Pozdrav ekipa,
Kad sam na poslu (dežurstvo) rado bih uskratio vrijeme igrajući MMORPG-e, a nema puno WiFi mreža, a i te šta postoje su zaštićene, pa trebam ići na USB stick mobilni internet...
U većim gradovima sam tako da vjerujem kako nebi trebalo biti problema sa signalom.
Imate li savjet od kojeg providera da uzmem mobilni internet te dali pretplata ili bonovi?
Mjesečno igranje bi se svelo do max 40 sati.
Mobilni internet na laptopu (za online igranje)
- poruka: 18
- |
- čitano: 9.173
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vip 10 gb pretplata 149.50kn stick dual carrier http://www.vipnet.hr/usb_stick_hsdpa zbog najnižeg pinga uz najveće brzine naravno
Pozdrav,molio bi savjet...od danas vise nisam pretplatnik t-mobile-a i za 30 ak dana bi trebao postat korisnik optime.. sad me zanima jel mogu sa tele2 usb internet stickom "kvalitetno " premostit ovih 30dana..tj zanima me ima li sanse da npr igram cod6 online ili mi je brzina dosta samo za obicno surfanje itd?pri spajanju pise da je brzina 7,2mb s...Hvala
Nije 7.2 to je vrh teško ostvariv, nešto do 5-6, ajde 6.5 možda, a zavisi od pinga a ping je najveći kod tih najsporijih stickova većinom
Računaj da bi ti ping bio u prosjeku 4-5 puta veći nego s DSL konekcijom.
Kako da se s mobitelom, preko wifija spojim na laptop koji ima mobilni internet.. sto treba uciniti?

Kako da se s mobitelom, preko wifija spojim na laptop koji ima mobilni internet.. sto treba uciniti?
Vjerujem da bi ti ovo pomoglo: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-mrezni-problemi/spajanje-mobitela-laptop-wifi/115294.aspx?page=0&jumpto=2249180&sort=asc&view=flat
Samo trebaš namjestiti da umjesto LAN-a sheraš tu 3g modemsku vezu.
Ne znam da li su tu napisali stavi obavezno
prvo shareaj mobilnu vezu sa microsoft virtual wifi miniportom u čijim svojstvima stavi 192.168.137.1 na ipv4 a maska podmreže 255.255.255.0
naravno prije startanja hostednetworka upali pravi w-lan
jer će ti vjerovatno staviti automatsku na 169.... a tu ćeš dobiti limited acces ili neindificiranu mrežu :)
Imam otprilike normalnu brzinu na mobilnom internetu ali je ping ogroman , oko 80 ms !!!
Zanima me da li bi mogao igrati online igrice bez nerviranja na ovolikom pingu ???
Nisam još nikad pokušavao igrati online na mobilnom, ali bi sad kupio novi laptop pa da znam unaprijed da li bi trebao mjenjat operatera i koji je nabolji za takve stvari !!!
btw koliko otprilike prometa ždere online igranje ,,, npr. 5 sati ??
nema flat-a ... tarifa 20 GB mjesečno
Nemam mnogo iskustva sa mobilnim internetom, ali iz onoga sto sam ja iskusio tvoj je ping odlican i ne bi se trebao zaliti. Ja sam iskusio ping od cca 350 ms do servera na kojem mi inace preko DSL-a bude ~60 ms.
Ovisi od igre. Najbolje da odigras par sati i vidis koliko si prometa napravio. Za nekakav FPS tipa CoD ili CS rekao bih ne vise od 30-ak MB po satu, ali svakako provjeri.
a kako bi to lijepo išlo na ovoj internet vezi !!!
http://i782.photobucket.com/albums/yy101/Klint_Istvud/speedtest1.jpg
Koja je to veza na net? optika? lte? što je to?
Nemam mnogo iskustva sa mobilnim internetom, ali iz onoga sto sam ja iskusio tvoj je ping odlican i ne bi se trebao zaliti. Ja sam iskusio ping od cca 350 ms do servera na kojem mi inace preko DSL-a bude ~60 ms.
Ovisi od igre. Najbolje da odigras par sati i vidis koliko si prometa napravio. Za nekakav FPS tipa CoD ili CS rekao bih ne vise od 30-ak MB po satu, ali svakako provjeri.
Zavisi i koji je stick narvno i koji je server, 350ms na bliže servere daju ovi stariji već lošiji stickovi za do 3.6 i 7.2 Mbs moj malo noviji za do 21Mbs iako ne najnoviji star skoro godinu i pol ne daje 350ms ni prema novom zelendu
Koja je to veza na net? optika? lte? što je to?
To je ADSL na poslu , ali ne mogu se igrat preko te mreže
ovo je pingtest za moj mobilni net
http://i782.photobucket.com/albums/yy101/Klint_Istvud/pingvienna.jpg
Iz osobnog iskustva moram ti priznati da za gotovo sve osim za skidanje muzike i filmova (čak i puknem koju mp3) 10GB na Tele2 mi je čisto dosta s tim da već godinu dana igram Andromedu na stick i poprilično sam aktivan. Znači da bi ti 20 bilo i više nego dovoljno ako ne pretjeruješ sa skidanjem.
Zavisi i koji je stick narvno i koji je server, 350ms na bliže servere daju ovi stariji već lošiji stickovi za do 3.6 i 7.2 Mbs moj malo noviji za do 21Mbs iako ne najnoviji star skoro godinu i pol ne daje 350ms ni prema novom zelendu
Sta ja znam, neki T-Comov stick kupljen sredinom prosle godine, ne sjecam se proizvodaca ali mislim da je Huawei (nemoj me drzati za rijec). Ja i frend smo testirali da vidimo hoce li mu biti igrivo sta preko toga, zakljucak je da nece. Uopce ne bih rekao da je to do sticka, nego do snage signala odnosno pokrivenosti podrucja u kojem se nalazis, kao i gubitak paketa koji je prouzrocen kojekakvim smetnjama. Barem sam ja takav zakljucak iz svega toga izvukao.
U svakom slucaju nestabilno do bola, dobro samo za surfanje. U gradovima bi doduse trebalo biti puno bolje, ali u ruralnim podrucjima je stanje takvo kakvo jest.
btw. radilo se o EDGE signalu brzine od cca 300-400 kbit/s, DSL takve propusnosti je sasvim dovoljan za igranje.
Edge je do 236Kbs 0.23Mbs
da onda vjerovatno slabije pokriveno može i to davati lošiji rezultat ali i sami stick jer imam stariji zte do 3.6Mbs i noviji do 21Mbs pa vidim razliku u pingu sa iste lokacije,
stariji chip