Pucanje MaxADSL veze

poruka: 12
|
čitano: 2.730
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Pucanje MaxADSL veze

Evo, danas kad sam došao iz škole mi je počela pucat veza, svakih par minuta. Žuti trokut na Lan ikoni u taskbaru, idem na Troubleshooting, ali ne radi, čak mi je to napravio i dok sam pisao ovaj post. Idem na 192.itd.itd i tamo piše your DSL connection is down, upalio sam i ugasio modem, provjerio SVE telefonske kablove, LAN kabel, čak mi i na mobitelu na wirelessu ne radi svakih par minuta. Onda proradi na par minuta, pa opet isto. Brat mi kaže da mu je to bilo i jutros dok je radio nešto za školu.

Što da dalje radim da nađem kvar? U Network and Sharing Centeru mi je crveni križić na onoj crti između modema i interneta (to se naravno makne kad se nađe problem).

0 0 hvala 0
14 godina
Pucanje MaxADSL veze

Znači dolazi do prekida na vezi između tel. linije i ADSL modema? Koji modem i kojeg provajdera interneta imaš?

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 20:41 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Pucanje MaxADSL veze

THOMSON TG782, a provider je (očito) T-com

0 0 hvala 0
14 godina
Pucanje MaxADSL veze

OK, znači ako veza puca između modema i linije, a ne između modema i PCa zovi T-COM (0800 9000) pa neka to oni riješavaju, za to im plaćaš pretplatu.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 20:48 (Valentin17).

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Pucanje MaxADSL veze

Zvat ću ih sutra onda.

Imam splitter i nije u njemu problem. Sve je spojeno kako treba.

0 0 hvala 0
14 godina
Pucanje MaxADSL veze

To ne možeš znat, jesi probao spojit bez njega?

EDIT: Svakako nazovi njih, neka to riješavaju.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 20:54 (Valentin17).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Pucanje MaxADSL veze

Ne mogu bez njega, kablovi su prekratki.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pucanje MaxADSL veze

ISTA STVAR OVDJE!

Jos zovem i 15 minuta sam cekao da mi se javi agent i onda me ko budalu pital pitanja "jeste sigurni da LAN kabel zastekan u router".

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pucanje MaxADSL veze
footballer kaže...

E onda nemoj pričat da si sve isprobao kad nisi, možda je problem u kontaktima tel. utičnice (probaj spojit ponovo ako znaš), možda i vjerojatno u splitteru, možda u kabelima, to ne možeš znat dok ne isprobaš sa drugim kabelima, drugom tel. utičnicom i drugim splitterom (ili bez njega), a možda je prekid neki i negdje druge u tel. instalaciji u zidu.

Kažem zovi t-com.

Valentin
14 godina
odjavljen
Re: Pucanje MaxADSL veze
Valentin17 kaže...
footballer kaže...

E onda nemoj pričat da si sve isprobao kad nisi, možda je problem u kontaktima tel. utičnice (probaj spojit ponovo ako znaš), možda i vjerojatno u splitteru, možda u kabelima, to ne možeš znat dok ne isprobaš sa drugim kabelima, drugom tel. utičnicom i drugim splitterom (ili bez njega), a možda je prekid neki i negdje druge u tel. instalaciji u zidu.

Kažem zovi t-com.

Ma sve utičnice sam pospajao ispočetka.

14 godina
odjavljen
Pucanje MaxADSL veze

Pokušao sam i bez splittera, isto, sad ću zvat T-scum, valjda će se riješit.

0 0 hvala 0
14 godina
Pucanje MaxADSL veze

Ma tko zna, možda je i modem dao svoje, nema tu neke kvalitete, zovi njih neka to riješavaju.

Valentin

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice