Internet sa velikim uploadom

poruka: 9
|
čitano: 2.809
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav.

Trazim internet sa velikim uploadom, minimalno 3 mbit/s, pozeljno bi bilo 5 mbit/s ili više za streamanje igara na twitch.tv-u. Bitno mi je da stream moze biti barem 720p, no volio bih 1080p. Sad koliko sam googlao za 720p treba 1,5 mbit ili vise, a za 1080p treba 5-10 ovisno o programu kojeg koristis i postavkama(FPS, ovisi ako si na 60 ili 30, velika je razlika u potrebnom uploadu). Download speed nije toliko bitan.

Googlam vec 2 tjedna i nikako da nadjem nesto. T-com reklamira svoju optiku za privatne korisnike (ultra max, nekaj tak), a smradovi tu istu optiku uopce ne daju privatnim korisnicima, nego samo tvrtkama. Drugi izbor mi je bio Magic net iz Ludbrega (ja sam iz Čakovca) koji nudi optiku 30/8 za 269 kuna, ali oni svoju optiku jos nemaju na mojoj adresi i mogli su mi dati samo 15/3 ADSL. U Vipu imaju isto neki fiksni internet sa 40/10 za 400 kuna, ali imaju neke cudne nadoplate i to mi je ipak malo skupo.

Mobilni internet isto dolazi u obzir (4G), odašiljač je u Koprivnici, i do Čakovca dolazi signal od 40 mbita downloada, znaci jos je dosta dobar. Cijena je 200 i nesto sitno kuna, ali je promet na max brzini samo 25 GB i to je vrlo malo za streamanje, a nakon toga brzina pada na smijesnih 0,5 mbit/s.

Svaki prijedlog je dobrodosao. Uzmite u obzir da sam iz Čakovca, pa se nisu sjetili postaviti svu infrastrukturu al jbg. :D

Samozadovoljstvo uništava perfekciju.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 16:52 (GamerX9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Internet sa velikim uploadom
Probaj kod optime, mi imamo 80/60 u firmi i fercera odlično, upload je strasan
13 godina

Nastavi sanjat.Najiskrenija preporuka.

Za stream 720p i 1080p treba upload kakav ces tesko nac.Ima vec par tema po forumu,sve se svodi na jedno:nedostupnost.

Pogotovo ti si iz Čakovca,tako da,sorry.

U Zagrebu bih jedino znao za optiku od Metroneta.

Za jedno 5-10 godina ces moc bolje razmisljat o tome,ako Hrvatska ne propadne do tad.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
17 godina

Pa uzmi 15/3 ADSL i čekaj vDSL.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

A od ova dva, Magic net 15/3 za 329 kn/mj. i Vip 40/10 400kn/mj?

Vip mi se definitivno više isplati, oba su dostupna tu, provjereno. Jedini problem je ta cijena. Sad imam flat 4/0.5 od T-com za 180 kuna, ovo je duplo više.

Frend mi je streamal 720p bez problema na 1.1 mbit uploadu, prema speedtestu. Pa onda barem da imam ovaj 15/3 za 720p.

Kuzim ja sve te cake, optika, povezivanje ovo ono jer idem u srednju tehnicku i u biti sam okruzen kompovima cijelo vrijeme, al sad fkt ne znam kaj da radim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Uzmi si Novi Net.ti su ti najbolji.brzina fantastičnih 1/0.2 ! Treba ih maknut sa karte pružatelja interneta.
16 godina
neaktivan

Ti bi 40/10 za cijenu jadnih 4/0.5. Je kako da ne.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Svatko može streamati 100000x100000, ali kakva će biti kvaliteta.... to je pitanje.

www.mmo-balkan.com www.starcitizen-balkan.com
12 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Ti bi 40/10 za cijenu jadnih 4/0.5. Je kako da ne.

T - comov 4/0.5 za 190 kuna, T - comov 40/10 za 290 kuna, Vipov 40/10 za 400 kuna. S tim da je T - comov 100/20 315 kuna, a Vipov 100/20 500 kuna.

Nisam rekao da bih za cijenu jadnih 4/0.5, 290 je prihvatljivo, ali 400 kuna je idiotizam iskreno. I da, T - com ukljucuje telefon, dok je Vip samo internet.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice