Pozdrav.
Trazim internet sa velikim uploadom, minimalno 3 mbit/s, pozeljno bi bilo 5 mbit/s ili više za streamanje igara na twitch.tv-u. Bitno mi je da stream moze biti barem 720p, no volio bih 1080p. Sad koliko sam googlao za 720p treba 1,5 mbit ili vise, a za 1080p treba 5-10 ovisno o programu kojeg koristis i postavkama(FPS, ovisi ako si na 60 ili 30, velika je razlika u potrebnom uploadu). Download speed nije toliko bitan.
Googlam vec 2 tjedna i nikako da nadjem nesto. T-com reklamira svoju optiku za privatne korisnike (ultra max, nekaj tak), a smradovi tu istu optiku uopce ne daju privatnim korisnicima, nego samo tvrtkama. Drugi izbor mi je bio Magic net iz Ludbrega (ja sam iz Čakovca) koji nudi optiku 30/8 za 269 kuna, ali oni svoju optiku jos nemaju na mojoj adresi i mogli su mi dati samo 15/3 ADSL. U Vipu imaju isto neki fiksni internet sa 40/10 za 400 kuna, ali imaju neke cudne nadoplate i to mi je ipak malo skupo.
Mobilni internet isto dolazi u obzir (4G), odašiljač je u Koprivnici, i do Čakovca dolazi signal od 40 mbita downloada, znaci jos je dosta dobar. Cijena je 200 i nesto sitno kuna, ali je promet na max brzini samo 25 GB i to je vrlo malo za streamanje, a nakon toga brzina pada na smijesnih 0,5 mbit/s.
Svaki prijedlog je dobrodosao. Uzmite u obzir da sam iz Čakovca, pa se nisu sjetili postaviti svu infrastrukturu al jbg. :D