Kojeg providera odabrati

poruka: 17
|
čitano: 6.620
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ADSL ili kablovski - kojeg providera odabrati

Ok ovako. U Zagrebu sam, unajmio sam stan bez internet veze i trebam si to sam sredit.

Našao sam telefonsku utičnicu, ok. Ali također ima i druga utičnica, ima 3 okrugla utora na kojim piše "SAT", "TV" i "R". Jel to za kablovski internet?

Zanima me koje su mi opcije - čiji bi mi internet preporučili. Znači treba bi modem i internet usluga, da je povoljno, normalno flat, brzine nisu toliko važne ali volio bih da je ping stabilno nizak.

Sorry ako zvuči kao da tražim od vas da za mene istražite , samo želim čuti što više mišljenja

0 0 hvala 0
16 godina
Kojeg providera odabrati

T com izaberi za 230 kn, telefon i  flat internet. Ove utičnice nisu kablovski internet. Za sve to će ti trebati vlasnik stana osobno ili da ti da punomoć.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
Kojeg providera odabrati

PRvo trebas vidjeti s obzirom na adresu sto ti je sve dostupno. U svakom slucaju, T-com je daleko najskuplji uz najnize brzine. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kojeg providera odabrati

Ako ti novac nije najbitnija stavka, tcom, plačat češ više al ćeš imat stabilan net i relativno brzu podršku/otklon kvara. U protivnom iskon ili optima, eventualno bnet ako je dostupan.

Kolko starci godina imaju? Staviš da glasi na njih i uzmeš ponudu za starije u HT, flat telefon bez uspostave+flat internet+turbo 50+tablet za 179kn/mj trenutno best buy.

1 0 hvala 1
16 godina
Re: Kojeg providera odabrati
Gdje ima na njihovoj stranici ta ponuda ta starije od T-coma ?
15 godina
neaktivan

Hvala svima koji su postali, pogledat ću ponudu providera i odabrati, vjerojatno postam ovdje koje sam uzeo.

U biti kojeg god odaberem, infrastruktura je ista, tako da ako bude problema sa kvalitetom linije ili pingom, bit će ih kod bilo kojeg providera (znam da postoje serviseri i tehnička podrška itd, ali opet mislim da je to povuci-potegni sa svim providerima). Znam da ljudi vole krivit/hvalit određene providere, ali tako ja gledam na to.

13 godina
Kojeg providera odabrati

Pa to ti dosta ovisi. T-com je generalno puno pouzdaniji od Iskona npr sto se tice tehnicke podrske. Meni evo vec 2 dana ne radi na Iskonu internet i oni samo govore da ce se "netko javiti".

I btw, kakva ponuda za starije? Jedino sto ja vidim na T-com stranici je 241 kn/ mj za flat telefon + 4 mbit ADSL i to uz ugovor na 2 god... Sto ne da je neisplativo nego je bezobrazluk

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

https://www.hrvatskitelekom.hr/paketi/ponuda-za-starije

dodaj jos 10 kn mj za turbo opciju

14 godina
Kojeg providera odabrati

Ja isto ne znam koga da uzmem. Optima ili Iskon? Gledao sam teme i nisam siguran koji se čini bolji...

Mislim da mi sad istekla ugovorna obveza sa optimom.

Meni samo treba internet. Što brži i jeftiniji ofc :D .

BTW što dobiješ sa TV-om? TV sam koristio prije 10 godina...

Da li oni pružaju usluge Smart TV-a? Onda ti ne treba kabelska i pretplata na to?

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Bolji ti je Iskon, a ono maksimalno što možeš imati na optimi, najvjerojatnije ćeš imati i na iskonu.
Pružajuti IPTV uslugu, odnosno "kabelsku". Smart tv ti nije usluga, nego svojstvo novih televizora. Za korištenje Smart tv-a isti trebaš kupiti te ga spojiti na internet preko wlan-a ili lan-a bez ikakve dodatne aktivacije kod svog operatera.
14 godina

Hvala na odgovoru.

Znam da je Smart TV opcija unutar televizora. Ali da li za to postoje neke usluge. Smartphone npr nije isto kao desktop PC.

Da li trebam neke usluge za gledanje?

I kako mogu gledati HBO ili Netflix? Možda da potražim teme za to... Dosta sam naobrazovan po tim pitanjima kad ne gledam TV pa ne pratim razvitak. Ali sada se je to sve poprilično razvilo pa se možda isplati. Do sada nisam imao razlog koristiti TV uz računalo.

Također, ako uzmem Internet + TV. Plačam uslugu TV programa (jelda?) i moram li dodatno uz to plačati HRT mafija kabelsku? (haha)

tnx

BTW zašto kažeđ da je bolji Iskon? Poprati nečime.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2016 13:38 (tigerija).
9 godina
neaktivan
Brže općenito rješavaju probleme, pogotovo u zadnje vrijeme. Podrška je bolja i pristupačnija i isporučuju ono što mogu te ti ne guraju sve žive opcije. Ovo ti iz iskustva govorim jer mi bake njih koriste, a jedna je do nedavno bila na Optimi.
Za Netflix imaš i aplikaciju na Smart tv-u, za HBO nisam siguran. To sve sam u aplikaciji aktiviraš. HBO možeš odabrati preko IPTV-a kao dodatnu uslugu.
Plaćaš i jedno i drugo. Operateru što ti pruža uslugu, a HTV-u zato što je to državni namet.
14 godina
Antoniio22 kaže...
Brže općenito rješavaju probleme, pogotovo u zadnje vrijeme. Podrška je bolja i pristupačnija i isporučuju ono što mogu te ti ne guraju sve žive opcije. Ovo ti iz iskustva govorim jer mi bake njih koriste, a jedna je do nedavno bila na Optimi.
Za Netflix imaš i aplikaciju na Smart tv-u, za HBO nisam siguran. To sve sam u aplikaciji aktiviraš. HBO možeš odabrati preko IPTV-a kao dodatnu uslugu.
Plaćaš i jedno i drugo. Operateru što ti pruža uslugu, a HTV-u zato što je to državni namet.

Vidim da su im cijene slične. Tj ista cijena ako ideš samo internet. Ali iskon djeluje jeftinije ako uzimaš i TV.

Tnx na odgovoru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2016 13:54 (tigerija).
8 godina
neaktivan
Kojeg providera odabrati

Bok forumaši.U vip ponudi je sad neka tarifa za 150kn uz ruter 4g lte pa me zanima jel to ovaj homebox sto je kod njih u ponudi.Navodno je brzina 225Mbps.Na vipovoj stranici se ne mogu bas snac i nije nist objasnjeno u detalje pa me zanima jel to flat opcija i jel se isplati potpisivat na 2g zato sto kod nas nikad ne znas di te mogu zaribat.Druga opcija mi je uzet ovo za starce iznad 60g prek ht za 160kn.Sta je bolje od tog?Do sad sam bio na ht 20/2mbps

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
SharkLaser0 kaže...

Bok forumaši.U vip ponudi je sad neka tarifa za 150kn uz ruter 4g lte pa me zanima jel to ovaj homebox sto je kod njih u ponudi.Navodno je brzina 225Mbps.Na vipovoj stranici se ne mogu bas snac i nije nist objasnjeno u detalje pa me zanima jel to flat opcija i jel se isplati potpisivat na 2g zato sto kod nas nikad ne znas di te mogu zaribat.Druga opcija mi je uzet ovo za starce iznad 60g prek ht za 160kn.Sta je bolje od tog?Do sad sam bio na ht 20/2mbps

Ako imaš fiksnu liniju zašto uopće razmišljaš o homebox-u, na njemu možeš zaboraviti true flat. Sigurno spuštaju brzinu nakon određenog iznosa. Preporuka 60+ ponuda i turbo opcija 50 milina.

8 godina
neaktivan

Ma sto se tice kvalitete ne bi ni pod razno prelazio na nest drugo jer sam brzinom zadovoljan ali masno placam tu brzinu tako da bi sa vipom prosao skoro duplo manje,a i pogodno je sto si mobilan sa tim homeboxom.Mene zanima da li je to ovaj homebox http://www.vip.hr/homebox i kako to da pise 120kn za 10GB na S tarifi a kad nude preko telefona kazu neograniceno i 150kn?Jel mi moze neko to pojasnit o cemu se radi?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 15:37 (SharkLaser0).
13 godina
odjavljen
Kojeg providera odabrati

Koji provider nudi neku najpovoljniju opciju za studenta, a da nemoram uzeti TV i telefon?

Btw trebao bi biti dostupan u Vž. Doma imam tmobile, ali me čisto zanima ima li koja jeftinija a jednako pouzdana/kvalitetna alternativa.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice