Pozdrav ljudi, nije da se totalno kužim u ovo ali pokušat ću biti što precizniji... danas mi došao B.net, naravno uzeo sam onaj klasičan modem koji nema wireless mogućnost, a naravno meni treba wireless
E sad, fora je da doma imam WL modem koji sam mislio postaviti u, valjda mi to treba, bridge modu kako bi imao wireless. Znači, na postojeći dobiven od B.neta Thomson THG541 dodao bi i SpeedTouch 780i WL, ali javlja mi se problem s IP adresom. Kad hoću pristupiti onom WL modemu preko IP adrese (192.168.100.1) ulazi mi u nekakav generički prozor Thomson i piše model THG541. To nikako nije onaj od ovog 780i modela jer niti onu šifru i user name ne upisujem niti imam onaj standardni izbornik koji sam inače imao. S knjižicom koju imam s tim WL modelom piše da je ova gornja šifra za njega, pa pretpostavljam da oba modema imaju istu IP adresu.
Dakle, moje je pitanje kako da ja pristupim ovom WL modelu i ako je moguće promijenim tu IP adresu? Na stolnom kada spojim 780i model imam i dalje normalno net, ali na laptopu mi internet ne radi iako on detektira wireless mrežu, ali kao nema internet signala pa pretpostavljam da je potrebno malo podesiti opcije modema?
Zahvaljujem