Router - pali gasi

poruka: 34
|
čitano: 19.074
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Router - pali gasi

Uglavnom spajam se preko routera na Internet, i na njega je spojen samo jedan PC(moj). Router radi u bridge modu, što znači da je stalno praktički online bez potrebne manualne konekcije.

E sad, pošto su mi otišla već u vječna lovišta 2 T-comova routera (Zyxel i D-link), a sad imam Thompsonov Speed-Link, razgovarao sam s jednim T-comovim radnikom (operater koji izlazi i okolo priključuje routere i obavlja poslove priključivanja) o paljenju i gašenju routera kad ga se ne koristi.

Zanima me, recimo jeli vi preko noći ili kad vam je PC ugašen, skupa s njim ugasite i router? Na "ugasiti" mislim na onu sklopku iza njegovog kucista koja ga ugasi u cjelosti. Ja dosad nikad, samo bi ugasio PC i to je to... i mislim da je tako ispravno, dok ovaj operater vodi neku spiku da su mi dva zadnja routera otišla od "pregrijavanja" i da bi to trebalo gasiti kad se ne koristi PC.

Mišljenja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Router - pali gasi
ReiKo kaže...

Uglavnom spajam se preko routera na Internet, i na njega je spojen samo jedan PC(moj). Router radi u bridge modu, što znači da je stalno praktički online bez potrebne manualne konekcije.

E sad, pošto su mi otišla već u vječna lovišta 2 T-comova routera (Zyxel i D-link), a sad imam Thompsonov Speed-Link, razgovarao sam s jednim T-comovim radnikom (operater koji izlazi i okolo priključuje routere i obavlja poslove priključivanja) o paljenju i gašenju routera kad ga se ne koristi.

Zanima me, recimo jeli vi preko noći ili kad vam je PC ugašen, skupa s njim ugasite i router? Na "ugasiti" mislim na onu sklopku iza njegovog kucista koja ga ugasi u cjelosti. Ja dosad nikad, samo bi ugasio PC i to je to... i mislim da je tako ispravno, dok ovaj operater vodi neku spiku da su mi dva zadnja routera otišla od "pregrijavanja" i da bi to trebalo gasiti kad se ne koristi PC.

Mišljenja?

Koliko je ADLS u Hrvatskoj? Sigurno 4-5 godina, e od tada sam korisnik i imam onaj prvi Simensom WLAN ruter, uvijek sam ga gasio i palio i nije mi do sada iznevjerio, sto znaci da je moža u pravu sto se tice pregrijavanja. Zaista, nekon 10 sati sto mu bude upaljen na njemu mogu ispeć jaje. :D
Intel Core 2 Duo E8500 i SCYTHE Mine, ATi Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w, Creative Labs X-Fi Xtreme Game
16 godina
neaktivan
Router - pali gasi

Ja koristim Trendnet TEW-432BRP WLAN ruter, na njemu su 2 kompa, i godinu ipo dana ga koristim, nikad ga nisam iskljucivao, skopcan je na UPS, koristim bezicni internet!

Glede temperature, evo sad ga pipam ruter i adapter od struje i jedva osjetim da su se ugrijali!

Matična: Asus P4-P800 Procesor: Intel P4 3.00GHz @ 3.60GHz Graficka: Asus Ati Radeon HD 3650 512MB SILENT AGP 890/1400 HDD: 500GB+120GB WD RAM: 2x1GB Dual-Channel DDR400 Kingston Cooler: Zalman CNPS7000B-Cu Power: Corsais TX750 Audio: Yamaha - Digital Home Theater 5.1 Surround
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Router - pali gasi

Istina je negdje u sredini oni najkvalitetniji i najbolji router-i se sigurno ne trebaju gasit dok ovi jeftini najvjerojatnije i da a s druge strane ak se nekaj ne koristi prek noci pa trebalo bi se ugasit cemu da sljaka ak ne treba, no neki router-i nemaju gumb za gasenje!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ReiKo kaže...

... Router radi u bridge modu, što znači da je stalno praktički online bez potrebne manualne konekcije....

Baš obratno, ako je tako onda on radi u routing modeu (username i password ukucani u router), pa ti samo upališ računalo i odma si na netu.

Bridge mode je kad se ti spajaš preko konekcije napravljene na tvome računalu.

Ja osobno imam D-link 584T u routingu i nikada ga negasim, radi mi 24/7 što zbog moje lijenosti što zbog MaxTv-a pa da se starci nemoraju zezati s paljenjem istoga da bi mogli gledati televiziju.
"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
16 godina
neaktivan

ja imam speedtouch i nikad ga ne gasim ... jos uvijek me sluzi i nije stvarao probleme ... neka tako i ostane hh

dado
17 godina
neaktivan
nCh! kaže...
ReiKo kaže...

... Router radi u bridge modu, što znači da je stalno praktički online bez potrebne manualne konekcije....

Baš obratno, ako je tako onda on radi u routing modeu (username i password ukucani u router), pa ti samo upališ računalo i odma si na netu.

Bridge mode je kad se ti spajaš preko konekcije napravljene na tvome računalu.

Ja osobno imam D-link 584T u routingu i nikada ga negasim, radi mi 24/7 što zbog moje lijenosti što zbog MaxTv-a pa da se starci nemoraju zezati s paljenjem istoga da bi mogli gledati televiziju.
 Sorry pomješao sam izraze, imaš pravo,u  routing modu radi, a ne u bridge.

Sad, neznam dali da ga gasim preko noci ili ne, malo sam i ja ljen paliti ga uvjek ujutro kad palim PC ali na drugu stranu i nije neka tlaka...steta što nema nekog konkretnog odgovora ili znanstvene činjenice :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 0:34 (ReiKo).
16 godina
neaktivan
Router - pali gasi

jel može netko objasniti kako se prebaci iz router moda u bridge na XP-u,modem d-link dsl2640r.

HVALA :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zdravko kaže...

jel može netko objasniti kako se prebaci iz router moda u bridge na XP-u,modem d-link dsl2640r.

HVALA :)

U principu, jednostavno. Ili se posavjetuj s uputstvima pa ga poštelaj iz preglednika (browsera) upisivanjem njegove IP adrese (najčešće 192.168.1.1) u adresnu traku ili ga resetiraj "tvrdo" prekidačem koji se obično nalazi sa stražnje strane routera.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
Router - pali gasi

evo da malo osvježim temu i meni se također speed touch 780wl pregrijava(nikad ga ne gasim, a imam i maxtv) tako da ću poslušati jednog našeg forumaša koji je jednostavno zabušio na tog paklenog gada vent

sad vidim da on ima rupice za hlađenje dolje,ali ništa od toga

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moj vec odavno glumi kornjacu i lezi na ledjima s rupicama prema gore. za sada je to bilo dovoljno da ne pravi nikakve probleme.

:)

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
16 godina
neaktivan
Router - pali gasi

Imam jedan problem sa routerom. Imam 2 kompa, laptop i obican. Ja sam na netu na obicnom, i kad se laptop upali nakon nekog vremena mi se restarta router, samo od sebe. Onda se upali i opet nakon nekog vremena se restarta. Sve je u redu kad je laptop ugasena, a cim ga upalim gotovo. Probo sam skenirat za viruse al nista. Stvarno nznm u cemu je fora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Update firmwarea od routera? Pokusao?

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Update firmwarea od routera? Pokusao?

nisam, kako se to radi?

17 godina
neaktivan

Koji router?

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Koji router?

Thomson SpeedTouch ST780

17 godina
neaktivan

Sad gledam da je unutra neki tcomov firmware. Zasto ne trazis novi od tcoma?

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Sad gledam da je unutra neki tcomov firmware. Zasto ne trazis novi od tcoma?

dobio sam novi prije neki dan, al sam mislio da je mozda do kompa kvar. Pri produljenju ugovora mogo sam birat izmedu antivirusnog programa(imam ga vec,legalno downloadan ;) ) i novog rutera. Pa sam izabro ruter Thompson TG782.

Znaci bolje da zamjeni ruter?

17 godina
neaktivan
Router - pali gasi

Mršti se našao sam nešto ružno u vezi tog routera

http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/1203492.html

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Router - pali gasi

Evo kako sam ja riješio problem,router mi je od 0-24 upaljen i nemam problema s pregrijavanjem. Najjednostavnije staviš usb vent i nemaš brige.

usb vent usb vent

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
miljac007 kaže...

Evo kako sam ja riješio problem,router mi je od 0-24 upaljen i nemam problema s pregrijavanjem. Najjednostavnije staviš usb vent i nemaš brige.

haha, pametno.

I jel sve radi ok?

16 godina
neaktivan
Router - pali gasi

e ovak, da ne otvaram novu temu imam pitanje - kak da postavim ovaj svoj optimin huawei smartax mt 880 (imba) da radi u routing modeu? jer mi stranicu 192.168.1.1 ne ucitava :/

Pomozite eHrvatskoj! http://www.erepublik.com/en/referrer/InfernoTheCroat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Siguran si da je to pravi IP?

16 godina
neaktivan
Router - pali gasi

Radi fantastično! Uvijek je led ledeni,da mu neznam šta radiš. I meni su dva routera riknula radi pregrijavanja,e bome ovaj neće sigurno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

a tak kazu da je obicno. kak da znam koji je pravi?

17 godina
neaktivan
Inferno kaže...
logic kaže...

a tak kazu da je obicno. kak da znam koji je pravi?

Kad se konektujes pod properties od veze imas default gateway. Taj ip bi trebao biti od routera

16 godina
neaktivan
Router - pali gasi

baah na ovoj sedmici se ne snalazim

da ovdje pokusam namjestit nesta? ak da sta da upisem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Router - pali gasi

meni se isto gasi tomson .. nezz sta mu je ...

cekam mjesec dana da istekne ugovor i onda uzimam onog novog bijelog simensa ...

:D

- xFire: rebelsy - bc2: rebelsyz0r - please add me ! -

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Inferno kaže...

e ovak, da ne otvaram novu temu imam pitanje - kak da postavim ovaj svoj optimin huawei smartax mt 880 (imba) da radi u routing modeu? jer mi stranicu 192.168.1.1 ne ucitava :/

meni je na optimi 192.168.2.1

15 godina
neaktivan

Prvi puta cujem za gasenej routera......imam ADSL od kako je dosao kod nas i bas nikada nisam gasio router i nikada mi nije stvarao probleme.

Jedan je "vrisnio" no mojom krivicom, a ne radi "pregrijavanja".....

Uz to router mi je "zakacen" iza stola i svih mogucih gluposti te da bih i dosao do njega, svaki dan bih morao izvlaciti stol i raditi neke gluposti.

Mozda imam "srece" sa routerima ili nesto no evo, prvi puta u zivotu cujem da netko po noci gasi router....a ako se router sam tako pali i gasi onda zovi SZK i neka ti daju novi. Tako sam ih ja zvao i dobio isti dan drugi bez ikakvih posebnih ispitivanja.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice