Koja mi treba antena za ulovit wifi

poruka: 11
|
čitano: 4.566
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovako ,posto sam poludio od t-coma susjed mi je rekao da ce mi dat svoj internet. Evo stavio sam slike di se moze antena okacit i di se odprilike nalazi. Posto bi mogao stavit na stup ( samo mi je problem da bude u nekoj kutiji da se ne smoci ,ili mogu stavit na verandu,ali onda smeta jedna kucica mala)  udaljenost od wi-fia nije vise od 50 metara . Jel mi treba neka skupa antena ili moze neka od 300-400 kn pa i nize posluzit ? 

p.s. mislio sam napravit da sa tom antenom lovim signal i saljem dalje tako da si na komp spojim usb wirelles stick da ne provlacim kablove...

Evo taj stup di je a lijevo veranda tocno di slika prestaje tamo je Evo taj stup di je a lijevo veranda tocno di slika prestaje tamo je
Evo di je antena. Nije daleko Evo di je antena. Nije daleko
Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2014 20:36 (Damir1908).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koja mi treba antena za ulovit wifi

Kažeš da je udaljenost 50m. Loviš li na toj udaljenosti sa laptopom(ili smartphonom) išta od toga signala? Dođi do mjesta gdje bi stavio antenu i probaj se spojit. To će ti biti dobar pokazatelj za kupnju odgovarajuće antene.

Od stupa do kuće moraš provući kabel, jer antena (tj. integrirani ruter/antena ili kombinacija ruter+antena) trebaju napajanje. Bez struje ne ide ništa. Kod takvih konfiguracija napajanje može ići i preko mrežnog(lan) kabla, pa si osim napajanja odmah u kuću doveo i internet. Što znači da nema potrebe za wireless repater(repetitor) konfiguracijom. Ovako ćeš imati bržu i kvalitetniju vezu.
Pročitaj malo ostale postove na ovom forumu i brzo ćeš skužiti što ti treba.

13 godina
neaktivan
D1001 kaže...

Kažeš da je udaljenost 50m. Loviš li na toj udaljenosti sa laptopom(ili smartphonom) išta od toga signala? Dođi do mjesta gdje bi stavio antenu i probaj se spojit. To će ti biti dobar pokazatelj za kupnju odgovarajuće antene.

Od stupa do kuće moraš provući kabel, jer antena (tj. integrirani ruter/antena ili kombinacija ruter+antena) trebaju napajanje. Bez struje ne ide ništa. Kod takvih konfiguracija napajanje može ići i preko mrežnog(lan) kabla, pa si osim napajanja odmah u kuću doveo i internet. Što znači da nema potrebe za wireless repater(repetitor) konfiguracijom. Ovako ćeš imati bržu i kvalitetniju vezu.
Pročitaj malo ostale postove na ovom forumu i brzo ćeš skužiti što ti treba.

Sutra cu probati . Ma mene jedino brine to sto bi i stavio na krov posto imam rupu u sobi koja vodi do garaze i na krov. A imam lan kabal dug 30-40 metara pa bi se sve poklopilo. Al sad me muci to sto uredaj mora bit na "suhom " . TJ.dal mora bit?

15 godina
neaktivan

Ne mora biti na suhom. Ukoliko kupiš integrirani uređaj (ruter+antena u jednom uređaju), ne moraš brinut zbog kiše ili snijega. Takvi su uređaju najčešći i napravljeni za rad u vanjskim uvjetima, pa im ne treba kutija ili nešto slično.

Npr. ovaj ili ovaj.
A možeš i posebno kupit ruter namijenjen za rad u vanjskim uvjetima i na njega našarafit antenu koju želiš.

Npr. ovaj. S tim da kod te konfiguracije konektor još dodatno zaštitiš sa trakom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 0:12 (D1001).
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znaci da uzmem ovu gore navedenu antenu ? 

13 godina
neaktivan

UPDATE: poslje godinu dana na vipu sam par mjeseci pa slucajno naletim na "YAGI" antene koje imaju domet do 2 km. STa kazete na ovo ?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Većina tih antena sa Njuškala su sa Ebaya i specifikacije su im daleko manje od navedenih. Ako se već kupuje sa Njuškala, treba biti oprezan i dobro sve provjeriti.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Igzy20 kaže...

Većina tih antena sa Njuškala su sa Ebaya i specifikacije su im daleko manje od navedenih. Ako se već kupuje sa Njuškala, treba biti oprezan i dobro sve provjeriti.

da gledam i to preko ebaya, ono sto me muci ako je stavim na krov sa svakim metrom gubim navodno 05 dBa ... al gledam nije skupo vrijedi probat, ako nista 50 metara od mene je susjeda njoj se lako nakacim pa samo po noci skidam :) 

11 godina

Ako imate dobru vidljivost i nema prepreka onda bi možda i funkcioniralo na toj udaljenost. Nemoj se samo pouzdati u te podatke o kilometarskim udaljenostima i dvoznamenkastim dB. I ako je ikako moguće što manje kabela od antene do uređaja.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Igzy20 kaže...

Ako imate dobru vidljivost i nema prepreka onda bi možda i funkcioniralo na toj udaljenost. Nemoj se samo pouzdati u te podatke o kilometarskim udaljenostima i dvoznamenkastim dB. I ako je ikako moguće što manje kabela od antene do uređaja.

a 5 metara najmanje do krova od racunala , jel bi bio to veliki gubitak ? 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice