zyxel. ako uštekam sivi port (navodno da je to wan port) na zyxelu sa lan portom na siemensu, na siemensu mi ne svijetli lampica kao da je uštekan...

maltretiram se već dugo sa ovim i nikako složiti...

Puno hvala!

postavke 1 postavke 1
postavke 2 postavke 2
zadnja strana routera zadnja strana routera
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 23:30 (jakristian).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Macak...

molim te pomoć oko spajanja dva routera...

Puno hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 21:11 (jakristian).
17 godina
neaktivan
jakristian kaže...

Ovako, možda sam već i naveo, ali činjenica je da sam ovo isprobao samo na D-Linkovim routerima. U tom smislu, nije mi poznato i ne garantiram da će raditi na nekom drugom routeru.

Ipak, mogu dati par natuknica, pa probaj.

Kao prvo, što se tiče spajanja - LAN kabelom spojiti LAN1 port na Siemensu i WAN port na Zyxelu (sivi port).

Dalje, Zyxel mora biti konfiguriran na način da je njegova IP adresa 192.168.5.2 i subnet 255.255.255.0

Što se tiče postavki Zyxela:

1. Mode - Routing

2. Encapsulation - PPPoE

3. Multiplex - VC ili LLC (za ovo nisam siguran, pa probaj ili jedno ili drugo)

4. VPI - 0

5. VCI - umjesto 33 probaj staviti 86

6. ATM QoS - stavi VBR

Cell Rate nemoj dirati, dalje unesi korisničko ime i lozinku

7. IP address - Obtain...

8. Connection - Nailed-Up

9. PPPoE Passthrough - No

10. Zero Configuration - ovu opciju koristi u kombinaciji sa stavkom 5. (ili stavi NO + VCI=86 ili stavi YES -> u tom slučaju Zyxel bi sam trebao povući vrijednosti VPI/VCI) 

P.S. ne znam postoji li negdje u postavkama Zyxela vrijednost MTU, ako da, morala bi biti 1492.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 12:49 (macak).
16 godina
neaktivan

Pozdrav. Zanima me dali se mogu konektovati na stari komsin router koji nesluzi nicemu. Router je postavljen na njegovoj staroj kuci ali se njemu nemoze fizicki pristupiti. Kada uhvatim router signal pise WISPI.APO4 ali kada kliknem da se konektujem nistase nedesava odnosno pokusava se konektovati pa dali ja mogu unijeti neke podatke da bi mogao uci na njega.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Molim vas pomoć!

Radi se o teme da bi se u dogovoru sa susjedom spojio na njegov internet.

On ima t-com internet i ruter speedtouch , a ja sam ga nekad imao i ostao mi ruter thomson tg782, udaljeni smo 50 m i dogovor je da se bi ja spojio na njehov ruter sa svojim preko wirelessa, no neznam što trebam i gdje podesiti, pa vas molim da mi objasnite u koracima,

1. što treba uraditi kod njega na ruteru 

2. što treba uraditi kod mene na ruteru

Bio bi zahvalan bilo kome tko mi može pomoći

Samo jedna napomena neznam zašto ali ukucavanjem 192.168.1.1 ne otvara mi se login za thomsona.

Trenutno koristim vip homebox ali brzina(max edge) je grozna ponekad jedva otvori u par minuta osnovnu stranicu google

Unaprijed hvala na pomoći!

13 godina
neaktivan
expertx kaže...

Samo jedna napomena neznam zašto ali ukucavanjem 192.168.1.1 ne otvara mi se login za thomsona.

Ovo sam riješio , mogu ući u ruter.

13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, imam jedan manji problem. Pošto imam više kompova u kući i TRIO.Carnet, morao sam izvesti ovaj trik sa jednim Canyonovim ruterom koji je preko svog WAN porta spojen na Iskonov modem Albis. Canyon dakle radi u route modeu i stalno je spojen, na njega su spojena dva kompa. Treći komp je u dnevnom boravku gdje se nalazi i telefonski prikljucak te Albis modem od Iskona, a taj treći komp je direktno spojen na Albis i u biti se na net spaja preko dial-up adsl konekcije (tj. bridge mode).

Dodijelio sam Canyonu IP adresu 192.168.5.2, a Albis ima svoju defaultnu 192.168.5.1. Problem je u tome što ja sa ova dva kompa koja su spojena preko Canyona nikako ne mogu kroz browser uopće pristupiti na 192.168.5.1, niti mogu u mreži vidjeti onaj treći komp koji je u dnevnom (niti taj komp može vidjeti ova dva druga). Dodatan problem je što mi utorrent prigovara da mu port nije otvoren, a otvoren je ispravno u Canyonu, pa pretpostavljam da je opet problem u Albisu.

Sumirano, pitanja su:

1) Da li mogu nekako izvesti da mogu pristupiti na 192.168.5.1?

2) Da li se može izvesti da se svi kompovi u toj mreži vide međusobno?

P.S. Ilustracija je u attachmentu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad nije išlo na ovaj način onda sam okrenuo priču na drugu stranu i uspješno riješio problem spajanja mobom na DuoCarnet. Investirao sam u ovu karticu http://www.instar-informatika.hr/search.asp i uz malu pomoć programa ConnectifyeMe uspješno stvorio virtualni ruter na koji se bez problema spajam mobitelom ili laptopom bez dialup konekcije.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 23:44 (velikimedo).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice