Mobilni net-zar nitko ne zna ?

poruka: 23
|
čitano: 6.342
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

kupio bih neki mobitel,pa da mi on služi kao modem. imam black berry,ali on koristi svoj specifični browser koji je ok na mobu. ali želim preko laptopa na net. prije 5-7 godina sam se spajao na otoku Hvaru preko neke stare nokije-preko IC a ! i sve je šljakalo i za cijeli godišnji "samo" 400 kn ! sada bih to platio ja mislim 400.000 kn . hvala svima i molim vas pomoć. znači da ne kupujem usb stick ,a ionako mijenjam telefon - rješite mi opciju mobilnog interneta :)

Z

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
RE: Mobilni net-zar nitko ne zna ?

meni je to radilo na svim sony ericsson mobitelima...spojim preko kabla na komp i mogu na internet...

love to see blue lights in my rear-view mirror, they can only dream of catching me :)
16 godina
neaktivan
i ja imam tu opciju na svom c510 SE
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina

Mislim da se to može na svakom mobitelu koji ima wi-fi. A danas skoro svaki ima tu opciju... Imam nokiu e52 i sasvim normalno radi net kada ju spojim na laptop.

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
moj nema wifi ali se spaja preko wap-a il wep-a neam pojma...
15 godina
moderator
eterna luchar kaže...
moj nema wifi ali se spaja preko wap-a il wep-a neam pojma...

spaja se preko gprs ili edge...

love to see blue lights in my rear-view mirror, they can only dream of catching me :)
16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Mislim da se to može na svakom mobitelu koji ima wi-fi. A danas skoro svaki ima tu opciju... Imam nokiu e52 i sasvim normalno radi net kada ju spojim na laptop.

to se može na svakom novijem mobitelu koji ima mogućnost slanja podataka (GPRS, EDGE, UMTS, HSPA telefoni). Najjednostavnije je ako se spoji preko kabela (da ne cucla i za to bateriju). pukni u google model mobitela koji imaš i povezivanje na internet. Uostalom, mislim da bi i u korisničkim uputama trebalo pisati kako se uređaj spaja na PC.

EDIT: malko sam pozornije čitao tvoj mejl i nagađam da je tvoja želja bila da ti se preporuči neki mobitel iako to explicitno ne navodiš. Ili se varam?

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 10:48 (Zura).
16 godina
neaktivan
opcom kaže...

kupio bih neki mobitel,pa da mi on služi kao modem. imam black berry,ali on koristi svoj specifični browser koji je ok na mobu. ali želim preko laptopa na net. prije 5-7 godina sam se spajao na otoku Hvaru preko neke stare nokije-preko IC a ! i sve je šljakalo i za cijeli godišnji "samo" 400 kn ! sada bih to platio ja mislim 400.000 kn . hvala svima i molim vas pomoć. znači da ne kupujem usb stick ,a ionako mijenjam telefon - rješite mi opciju mobilnog interneta :)

Zura kaže...
Pero Dinamit kaže...

EDIT: malko sam pozornije čitao tvoj mejl i nagađam da je tvoja želja bila da ti se preporuči neki mobitel iako to explicitno ne navodiš. Ili se varam?

pa to mu je prva rečenica...

15 godina
moderator

pa ako hoće preporuku mobitela neka kaže bar do koje cijene...mogu mu preporučit mob za 5000kn i za 500kn...i na oba će raditi mobili internet...

a i što hoće...win, android, dummy?...touchscreen?...qwerty? detalja malo...

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 11:05 (XXX-Man).
17 godina
neaktivan

Nemam pojma što on hoće, na početku navodi "kupio bih neki mobitel", a na kraju piše "riješite mi mobilni internet".

Uglavnom, za mobilni internet, mislim da on želi da koristi mob kao modem, tj. da ide na internet na kompu preko njega.

Ne znam kako se to radi, ali tu opciju imaš u svakom Suiteu proizvođača mobitela, samo trebaš kabel za mob.

PSN: filip99 //
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Čak niti ne treba instaliravati Suite. Samo neka priključi usb, odabere modemski rad i kompjuter će sam skinuti potrebne podatke s interneta.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
deadman kaže...

Čak niti ne treba instaliravati Suite. Samo neka priključi usb, odabere modemski rad i kompjuter će sam skinuti potrebne podatke s interneta.

Pa baš za to i treba Suite, jer komp bez Suitea mobitel prepoznaje samo kao Mass storage. On ne može skidati podatke jer ne zna da li se radi o Nokiji N95 ili 3310, jer naravno, nema Suite

17 godina

Kupi onaj stick web and shit i peglaj.

T-Scum

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 11:18 (NEW_MAN).
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Kupi onaj stick web and shit i peglaj.

T-Scum

Njegov prvi post:

"znači da ne kupujem usb stick ,a ionako mijenjam telefon - rješite mi opciju mobilnog interneta :)"

:D

15 godina
AlienWare1 kaže...
deadman kaže...

Pa baš za to i treba Suite, jer komp bez Suitea mobitel prepoznaje samo kao Mass storage. On ne može skidati podatke jer ne zna da li se radi o Nokiji N95 ili 3310, jer naravno, nema Suite

Ja sam svoj SE W910i samo priključio USB-om, odabrao modemski rad, kompjuter je skinuo šta je trebao i sve je normalno radilo, kao i na drugom kompjutoru na kojem jesam instalirao Suite tako da...

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
moderator
deadman kaže...
AlienWare1 kaže...
deadman kaže...

Ja sam svoj SE W910i samo priključio USB-om, odabrao modemski rad, kompjuter je skinuo šta je trebao i sve je normalno radilo, kao i na drugom kompjutoru na kojem jesam instalirao Suite tako da...

to tako radi na SE, ali velike su šanse da neće radit na drugim mobitelima...najbolje instalirat suite i riješen problem, ionako dođe sa svakim mobom na cd-u...

17 godina
protjeran

gledajte. imam black berry i povoljan je -besplatno surfanje(74 kn ) cijeli mjesec neograničeno. ali ne mogu spojiti laptop i na njemu surfati. svatko tko kaže da se na smatrphone-ima može surfati se jako vara ! može,ali kako. imam dobar vid ali vidim jako malo. pročitam vremensku prognozu i mailove. ništa više. nije bitno je li kablom ili bežično,može jeftini telefon,samo da ima brzinu i podatkovnu tarifu za net ! hvala.

Z
16 godina
neaktivan

i dalje ne kužim što trebaš.

a) Da li želiš postojeći black berry koristiti kao modem

b) da li želiš novi mobitel koji se može spojiti na PC kao modem?

c) da li želiš da novi mobitel koristi "pretplatu" od black berry-a kojom imaš besplatno surfanje (ne znam da li je ovo uopće moguće) ?

a) iskopao sam ovo:

Korištenje Black berry-a kao modem

b) reci koju mrežu želiš koristiti i koliko para mjesečno trošiti na pretplatu ili koliko želiš potrošiti na novi mobitel pa ti se eventualno može savjetovati model

c) ne znam da li je ovo moguće, možda netko može komentirati.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 14:46 (Zura).
17 godina
neaktivan
deadman kaže...

AlienWare1 kaže...
deadman kaže...

Obojica ste u pravu. Treba instalirati suite ali samo zato da sa njime dobije drivere da bi win prepoznao mob kao modem. Znaci treba instalirati a ne treba koristiti.

:)
16 godina
neaktivan

Kratki opis kako se spajam preko moba na net. Samsung i8910 Omnia HD.

1. PC Suite > opcija internet > izabere se provider > spajanje.. Bluetooth ili kabel svejedno..

2. Bez PC suite > new dial up connection > e sad tu postoje postavke koje ne znam 100% tocno.. u mom slucaju ide data.vip.hr i mislis da je dial broj *#99#.. Bluetooth ili kabel...

3. Posto se kod mene radi o symbianu postoji program JoikuSpot koji kad ga pokrenes pretvara mobitel u "WiFI hotspot". Upalis na lapu wireless i nadjes ga kao sto bi nasao i router.

Prije bilo kakvih spajanja pokusaj naci drivere za mobitel, pa ih ručno instaliraj ako ih windowsi ne instaliraju sami.

Čim spojim Samsung na usb windowsi sve sami instaliraju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 16:15 (Caviar).

0 0 hvala 0
16 godina

iPhone, može preko usba ili bluetootha, a ako ga jailbreakaš može biti i WiFi router(MiFi aplkacija koja košta $10)

Apple rulz!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naravno da kosta 10$. Kod applea sve kosta.

:)
17 godina
protjeran

1. black berry cu prodati ili ostaviti,ali njega NE MOGU koristiti kao modem,jer ima neka svoja ograničenja i svoj browser.

2. kupujem novi mob,ali eto ako mora uzeti ću usb stick. glupo mi je imati i vucarati 16 uređaja sa sobom

zato stalno tupim kako bi TABLET SVE RIJEŠIO !

3. Prednost vip ali nije bitno,jer sam kod njih od prvog dana. t com ne dolazi u obzir,a koliko vidim tele 2 je skuplji ! 

ustvari treba mi na mjesec dva. 

odem u vip i neka mi oni predlože pojasne itd. svatko neka radi svoj posao. hvala svima,ipak sam nešto naučio.

Z
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 9:43 (opcom).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice