Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.235
|
čitano: 1.323.086
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Re: Optima telekom internet
mce64 kaže...
Meni je ugovorna obveza istekla pa sam prešao na ht, pretpostavljam da i ja moram vratit ruter. Kako najbolje to poslati ?

S njihovog weba:

Povrat opreme može se izvršiti isključivo slanjem putem pošte.

Adresa za slanje je: 

OT- Optima Telekom d.d. 
Bani 75a,Buzin, Zagreb 

10 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Dakle dosao je i taj dan, provukli optiku u zgradi i vrijeme je da se ide sto dalje od Optime :)

Trenutno imam TO2 koji je 10 posto vise ne ide preko bakra a da ne puca tako da...

Sto valja uzeti sto se tice optike? Ne trebaju mi ekstra lude brzine, stabilno i jeftino se trazi ali bitna je i podrska ako bude problema.

1 0 hvala 0
14 godina

napokon dobio raskid od optime, izbjegavati u širokom luku, optima totalno razočaranje...

7 godina
neaktivan
robee1 kaže...

Dakle dosao je i taj dan, provukli optiku u zgradi i vrijeme je da se ide sto dalje od Optime :)

Trenutno imam TO2 koji je 10 posto vise ne ide preko bakra a da ne puca tako da...

Sto valja uzeti sto se tice optike? Ne trebaju mi ekstra lude brzine, stabilno i jeftino se trazi ali bitna je i podrska ako bude problema.

Probaj T-com optiku ako imaš. Nemoj redovnim putem, već preko prodajnog predstavnika. Idi na temu T-com internet i pitaj za cijene. Javit će ti se već netko s ponudom.

7 godina
neaktivan
mickname kaže...

napokon dobio raskid od optime, izbjegavati u širokom luku, optima totalno razočaranje...

Slažem se iz razloga što su mi prodavali med i mlijeko, a dobio sam drekec.

A kakvo je tvoje iskustvo s njima? Zašto savjetuješ zaobilazak u širokom luku?

10 godina
neaktivan
Mnghwa kaže...
robee1 kaže...

Probaj T-com optiku ako imaš. Nemoj redovnim putem, već preko prodajnog predstavnika. Idi na temu T-com internet i pitaj za cijene. Javit će ti se već netko s ponudom.

Hvala za info, ode na njihovu temu, Optime mi je i tako dosta :)

14 godina
Mnghwa kaže...
mickname kaže...

ovo je c/p sa stranic prije...

"Slično iskustvo imam i ja.

Prodali uslugu 30mbps i sve radilo do 4. mjeseca 2017g. i od tada su tehničari izlazili 10 puta na teren, 5 puta od optime, 5 puta od ht-a.

Kolega koji se bavi instalacijama interneta kaže, nekome su prodali uslugu kao i tebi a njega spojili na vdsl a tebe prebacili na adsl, nisi jedini ima ih koliko hočeš nezadovoljnih sa optimom. Samo prebacuju jedni na druge, nije do nas nego do njih, a ja u sredini ko _ita. Internet u banani. Pa zovu nonstop evo novi paketi, povoljne cijene, reko samo mi pošaljite raskid ugovora, došlo riješenje da imam pravo na raskid bez penala, sada čekam samo da me isključe i prelazim na drugog operatera, najvjerovatnije tcom..."

7 godina
neaktivan
mickname kaže...
Mnghwa kaže...
mickname kaže...

ovo je c/p sa stranic prije...

"Slično iskustvo imam i ja.

Prodali uslugu 30mbps i sve radilo do 4. mjeseca 2017g. i od tada su tehničari izlazili 10 puta na teren, 5 puta od optime, 5 puta od ht-a.

Kolega koji se bavi instalacijama interneta kaže, nekome su prodali uslugu kao i tebi a njega spojili na vdsl a tebe prebacili na adsl, nisi jedini ima ih koliko hočeš nezadovoljnih sa optimom. Samo prebacuju jedni na druge, nije do nas nego do njih, a ja u sredini ko _ita. Internet u banani. Pa zovu nonstop evo novi paketi, povoljne cijene, reko samo mi pošaljite raskid ugovora, došlo riješenje da imam pravo na raskid bez penala, sada čekam samo da me isključe i prelazim na drugog operatera, najvjerovatnije tcom..."

e pa sretno ti bilo s T-comom (i meni isto)

ja sam poslo jednostrani raskid nakon produžetka i sad ne znam šta dalje.

valjda će se oni meni javiti napismeno da sam slobodan bez penala

svrbe me prstići od čekanja 

14 godina
Optima telekom internet

Hvala, također, pričekat ću neke akcije pa ću tek onda tražit uključenje, šta je najgore kvart do mene do kraja godine dobiva optiku, a to je samo par kuća od mene a moj kvart nije u planu...njesra...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.10.2017 14:11 (mickname).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Pozdrav,

Dakle, Optima, internet radi paket 30Mb download se vucara oko 6 up je mrtav ali najveci problem je PING koji ide preko 1000.
Do prije koji dan sve ok. Kad se resetira ruter kratko radi ok iako ni to ne pomogne svaki put, SZK promijenila profil par puta, gamerski, stabilnost veze ali nakon kratkog vremena po starom. Prijavljen kvar ali poznavajući njih to će trajati i trajati
U čem bi mogao biti problem?

Hvala puno

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Iiiii moja zadnja poruka sto se tice Optime...da im se zahvalim na brzini 10 u 2017os godini :)

Za manje novaca dobio sam optiku 500.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ipak nisam uspio raskinuti stari ugovor s Optimom tako da ću još morati godinu dana čamiti kod njih ili platiti penale.

Rezime radnji.

1. Bio sam na 20 Mbita s ugovorom još 18 mjeseci

2. Isporučivali su mi samo 10 Mbita i poslali papir kojim sam oslobođen penala ako odem dalje jer nisu u mogućnosti isporučiti ugovorenu brzinu

3. Nisam imao druge mogućnosti pa sam čekao da se pojavi nešto bolje. Nakon 6 mjeeci dolazi optika od T coma.

4. Isti dan stiže poziv iz Optime da su me spojili na VDSL2 i produžujem ugovor na još 2 godine jer su obećali brzinu 50 Mbps

5. Nakon par dana jednostrano raskidam produženje novog ugovora jer nisam zadovoljan brzinom (30 Mbps na žično).

6. Nakon tjedan dana dolazi papir da sam raskinuo produženje, ali mi aktiviraju stari ugovor koji traje još 12 mjeseci.

Važna napomena -> produženjem ugovora stari ugovor ne prestaje važiti. Ako se raskine novi ugovor (zakonski rok 14 dana) automatski se aktivira stari ugovor do kraja njegovog trajanja.

U slučaju da nisu uveli VDSL2, onda bih mogao bez penala prijeći na drugog operatera nakon raskida novog ugovora, jer sa starom tehnologijom nema šanse da postignem ugovorenu brzinu.

Sad imam VDSL2 na 20 Mbps i čekam godinu dana da pređem na optiku. A možda i na Bnet, ako se uguraju u tih godinu dana.

1 0 hvala 1
9 godina
Mnghwa kaže...
Važna napomena -> produženjem ugovora stari ugovor ne prestaje važiti. Ako se raskine novi ugovor (zakonski rok 14 dana) automatski se aktivira stari ugovor do kraja njegovog trajanja.

Da, ovo je logicno i tako i treba bit. Ti si u biti imao mogucnost samo raskinuti taj novi, al thx sto si javio tocno da je tako, nisam bio siguran dal oni raskidaju taj stari ugovor pri novom ili ne.

Imas jos jednu opciju ako ti je provedena optika. Mene su zvali iz vipa da ce mi dati sve 3 usluge na optici za 219kn i da ce mi otplatiti penale ugovora. Tako da ti jos postoji sansa. Ja nisam pristao na to jer ne volim vip i mislim da cu jos bolje uvjete dobit u HT-u, ali prvi put da su ovako nesto ponudili.

7 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Mnghwa kaže...

Da, ovo je logicno i tako i treba bit. Ti si u biti imao mogucnost samo raskinuti taj novi, al thx sto si javio tocno da je tako, nisam bio siguran dal oni raskidaju taj stari ugovor pri novom ili ne.

Imas jos jednu opciju ako ti je provedena optika. Mene su zvali iz vipa da ce mi dati sve 3 usluge na optici za 219kn i da ce mi otplatiti penale ugovora. Tako da ti jos postoji sansa. Ja nisam pristao na to jer ne volim vip i mislim da cu jos bolje uvjete dobit u HT-u, ali prvi put da su ovako nesto ponudili.

nije mi to još u potpunosti sleglo zbog ove rečenice iz novog ugovora kojeg sam sad raskinuo:

...dogovorili s OT-om isključenje usluga temeljen ugovora br. XYZ i sklapanje novog ugovora za paket INT TEL Trend za valjanost kojeg nije potreban potpis korisnika sukladno Zakonu o zaštiti potrošača...

Nije eksplicitno navedeno prekid ugovora, nego isključenje usluge. Ali neću sada piliti nego čekam 12 mjeseci. Sumnjam da će T-com platiti penale za Optimu jer su pod istom kapom.

13 godina
neaktivan
Mnghwa kaže...

Nije eksplicitno navedeno prekid ugovora, nego isključenje usluge. Ali neću sada piliti nego čekam 12 mjeseci. Sumnjam da će T-com platiti penale za Optimu jer su pod istom kapom.

Neće ti HT otplatiti penale ugovora to je sigurno, a upravo iz onoga razloga kojeg si sam naveo. Prioritet su im Bnet/VIP korisnici.

Ista stvar je i sa D2D (prodajnim predstavnicima) koji mogu dati jeftiniji uslugu VIPovim, Bnetovim korisnicima dok im je strogo zabranjeno išta nuditi Optiminim korisnicima tako da i nemaš baš velikoga izbora. Trenutno sam kod Optime (ističe ugovor) i isto razmišljam o prelasku u HT ili Iskon s tim da ćemo vidjeti koju ponudu će Optima dati za zadržavanje.

9 godina
Mnghwa kaže...
Sumnjam da će T-com platiti penale za Optimu jer su pod istom kapom.

Pa nece ti tcom to ponudit, ali ako imas optiku svejedno ti je tko ti ponudi, a meni su to ponudili iz vipa. Kazem, meni nije bilo prihvatljivo iz mojih razloga, al tebi je mozda svejedno tko ti daje optiku, tcom, vip ili mali mate iz garesnice? Dok god imas optiku jelda? Jer ako ti je optika provucena (ko i meni) ponude bi trebale krenuti, a bilotko moze koristit tu provucenu optiku (kod mene je provukao HT pa su me zvali iz vipa), tako da kazem, mozda ti jos postoji ta sansa, ili da se mozda sam raspitas kod njih.

7 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Mnghwa kaže...
Sumnjam da će T-com platiti penale za Optimu jer su pod istom kapom.

Pa nece ti tcom to ponudit, ali ako imas optiku svejedno ti je tko ti ponudi, a meni su to ponudili iz vipa. Kazem, meni nije bilo prihvatljivo iz mojih razloga, al tebi je mozda svejedno tko ti daje optiku, tcom, vip ili mali mate iz garesnice? Dok god imas optiku jelda? Jer ako ti je optika provucena (ko i meni) ponude bi trebale krenuti, a bilotko moze koristit tu provucenu optiku (kod mene je provukao HT pa su me zvali iz vipa), tako da kazem, mozda ti jos postoji ta sansa, ili da se mozda sam raspitas kod njih.

A ništa, čekam Vip da vidim 'oće li šta god ponuditi. Bio je T com prodajni predstavnik, točnije Ego j.d.o.o. (T-com partner), i nudi Max2 50 Mbit za 209 Kn + 10 Kn za dodatnih 50 Mbit. Vjerojatno njemu ide 40-50 Kn u džep za svaki ugovor na 2 godine, jer vidim da se na forumu nudi T-com optika Max2 za 169/179 Kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.10.2017 19:48 (Mnghwa).
16 godina
neaktivan
Mnghwa kaže...
sandokan111 kaže...
Mnghwa kaže...
........

A ništa, čekam Vip da vidim 'oće li šta god ponuditi. Bio je T com prodajni predstavnik, točnije Ego j.d.o.o. (T-com partner), i nudi Max2 50 Mbit za 209 Kn + 10 Kn za dodatnih 50 Mbit. Vjerojatno njemu ide 40-50 Kn u džep za svaki ugovor na 2 godine, jer vidim da se na forumu nudi T-com optika Max2 za 169/179 Kn.

Malo me zbunilo to s dodatnim +10.-kn.

Kako su mi drugi rekli  i ja tako mislim,,, uzmi optiku.

Zbunilo me  ono za 50 Mbts je li to VDSL. ? Ako je, eto jedne hipoteze koja me malo plasi. Kazu da ces imati 50 Mbts brzinu, a u stvarnosti ti daju max 25-30 Mbts, ti jos platis dodatnih 10.-kn da bi dobio jos 50Mbts.

A kako kad ti realno max mogu isposlovati 30Mbts.

Pa pripazi na to.. bezvezni trosak.

7 godina
neaktivan
Jebodiah kaže...
Mnghwa kaže...
sandokan111 kaže...
Mnghwa kaže...
........

Malo me zbunilo to s dodatnim +10.-kn.

Kako su mi drugi rekli  i ja tako mislim,,, uzmi optiku.

Zbunilo me  ono za 50 Mbts je li to VDSL. ? Ako je, eto jedne hipoteze koja me malo plasi. Kazu da ces imati 50 Mbts brzinu, a u stvarnosti ti daju max 25-30 Mbts, ti jos platis dodatnih 10.-kn da bi dobio jos 50Mbts.

A kako kad ti realno max mogu isposlovati 30Mbts.

Pa pripazi na to.. bezvezni trosak.

Na Optimi su mi nudili u biti 20 Mbps s aktivacijom brzine do 60 Mpbs. Žićno su dogurali do 30 Mbps. Nije bilo nikakve nadoplate +10 kn, već čistih 185 Kn za tarifu INT TEL Trend.

Ta tarifa teoretski ide do 60 Mpbs preko VDSL2, ali su meni izmjerili i ponudili 50 Mbps. Ugovorom se ograđuju na 20 Mbps zbog novih korisnika koji nemaju VDSL2.

T-com je pokupio od Bneta (ili obratno) foru s +10 Kn. Njima je isti trošak, ali vjerojatno igraju na ljudsku psihu. Teško je reći zašto gađaju određenu cijenu jer mi ne znamo platežnu moć prosječnog korisnika u Hrvatskoj. Vjerujem da redovito rade istraživanja na tu temu. I sam sam sudjelovao u nekoliko anketa preko Ipsosa. Ja im nisam toliko zanimljiv jer ne želim TV, ali vjerujem da gađaju u prosjeku ekipu koja kupuje sve 3 usluge.

16 godina
neaktivan
Mnghwa kaže...
Jebodiah kaže...
Mnghwa kaže...
sandokan111 kaže...
Mnghwa kaže...
........

Na Optimi su mi nudili u biti 20 Mbps s aktivacijom brzine do 60 Mpbs. Žićno su dogurali do 30 Mbps. Nije bilo nikakve nadoplate +10 kn, već čistih 185 Kn za tarifu INT TEL Trend.

Ta tarifa teoretski ide do 60 Mpbs preko VDSL2, ali su meni izmjerili i ponudili 50 Mbps. Ugovorom se ograđuju na 20 Mbps zbog novih korisnika koji nemaju VDSL2.

T-com je pokupio od Bneta (ili obratno) foru s +10 Kn. Njima je isti trošak, ali vjerojatno igraju na ljudsku psihu. Teško je reći zašto gađaju određenu cijenu jer mi ne znamo platežnu moć prosječnog korisnika u Hrvatskoj. Vjerujem da redovito rade istraživanja na tu temu. I sam sam sudjelovao u nekoliko anketa preko Ipsosa. Ja im nisam toliko zanimljiv jer ne želim TV, ali vjerujem da gađaju u prosjeku ekipu koja kupuje sve 3 usluge.

Imam osjecaj da sam upao ovdje sto ne kontam, kao da te netko vesla. samo govore price. Na bih te htio zamarati svojim upitima

Samo imam osjecaj, pazi se i oboruzaj se grafenskim zivcima (to je nesto nova tech :), da se malo salim ) nesto tu dima ima.

7 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Zašto u optiminom modemu piše Innbox V45 Home Gateway AnnexB, zar optima ne koristi annexA, ako koristi annexb, bi li moga probati 2 stara modema od t-coma, oni koriste annexb.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.10.2017 21:07 (hafnarfjordur).

0 0 hvala 0
9 godina
Optima telekom internet

Nista se nece dogodit ako spojis pa vidis dal radi il ne. U najgoru ruku, nece radit :)

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Optima od kad je pocela pustat VDSL koristi ANEX B kao standard.
Makar ISKRATEL DSLAM moze radit i na ANNEX A i B, ovisi kako sloze port.
Dok optimin ADSL ide iskljucivo po ANNEX A.
Te također i bitstream (iznajmljeni HT port) neovisno ADSL ili VDSL ide na ANEX B.

E sad mozes ti spojit od HT modem.
Ako je pusten VDSL a modemi ti ADSL nebude radilo.
Ako je HT VDSL modem bude radilo neovia dali je VDSL ili ADSL.
Moci ces si konfigurirat ruco da radi j ternet ali telefon NE.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
Optima telekom internet

Ima li itko od vas koji korisite Optimu problema s pingom, već nekih 2 tjedna, od 19h pa sve do ponoć?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Optima telekom internet

Da.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ima li tko u Osijeku problema s povezivanjem. Evo već se dva dan ne mogu normalno spojiti na internet

0 0 hvala 0
12 godina
Optima telekom internet

Imam ruter Innbox 45 i poceli su mi se portovi zatvarat sami od sebe. Znaci ja otvorim port i radi, nakon nekad par sati nekad dan dva mi se zatvore i onda moram ih ponovo otvarat ili gasit pa palit ruter da se opet otvore. Jel ima tu pomoci?
Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nije problem u otvaranju portova, nego u optiminom CGN-u, il ti ga LNAT-u.
Kad dobis IP sa CGN-a portovi ti ne rade.
Kad dobijes IP iz javnog dinamickog raspona onda ti radi.
A svaki put kad rebootas ruter pri spajanju PPPoE-a dobis drugi IP.
12 godina
PC - stručnjak kaže...
Nije problem u otvaranju portova, nego u optiminom CGN-u, il ti ga LNAT-u.
Kad dobis IP sa CGN-a portovi ti ne rade.
Kad dobijes IP iz javnog dinamickog raspona onda ti radi.
A svaki put kad rebootas ruter pri spajanju PPPoE-a dobis drugi IP.

IP adrese mi budu jako slicne. Nevjerujem da su neke javne ,a neke nisu. Znaci jucer pocinjala sa 95.178.241.xxx, a danas je recimo 95.178.242.xxx i portovi nerade. Udjem u postavke rutera i obrisem portove i ponovno dodam i prorade. Znaci ista je IP adresa nisam gasio ruter. Zar nebi onda nikako proradili da je do toga sta si ti rekao? Ili sam nesta krivo skuzio?

Hvala.

12 godina
neaktivan
Hmm onda nisi na cgnu ako ti je to raspon ip iz pppoe.
Onda te router zajebaje.
Preporuka innbox-a u bridge i na njega nekog mikrotika.
I rijesio si problen zauvijek
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice