Pristupanje modemima s istim IP-om

poruka: 3
|
čitano: 4.246
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav ljudi, nije da se totalno kužim u ovo ali pokušat ću biti što precizniji... danas mi došao B.net, naravno uzeo sam onaj klasičan modem koji nema wireless mogućnost, a naravno meni treba wireless {#}

E sad, fora je da doma imam WL modem koji sam mislio postaviti u, valjda mi to treba, bridge modu kako bi imao wireless. Znači, na postojeći dobiven od B.neta Thomson THG541 dodao bi i SpeedTouch 780i WL, ali javlja mi se problem s IP adresom. Kad hoću pristupiti onom WL modemu preko IP adrese (192.168.100.1) ulazi mi u nekakav generički prozor Thomson i piše model THG541. To nikako nije onaj od ovog 780i modela jer niti onu šifru i user name ne upisujem niti imam onaj standardni izbornik koji sam inače imao. S knjižicom koju imam s tim WL modelom piše da je ova gornja šifra za njega, pa pretpostavljam da oba modema imaju istu IP adresu.

Dakle, moje je pitanje kako da ja pristupim ovom WL modelu i ako je moguće promijenim tu IP adresu? Na stolnom kada spojim 780i model imam i dalje normalno net, ali na laptopu mi internet ne radi iako on detektira wireless mrežu, ali kao nema internet signala pa pretpostavljam da je potrebno malo podesiti opcije modema?

Zahvaljujem {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mozda i postoji neko komplicirano rijesenje za tvoj problem, ali ja cu ti ponuditi jednostavno koje ce bez imalo muke raditi. Kupi wireless usb stick i skini connectify program. To u kombinaciji radi kao i wireless router.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Pristupanje modemima s istim IP-om

Nisam to nikada radio ali mi ovo prvo pada na pamet:

• Prebaci SpeedTouch natrag u router mod i podesi mu neku IP adressu drukčiju od THG541 modema (ili THG541 modemu promijeni IP adresu, svejedno je, bitno je samo da nisu iste)
  • Na THG541 modemu isključi DHCP
  • Spoji THG541 modem mrežnim kabelom sa SpeedTouchem (putem LAN konektora na oba modema)
  • Isključi DHCP na SpeedTouchu.
  • Spoji ostala računala sa SpeedTouchem.
  • Računalima u mreži ručno dodjeli IP adrese (svako računalo različitu) i postavi gateway na IP adresu THG541 modema.
Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 21:58 (rustweaver).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice