Korištenje tuđe ip-adrese

poruka: 8
|
čitano: 4.703
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Ne razumijem se previše u ovu temu pa me zanima da li je moguće korisiti tuđi ip (imam kolegu u Srbiji) da ga upišem u postavke od mog network adaptera i da me web stranice prepoznaju kao da sam van EU. Razlog je kupovanje cd keyeva preko Kinguina koji naplaćuje 25% poreza za korisnike iz EU. Već sam napravio bio jednu kupnju ali koristeći proxy pa sam ih morao kontaktirati jer je bilo problema. Naposljetku sam dobio ključ ali su me upozorili da se ne spajam više preko proxya.

1 0 hvala 0
14 godina

Kad imas kolegu tamo zasto ti on nekupi kljuc a ti mu uplatis novac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Spojiš se na prijateljev komp s team viewerom, otvoriš na njegovom kompu browser, odeš na stranicu gdje kupuješ ključeve, kupiš ključ i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Korištenje tuđe ip-adrese

nema ''tuđeg ip-a'' tj ip-interni nema veze s vanjskim (ISPa ili ako imaš unamjeni IP) koji je bitan, tj. to je proxy (kao i prijedlog s tviw.). Ako prolazi proxy ... neobično da su te tad upozoravali, možeš nastaviti jer njih to zapravo ne zanima (porez-zakonitost i sl). Formalno oni to ne smiju dozvoliti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Dakle mogao bi nastaviti koristit proxy bez obzira što me upozoravaju...

Platio bi ja kolegi novce ali je problem što mi se to ne isplati.

Imam novce na Paypal online accountu u dolarima (radim preko jedne američke stranice) pa

mi se ne isplati to prebacivati na žiro račun u kune koje bi se prebacili u dinare a dinari opet u eure i  izgubim hrpu novaca tako.

1 0 hvala 0
16 godina

- oni upozoravaju jer su to formalno obavezni.. ali tad bi to bilo ugrađeno (filter, postoji način kad je to potrebno.. npr ovaj forum prikazuje IP kojim si bio spojen posljednji puta, dovoljno je pingati i sl.) i nebi te upozoravali nego nebi mogao kupiti. Realno to njih ne zanima osim ako se zamjere EU.. pa dok možeš, koristi ono što ti je praktičnije.

- opet formalno-pravno, to je zabranjeno kao i bilo koji lažni osobni podatak ID.. = 'lažno predstavljanje' uključuje i proxy.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
ecimir kaže...

Već sam napravio bio jednu kupnju ali koristeći proxy pa sam ih morao kontaktirati jer je bilo problema. Naposljetku sam dobio ključ ali su me upozorili da se ne spajam više preko proxya.

Tehnicki, oni nemogu znat da ti koristis proxy ako si ga napravio kako spada. Recimo neki socks proxy. Ili vpn. Ili ti je jednostavno proxy spillao ip. Tako da ti je to radi toga proxlo po krivu, ne radi toga sto si koristio proxy.

A kod kolege ako hoces nek ti on stavi proxy na svoj komp, pokrene ga, otvori port da se mozes spojit (ako se automatski ne otvori) i sve ce radit kao i tad kad si koristio proxy. Imas recimo ovo http://ssspl.sourceforge.net/, nek to pokrene i provjeri da mu je nakon tog port otvoren i mozes se uredno preko njega spajat. Imas jos gro takvih programa na internetu, izaberite jedan i to je to. Ili ovako preko teamviewera kao sto su ti rekli.

12 godina
neaktivan

Kupio sam još jednom preko proxya i ovaj put su tražili da maknem proxy da identtificiraju moju lokaciju. Na kraju sam moprao koristii Teamviewer da se spojim iz Srbije na njihovu stranicu. Ne znam što bi se dogodilo u protivnom.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice