Iskon TV i switch

poruka: 11
|
čitano: 9.471
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Iskon TV i switch

Imam Iskon TV i mali problem -  želim da Motorlin IP set-top box bude spojen na Speedtouch router preko switcha. Treba mi dakle ovako, kako je sada spojeno:

Motorola --| 
                 |
Media PC--|--- 10/100 switch ----------SpeedTouch-----ISP
                 |   
Xbox 360--|

Problem je što IP TV radi, ali ostali uređaji na switchu više ne vide mrežu... Kad odspojim Motorolu, radi sve ostalo.

Da li Motorola mora biti izravno spojena na SpeedTouch? Ili je problem u nečem drugom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 23:21 (HR_The_Butcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iskon TV i switch

Pogledaj ovdje mislim da imaju ono što ti treba. Samo malo skrolaj dolje i druga i treća slika su ono što tražiš.

U besptičju i krava zvuči kao slavuj!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Iskon TV i switch

Sve je i spojeno kako je tamo nacrtano. Malo sam prepravio pitanje, valjda nisam bio jasan...

17 godina
Iskon TV i switch

Eh OK za to, ali jesi li samo pospajao uređaje ili si i pokušavao malo pročačkati postavke, mijenjati tj. ručno postaviti IP adrese itd. itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iskon TV i switch

Butcher?.. nije valjda onaj... , enivej.

-naravno, Motorola mora biti na routeru (2-porta LAN, 2-TV...) 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onaj, onaj...

Znači Motorola mora bit direktno spojena na router?

Imam jedan kabel koji ide preko cijele sobe... Najjednostavnije bi mi bilo razdijelit ga pa spojit Motorolu posebno, i sve ostale uređaje preko switcha.

Ili?

17 godina
Iskon TV i switch

Znači ovako:

Speedtouch

Motorola------------------------------------------------------| IPTV |

| IPTV  |

Media PC----|                                                            |LAN   |

|------------------Switch---------------------|LAN    |

Xbox---------|

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-Azr... je slikovito odgovorio. Vjerojatno nisi sretan tim odgovorom, jer drugi kabel... -može za mrežu wireless-AP, to će stvoriti dodatni LAG a onda susret s rocketlouncherom.. :)

No dobro, može se napraviti 'fušersko rješenje', čatiri žice su potrebne za lan (1-2-3-6) malo igranja s krimp klještima i radi. Znači ne spliter, nego  razdvojiš žice...4/4. (pogledaj kabel koji dobiješ u kompletu žuti-crveni ima 4 žice)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Iskon TV i switch

Ha ništa, idem krimpat. Nadao sam se da ima neko elegantnije rješenje, haxorsko podešavanje IP postavki, promjena adrese, nešto... Hvala vam na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iskon TV i switch

greška je bila na početku da se nebi ponovila na kraju.................................

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 1:05 (Azr43l).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iskon TV i switch

eh jebi***ga, ako si imalo vičan mrežama onda i switch možeš namjestit' da radi onako kako si zamislio. Krimpanje je najmanji problem ako znaš šta hoćeš i šta trebaš.

Evo moja kućna mreža:

switch

PC--------------------------------|

Laptop     - Wireless -                                                                |wireless

maxTV---------------------------|----T-scum wireless (novi siemens, iznimno podesiv i podatan)----ISP

Samsung OMNIA    - Wireless-                                                   |wireless

Ženin PC-------------------------|

PS2------------------------------|

WEB Server---------------------|

Freelancer server---------------|

Rezerva--------------------------|

Rezerva--------------------------|

Eh sad kako to. Vrlo jednostavno ako imaš dobar i "programabilan switch". Sve hoće poslušat i podnijet ako imalo upotrijebiš "moozak" pardon google....

PC ima adresu DSL usluge, maxTV ima svoju adresu (koju koristim i na laptopu u VLC playeru), Ženin PC ima DSL adresu prema van a lokalno u mreži naravno, PS2 također, WEB server ima manuelno naštimane adrese i portove i izlaze na net i FL ima manuelno naštimanu adresu i pripadajući port(naravno neke stvari uz pomoć nekih dinamičkih servisa itd. itd.) .Laptop i OMNIA imaju svako svoju adresu u lokalnoj mreži ali im je izlazna adresa ista tako da ovu poruku kad bih napisao i stavio sa bilo kojeg od uređaja pokazivao bi istu IP adresu od mene prema van ali u lokalnoj mreži naravno svaki ima svoju adresu........

Sve se može napraviti i ona mreža što si je zamislio odmah na početku samo je pitanje opreme, vremena i na kraju novca (iako bi novac za neke stvari mogao i na početak)....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice