Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.300
|
čitano: 1.248.240
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Iskon "iskustvo"!

Uzeo sam paket 20, danas su me prebacili i prema parametrima linije u routeru to meni izgleda odlično, ali nije mi jasno zašto nemogu postić te brzine kada mjerim na speedtest.net ili speedof.me stranicama.

Maksimalna brzina koju tako zabilježim je negdje oko 12. Upload je ok i iznosi deklariranih 5. Pored toga primjetio sam da mi ne pada brzina kad uključim TV stb kao što je ranije bio slučaj.

Molim ako netko zna da mi objasni zašto nemogu postić 20 Mbps kad mjerim na navedenim stranicama. Hvala !

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 18:05 (zoranri).
16 godina
odjavljen

Speedtest laže.

Skidaj neki dobar torrent ili nešto sa npr. MSovih Technet stranica, koje imaju dobre servere.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
11 godina
Iskon "iskustvo"!

thi 20mbps u stvarnosti kad skida je 2.4 mb/s cca. da ne mjesas mbps i mb/s tj kb/s

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ne, ne mješam .... evo torrent najbrže što sam do sad vidio je uspio skidat sa 1.3 mb/s, daleko je to od 20mbps, prije dok sam imao 10 mbps paket torrenti su mi išli max sa nekih 0.9 mb/s.

Sa koje god speed test stranice sam testirao brzinu sve su pokazale nekih 12 mbps. I HAKOMetar je isto tako nešto izmjerio.

btw. kako se na ovom zyxelu sprema konfiguracija, nešto mi govori da je iskon izbacio tu opciju iz menija ?!? wtf

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 20:01 (zoranri).
16 godina

Spajaš li se žično ili bežično na router?

Ako je žično promijeni lan port na routeru jer je možda otišao u 10mbps mod.

Ako je bežično, pokušaj na drugom uređaju ili mobitelu ako je ista stvar.

Ako nije ništa od gore navedenog onda imaš ograničenje od strane iskona, na brasu/radiusu. Reci im da ti ponovno postave profil.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
odjavljen
Iskon "iskustvo"!

Pogledaj post iznad mog i provjeri to.

BTW, 20 mbit ti je oko 2.5 MB u sekundi.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Probao sam i preko žice i s mobitelom i mijenjat LAN port, ali uvijek je to tu negdje oko 12 mbps. Napisao sam im mail pa ćemo vidit što će odgovorit.

10 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Evo ovako jucer sam nazvao onaj njihov besplatni broj i reko sam da sa trenutnog duo hit 4 prebace na duo hit 50/10 e sad mene samo zanima koliko to njima treba da prebace to sve taj vdsl ruter itd..mislim ako netko isto ovako imao koliko je dugo cekao ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kad sam dao zahtjev rekli su 20 dana. Prošlo je par dana manje od tog roka dok me nisu prebacili. Prebace te slijedeći radni dan nakon što ti dostave router.
16 godina
odjavljen
zoranri kaže...
btw. kako se na ovom zyxelu sprema konfiguracija, nešto mi govori da je iskon izbacio tu opciju iz menija ?!? wtf

Koja konfiguracija? Konfa od routera (podaci za spajanje, wlan postavke, NAT i firewall)? Do toga ne možeš a i zašto bi spremao kad đubre od routera svakih 24h povuče konfu na resetu uz zadržavanje "korisničkih" postavki?

zoranri kaže...

Probao sam i preko žice i s mobitelom i mijenjat LAN port, ali uvijek je to tu negdje oko 12 mbps. Napisao sam im mail pa ćemo vidit što će odgovorit.

Čudan neki problem... Imam tog istog Zyxela i "normalno" se ponaša (isporuči tu brzinu koju u statusu konekcije pokaže).

9 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
zoranri kaže...

Koja konfiguracija? Konfa od routera (podaci za spajanje, wlan postavke, NAT i firewall)? Do toga ne možeš a i zašto bi spremao kad đubre od routera svakih 24h povuče konfu na resetu uz zadržavanje "korisničkih" postavki?

Sve je kako je Iskon isporučio, osim što sam promjenio SSID i WiFi password, i napravio port forward na 2 porta, ali to sigurno nije problem jer se ništa ne mjenja ni kad to isključim. Probao sam i sa isključenim WiFijem bez promjene ....

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 21:49 (zoranri).
9 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Update .... nakon reseta routera sve je došlo na svoje

0 0 hvala 0
14 godina
Iskon "iskustvo"!

Decki jedno brzinsko pitanje
jesu li na Iskon ruteru za VDSL2 ZYXEL VMG5313-B30A Crni
sva cetri lan porta slobodna za upotrebu
jer kod kuce imam dva desktop kompjutera, imam DreamBox 500HD i jedan wifi range extender u Ap modu
tako da su mi stvarno potrebna sva cetri LAN porta
hvala

Samsung S6 Edge+
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
pasko kaže...

Decki jedno brzinsko pitanje
jesu li na Iskon ruteru za VDSL2 ZYXEL VMG5313-B30A Crni
sva cetri lan porta slobodna za upotrebu

Da.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...
zoranri kaže...

Evo ovako.

16 godina
odjavljen

Kako kome.

Čekam da mi dođe jedan SX736, flešnem ga sa dd-wrt a ovo prkno od routera bacim u bridge.

16 godina

Imate objavljene supervisor lozinke za one koje žele više s ovim Zyxel VMG routerom.

14 godina
Što se točno može više izvući s tim lozinkama i s tim postavkama? Jel može bolji wifi signal?
Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
odjavljen
Ag008 kaže...

Imate objavljene supervisor lozinke za one koje žele više s ovim Zyxel VMG routerom.

Uskoro će u bridge pa... Ali čisto informativno, da li se može išta korisno napraviti tako? Jer do USBa možeš i preko ovog "administratora" pa ne znam koji je smisao?

turbojc kaže...
Što se točno može više izvući s tim lozinkama i s tim postavkama? Jel može bolji wifi signal?

Wifi sigurno ne, jer to ovisi o samom wifi modulu. Možeš ga eventualno prešaltati na "slobodan" kanal, tj., kanal na kojem nema drugih Wifi-ja ali to možeš i sa ovim administratorom sa kojim se inače ulogiraš (tamo pod Wifi postavkama).

11 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Ag008 kaže...

Uskoro će u bridge pa... Ali čisto informativno, da li se može išta korisno napraviti tako? Jer do USBa možeš i preko ovog "administratora" pa ne znam koji je smisao?

Mos apsolutno sve prckat koliko vidim, 3g na usb, sip postavke, total kontrola...

9 godina
Kako najjednostavnije napraviti usb na ovom routeru funkcionalnim?Npr.za spajanje hard disca ili printera?Moze i na pm!

0 0 hvala 0
16 godina

Omogućiš USB u postavkama.

Za one naprednije, koje žele i znaju više evo;

username: supervisor
pass: )gR9&cGn3(}ce{et}s[*
old fw: W33'&Lf*G!45]Dbq)"RL

15 godina
Ubija me ovo iscekivanje vdsl routera evo sad krece i treci tjedan pihh....
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
geek_boy kaže...
Ubija me ovo iscekivanje vdsl routera evo sad krece i treci tjedan pihh....

Čudno..Ja sam u četvrtak telefonski napravio prelazak s Optime na Iskon, a u utorak je router bio već kod mene.

15 godina
Neznam zast im tak dugo treba al cu popizdit!!!
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
geek_boy kaže...

jesi dobio?

ja danas naručio novu uslugu, net 30, prelazim s carnet dua gdje sam već godinama a prije toga bio na trio paketu. bez nekih problema, sad ćemo vidjet šta kaže vdsl

i7 power!
11 godina
koorpa kaže...
geek_boy kaže...

jesi dobio?

ja danas naručio novu uslugu, net 30, prelazim s carnet dua gdje sam već godinama a prije toga bio na trio paketu. bez nekih problema, sad ćemo vidjet šta kaže vdsl

Daj statse pokazi, pa da gatamo kak ce ti raditi vdsl :D

14 godina
Iskon "iskustvo"!

Prije 2 tjedna sam ih zvao, i pošto nemam ugovor tražio sam odjavu svih usluga, tj. samo interneta. Pa mi je neki tip rekao da će biti odjavljeno 13.10. A evo sada je 15.-i i ja još uvijek imam internet, ne kužim sad, u čemu je problem? Da ih zovem ili kako?
Ovi iz T-Coma su mi rekli da se moram prvo odjaviti od Iskona, da bih prešao kod njih, a sad, ko tu koga? Jel imao tko slične situacije? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

evo

Samobor je lepa varoš
14 godina
Iskon "iskustvo"!

evo statsi, nisam ih ni išao gledat da budem iskren, samo sam zatražio novu uslugu. evo sad gledam i čini mi se ok :)

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice